INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Startování a problém s Yamaha XT600Z
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: East bohemia
- Motorka: Z minulého století :)
- Věk: 40+
- Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0
Startování a problém s Yamaha XT600Z
Buďte zdrávy kolegové bahňáci, pořídil jsem na lehké offroad ježdění XT 600Z Tenere (1VJ). Chtěl jsem ji nožně nastartovat, takže pomocí startovací páky nastavím horní úvrať, ale kompresi nepřemůžu ani náhodou (mám 78kg) a cvičím na tom jak opice, takže mě napdá jestli není dekompresor blbě nastavenej (má jen nožní). Píst je kovanej s normální kompresí, válec přebroušenej, udělaná hlava. Při startování el. starterem se ozývají takové rány jakoby od rázů (něco podobného jako když nepřemůžete kopresi a kopne to zpět - a volnoběžka to zarazí). Může mi potvrdit moji tézy? Nemám s XT žádné zkušenosti, takže bych Vás rád připravil na to že vás budu asi dost obtěžovat
Ještě by mě zajímalo jakej máte sekundární převod, pač Tenere je hodně do rychla a na polňačce to je 1-2 a občas na kukačku za 3.
Díky 
"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
- Věk: už moc
- Tel: 774 817 423
Re: Startování a problém s Yamaha XT600Z
Máš v prostřed dekompresorovýho lanka štelovací šroub?
Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Suchman napsal(a):Máš v prostřed dekompresorovýho lanka štelovací šroub?
Nevím omrknu díky 
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
- Věk: už moc
- Tel: 774 817 423
Slow napsal(a):Suchman napsal(a):Máš v prostřed dekompresorovýho lanka štelovací šroub?
Nevím omrknu díky 
Když tam bude, víc ho vyšroubuj a sleduj zda se ti ta páčka na hlavě přibližuje k držáku lanka... pokud to půjde, vem rukou za nakopávačku a pohni s ní o kus dolů, musí se ta páčka na hlavě motoru pohnout... když tohle vše bude makat vyšroubovávej štelovací šroub a tlač na nakopávačku dolů, až uslyšíš sičení vzduchu přez ventil do výfuku... pak to zkus nakopnout... 
Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
andrew x napsal(a):Slow : Cau kolego, když to kopeš neprotáčí se ti přitom náhodou i starter?
Ahoj,
jj, nejdříve ne, když hledám úvrať, pak v tom cvakne a pak je slyšet i protáčející starter, ale dostane se to pouze do koprese a šlus..
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: DR 650 SE
- Věk: 24
0 0
Slow napsal(a):andrew x napsal(a):Slow : Cau kolego, když to kopeš neprotáčí se ti přitom náhodou i starter?
Ahoj,
jj, nejdříve ne, když hledám úvrať, pak v tom cvakne a pak je slyšet i protáčející starter, ale dostane se to pouze do koprese a šlus..
tak záhada vyřešena, volnoběžka v háji, to same bylo i u me, nová stoji nejak 8tis, ja tu starou vyhodil a používam jen kopačku,
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
andrew x napsal(a):Slow napsal(a):andrew x napsal(a):Slow : Cau kolego, když to kopeš neprotáčí se ti přitom náhodou i starter?
Ahoj,
tak záhada vyřešena, volnoběžka v háji, to same bylo i u me, nová stoji nejak 8tis, ja tu starou vyhodil a používam jen kopačku,
Tsk to mě neděs , ale starterem to nahodit jde, nohou však ne, je fakt že by neměl být cítit startér při šlapání nohou, no zkusím ho vyhodit a uvidíme. Btw dá se na volnoběžku dostat zleva? Z jiného XT se nic nenapasuje? To jsou zprávy 
Editoval Slow (25.09.2009 21:28:19)
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Slow napsal(a):andrew x napsal(a):Slow napsal(a): Ahoj,
Tsk to mě neděs , ale starterem to nahodit jde, nohou však ne, je fakt že by neměl být cítit startér při šlapání nohou, no zkusím ho vyhodit a uvidíme. Btw dá se na volnoběžku dostat zleva? Z jiného XT se nic nenapasuje? To jsou zprávy 
to je mi jasné, že to starterem nahodit jde, ta volnoběžka ti proste nevypina, vypne se až, když dostane kopanec od motoru, sundej jedno z oz. kolecek co je mezi starterem a volnobezkou a uvidiš, že to nakopneš kopačkou lehce, ovšem pokud maš dobře sežizen dekompresor. a jestli pasuje z 3AJ nebo 3TB fakt nevim, jedine co vim, že 3TB ma menši magneto, tudiž to asi nepasne
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
ano,jsou to ty dvě čísla co říkaš. s tím 3AJ to ted nevím jak myslíš, že není. Právě kamarád ma 3TB a když jsme menili rozvodák, tak ja vůl zapomel jeho volnobežku porovnat s moji, abych vedel jestli je vše shodne, protože jak říkam, magneto mel menši jak ja, protože mu nepasoval muj stahovák.
jinač ještě a to by mohli poradit druzí jestli motor 3TB jsou vlastně i všechny 600E ?
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
andrew x napsal(a):ano,jsou to ty dvě čísla co říkaš. s tím 3AJ to ted nevím jak myslíš, že není. Právě kamarád ma 3TB a když jsme menili rozvodák, tak ja vůl zapomel jeho volnobežku porovnat s moji, abych vedel jestli je vše shodne, protože jak říkam, magneto mel menši jak ja, protože mu nepasoval muj stahovák.
jinač ještě a to by mohli poradit druzí jestli motor 3TB jsou vlastně i všechny 600E ?
uvidíme jestli je tu někdo věci znalí a poradí....možná má někdo 3TB kuchhlou. Předpokládám, že by záváda byla u volnoběžky (č.10) jestli je to něco podobného jako na scooterech tak to vím jak funguje a vypadá. Když bych kupoval novou z USA, šel by jsi do toho taky, nebo zůstaneš u kick startu? (samo nejdřív to prověřím) Co jsem zjišťoval ( a mám v tom trošku bordel), tak by s 3AJ to mělo být podobné, zskuším Sannyho SRX, tedká tam dával 3AJ, (jestli to nerozdělával), případně někoho kdo má zkušenosti 3AJ. Jen se ještě zeptám odkud se dá nejlépe dostat na to mezikolo, a to prověřím? (bohužel motku nemám doma, ale u rodičů) Zatím díky
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Slow napsal(a):andrew x napsal(a):ano,jsou to ty dvě čísla co říkaš. s tím 3AJ to ted nevím jak myslíš, že není. Právě kamarád ma 3TB a když jsme menili rozvodák, tak ja vůl zapomel jeho volnobežku porovnat s moji, abych vedel jestli je vše shodne, protože jak říkam, magneto mel menši jak ja, protože mu nepasoval muj stahovák.
uvidíme jestli je tu někdo věci znalí a poradí....možná má někdo 3TB kuchhlou. Předpokládám, že by záváda byla u volnoběžky (č.10) jestli je to něco podobného jako na scooterech tak to vím jak funguje a vypadá. Když bych kupoval novou z USA, šel by jsi do toho taky, nebo zůstaneš u kick startu? (samo nejdřív to prověřím) Co jsem zjišťoval ( a mám v tom trošku bordel), tak by s 3AJ to mělo být podobné, zskuším Sannyho SRX, tedká tam dával 3AJ, (jestli to nerozdělával), případně někoho kdo má zkušenosti 3AJ. Jen se ještě zeptám odkud se dá nejlépe dostat na to mezikolo, a to prověřím? (bohužel motku nemám doma, ale u rodičů) Zatím díky
ono je asi potřeba vymenit i č.11 protože dovnitř zabírá to volnoběžné "ložisko" č.10 a ta jedenactka býva zevnitř vyjetá, nejsem si jist jestli by č11 stačilo, možna na chvili asi jo, chtelo by to mít na stole vedle sebe tu srandu z 1VJ, 3AJ, 3TB at se vi jestli je vše stejne a mel člověk jistotu. jinač k te volnoběžce se dostaneš pod levym vikem, a stáhneš magneto, což neni moc jednoduche,
a jestli to vemu s tebou z USA, to fakt zatim nevim, pořad nevime co je vše potřeba vymenit a jestli to bude pasovat, protože přimo volnoběžku na 1VJ jsem nenašel
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
geloše ze zeptám
jj, tak já to nejdřív omrknu (vyrobit stahovák, vočíhnout volnoběžku atd)je na to celá zima s 1VJ, je to celkem problém, všechny "yamaha" dealeři dílu na netu, tenhle typ vůbec neznaj, snad jako by ani nebyl či co (u amíků bych to pochopil, ale Franci a UK?). Co sem včera prolezl net, tak ani fishe na 1vj nejsou (teda nemaj objednací kódy) a to už mám snad na vše co mělo motor XT Asi napíšu do japonska mail (tenhle týden druhej )
No když jsem u tohodle atím nepochodil...tak se zeptám na zadní centrál. Dovede ho někdo repasovat? Zda se mi, že jen zadek pruží, prostě bez tlumení, na roletě je k..vsky znát. Co ten ruční dekompresor je k něčemu, když máme na XT dekomp od nožní páky?
Zatím
- geloš
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Africa Twin 650, Husaberg 450
- Věk: 47
1 0
andrew x napsal(a):jediný kdo to bude vědět je Gelnar alias geloš
Díky za důvěru ke mně vyslovenou........ Vím, že volnoběžka poz.10 má u 1VJ jiné katalogové číslo nežu 3TB, takže asi bude odlišná. Pokusím se zjistit podrobnosti. Nevím jestli se vyběhává venkovní obal volnoběžky poz.11, ale určitě podléhá opotřebení středová plocha na ozubeném kole poz.1, často tam vznikají úplné drážky od tělísek volnoběžky. Moc nerozumím tomu, co tady popisuje Slow, pokud se volnoběžka sekne a při šlapání by se točil i startér, bude odpor stále stejně těžký. Spíš to vidím na nedostatek praxe při šlapání, komprese 600 ccm válce udrží na startpáce dospělého chlapa úplně v pohodě.
Cena volnoběžky na 3TB je dle ceníku MARIMOTO 2.430 + DPH, takže z USA možná ušetříš pár stovek. Volnoběžka na 1VJ ale stojí 5.050 + DPH, bůh ví podle čeho si ty ceny vymýšlí.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
geloš napsal(a):andrew x napsal(a):jediný kdo to bude vědět je Gelnar alias geloš
Díky za důvěru ke mně vyslovenou........ Vím, že volnoběžka poz.10 má u 1VJ jiné katalogové číslo nežu 3TB, takže asi bude odlišná. Pokusím se zjistit podrobnosti. Nevím jestli se vyběhává venkovní obal volnoběžky poz.11, ale určitě podléhá opotřebení středová plocha na ozubeném kole poz.1, často tam vznikají úplné drážky od tělísek volnoběžky. Moc nerozumím tomu, co tady popisuje Slow, pokud se volnoběžka sekne a při šlapání by se točil i startér, bude odpor stále stejně těžký. Spíš to vidím na nedostatek praxe při šlapání, komprese 600 ccm válce udrží na startpáce dospělého chlapa úplně v pohodě.
Cena volnoběžky na 3TB je dle ceníku MARIMOTO 2.430 + DPH, takže z USA možná ušetříš pár stovek. Volnoběžka na 1VJ ale stojí 5.050 + DPH, bůh ví podle čeho si ty ceny vymýšlí.
Ahoj,
vemu to od konce, praxe v našlapování 6kila je nulová (mám jen 125cku pitbaika), nicméně když se dostanu do stavu komprese, tak už to nepřešlápnu (a to má 8,5:1), a když koukám jak DR650 startuje rukou... To že se při našlapování přiřadí i soukolí kolem starteru se fyzicky navím moc neprojeví, jen to je slyšet (takovej zvuk jak když rozáčíš setvačníkový autíčko). Když startuju starterem tak to je jak když vyjíždí pastorek u startéru nákladního auta, případně traktoru, taková prda, zkusím to na něco nahrát. Neporovnával jsem to s jiným XT, takže pouze subjektivní pocit. Katalogový číslo jsi prosímtě našel kde? u 1VJ jsem STARTER ONE-WAY ASSY nenašel (nebo překouknul?)
Díkas
Editoval Slow (26.09.2009 22:01:17)
|