Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Nováček a výbava

#1 17.06.2009 11:29:40

holtr
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: yamaha tt600 rv.86
0 0

Nováček a výbava

Ahoj, chtěl bych vědět názor zkušenějších-Vás. Začínám na enduru, mám asi 5-7 tisíc rozpočet-jakou výbavu si koupit? Páteřák,boty,helma?  gp  Já když padám, tak zatím na ruce(ale to sakra moc bolí), nebo nabok.
Petr

edit. neprodává někdo výbavu? zn. levně?

Editoval holtr (17.06.2009 11:30:30)

na co sednu, to rozbiju

#2 17.06.2009 13:16:44

Re: Nováček a výbava

Zaklad jsou boty a přilba to maš tak 5000. A potom kalhoty, adres,pateřák. Všechno je o penězích, ale nemusiš kupovat jen značkové.  smile

#3 17.06.2009 13:26:35

Mám pro tebe adresu MCF.cz. Ja tam kupuji osobně. Mají tam hodně levných věcí,je to ve Slušovicích.  ano2  smile  smile  smile

#4 17.06.2009 15:45:21

HALUS
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: u Litovle
Motorka: XRV 750. panelka 250
Věk: 30
0 0

zdar, ja osobně dřív než boty bych si koupil chraniče loktu a kolen, ledvinak jsem koupil za 150 v lidlu a celkem jde, do ted jezdim v kanadach, neni to idealni ale když vidim ty plastovy šmejdy co si kamoši nakoupily tak mě to vuubec nese.., dva maj ty od foxe  cca za 3,5-4 litry a po trech mesicich se jim na některych mistech začinaj škubat:(, z bot co se mi libyly tak byl předposlednímodel tech nejlevnějších acerbisu klasika kuže!!

#5 17.06.2009 18:54:56

ja radim hlavne boty obvzlast pokud jezdis ve stoje

#6 17.06.2009 22:26:21

johnyquatro
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: okr. Prachatice
Motorka: XR 400R
Věk: 27
0 0

Z vlastni zkusenosti ti reknu ze beztak do toho das vic, za 7 tis si koupis tak max helmu a boty. Ale to je zaklad bez kteryho se neda jezdit, takze asi tak. Pak bych postupne podle penez dokupoval dalsi veci, kdyz jsem zacal jezdit tak jsem si taky myslel, ze se vlezu treba do 7tis za botky a helmu, jak jsem ale pak zacal studovat ruznou kvalitu a cenu tak jsem nakonec skoncil uplne jinde.

Halus > uz se ti nekdy stalo ze ti v tech kanadach padla motorka na nohu wink pak uvidis ze boty jsou sakra dulezity. Ja si taky nejdriv myslel ze kanady staci, ale po zkusenosti kdyz jsem si hodil motorku na nohu uz sem zmenil. Nemit tenkrat MX botky tak uz nejezdim. Ale urco to chce uz nejaky lepci botky ja nakonec skoncil u Acerbis Profile II a myslim ze je to takova rozumna bota. Takovy ty botky za 3tis to je fakt asi jak kanady. Jinak ze zacatku se v tech kanadach jezdit da, ale jen jako nouzovka nez se vydela na botky, hlavne si nemyslet ze kanady staci a dal to neresit.

#7 17.06.2009 22:55:14

johnyquatro
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Jáárda napsal(a):

čím pevnější bota tím lepší - mnohokrát potvrzeno  vyk!  levná bota s hezkým designem není záruka účelnosti . Neříkám že mám top (Alpiestars tech3 cena 5.000,-) je to základní řada ale do začátku super . koukal jsem i po lepších ale právě nutností nákupu všeho jsem volil tento kompromis jinak jsem připravenej při dalším nákupu na vyšší třídu . Jsou to věci na kterých neušetříš  nee1

jj souhlas, a kdo tomu neveri tak to na vlastni kuzi pozna, treba kamos pochopil ze krunir je potreba az kdyz si zlomil par zeber  ou1

#8 18.06.2009 07:17:09

HALUS
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: u Litovle
Motorka: XRV 750. panelka 250
Věk: 30
0 0

Mozná je to tím že jsem si hned rozštíp loket než jsem pořídil chraničesmile ale i tak mi přijde že na nohu je vzdycky trochu místa a navic ty naše mrchy nic moc nevaží max si clověk pohmoždí kotník ale na loket nebo koleno dopadneš s uplně s jinou razancí.

#9 18.06.2009 12:32:07

HALUS napsal(a):

Mozná je to tím že jsem si hned rozštíp loket než jsem pořídil chraničesmile ale i tak mi přijde že na nohu je vzdycky trochu místa a navic ty naše mrchy nic moc nevaží max si clověk pohmoždí kotník ale na loket nebo koleno dopadneš s uplně s jinou razancí.

ja to beru tak ze je lepsi zacit s vecma ktery ti pomuzou se udrzet na motorce+lepsi ovladatelnost stroje nerikam ze chranice sou na nic i kdyz zadny nemam urcite je to potrebna vec  ano

#10 18.06.2009 14:10:42

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DKnL
2 0

doporučil bych ti tyhle
http://www.extreme-sport.cz/obleceni-mo … 0-551.html

a tohle http://www.shop.jbr.cz/catalog/product_ … cts_id/335

Editoval Kubeja (18.06.2009 14:14:10)

#11 18.06.2009 14:54:37

Wenca24
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jeseník
Motorka: Transalp, Konopnice
0 0

Boty jsou nejdulezitejsi! Taky jsem to porad odkladal a odkladal az jsem to jednou na trave v nulovy rychlosti polozil a noha mi zustala pod motorkou...Pohmozdil jsem si nart, uz je to rok a porad to citim...Pak jsem koupil Diadory MX4, za4000 a zatim spokojenost. Jezdim pomalu takze jsem zatim nic jinyho nez ty boty neotestoval...Vestu uz a kolena uz mam taky tak to asi zacnu oblikat hlavne ted na leto at nemusim jezdit v bunde...

#12 18.06.2009 15:05:45

nemam vlastni zkusenost ale kdyz sem schanel boty tak info na netu  a od znamejch FLY nebrat

#13 18.06.2009 15:11:45

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DKnL
2 0

já osobně je mám, jezdíme je tady v okolí tři..koupil jsem si je, protože jsem na kamarádovi viděl, jak budou vypadat za tři roky....jedna přeska urvaná a prošoupaná od řadičky, jinak OK...on taky jezdí závody což je další faktor...za ty peníze super

#14 18.06.2009 17:52:24

holtr
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Díky moc za tolik příspěvků..denska jsem byl prvně krosit po lese(ale pššt) a bál jsem se s komisňákama sundat nohu ze stupaček, jelikož všude trčely kmeny od stromů. No to jsem si vzpomněl na vás, jak jste tady psali, že boty jsou základ. Jo a tak otázka jezdím teda v komisňákách a při vyšších otáčkách dostávám šíleny otřesy do noh, když jedu ve stupačkách ve vyšších rychlostech. Ty otřesy nejdou od povrchu..spíš od motoru, dělá vám to taky?  sjuk  Jinak mi kámoš pujčil v terénu TTR rv98 a..to je krásnej stroj, oproti temu mimu "fichtlu"  lol  Až mi fabrika zaplatí nemocenskou..zatím se jim do toho nechce, musím tam naběhnout a vyřešit to nějak..tak helmička a botečky. Jsem z olomoucka, tož zajedu do Olmika do RaDeVY, podle internet. stranek tam je velkej výběr. Bojím se kupovat boty přes internet, pak mi nebudou sedět a sem nahranej..lyžáky bych si taky nekoupil přes net  bliz1
DIky kluci ste moc hodní

vyjížďka  yes
http://ukazto.com/img_small/4325898~DSC00470.jpg

na co sednu, to rozbiju

#15 18.06.2009 18:22:52

no v tehlech cvickach se nedivim ze dostavas rany od stupacek big_smile  vem aspon naky kanady jak pise dedek

#16 18.06.2009 18:26:55

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

holtr> Kurňa chlape dkud z Olomoucka seš? A kde jezdi dalši TT-R? Jinak měli levny a slušny MX boty u Pavelky, ale bohužel neměli mou velikost, tak sem si taky koupil v Radevě O´Neal Clutch MX Pro

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#17 18.06.2009 19:42:17

holtr
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

No to nejsem ja to TTR je kámoše, moje je ta vrana modra....jezdím v komisňákách..dneska jsem nezvladl jeden sjezd, zablokoval jsem si zadek a motorka spadla, zohl jsem si tlumič vyfuka a pačku od předni brzdy. Jináč Litovel  gp

na co sednu, to rozbiju

#18 18.06.2009 19:46:29

Ja jsem měl boty dřív než motorku. Mám acerbis profile mx II velká spokojenost. Cena byla 3300 nevahal jsem. V těžkém terénu jsou nepostradatelné říkam z vlastních skušeností. ano2  smile  Tak hodně zdaru ve výběru . ano

#19 18.06.2009 20:02:19

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Kua tak to bydlime 10km od sebe. Neni to TT-R Tučňáka, že ne?

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#20 18.06.2009 22:13:40

johnyquatro
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

radekvaculik napsal(a):

Ja jsem měl boty dřív než motorku. Mám acerbis profile mx II velká spokojenost. Cena byla 3300 nevahal jsem. V těžkém terénu jsou nepostradatelné říkam z vlastních skušeností. ano2  smile  Tak hodně zdaru ve výběru . ano

za 3300??? tak to byl luxus kauf

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů