INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Ořezání pneu
Re: Ořezání pneu
novej napsal(a):vybrousit a přivařit ke kultině, to zvládne i moje bába, ale stejně to řezat nebude. Ta pájka (100W) nemá dost výkonu aby ohřála obyčejnej plech
Castecne mas pravdu. Mel jsem doma pajecku made in CCCP 100W a zkusmo jsem si do ni udelal hroty z kulatiny a plechu. Nuz siroky 30mm se do spalku zaboril asi tak do poloviny. 25mm prosel skoro az dolu, ale nebyl schopny ho dole odriznout.
 Vzhledem k tomu ze mi na to doriznuti spalku "moc nechybelo" tak jsem sahnul do prasatka a objednal trosku silnejsi pajecku 150W. (libilo se mi ze ma na rukojeti vypinac). Kvuli lepsimu prenosu tepla jsem tentokrat nuz nevyrobil privarenim plechu, ale cely jsem ho vymlatil z jednoho kusu 12mm kulatiny. U tech mych puvodnich nozu byl hlavni problem ve tvaru. Ostri jsem udelal podle radiusu pneunatiky v domeni ze to bude to nej, ale ukazalo se to jako chyba. Ty rohy na konci noze stydly hodne rychle a proto to s nim neslo dorezavat. Kvuli snizeni ztrat pri prenosu tepla jsem tedy zvoli tvar noze prave opacny. Sirku jsem udelal 25mm, ale i pri tech 150W to porad nebylo uplne ono. Obraceny tvar ostri tomu hodne pomohl. Sponu jsem dokazal odriznout uplne dokonce, ale po odrezani kazdeho spalku jsem musel cekat az se nuz znovu nahreje. Tak jsem ho zuzil na 20mm a ted uz se s tim da delat bez prodlev. Takze kdo bude chtit ma tu dalsi navod jak na to. Zadne specialni materialy na ten nuz netreba. Staci obycejna 12mm kulatina, velke kladivo, kovadlina, sverak, pilnik a hlavne ruce co vedi co s tim .

MikiberG:
neprezentuji tu zadnou "nozirskou praci" jen jsem tu pro ty co se pripisuji do fronty cekatelu popsal jak jsem si to pro svoji potrebu vymlatil na kovadline z kusu kulatiny. Neslo mi o to doladit to designove k dokonalosti, staci mi ze to reze. A jen pro uplnost, podobnou rezacku nabizeli na motorkarich uz asi tak pred 5-ti lety. Takze za autora napadu se doufam nepovazujes.
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
No tak nevím jak vám to chlapci řeže, ale mám Mikiho řezačku a ta funguje výborně. Pokud se ale otupí což je vzhledem k bordelu na gumě raz dva(cca 5 gum) ,tak už to není řezání ale trápení. Dalo mi dost práce a uvažování jak byla broušená než jsem ji dokázal nabrousit tak aby fungovala jako nová, a to si myslím že ještě jela původně lépe. To kopyto na fotkách výše taky špunt určo oddělí, ale pak se podle mě zabýváte upalováním a ne řezáním. Z toho potom plyne potřeba většího výkonu pájky ..... Ale třeba jsem jenom levý
Editoval Jarynn (22.10.2014 12:50:29)
- Vencam666
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: sever Čech
- Motorka: Yzf450, rmz 250
- Věk: 46
- Tel: Přenosný
0 0
SethX napsal(a):Strejda-GC napsal(a):já gumu normálně řežu plátkem na železo, za 45 minut 754 jak nová, za celou životnost gumy 3x a nájezd cca 80mth
To ještě něco zbyde z gumy po 80mth??
Plátno a drát v patce :0)
kick-start: ty si expert ... narozdíl od kopie knobyknife co si pamatuješ z inzerce (to nějaký taky "expert" jen sprostě okopíroval) ...já vzal jen myšlenku řezání špuntu teplým kovem a funkční celek je o míle jinde ... jak do způsobu tak výsledku ... ani tvoje kopie mých myšlenek a provedení tomu nesahá ani na paty ... takže to co tady radíš je návod jak ztratit čas a dopracovat se k šuntu
... když už tady chceš radit tak ti poradím já ... pokud něco kopírovat tak ten knobi ... je to jednodušší a funkčnější s polovinou práce ... hranu to nařeže a ta je základ
... co se tady radí s flexama a podobně je taky utopie smradu a podobně ... nejvíc reálnýmu použití flexy se mi zdá Rendův nápad s diamantovým malým kotoučem ale v reálu jsem to neviděl
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chemička
- Motorka: KTM 250 EXC TPI
3 0
Vencam666 napsal(a):SethX napsal(a):Strejda-GC napsal(a):já gumu normálně řežu plátkem na železo, za 45 minut 754 jak nová, za celou životnost gumy 3x a nájezd cca 80mth
To ještě něco zbyde z gumy po 80mth??
Záleží jakou gumu jezdíš, u nás se z 90% jezdí 754 celý rok ,já na ní najel 78 mth s jedním prořezem 
Žádný kopec není tak velký, aby nešel vyjet.
- SethX
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Dubné
- Motorka: KX500 93', KX250 89', YZ250
- Věk: 37
6 0
Filda napsal(a):Vencam666 napsal(a):SethX napsal(a): To ještě něco zbyde z gumy po 80mth??
Záleží jakou gumu jezdíš, u nás se z 90% jezdí 754 celý rok ,já na ní najel 78 mth s jedním prořezem 
Nemáš foto jak ta guma pak vypadá?
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
SethX napsal(a):Filda napsal(a):Vencam666 napsal(a): Plátno a drát v patce :0)
Nemáš foto jak ta guma pak vypadá?
Mám ji mimo svůj domov, v pátek ti to vyfotim možná by se na ní za sucha dalo odjet,ale spíš ne, jezdím teď mousse,tudíž mě oslabení pláště,či proražení nějak nelimituje, ale i tak to považuji za hodně dobrou pneu,když vydrží tolik hodin a různé povrchy..
vecer vám sem dám foto mojich prořezávek.....
já ted řežu pracne.... protože sem línej a nechce se mi nic vyrábět a miki nemá cas a ani chut ted vyrábět....me se to nejak podarilo vyrobit(a mozna to i chvilku rezalo ale hned se mi spalila pajka a tak to ted resim jinak...mám 2 druhy rezání.....
1 - když potrebuju jen udelat hranu a guma ma velkej spalek tak to valim jen diamantovym kotoucem na flexi...je to rychlé a funguje to
ale
2 když potrebuju i prohloubit tak to delam tak že si vezmu obycejny odlamovací nůž dam na stul horkovzdušku a narežu nejdriv hrany tzn že nahrejuu nuž(2 sekundy - horkovzduška je porad zapla) a narezu tak 3 spunty a aporad dokola....pak vezmu řezačku na normalni gumy na auto a projedu to kompletne celou gumu dokola(občas vezmu platno ale s tim sem nikdy problém nemel) tim prohlobím gumu o cca i 5 mm a pak je to luxusni ježdení....práce je to ale minimalne na hodinu a pul....takže se mi to nechce delat moc často......
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Janek napsal(a):Jarynn napsal(a):No tak nevím jak vám to chlapci řeže, ale mám Mikiho řezačku a ta funguje výborně. Pokud se ale otupí což je vzhledem k bordelu na gumě raz dva(cca 5 gum) ,tak už to není řezání ale trápení. Dalo mi dost práce a uvažování jak byla broušená než jsem ji dokázal nabrousit tak aby fungovala jako nová, a to si myslím že ještě jela původně lépe. To kopyto na fotkách výše taky špunt určo oddělí, ale pak se podle mě zabýváte upalováním a ne řezáním. Z toho potom plyne potřeba většího výkonu pájky ..... Ale třeba jsem jenom levý
Měl jsem ji v první várce, co mám Berga, tak jsem koupil, pokud se nepletu, jednu novou zadní gumu (a tu mám uloženou), takže všechno řežu, přední gumy taky. Při řezání používám ocelák - pomůže moc - po pár řezech očistím nůž a zas jede jak do másla . Asi 2x jsem použil obyč brousek a lehce přejel ostří, jinak žádná péče. Gumy před řezáním nečistím, když je to humus, tak ji před řezáním lehce vezmu zas ocelákem Jediná guma, kdy mě bolely ruce, byla S12XC, je nějaká divná .
Janku, jak řežeš přední gumu? Řízneš jen přední 'část' špuntu tak, aby jsi udělal hranu, nebo i do hloubky? moje předni guma je už na blátě bídná,tak bych to zkusil..
podle me musí i zabrousit vodorovne jinak by to snad nemelo vyznam protože jak mamgumu obrzdenou tak jsou plochy do šikma....
edit - chceme foto
Editoval Filip - SANDOKAAN (22.10.2014 15:10:42)
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Filip - SANDOKAAN napsal(a):podle me musí i zabrousit vodorovne jinak by to snad nemelo vyznam protože jak mamgumu obrzdenou tak jsou plochy do šikma....
edit - chceme foto
Asi jiná směs gumy, mám Mitas, tuším C15(ta se žlutým pruhem) a plochu mám rovnou.. Holt jezdíš bomby tak to máš tak obržďené
já jezdim cervenej pruh....naposledy..... a bomby jsou pro jiny...ja asi porad drzim jen predni brzdu abych nezrychloval na te kralovske tride
Jarynn: co ty tublisy? jak na to koukáš s odstupem času?
To je docela nářez netrhají se ti pak špunty, když to takhle brutalně obřežeš ty špunty
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
MikiberG napsal(a):Jarynn: co ty tublisy? jak na to koukáš s odstupem času?
Zatím dobrý, hlavně se mi líbí že můžu zadní gumu upustit na minimum a nesjede z patky ani se necvakne duše. Najel jsem s tím doteď asi jen 15mth ,za tu dobu semi jednou stalo že jsem měl problém- utekl mi tlak z vnitřní duše ,nevím proč, defekt tam nebyl a od nafoukání už pořád drží bez úbytku tak asi bordel pod těsněním ventilku nebo co , nechápu.Na lepení vozím knoty + bombičky ,ale i pumpu, zjišťení defektu bombičkou by bylo drahé . Co považuju za největší nevýhodu je fakt, že pokud by člověk potřeboval řešit defekt vnitřní duše ,nebo ji vypustit aby sundal gumu,je bez bombičky v pasti.Normál pumpou bude těch 7 bar problém. Uvažoval jsem o pumpě na vidle na kolo,ale to by pak znamenalo vozit 2 pumpy(nevím jak bych to pumpičkou s malým pístkem foukal) což je kktina. Navíc nevím jak je udělaný přípoj na té pumpě na vidle, ale jestli je šroubovací tak zase nic,páč vnitřní duše má malý objema při sundávání pumpy by se vypustila. Trochu to sykne a 2 bary v prd... Ono sice není asi moc možností jak tu vnitřní duši přebít,navíc je dost hrubá,ale.... Jinak při použití cros/enduro gumy nebude problém dojet na defektu pokud to nebude teda 50kiláků. Mám vzadu trialku tak pro mě je to pas,asi bych rozšvihal gumu i ráfek,přeci jen je ten kord takový hadrový. Ale parádní je že i bez tlaku je na patce guma jak nalisovaná.Jinak úniky během týdne nula nula nic, dřív než bych musel přifoukávat na ten ten tlak stejně šáhnu.
|