INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Nabíječka baterií - Lidl
Re: Nabíječka baterií - Lidl
Alexanderovic napsal(a):jopr:
ta asi nedava lithiovky, co?
No to určitě ne, ale víš jak, soused jí má a prej je super a co když tam budou navíc piva v akci
Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj
jopr napsal(a):Alexanderovic napsal(a):jopr:
No to určitě ne, ale víš jak, soused jí má a prej je super a co když tam budou navíc piva v akci
A proc by nemela nabit lithiovku?
Jaky je rozdíl nabíjet agm a pb baterie?
- Felipe
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM EXC a HQ TE
- Věk: 4+
- Tel: služební a zvoní
3 0
Robinsson napsal(a):Jaky je rozdíl nabíjet agm a pb baterie?
Na školení nám bylo řečeno že klasické nabíjení AGM baterii odrovná - jelikož AGM baterie se nabijí podle odezev a impulzů... ale co je na tom pravdy? Já vím jen že nechci odepsat baterii za cca 8tkč.
Felipe napsal(a):Robinsson napsal(a):Jaky je rozdíl nabíjet agm a pb baterie?
Na školení nám bylo řečeno že klasické nabíjení AGM baterii odrovná - jelikož AGM baterie se nabijí podle odezev a impulzů... ale co je na tom pravdy? Já vím jen že nechci odepsat baterii za cca 8tkč.
A jak mas na tenhle zpusob dobijeni zarizeny auto?
- Alexanderovic
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: Husaberg Fe 450 '08 ; KLX 250, ex-DR Z 400 S
- Věk: '92
- Tel: 60551osm894
1 1
Janek napsal(a):jopr napsal(a):Alexanderovic napsal(a):jopr:
U Semise na webu pisou pod lithiovou baterkou: "Nabíjet se smějí pouze šetrnými nabíječkami pro gelové nebo lithiové baterie"
Alexanderovic napsal(a):Janek napsal(a):jopr napsal(a): No to určitě ne, ale víš jak, soused jí má a prej je super a co když tam budou navíc piva v akci
U Semise na webu pisou pod lithiovou baterkou: "Nabíjet se smějí pouze šetrnými nabíječkami pro gelové nebo lithiové baterie"
A jak mas na motorce k tomu uzpusobeny dobijeni? Lifepo4 jezdim s std. dobijenim bez uprav a podle vyrobce by to tedy nemelo asi fungovat. dokonce na jedny moto mam lifepo4 od semise z webu
Janek napsal(a):Alexanderovic napsal(a):Janek napsal(a): A proc by nemela nabit lithiovku?
A jak mas na motorce k tomu uzpusobeny dobijeni? Lifepo4 jezdim s std. dobijenim bez uprav a podle vyrobce by to tedy nemelo asi fungovat. dokonce na jedny moto mam lifepo4 od semise z webu
No a nebude to tak ze motorka nedobiji cyklama? Nebo nejni mtoo dobijeni tak hrrr.....nevim tu tvoji sem nikdy na nabijece nemel....nepotrebuje to. Mikiho sem mel asi jednou 5 minut a byla full
- bobkuuu
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lysá pod Makytou, Púchov
- Motorka: 690
- Věk: 35
- Tel: +421904249455
1 2
dnešok je včerajší zajtrajšok!!! lidi jsou kurvy, mrdej a kradou kéž by aspoň jednou za rok dorazila blbců sběrna (Kabát)
Janek:
No odborník nejsem, ale když je tam napsáno na mokrý, Tak suchý bych s tím neriskoval. Třeba to nabijí v jiném režimu a lithiovky to zničí, fakt nevím.
Teď akce v Auto Kelly
Od assassina, ktery lifepo4 do motorek uz pred nekolika lety ... Pokud se baterka nejak hluboce nevybije (dejme tomu pod 10-11V) tak jde v pohode dobit - libovolna nabijecka co udrzuje 14V - lidlovka treba. U tech drazsich nepouzivat desulfatacni program ...
Chce to jen trochu premyslet ... V podstate plati stejny zasady jako u dobijeni modernich mobilu, ntb, ... idealne udrzovat mezi 50-90% nabiti, pokud je lifepo v poradku a je v poradku motorka, neni zadny duvod ji nabijet nabijeckou .... jde nabijet bezpecne i takovym tim levnym trafem za 300 z tesca .....
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nový Jičín
- Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
- Věk: 61
11 0
Alexanderovic napsal(a):jopr:
V "lithiovkách" je dle mě, největší guru Assassin z motorkářů, vyráběl je pro kluky dávno před tím než se objevily natrhu a ten po konzultaci "lídlovku" pro lithium doporučil a já s ní několikátý rok bez problémů Li nabíjím... Tahle bude zjevně, totéž co z lídlu, ideálně, pro 100% jistotu, vygůgli parametry a Assassinovy napiš
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
- Felipe
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM EXC a HQ TE
- Věk: 4+
- Tel: služební a zvoní
3 0
Janek napsal(a):Felipe napsal(a):Robinsson napsal(a):Jaky je rozdíl nabíjet agm a pb baterie?
To musíš na VW - píšou že je to v rámci BMT a já jim věřím. Koukni na technologii BMT co vše obsahuje a až to nastuduješ, tak budeš moc přednášet i na technické Univerzitě
Felipe napsal(a):Janek napsal(a):Felipe napsal(a): Na školení nám bylo řečeno že klasické nabíjení AGM baterii odrovná - jelikož AGM baterie se nabijí podle odezev a impulzů... ale co je na tom pravdy? Já vím jen že nechci odepsat baterii za cca 8tkč.
To musíš na VW - píšou že je to v rámci BMT a já jim věřím. Koukni na technologii BMT co vše obsahuje a až to nastuduješ, tak budeš moc přednášet i na technické Univerzitě
Jako beru, že auta se sytémem start/stop můžou být jinde, jiný požadavky na aku, dobíjení .... neřešil jsem to ..... Ale představ si, že už jede vývoj superkondenzátorů, který zřejmě nahradí současný aku - xxx násobný dobíjecí cykly, nabíjení věc "mžiku" .... to si potom dáme do regálů lecos Možná je brzy doba, kdy každý výrobce si do aku dá nějakou fičurinu a budeš moct dobíjet jen jím prodanou nabíječkou .... kdo ví, co nás čeká. Proto tak nějak neuvažuju, jestli si mám koupit tohle nebo tamto, stejně bude k prdu za pár let všechno
Byl jsem dnes nahodou po 1/2 roce v Lidlu a koukam ze tam zrovna maji razove utahovaky. Dobra vec na obcasne pouziti pri povolovani spojkovych kosu, servisu tlumicu atd... Na kola u auta to neni, ale kdo obcas neco servisuje na motorce tak za 800,- dobry. Maji tam i piskovacku. Vypada to spis jako hracka, ale zeptam se. Mate s ni nekdo nejakou zkusenost? Je schopna ocistit treba zasle kartery, nebo zebrovany valec a hlavu Jawy? S barvou na blatniku si to predpokladam asi neporadi.
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husky TC 250
- Věk: 34
3 7
kick-start:
Ten razovej utahovak moc nedoporucuju je to slabcak. Mě se teda vůbec neosvedčil.
Nekrmte toho Trolla !
|