INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Stupidní otázky
Re: Stupidní otázky
Suchman:
Dle mého názoru dobře řečeno. Taky mě zaráží,jak si to představuje mladší část generace. Beru ty,kteří se radši zeptají i když na hovadinu,ale zeptá se. ,,Lína huba,hotové neštěstí." Ale jsou takoví, kterým poradíš,řekneš co a jak a ve finale za tebou přileze,že se mu to posralo. Nakonec ti řekne,že tuhle super úpravu mu poradil jeho kámoš stejně starý. Další velký problém dnešní doby je to ,že je vše dostupné a mladí si dnes ničeho neváží,ničím si neprošli a nic si pořádně neosahaly. Jakmile vidím 18 leteho borce opřeného o novou motorku nebo auto,hned si vzpomenu na výrok kámoše. ,,Vše co mám,mi koupil fotr,ani na benzin sem si nevydělal sám." Radši ať se mládí zeptá než něco rozebere,než něco zku... a pak se ptá. Taky neznám všechno a to co nevím nebo neznám,tak se ptám lidí kteří se tím živí nebo mají více zkušenosti.
Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.
Mě rodiče tky přispívají na údržbu a benzín, pomáhám jim jak to jde , a taky si všeho řádně vážím
- georgiss
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: cr25,gg25,tiger9,p924
0 0
Poblitek: tak si ted vaz toho kxka,, jestli to jede, tak do motoru nehrabej, delej beznou udrzbu...
a jestli to jede min, nez tva bejvala 80ka, tak nevim, proc si to kupoval, to si nepoznal pri zkusebni projizdce?
sledoval sem, jak chces mermomoci neco koupit a nakonec toto...
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
- Motorka: NÁMAHA
- Tel: 723 151 102
- Web
Martine i ostatní:
sice nemám poslední dobou nijak moc čas, protože je to přesně tak, jak Suchman píše. S jazykem na vestě lítám jak hadr na holi, do toho všechna ta aktivita... Nicméně vše dávám za vinu rodičům dětí. Jak vedou rodiče své děti, tak se děti pak chovají. Moje děti sedí u PC jen tehdy, když jim pustíme pohádku, páč TV nemáme!!! Z toho plyne, že se zajímají o jiné věci. Pomáhají v kuchyni, zametají mi právě v dílně, hrají si na dvorku spolu a se spsem/kočkou, učíme je jezdit na kole atd. Odložit děti k PC/TV umí každej. Dětem se nedivím - když jsem dostal první videohry, seděl jsem u toho prostě pořád. Jsem stále za stejnou myšlenku - pomáhat. Nastavení dekompresu u TTR jsem taky psal 50x. Ale 50ti lidem jsem pomohl a o to tu jde.
Řiť, ať jedeš lip tel.: 723151102, 587571224
Suchman:
Jooo taky jsem si zavzpomínal... Asi toho mám už za sebou víc,než většina těch,co tu psaly,protože jsem ročník 67. Taky posledních pár let pozoruju jak lidstvo "debilní" a běžný věci,co se dřív řešily "levou zadní" jsou dneska praktiky neřešitelný. Já když nastoupil po vyučení do práce,tak jsem dostal jednoduchou radu: "Blbej můžeš bejt,ale musíš si umět poradit". A to si myslim platí v každé době. Pamatuju si,jak jsem přišel do jediný Mototechny v Praze která prodávala díly na motorky a praktiky nic neměly. Tak se to prostě muselo nějak udělat. A dneska? Na co si vzpomeneš,to si jdeš koupit,nebo si to objednáš na netu. Tak se nedivte,že nastupující generace degeneruje... Ovšem je tu otázka KAM to povede a JAK to DOPADNE? Taky se snažím poradit,když vím,ale někdy je to prostě marný...
Editoval BIGR (10.10.2013 19:42:50)
- Řezňa
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Třinec
- Motorka: EXC 200
- Tel: 776693366
4 0
Jsem sice ročník 94, ale vidím to na svém bratrovi z 04.
Já jsem přišel domů ze školy, najedl jsem se a šel za tátou do garáže, kde on dělal samodomo traktor a já mu asistoval. Pořád se něco dělalo, opravovalo, upravovalo....Poté, asi v 9 mi koupil Pionýra v krabici a společně jsme to skládali. Dělal jsem si bunkry na stromě, stavěl různé vozítka a podobně. Počítač jsem měl od 7 let, ale mohl jsem na něj jen ve svátek... Prostě pořád venku a nějaké maléry
Dnes brácha přijde domů a zapne počítač, rodiče ne něj nemají čas a on sám se k ničemu nemá. Když se ho nepošle ven, dokáže u PC sedět celý den. A to nechápu, v sousedních domcích má asi 3 zhruba stejně staré kamarády a strašně málo jsou spolu venku....
Bohužel, mám strach že to bude ještě horší. Za chvíli se lidí porvou o ty, kteří umí nějaké řemeslo.
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chemička
- Motorka: KTM 250 EXC TPI
3 0
Já jsem ročník 98,myslím že tady na foru nejmladší .Merkura jsem myslím někdy měl.První motorku jsem měl asi když mi bylo 7 let,pořád jsem na tom jezdil Záleží na přístupu rodičů,to je jasný.Kdysi když jsem byl mladší, tak jsme jezdili po republice,třeba na ryby na Lužnici. .Ale poslední dobou nám taky na to nezbývá nějak čas..Ale nemůžete se divit,když někdo bydlí ve velkém městě jako je například Ostrava,že ostatní děti sedí doma.Co v Ostravě můžu dělat?Já třeba asi 6 let hrál florbal a když mě to přestalo bavit,tak jsme si chodili s kamarády zakopat na hřiště,ale poslední dobou sem na hřišti neviděl žádné malé děti,které by si kopaly nebo tak.většina sedí doma a mnohdy se ani nedivím,když vidím romské ''spoluobčany'' jak všude dělají bordel,kradou atd.Přes týden sem v Ostravě,chodím s kamarádem do posilovny,jinak pokud rodiče neženou dítě do sportu a bydlí ve městě,kde jsou 3 parky , ve kterých je víc psů.fet'áků a bezdomovců než trávy tak se nedivím že sedí doma.O Víkendech jsem na chatě, bud' jsem na rybách,nebo s tatkou na motorce,nebo s Dědou na hřibách,nebo s tat'kou něco kutíme,ale nemít tu chalupu,tak fakt nevím co bych dělal.
Editoval Filda125 (10.10.2013 20:29:38)
Žádný kopec není tak velký, aby nešel vyjet.
- mart
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: WR400F, exTT600R
- Věk: 5X
3 1
Dívám se na ty nový informační technologie a PC trochu jinak, přestože už taky kroutím 4. desítku
U svejch dětí (4. a 6. třída ZŠ) sleduju spíš to, jakým způsobem PC a internet využívají. Jestli spíš kreativním způsobem - jestli něco kreslí, staví, píšou, jestli jsou schopný si najít informace např. pro domácí úkoly (nemyslím taháky ), nebo pouze konzumujou obsah. PC apod. jsou jenom nástroje, byť s velikým potenciálem k vytvoření závisloti...
Mimochodem docela mě překvapilo, jak rychle děcka dovedou pochopit princip programu a tvořit v něm - konkrétně ve Sketchupu - cosi jsem modeloval ve 3D, děcka to zaujalo a chtěly to taky vyzkoušet, tak jsem Sketchup nainstaloval na staré PC a po krátkým "školení" si sami vytvářely jednoduchý objekty. Docela si taky užívají v Minecraftu, byl jsem překvapenej, jak ta hra motivuje k tvorbě různých světů... Jinak se taky samozřejmě snaží hrát takový ty jednoduchý střílečky, honičky apod., ale do toho už jim dost kecám...
Mě tahle doba svým přelomovým významem přijde hodně srovnatelná s vynálezem knihtisku, taky z toho byl docela rozruch, ale lidstvo se posunulo dál, byť byl knihtisk zneužit třeba k rozšíření Meinkampfu...
Takže pokud bych to měl shrnout, ať se mlaďoši ptají, ale když to přepísknou, zdejší členstvo už si je zformátuje rozhodně bych nic nereguloval
Editoval mart (10.10.2013 20:46:20)
modrá je dobrá ;-)
- pitrsss
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: klášterec nad ohří
- Motorka: hsb fe 400
- Tel: nokia
1 0
za chvilku napadne sníh,za našich mladej let jsme sánkovali u paneláku do sedmi do večera a bylo nás tam jak mravenců a ted až nasněží tak tak přijdou dva caparti s rodičema se kouknout co to napadlo za divnou bílou studenou věc,jo hold je jiná doba
- d2ejazz
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Jižní Čechy
- Motorka: KTM 250SX, KTM GS250 1983
- Věk: zralý
- Tel: mám
0 0
Chlapi, každý má asi trochu pravdu....
Ale v tomto případě se zastanu zcela Suchmana. On založil toto vlákno na popud - a je to zřejmé, toho stupidního dotazu ohledně brzd. Je dotaz a je dotaz (debilní). Napsat, že jezdím na motorce RM250 - to už je sakra brko na začátečníka a ptát se, proč jsou teplé brzdy ...., nezlobte se na mě, ale dop*dele, když jdete jíst, tak se taky nikoho neptáte jestli je v pořádku strkat si lžíci s horkou polévkou do ucha. Toto jsou zcela základní věci. I já se ptám na spoustu věcí, kterým nerozumím...Protože nejsem encyklopedie.
Ale uživatel, který je natolik geniální, že chodí sa pošúchat na svojej RM250, dokáže si založit profil na tomto serveru a nachází písmenka na klávesnici, by měl mít natolik základních vědomostí ohledně !!základní!! mechaniky a fyziky!!! aby si s 80% poradil sám a až potom se teprve ptal. Končím, přepínám.
4stroke power please. CRF 450 R .. nevím, proč jsem si ji tak dlouho odepíral!
- d2ejazz
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Jižní Čechy
- Motorka: KTM 250SX, KTM GS250 1983
- Věk: zralý
- Tel: mám
0 0
Janek napsal(a):d2ejazz napsal(a):...Ale v tomto případě se zastanu zcela Suchmana....
Je sice hezký, že se zastáváš, ale zjevně nechápeš smysl toho, o co Suchmanovi šlo viz tvůj příspěvek tady a v tématu nešťatníka o brzdách. A já pořád přemýšlel, proč je taková poptávka po WD od starosty a vy to dáváte na brzdy. To jsem si měl kuwa taky objednat a třeba bych konečně zrychlil .
Ne ne ... chápu, ale možná jsem to blbě popsal. 1) ano ... suchman to napsal přesně a výstižně. Pomáhat by se mělo, ne každý si prostě dokáže poradit sám. 2) ale když už umíš nastartovat a rozjet motorku, tak bys měl mít alespoň hrubou představu o principu brzd, že ?! takže konkrétně tento dotaz patří do kategorie "vysírač" ... ten uživatel rozhodně nestojí o pomoc. Jedině tak, že by mu někdo pomohl rychle z té motorky slézt, aby si neublížil...
4stroke power please. CRF 450 R .. nevím, proč jsem si ji tak dlouho odepíral!
georgiss:
špatně jsem se vyjádřil, ta 80tka u té šlo znát že ta přívěra otevíra a zabírá, u té 125 to moc dobře poznat nejde snahu to má ale chce to vyladit , jen čas a trochu nervů 
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od Olomóca
- Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
- Věk: 33
- Tel: Redmi Note 8 PRO
Čoveče už taky není moc času co nejsem student. Dostanu se na net málo a když mrknu na nějaky téma tak už tam je odpověď. Hned bych se taky vrátil zpět do mladých let (a to je mi 26)
- Bitrin
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Pole,louky,dům-S.Morava
- Motorka: SHERCO 510i; Suzuki Kingquad 700; Jawa 250
- Věk: 24
- Tel: Nokia
6 0
Každý kdo tu psal má určitou pravdu, hodně smysluplné je to asi od Raduze, protože většinu podílu na životě děcek májí rodiče.Ale člověk by mněl dostat i svůj mozek a zamyslet se nad tím jakým směrem se může a chce ubírat.Když si zavzpomínám do dob kdy mi bylo 9-13 let byla jsme parta 6 kamarádů,kteří si navzájem pomáhali,trávili společné chvíle.Najednou věk šel nahoru a ze 6 se stali pomalu 4 alkoholici a vyhulenci.Otázkou je proč?Že by rodiče?Mohlo by to tak být,ale všichni společně jsme to zkusili,ale jen pár znás řeklo ne, tohle nechci dále provozovat.Přece mám na výběr jak naložím se svým životem a znalostma.Je pravda že kdybych neměl takového dědu jakého jsem měl tak bych asi dodnes s traktorem a dvounápravovou vlečkou s otočným ojem nezacouval v mé dědině nejlépe a to už jsem v tom neseděl dlouho,ale je to asi dědičnost a zkušenost z mládí,navíc každý má talent na něco jiného.Ale v 6 letech jsem řídil traktor a V3S,s dědou jsem v tom seděl od rána až do večera,hrabali jsme seno pro kláliky,trávu jsme sekali kosou a dřevo štípali sekyrou nebo kalačem.Na PC nebylo.První pc jsem měl v 15 letech a to ještě takové že mi tam sotva karty hráli.Když jsem mohl hrát,hrál jsem jen přes zimu když jsem byl unavený s bobování.Pomáhal jsem strýcovy u dílny když vyvařoval lidem škodovky a svařoval výfuky.Moje první motorka byla v 11 letech a to pionýr a to jsem čuchl k motorkám jen proto,že jsem měl kamaráda který k tomu byl veden už od dětství jinak bych asi k motorkám vůbec nedošel,v 15 jsem měl jawu 250 po otci který na tom kdysi jezdil do práce protože dělal dřevorubce.Ale znám kluky,od kterých rodiče byli alkoholici,uplně na ně srali a dnes mají svůj byt, druhou řadu od octávie a jsou z nich super zedníci,kteří se mají dobře.a pochybuji že za tím byli rodiče,jen si spíše řekli že tak žít nechtějí.Zase je pravda že kdyby se nesnažili mají prd.Asi jako každý z nás.
Ride to live and live to ride!:-) (Jezdím,abych žil a žiju,abych jezdil)
- bobkuuu
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lysá pod Makytou, Púchov
- Motorka: 690
- Věk: 35
- Tel: +421904249455
1 2
dnešok je včerajší zajtrajšok!!! lidi jsou kurvy, mrdej a kradou kéž by aspoň jednou za rok dorazila blbců sběrna (Kabát)
- bobkuuu
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lysá pod Makytou, Púchov
- Motorka: 690
- Věk: 35
- Tel: +421904249455
1 2
dnešok je včerajší zajtrajšok!!! lidi jsou kurvy, mrdej a kradou kéž by aspoň jednou za rok dorazila blbců sběrna (Kabát)
|