Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

problem s hrideli!!! pomoct!

#21 12.09.2012 15:32:06

LukysXR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vsetinsko
Motorka: Honda XR 400
0 0

Re: problem s hrideli!!! pomoct!

dudydrz:

Stačí když jsou u toho dva. Samozřejmně jde to i vybouchat kladivem, ale ne každý má možnost mít Bronzový váleček ještě s osazením přesně staženým na danou diru v té trubce od krku, ale když mu to někdo udělá tak je to určitě i šetrně zabezpečené proti poškození zavitu, když ještě neopomene našroubovat matici. Já bych si to musel nechat dělat a tak bych tedy zvolil jednoduchší variantu pro mně, kdy si dřevo doma opracuju rychle a bez problemu tak jak potřebuju přimo na miru pod krk trámek ten mi neuhne z vrchu malý trámek, který si opracuju tak, aby mi tam sedl jak potřebuju na něj hever, to jsem furt furt schopen zafixovat sám, nad hever doměřím trámek ke stropu, který mi tam kolmo zafixuje druhá osoba, zlehka rozepnu heverem zkontroluju celou sestavu a rozpinam dokud to nepovolí, z praxe to mám vyzkoušené a musí to zvladnout každý běžný domací kutil. Cca. 2h. a musí to byt sundané i včetně připrav. Ale každý si musí zaradit jak umí a dlé svých možností. V mých očích to určitě není naročné, pro jiné je to jednoduchší vytlouct. Každopadně přeju ať to klapne  smile 

Editoval LukysXR (12.09.2012 15:35:07)

#22 16.09.2012 10:26:07

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Písek
Motorka: ČZ 125/516, Suzuki RM 250, PitsterPro X4R, Honda XR 400
Věk: 23
0 0

CHLAPI JE TO VENKU!!!! SLAVA.... tak jsem konecne sundal tu hridel, byla tam nejaka na pevno.  byla pravda ze se musi pouzit hruba sila + dubovy drevo. Nechtelo se mu ale prece jen je dole, nahore je videt ze to bylo nejake prirezle k tomu lozisku nebo tam to hlavne drzelo, ale porad se to stale dobre otacelo. ale co uz je dole :-) ten jeste jeden dotaz, potrebuju vyndat jeste hridel z kyvky, ale dalsi problem je ze jednu stranu te hridele jsem povolil matku a z druhe je total nejaka na srac... tak potrebuju vedet jestli kdyz povolim jen jednu stranu, jestli tu hridel vyklepnu z druhe strany celou ven, nebo je tam jeste nekde pres zavit? ale nemela by byt ne? radsi se informuju nez budu delat :-D

#23 16.09.2012 10:31:28

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

pokud jsi povolil matku, tak by měla jít ven.... na žádným dalším závitu by držet neměla... ale na 100% se ji pokus protočit, při nejmenším ji alespoň trochu uvolníš... já ji na malým DR měl tak zažranou v bloku motoru, že s ní nešlo ani protočit a podařilo se mi při tom zničit jeden ořech z gola sady - praskl - žádný mlácení, jenom jsem se ji snažil protočit...  pak ji zase vyklepnout

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#24 16.09.2012 10:42:46

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Tak osa kyvky u XR400 bývá lahůdka, nechci strašit, ale často nezbývá než hodit celý rám pod lis a zažranou hřídel vytlačit lisem, bylo tady toho už o tom napsáno hodně.. Matka je na pravé straně, tedy u brzdového pedálu. Povolit jde jen ji a pak hřídel vymlátit směrem k řadicí páce. Schválně to píšu takhle, protože ono to bývá zažrané tak, že s tím nejde pohnout vůbec nikde. Hřídel se má jednou ročně vytáhnout a promazat. Jenže na to většina sere a tak to podle toho vypadá. Je to zažrané v místě, kde prochází motorem. V těhle případech bývá nejjednodušší lis nebo hřídel vedle kyvky rozříznout.

#25 16.09.2012 10:48:25

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

C.J.:

chapu.. no proto to taky rozeberu a dam to do cajku vsechno jak ma byt! jinak chapu to vse ale az na to posledni jak pises ze mam kdyztak rozriznout hridel vedle kyvky? to bohuzel nechapu...

#26 16.09.2012 10:54:20

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Řešilo se to zde..
http://www.offmoto.com/viewtopic.php?id=2527&p=1 počti si, snad to nebudeš mít v takovém stavu. Já tu osu vytahoval cca 3 hodiny, šlo s ní trochu pootočit, takže jsem vždy pootočil, praštil do toho, pohlo se to 0.25mm a tak jsem to dělal 3 hodiny  lol 

O rozříznutí někdo psal, ale netuším čím se tam mohl dostat..

#27 05.10.2012 18:03:01

martak3
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

tak konecne hridel je venku! dala opravdu zabrat par lidem. jinak 14dni se do ni strikal sprej atd... mlatilo a stale nic. pak se vzala palice s hlinikem a stale nic, spise byla obava o motor kdyby nahodou to uskocilo, celkem nebezpecny  a1  pak se vzala pod velky lis a pod 20tunama to nic neudelalo! Opet jsme se bali ale spise o ram aby se nezkroutil a nebo to neujelo. Tak se stale strikalo,uvazoval jsem ze odriznu kyvku s motorem od ramu nebo posledni vec byla ta ze by se to muselo odvrtat, ale to se nikomu do toho opravdu nenchtelo - hrozna prace a musi bejt pecliva. Tak nakoc se opet strikalo a udelala se malinka dirka do prostred motoru jak je ta hridel - nasprejovalo se tam dalsi pripravky, vzala se palice - bum a byla venku. Jinak hridel vypada hrozne ta jde rovnou na vyhozeni a musi se udelat nova. Ale aspon ze se povedlo. A jinak celkem dobry napad na to si do ty dirky udelat maznici  ano a je po problemech.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů