Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Nastavení vůli u ventilu na YZ450f 08

#1 10.05.2012 12:49:23

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM sxf 250
3 1

Nastavení vůli u ventilu na YZ450f 08

Ahoj

nedaří se mi sehnat manuál na yz450f 08ku  na ulozto.cz.. je na 2005 ku a nevím jestli to mohu také použít. Jedná se mi o to jaké mají být vůle na ventilech. Na sacích mám určitě větší než mají být.

V motorce jakoby něco klepe a už byl shozenej válec na ojnici není sebemenší vůle, nahoře pístní čep taky bez sebemenší vůle. Válec a nikasil taky bez porušení na pístu žádné rejhy .. nic prostě . Ventily se vrací dobře. Na pístu je karbon rovnoměrně nic není nikde otlačené. Vevnitř na válci nahoře žádná vymleta hranka od pístních kroužku také není. Rozvoďák je taky v cajku, ložiska na vačce taky prý ok. Ještě se bude rozebírat spojka jestli tam nemůže být nějaká zrada a víko na druhé straně jestli tam by nemohlo něco být v nepořádku.  V oleji mi přišlo, že mám nějaký bordel ale pravděpodobně planý poplach poslední dvě výměny je filtr čistej.

Ještě mě napadá zkusit ten nový olej co se tady inzeruje jestli potom motorka nějak ztichne. Já osobně poznám prd mě ten motor zní pořád stejně ale naposledy co jsem byl jezdit mě vylekal nějaký pán( jel docela dýku a vypadal, že motorkám rozumí, rozhodně víc než já  smile  ) , že mi v tom rachoti buď ojka nebo pístní čep. Jenže obojí jsme zkoušeli a tam není ani sebemnší náznak vůle ani není nijak podřený ten jakoby chrom v čem je ten pístní čep. Kdyby měla dělat ojnice nejakej rachot tak tak snad musí bejt aspon trochu znatelná vůle nebo ne ?

Co by ještě tak mohlo v motoru rachotit. A není to převodovka- motor jakoby trochu utichne při vymáčknutí spojky ale ten klapavý zvuk který tam někteří slyší tam furt je  hmm 

#2 10.05.2012 12:58:29

volodaj
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Martin
Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
Věk: 32
5 1

Re: Nastavení vůli u ventilu na YZ450f 08

Manuál si stiahni tu http://www.yamaha-motor.eu/eu/services/ … ndex.aspx. 2008 tam nie je, ale je tam 2007 a 2009, mali by byť podobné. S ostatným poradiť neviem, na diaľku sa to ťažko určuje.

Editoval volodaj (10.05.2012 12:59:36)

#3 10.05.2012 13:03:58

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: FE 350
Věk: 36
4 3

beachbitch:
Pokud mas o kousek vetsi ventilove vule tak je to lepsi nez kdyby byli mensi,pokud to neni o moc tak bych to neresil.
Ohledne hlucneho motoru ti asi nikdo moc neporadi-nejde ti rict takhle po internetu jestli je neco spatne. Ze sve skusenosti vim(mel jsem 2x YZF 450 obe 05) ze Yamaha ma hlucnejsi motory ale to bude u vsech MX stroju-jsou tam proste od vyroby vetsi vule jak v loziskach tak prevodovce.Vic ti asi napise Raduz ale ten je ted v rumunsku.
Jeste jsem zapomel: dej bacha na vantily-nikdy jsem nevydel yz-wr mrtvi treba na ojku ale vzdy na padlej ventil,problem je ze jich je tam 5 a vsechny titanove,takze za ranec,ale daji se nahradit ocelí a ma je v nabydce Motoline.cz

Editoval twinkam (10.05.2012 13:17:27)

#4 10.05.2012 13:27:38

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

je mi jasné no, že se těžko radí takhle od stolu já jen jestli je neco co může rachotit krom té ojnice. Motorka jede jak splašená. Chytá nádherně člověk co mi tu motorku rozebíral tak má yz250f s udělaným motorem a třeba ta motorka než nastartuje tak na tom pět minut skáče a to vše nastavený má snad tak jak by mělo bejt i novou svíčku ale než mu to chytí tak já mam zahřátou motorku  big_smile  Ale na druhou stranu ta 250ka tolik nerachotí i když možná je to tím že to je 250 .. nevím ..

Ty ventily tedy radši nechat ? Mě se otec snažil vysvětlovat jak to funguje (studuju teda ekonomku takže jsem jenom přikyvoval  big_smile ) a prý, že teplem se tam roztáhne .. teď něvím jestli už ten ventil a vůle se vymezí a když já tam mam tu vůli vetší tak se nevyplní ten prostor a tím tam může vzniknout nějaký to klapání.  Já mám stále na paměti tohohle borce http://vimeo.com/32887596   tak možná zbytečně plaším ale nerad bych tak skončil. Sice to je Kawa ale yamaze se to muže stat určo taky  usch 

#5 10.05.2012 13:35:05

Jawson
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Znojmo
Věk: 24
2 0

beachbitch:

Těžko říct no.Zkus to natočit a hoď sem video co..?

FULL GAZ..!
Ride fast or be last..
Není důležité mít omezovač v motorce,ale v hlavě..

#6 10.05.2012 14:42:41

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Jawson:

až to složíme tak to zkusím mno...

volodaj:

Díky díky smile

Editoval beachbitch (10.05.2012 15:20:23)

#7 10.05.2012 18:13:52

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Tady si mužeš taky stáhnout manuál: http://www.motorkari.cz/upload/files/ma … z450fw.pdf

YZ-F a WR-F jsou trochu hlučnější motory, zvlášť u 450.
Pokud jste zkoušeli tu vůli jenom rukou, tak nepoznáš nic. Musiš kalibrovanym mikrometrem změřit ovalitu.

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#8 10.05.2012 18:36:19

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Navrc.WR-F:

myslíš ovalitu  ojnice nahoře v čepu ?

REKLAMA