Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Aprilia Pegasso Rotax čudí a cuká

#1 29.04.2010 12:20:02

Aprilia Pegasso Rotax čudí a cuká

Zdravím všechny motorkáře (ky) wink 
Včera jsme dotáhly kámošovu motorku. Po zimě mu nešla za boha nastartovat. Tak jsem komplet vyčistil karbec (mimocodem při demontáži musí dolů výfuky a povolit celej podsedlák hrůza italská ee5 ) seřízení dle manuálu a montáž zpět. Jel dotankovat plnou benálu a vrátil se s tím, že to při přidání plynu cuká. Tak jsem to zkusil a ono to nechce od spodku vůbec jet jakoby díra a pak to chytne saze a chvíly jede. Po zastavení zdechá a při vyřazení na místě přidám plyn a černej kouř z výfuku a taky střelí a zdechne. Tak znova do garage a po sundání sedla jsem zkouknul svazek kabelů. Dráty co vedou od altíku k regulátoru jsou úplně bez izolace, která je roztavená konektory, který to spojujou ůplně roztavený a dva dráty (fáze) se dotýkají. Čím to může být??? Špatná bohatost střílí to beru, ale to by přece nešel kouř z výfuku. Jedině mě napadá, že to je elektrika. Že vynechá na chvíli svíčka a přitom se to nakrmí a pak blesk a černej kouř. Co mám zkouknout??? Díky za vaše zkušenosti. smile 

#2 29.04.2010 12:41:01

Slow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: East bohemia
Motorka: Z minulého století :)
Věk: 40+
Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0

Re: Aprilia Pegasso Rotax čudí a cuká

mates:

co to je za rok?

zkusil bych http://www.pegasoclub.cz/ (když jsem v minulosti uvažoval o Paegasu tak mi kluci dobře radili...)

"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"

„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”

#3 29.04.2010 12:46:35

pecan
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TT 600R GSF 1200N
Věk: 27
0 0

Vyměnit svíčku pak ty kabely nebo třeba benzínovej filtr pak zkoušet složitější věci ale to už ti neporadim. roll  key  gp 

#4 29.04.2010 13:10:26

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

mates:

no hlavne bych to ani nezprovoznoval ted. Vymen kabelaz at je 100 pro ok. Potom promer regulator kolik dava pri ruzne zatezi. Pokud tipuju spravne bude jeden z problemu elektrika. Mozna se pletu ale podle me pouzili poddimenzovany konektor, ktery vyhorel, zaclo vse z altiku behat po jedne fazi a tak se spekli svazky a regulator muze byt poskozeny. Takze po vymene dratu promerit regulator (zjisti si kolik ma u pegasa davat). Pokud bude ok, tak mas stesti. Regulator muze ale i davat vic nez ma a tim odpalit cdi, coz by melo za dusledek spatny chod motoru....  (tato zavada byva u xrv, ale myslim ze by mohla byt i zde...) Pokud bude elektrika ok, je treba hledat dal...

#5 29.04.2010 13:48:15

Všem díky o výkendu se v tom pohrabu. smile 

#6 01.05.2010 18:49:50

smile Chlapi vše jsem urobil, ale pořád stejný. Teď jsem zjistil, že příruby mezi karburátory a hlavou jsou popraskaný. Myslíte, že to je ono??? Kde je sehnat za solidní cenu?? Díky moc.

#7 01.05.2010 21:09:54

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

mates:

elektiku jsi komplet promeril? Praskly priruby by snad takovou paseku delat mohli, ale moc na to nesazim... Zkusil bych primo to pegaso forum...

#8 01.05.2010 21:12:38

jungen
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kousek od litovle
Motorka: nx 650,fzs 1000,gsxr-1100,dkw,nsu
Věk: 35
1 1

priruby by mohli delat ze to zdecha atd,ale nema to podle me delat co s elektrikou ktera se pali,me se kdysi na cbr palila elektrika od altika k regulatoru,vymenil jsem regulator a byl klid,chce to ale vse promerit a mrknout aji na altik zda je ok vse

#9 09.05.2010 18:13:32

Měřil jsem tlak ve válci. Za studena 6 barů a za tepla 6,5 barů. Zdá se mě to docela málo. Pak by čudila že papá olej. Kolik má být tlak ??? a11 

#10 09.05.2010 20:35:16

sannysrx
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha 8
Motorka: Yamaha XT660R,yamaha SRX 600
Tel: 606677621
0 0

Zdar už jsem to tu psal.

Měř na zahřátém motoru a s plným plynem. Neznám přesné hodnoty tlaku  ale dobrá hodnota je v průměru tak 10 - 14atm .
Jinak můžeš měřit i za studena do válce nalej cca 5 ml oleje na utěsnění kroužků + plný plyn hodnoty budeš mít možná o troch lepší než při zahřátém.

Jesti to ukazuje 6-6,5 ,tak jsi to měřil špatně nebo je to málo .

Pokud jde černý kouř tak je to enormně bohatý .Z toho co popisuješ bych kouknul na okruh sytiče (jestli nedovírá bude to ohřáté hulit (černě),chcípat a jede to dost divně pod plným jakž takž ale je to líný jinak se to dusí (na ježdění to není dojet se s tím dá).

Asi bych dal i novou svíčku.

život je boj kdo chce žít musí bojovat

#11 10.05.2010 06:24:15

sannysrx:
Měřil jsem s demontovanýma karbcema. Vím, že klapky by to zkreslily a1 . Takže 6,5 je málo ou2 . Co s tím??? GO motoru nebo stačí jen kroužky??? Je ale divný, že i s tak malým tlakem to hned chytne??? Podívám se na ten sytič. Jo a svíčky jsem už dal 4 a byli vyzkoušeny na jiné moto. smile 

#12 10.05.2010 11:08:09

sannysrx
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha 8
Motorka: Yamaha XT660R,yamaha SRX 600
Tel: 606677621
0 0

Zkusil bych tam za studena dát toho panáka oleje a změřit znova (ten olej utěsní vůle za studena).
Na generálku to být nemusí pokud to extrémně nežralo olej.
Můžou to být malé vůle na ventilech nebo fouklé těsnění.
Jinak s malou kompresí to bude špatně startovat vždy.

život je boj kdo chce žít musí bojovat

#13 17.05.2010 20:58:32

sannysrx:

Ona chytne na drb, ale pak chcípne. Zase hned chytne a zase.  ee5 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů