Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Nemam slov...

#81 30.05.2016 16:00:53

Re: Nemam slov...

Fireman napsal(a):

IvoTregr napsal(a):

Tak dnes jsem byl u svého mechanika v jeho servisu. Ptal se mě jestli chci zpět své ojeté pneumatiky. On mě řekl šokující informaci.
K němu a okolním servisům pravidelně jezdí lesáci a odebírají sjeté pneumatiky.  Na jeho dotaz, k čemu je potřebují, tak dostal odpověď: pneumatiky dávají do hromad větví které se v lese pálí, aby vlhké větve lépe hořeli. Ještě hromadu prolévají naftou a vyjetým olejem!!!  To je asi 8km do CHKO. Takže asi tak je to s ekologií.

Je třeba rozlišit lesáky a lesníky, polesný , hajný. Lesáci jsou jen drancovači . Naběhnout , porazit, vytahat a tak nějak po sobě uklidit. Těm je příroda a enduro ukradený. Ten kdo se stará je právě hajný a pod. Pro něj je kolikrát horší prase lesák než motorka

No to máš pravdu, rozlišovat je treba, ale každej hajnej je zodpovědnej za svoji svěřenou oblast i za to co se v ní plánovane děje. Dokonce jim na to chodí různý kontroly.

U nás se třeba o les stará, řekl bych příkladně, žádný gumy tu nehoří, cesty spravene a po těžbě to rozhodně vypadá líp než kdysi za dávných bolsevických casu.. Je to rozumnej inteligentní člověk.

#82 05.06.2016 11:30:23

milanride
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 250 EXC TPI
Věk: 26
1 0

IvoTregr napsal(a):

Tak dnes jsem byl u svého mechanika v jeho servisu. Ptal se mě jestli chci zpět své ojeté pneumatiky. On mě řekl šokující informaci.
K němu a okolním servisům pravidelně jezdí lesáci a odebírají sjeté pneumatiky.  Na jeho dotaz, k čemu je potřebují, tak dostal odpověď: pneumatiky dávají do hromad větví které se v lese pálí, aby vlhké větve lépe hořeli. Ještě hromadu prolévají naftou a vyjetým olejem!!!  To je asi 8km do CHKO. Takže asi tak je to s ekologií.

Já se včera dozvěděl ještě lepší perlu, bavil jsem se o tom s kamarádem co studoval VŠ obor lesnictví či co a řikal že je to tam takhle normálně učili  a30 

#83 05.06.2016 15:24:46

Já se o tom bavil s klukama v práci a kolega ze Smečna řikal, ze to je úplně normální, že to u nich lesáci dělaj taky. Tvl to mě nikdy nenapadlo. a31 

Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj

#84 05.06.2016 16:12:55

jopr:
No je to fakt hustý, když pak koukas na to video Besipu a dojimas se nať tím jak les trpí olejem ze řetězu a zvěř má v podstatě spackanej zivot, tak se musís jen kysele pousmát...

#85 06.06.2016 06:51:54

Cemu se tu divite??? To jste nikdo nebyl za mlada na brigade palit haluzi po tezbe? Zkuste si podpalit hromadu mokreho bukoveho odpadu.
Tahle metoda se pouziva od doby co se vyrabi pneumatiky, jenom vy jste prave objevily ameriku lol 

#86 06.06.2016 08:15:18

kick-start napsal(a):

Cemu se tu divite??? To jste nikdo nebyl za mlada na brigade palit haluzi po tezbe? Zkuste si podpalit hromadu mokreho bukoveho odpadu.
Tahle metoda se pouziva od doby co se vyrabi pneumatiky, jenom vy jste prave objevily ameriku lol 

Tak, pár brigádiček v lese za sebou mám, ale pneu jsme nikdy nepoužívali. Hlavně ti tu Ameriku nikdo nebere, ale ať se pak vykašlou na tu mediální masírku proti motorkářům.

Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj

#87 06.06.2016 21:47:32

kick-start napsal(a):

Můj otec dělal v těžbě dřeva přes 10let a nikdy tam v ty době ti co uklizeli žádný gumy nepalili, benzín na podpal používali to jo. Jinej kraj jinej mrav, no tak objevuji ameriku a3 

#88 06.06.2016 21:55:54

Filip - SANDOKAAN
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: už sherco
Věk: 3*
1 3

jj dobre pneu jsou základ....

REKLAMA

Zápatí