INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Akumulátor
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
Re: Akumulátor
MikiberG: Stále stejné kecy kolem o ničem, co kohokoliv zajímá. Už se probuď, mne nic netrápí, o ničem nemusím přemýšlet. Osobně je úplně fuk, z čeho baterky děláš, jaké je tvé tajemství výroby. Každého zajímá při koupi jen cena, co je to za výrobek, co je mi schopen poskytnout, oblast použití, jaká je záruka a pod. Já tu baterku mám a používám. Záruku jsem nedostal, takže musím jen věřit, že vydrží aspoň 2 roky a když ne tak co? Mašli si určitě nepůjdu hodit a poohlídnu se po něčem jiném. Ty snad dáš stoprocentní záruku, že baterka je úplně bezpečná, že nemůže za žádných okolností bouchnout pod prdelí nebo způsobit požár motorky. Měls ji snad v nějaké zkušebně. Všichni, kteří ji jezdí musí věřit jen tobě. Příště bude lépe, když budeš reagovat na konkrétní dotazy, tu omáčku vynech
To je z toho jak sedím na prdeli a nemůžu jezdit... leze mi to na mozek a tak vymejšlím kraviny
... jo ten pán jak ti radil, že tu volnoběžku neutahovat ... oprav si to na nepřetahovat ... tah startéru musí utáhnout jinak je tam na how.no ... proklouznout musí až při zpětným rázu ... těžko se to trefuje ale optimum je když na studeným motoru někdy klouzne.... pak cinkni jak to bylo volný a já ti povím jak utáhnout.
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
MikiberG:
Chápu a asi jako jeden z mála naprosto respektuju tvoje "knowhowno" pač vím, že jsi vývoji věnoval asi 50x víc než například já. Já jsem jen dostal možnost prodávat výrobek, který se mi líbí a navíc i funguje, tak jsem so toho ujal. 
Nevím ale jak jsi přišel na konkrétní složení u baterií Shido, pač to nikde taky neventilujou a řikali nám to pouze při školení. Nicméně Shido v tom má taky trošku svoje atypický "knowhowno" a právě proto jsem psal že nejsou tyto baterie uplně stejné. Tím jsem ale spíš myslel stejné jako klasické modelářské nebo jiné bežně samostatně koupitelné Lipolky, nebo Liionky. Už jsem to tu psal kdysi někde v tématu kde jsme to řešili. Spousta lidí si myslí, že klasická modelářská Lithiovka je to samé jako tyto baterie, které nabízíme. Rozdíl tam je právě ve složení a výsledek je jak jiné chování baterie při nabíjení atd, tak i napětí při plném nabití, které baterie dává. Nevím vlastně jaký typ článků používáš a kolik je reálné napětí u tvého článku při plném nabití.
Souhlasím s tím, že ten udržovací cyklus není uplně optimální pro tenhle typ baterií, ale nabití do plna chytrou nabíječkou tomu uškodit nemůže.
Jinak všeobecně k nabíječkám: Není nabíječka jako nabíječka a u těch chytrých to platí dvounásob. Například baterii, kterou neveme a považuje za mrtvou nabíječka Optimate (což je v ČR jedna z nejuznávanějších), Ctek v oživovacim režimu normálně nabije. Taková nabíječka z Lidlu klidně považuje baterku za plně nabitou, ikdyž na kapacitnim testeru vykazuje třeba jen 75% nabití 
Dej koním pít...
Semis:
- jen kvalifikovanej odhad, parametrama to sedí na to co dělám já ale divný jsou ty zbytečně velký rozměry, hmotnost a nízký nabíjecí proudy... z toho vychází nižší kapacita na gram, a nižší nabíjecí proudy znamenaj nějaký opatření proti poškození nebo prostě nemožnost to tak rychle nacpat dovnitř... nevím... velkej rozdíl v tom nebude ale cenou jsou příznivý Pak taky nebyly uvolněný patenty tak museli možná jít jinou cestou a proto ty rozdíly... to je nakonec fuk. - pokreju std regulátor napětí i s rezervou 14.5 V v pohodě a rezerva je. - klasický lithiovky jsou slepá cesta - nefunguje to dlouhodobě.. to už mám za sebou
- no jo ale málokdo na nabíječku nezapomene a některý cykujou i 5x za hodinu a vyšlo mi že tyhle malý 3-4 cykly vezmou baterce 1 velký... počítat se mi nechce ale na 100% fci se gaantuje 2000velkých cyklů ...pak padá kapacita a mírně max. start proud.
twinkam: zejtra pokračuju
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
Janek napsal(a):viteka 32 napsal(a):No vida, když tedy konečně máš čas, taky bych se připoměl s montážní sadou do konců řídítek na blastry,
Nemáš prosím tě odkaz na přesný popis produktu výrobce. Bez toho bych do toho nešel Hlavně nepiš, že do hrušek a jablek přidávám švestky nebo jinou zeleninu ?
Prosím tě Janku hoď se do klidu. Mám od Mikiho všechny vylepšení a realizované nápady- nerez ložiska, nerez příložky, spešl baterku, pájku na ořezání pneu a jsem rád za jakékoliv vylepšení na moto. Šel jsem i do rekluse od Fanyho a sklidil jsem za to od některých akorát výsměch. Mám rád dokonalé věci, které fungují a něco ti přinesou Je zbytečné abychom tady z toho dělali nějakou taškařici. Mikimu bych se chtěl omluvit za některé unáhlené příspěvky, teď jsem si přečetl detailně všechny jeho dlouhé příspěvky a je pravdou, že na všechny dotazy v nich odpověděl. Takže asi tak.
viteka 32: ... v pohodě bral jsem to jako srandu a aspoň bylo o čem
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: HK
- Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
- Věk: x+55
5 2
viteka 32: Taky máš tu "veteránskou" blokaci pravého zépěstí ? Já na ni trpím jak kůň-málo plynu, málo plynu . Jinak jeden z modelů mikiho baterky jsem zkoušel v Rumunsku -a objednal novou (měl jsem půjčenou od Michala jeho vlastní baterii), exc chytalo na brnk. A kdo ví, kolikrát díky "málo plynu" musím za den startovat -baterka si neodpočine.
Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.
|