INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
karburátor Keihin PWK - seřízení hladiny
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Honda 450 CRF, KTM 250 EXC
- Věk: 28
2 0
Re: karburátor Keihin PWK - seřízení hladiny
green.bear:
No tak to vyzkoušim, necham si asi udělat nějakej přípravek abych upnul ten karbec + nějaký měrky...
- curcab
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 250 EXC
- Věk: 33
0 0
čus hladinu štelovat je dobré i tímto způsobem. odšroubovat víčko plovákové komory (spodní viko) karbecu, najít nějakou sklenku, zavařovačku nebo něco průhledného, a měla by mít průměr hrdla takový ,aby na něm sedel karbec ,teda dělící rovina plovákové komory. Pak přes benzínovou hadičku (origo přívod benálu) pouštět benzín , benzín poteče až do té chvíle než hladina benzínu nadzvedne plovák a plovákový ventil zavře přívod,to je hladina kdy to doopravdy zavírá, pak udělej rysku na sklenici , buď teda hodnoty výšky hladiny od dělící roviny nebo rozměr nejvyššího bodu plováku od dělicí roviny , podle toho co udává manuál(Jsou to dvě odlišné hodnoty)Takže hodnotu od vrchu sklenice po rysku.
i pád na držku je pohyb vpřed.
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
curcab:
Jo tenhle návod je v tomhle topicu na začátku, ale problém je, že hladina v karburátoru PWK 36 je nad dělící rovinu = tahle metoda se nedá použít. Spíš si udělám měrku která bude mít tvar U, kdy hloubka tohoto U bude 16 mm. Poté bych sundal spodní víko a o dělící rovinu opřel oba konce měrky s tím že uprostřed se o měrku opře nejvyšší bod plováků. pak stačí fouknout do přívodu paliva uvidím zda v této poloze jde vzduch kolem ventilu neboli ventil netěsní(potom je hladina moc vysoká)....
Spíš mi dělá starosti to že mi teče benzín z přepadu i když mám hladinu nízkou a motka mi zdechne po delší jízdě na plnej...
Editoval sykator (03.11.2015 19:36:30)
- curcab
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
sykator: tak dej malou nadobu do vetsi nadoby a tu na ktere je polozeny karbec(mensi)musí být níž.hladina se zastaví az se zavre privod.To me ted napadlo Ale pokud ti to tece z prepadu ,netesni ti ventilek plovakovky. nic jineho to delat nemuze. Jak jsme si psali minule tak si psal ze ho objednas to nepomohlo?
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
curcab:
Jo jo, si píšem pořád spolu:D Ventilek je novej a těsní perfektně, sme zkoušeli udělat podtlak jestli si přisaje vzduch a nic... to mě právě trápí nejvíc, páč hladina se nastaví přihejbáním plíšku ale jak může bejt nízká a přitom mi chcát benzín z přepadu..???? to nechápu:D
sykator:
Kdybys měl nízkou hladinu, tak ti nechčije z přepadu. Něco děláš blbě. Postupně přihýbej plíšek na plováku dolů směrem k tomu ventilu, tím se ti bude snižovat hladina v karburátoru a zkoušej se dostat na náklon do boku 45°, kdy by ti to mělo začít týct tím spodním přepaden. Když to přeženeš, nepoteče to spodkem, ale těma bočníma nahoře, tak to zas musíš vyhnout plech opačně, směrem ven z karbecu.
Edit: Jo a ještě doplním, že jsem ten náklon musel testovat s připojou hadičkou na nádrž, protože jinak se nenaplnil dostatečně karb a teklo to až při velkém náklonu těmi horními přepady.
Editoval green.bear (05.11.2015 15:42:51)
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
green.bear:
No jo, jenže já ji snížil tak že při delší jízdě na plnej mi to začne zdechávat... navíc se evidentně rozhodil volnoběh - dříve volnoběh držela ale nyní po chvíli začne pomalu chcípat a navíc jde nastartovat jen a pouze se sytičem a to i při ohřátém motoru -> což vše ukazuje na nízkou hladinu, ale jak to nechám stát přes noc v garáži tak ráno loužička ...
Nmohlo by to netěsnit někde jinde..??
- chalka
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: WR450F
- Web
7 0
sykator:
Na hodně nízkou hladinu bych si dal pozor, má za příčinu chudou směs, může se stát buď že propálíš píst, nebo přidřeš vlivem přehřátí.
Jestli ti jde nastartovat jen se sytičem, tak je to jasné, hoď sem schválně fotku svíčky...
Píšeš, že máš nízkou hladinu, že ventil těsní, ale ráno máš pod motorkou louži. Tohle nejde dohromady. Přeměřil bych scháválně, jestli někdo kdo měl motorku před tebou nezkrátil tu přepadovou trubičku. Jinak nastavení hladiny je jedno jakého PWK jsem dělal vždy tak, aby lisování plováků bylo rovnoběžně z hranou plovákové komory. Zbůsobem že pusou foukám do přívodní hadičky benzínu a karburátor nakláním až ventil zavře, nejde profouknout a plováky jsou vodorovně s hranou. Bývá to většinou v úhlu 45°.
Editoval chalka (05.11.2015 20:00:20)
Jak píše chalka, kdyby to správně zavíralo, tak není problém s uchcáváním. Určitě zkontrolovat svíčku po ladění, to beru jako samozřejmost.
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
Fotky svíčky hodim někdy o víkend ale co sem na ni koukal po jízdě tak to vypadalo, že by směs mohla být konečně správná celkově je svíčka tmavá ale neni tak zadělaná (před snížením sem jí měl dost bohatou)
Hele klucí, mě to právě taky nejde do hlavy jakto že mám nízkou hladinu a při tom mi to teče z přepadu - ale ta přepadová trubička vypadá bez úpravy (na špičce je pěkně rádius jak má být)....
O víkend na to mrknu jestli to někde třeba netěsní okolo toho mosaznýho vedení...
sykator:
Mně to pomohlo taky z totál černé na tmavě hnědou, když jsem snížil hladinu. Jestli se ti to pod plným dusí, zkus povolit víčko nádrže, jestli třeba není ucpané odvětrávání a nevzniká v nádrži podtlak.
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
green.bear:
No hele když jedu plnej a už už se to začíná dusit a nepustim plyn tak mi to normálně zdechne... jako taky mě napadlo jestli bych nemoh mít třeba problém s odvzdušněním nádrže nebo třeba nějakej bordel ve ventilu kterej mi brání správnému průtoku benzínu...
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
chalka:
jj, trysky podle manualu až na hlavní kterou mám menší (místo 170 tak 168)
- curcab
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
sykator: Nemáš prasklý plovák? Zaštěrchej s nim jestli v něm není benál. to by taky mohlo být.
- sykator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
curcab:
jo prasklej plovak me taky napad ale kdyz sem to mel vymontovaný naposled tak nebylo znat ze by v tom byl benál...
jeste me napadlo jestli mi to treba netesni kolem toho bronzovýho sedla.. zejtra do toho zkusim narvat stlacenej vzduch - treba prijdu na nejakou netesnost...
|