INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Brzdové kotúče (horúce)
- babaexc
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
Re: Brzdové kotúče (horúce)
- Prďa1
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Hodonín
- Motorka: TM300 EN (Daytona955i)
- Věk: 30+
- Tel: 777593176
- Web
1 0
Martinn napsal(a):A kebyže tam nastriekam ten sprej nebolo by lepšie?
Ne ten je jen na odmaštění je to prostě benzín ve spreji. Ještě tu nepadla varianta že máš zadní kotouč trocu křivý to by pak pomohla jedině výměna a vyčištění toho třmenu když už to budeš mít dole
Martinn napsal(a):Ahojte všetci offmotáci dnes som si bol zajazdiť na mojej suzuki rm 250 r.v. 2003, a ked som dojazdil a len tak ma napadlo že sa chytím brzdových kotúčov, zadný brzdový kotúč pálil dosť a predný iba trochu.Ako to urobím aby tie kotúče po jazde neboli horúce?Je pravda že ked tlačím moto a nemám ju naštartovanú tak zadná brzda trochu šúcha.Iba keď tlačím pomaly to je počuť keď trochu rýchlejšie tak to nieje počuť.Ďakujem za rady.Crossu ZDAR.
tak já to zkusím dle Suchmana
1. to, že máš horkou brzdu po dojetí je normální, protože při brždění dochází k tření destiček o kotouč (proto to brzdí) a třením vzniká teplo. Pokud na tom udržíš ruku, je to jen teplé, je to normální. pokud je fakt kotouč horký, tzn. že by ses mohl i spálit, je tam nějaký bordel, je třeba to rozhodit. Jinak to, že destičky při jízdě třou zlehka o kotouč je úplně normální a musí to tak být. Tření musíš slyšet po celou dobu otáčení kolem. Pokud je to slyšet jen chvílema, je třeba vycentrovat kolo, nebo máš ohnutý (koplý) brzdový kotouš a je třeba jej vyměnit - jen pokud to dře fest
2. zkontroluj, zda máš zadní brzdu dobře seřízenou a nepřibržďuje ti po celou dobu. To zjistíš tak, že hodíš motorku na zvedák abys odlepil zadní kolo a protočením zjistíš, zda jde zlehka, nebo ucítíš, že to brzdí
pokud to brzdí, nerozštelovávej zatím nastavení pedálu apod, ale zkontroluj, jestli nemáš někde v brzdovým třmenu kamínek, kousek klacku, jinej bordel. Odstraň. pokud nic nevidší, zadní kolo ven, z kyvky vysuň třmen na banju a opatrně širokým šroubovákem roztáhniu desky od sebe tak, ať do toho neděláš vrypy. Pokud nevypadne žádný bordel, vysuň destičky z třmenu (nech je na jistícím kolíku) - pokud to jde. Vše vyčistit čističem na brzdy, benzínem...., pak opatrně prostříkni kolík a okolí nějakým mazivem. Nepostříkej desky. Pak to slož a vyzkoušej. Je nutné nejdřív sešlápnutím pedálu desky postavit do pracovní polohy.
3. pokud to nezabralo, musíš seřídit pedál zadní brzdy. Každá motorka to má podobně. Stačí většinou vyhodit ze zadního čepu na páce závlačku, pak vytukneš osičku. V kleci pod brzdovým třmenem je matička na šroubovici. Dotahováním, nebo povolením matice dosáhneš požadovaného efektu. Každému vyhovuje jiný sklon páky - záleží, zda jezdíš ve stoje, nebo více v sedě. Pokud jezdíš i enduro, mysli na to, že budeš brzdit špičkou ve sjezdu. na trati je ti to jedno.
4. než to rozjedeš, našlapat brzdu, nebo si rozbiješ držku Pokud jsi postříkal mazivem i kotouč nebo desky, chvíli to potrvá, než se dostaví normální brzdný účinek.
Ty woe, sem to fakt vydejchal a napsal to celý jen doufám, že jsi opravdu tak nezkušený a neděláš si prdel, nebo jestli jo, tak ti přeju tři hrsti hřebíků pod obě kola a natankovat diesel. Haw, domluvil jsem
P.S. jo a kdybys chtěl vyrábět místo tepla elektřinu, tak místo desek o kotouč musíš třít liščím ohonem ebonitovou tyč
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Martinn:
Neber si to osobně, ale ní to třeba jen tím, že máš dřevěné nohy a pravidelně si přibržďuješ zadní brzdu aniž bys o tom věděl? Dělá to dost lidí a zejména když dříve jezdili v teniskách a pak si koupili krosové boty. Najednou nemají cit a ani nevědí, že si přibržďují. To jen co jsem viděl v praxi.....
Dej koním pít...
- babaexc
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: jih Českých Budějovic
- Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
- Věk: Třicítka v háji...
- Tel: 732 506 125
5 1
babaexc:
No, twk pokud to chce slyse,proc mu to nerict
Proč mám ničit gumu na asfaltě  Protože GasGas Kdo to ruší lesa klid?!
- MotoDriver
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Mechov
- Motorka: 250f
- Věk: 40 a víc
- Tel: mám
13 0
babaexc:Ataman to napsal krásně,návod jak vod servisáka,ale nedá si říct a nedá
Dytˇuž mu na m.cz poradili a lepší
Nastříkej to tímhle, myslím, že tobě by to pomoci mohlo. www.javormx.sk/1089/motorex-motorex-silicone
Jeho odpovědˇ
BagoBorec> Ok skúsim díky. ,asi jinej gang
Tak mu to napíšem aj tady
Martinn:Použijtohle
http://www.oleje.cz/p/coyote-konkor-101 … 3godGl0AYw maže,konzervuje,nastříkej destičky a kotouč,po aplikaci ti to už nebude šúchat ani brzdit,ale víš jak se to říké kdo brzdí prohrává nebo s brzdama umí kdejakek blb,bez brzd, to je umění
Sry,ale už sem to nemohl vydržet,mám po noční tak už nevím co píšu
Editoval MotoDriver (11.10.2013 08:37:45)
Je to barva, kterou mám prostě rád Modrá je dobrá, už je to tak.
- d2ejazz
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Jižní Čechy
- Motorka: KTM 250SX, KTM GS250 1983
- Věk: zralý
0 0
Tak já mu teda poradím definitivně za nás, za všechny.
1) Zvedni moto na stojanu tak, aby byla obě kola ve vzduchu
2) vem si alespoň 4 balení WD40 ve spreji (v nouzi to může být jakékoliv mazivo ve spreji) ((v nejvyšší nouzi to může být vyjeťák, čili vyjetý olej a štětka na potírání"
3) při rozpohybovaném kole nanášej vrstvu maziva postřikem přímo na kotouč, celou akci se neboj zopakovat několikrát po sobě, aby bylo jisté, že se mazivo dostalo do všech záhybů nejen kotouče, ale i desek a třmenů.
4) po zaschnutí se můžeš jít zkušebně projet.
5) Kdyby Tě štvalo, že to nebrzdí, nic si z toho nedělej. Zase se Ti to ale nebude zahřívat, ani Ti to nebude šúchat ani nic. Bude to bomba.
6) Až Ti to začne trochu brzdit, opakuj celý postup od bodu jedna.
Tak, fšecko nélepší a hodně štěstí s tém pertinaxem.
4stroke power please. CRF 450 R .. nevím, proč jsem si ji tak dlouho odepíral!
- Vencam666
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: sever Čech
- Motorka: Yzf450, rmz 250
- Věk: 46
- Tel: Přenosný
0 0
d2ejazz napsal(a):Tak já mu teda poradím definitivně za nás, za všechny.
2) vem si alespoň 4 balení WD40 ve spreji (v nouzi to může být jakékoliv mazivo ve spreji) ((v nejvyšší nouzi to může být vyjeťák, čili vyjetý olej a štětka na potírání"
3) při rozpohybovaném kole nanášej vrstvu maziva postřikem přímo na kotouč, celou akci se neboj zopakovat několikrát po sobě, aby bylo jisté, že se mazivo dostalo do všech záhybů nejen kotouče, ale i desek a třmenů.
5) Kdyby Tě štvalo, že to nebrzdí, nic si z toho nedělej. Zase se Ti to ale nebude zahřívat, ani Ti to nebude šúchat ani nic. Bude to bomba.
A bude následovat: 1. Jak zvednout moto tak aby byla obě kola ve vzduchu?
2. Kde koupím wd 40 a nebo jak udělám vyjetý olej?
3. Jak mám rozpohybovat kolo a nezranit se? Mám obě ruce levé? Mohu celou moto ponořit do oleje, bude to rychlejší
- babaexc
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
- d2ejazz
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Jižní Čechy
- Motorka: KTM 250SX, KTM GS250 1983
- Věk: zralý
0 0
Vencam666 napsal(a):d2ejazz napsal(a):Tak já mu teda poradím definitivně za nás, za všechny.
A bude následovat: 1. Jak zvednout moto tak aby byla obě kola ve vzduchu?
2. Kde koupím wd 40 a nebo jak udělám vyjetý olej?
3. Jak mám rozpohybovat kolo a nezranit se? Mám obě ruce levé? Mohu celou moto ponořit do oleje, bude to rychlejší
.. a sakra, to mi nedošlo 
4stroke power please. CRF 450 R .. nevím, proč jsem si ji tak dlouho odepíral!
- Carlitos13
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ústí nad Labem
- Motorka: 1090 adv r
- Věk: 40
- Tel: 731309504
0 0
a ja hlupák myslel že je to profi mechanik,když tu hodnotil crf 250
55 000kč je moc, ja som kúpil suzuki rm 250 r.v. tiež 2003 je o moc v lepšom stave a za lacnejšie.
Račej LOCK, tie reakcie. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
|