Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Moto pro 6-letého kluka

#21 31.12.2013 10:47:56

Papouch
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 450
Věk: 43
0 0

Re: Moto pro 6-letého kluka

C.J. napsal(a):

Takže kdyby to 3-4 jízdy vydrželo, tak by to stačilo  lol Kdyby ji to chytlo, tak pach bych řešil něco rozumného  heh1 

Jenže takové návraty na špagátě, případně opravy uprostřed lesa malýmu dítěti dokážou ježdění spíš znechutit  a33 Mám tohle za sebou, taky jsem klukovi koupil čínu  ne 
A pokud nekoupíš starší už hotové DO-DO (dodělej doma), tak zapomeň na to, že s novou uděláš 4 jízdy bez poruchy  ne 
Kupovat děcku něco na zkoušku, jestli ho to bude bavit, je vždycky spousta peněz s nejistým výsledkem  ou1 Tak hodně štěstí  ano 

#22 31.12.2013 11:24:46

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Když najdu PW za 12tis, tak budu taky uvažovat   wink   Ale na ježdění po zahradě ji zatím funglovku kupovat nebudu  lol Dostane to na jaře k pátým narozeninám, jestli ji to teda dříve nepřejde..

..pro sebe jsem si taky nekoupil hned něco za stovku, ale 20 let staré XLR 250 za pár korun..

#23 31.12.2013 12:05:17

Sendy
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Běta 450 RR, Vmax, BMW GS1150
0 0

C.J.:
k vánocům jsem pořídil holce (8 let) tohoto číňánka. Je to čtyřtakt 50, automatická spojka, čtyřkvalt. U předchozího majitele prošel ozdravnou kůrou "dodělej doma". Cena do 6 t. Mají spolu za sebou čtyři odpolední ježdění a bez problémů. Holka už řadí a automat jí pomáhá, aby to na ní nebylo moc úkonů najednou. Na takové to první poznávání dostačuje. Pokud by jí to chytlo a začala jezdit, tak se pořídí něco lepšího.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2692_pit.jpg

#24 18.02.2015 17:36:09

MotoDriver
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Mechov
Motorka: 250f
Věk: 40 a víc
Tel: mám
13 0

Tak to trochu oživím.
Chtěl bych mojemu klukovi (skoro 7 let,cca 24 kg )koupit nějakou motku,cca do 12 000,-kč,ale v inzerci v podstatě nic není.
Našel jsem jenom KTM 50 senior asi r.v. 2002

http://motorky.bazos.cz/inzerat/4423605 … senior.php

a čínskou KTM 50 sx

http://motorky.bazos.cz/inzerat/4362569 … -kopie.php

Spíš bych se přikláněl k tý první,sice je dost stará,ale jestli je pravda co tam píše,tak by se to dalo,zítra se na ni jedu podívat,mám to 20 km,tak uvidím.Jinak díly se na to zatím sehnat dají a někde sem vyčetl,že se u toho dá zvedat sedlo,má to asi tři možnosti výšky sedla-650 mm až do 675 mm,tak by mu to asponˇnějakej ten pátek vydrželo.

Ta čína nevypadá zle,ale mám obavy,že největší problém bude pérování,motor snad něco vydrží,ale je to daleko,mám to k němu cca 200km.
Loni když jsem kupoval nějaký blbosti na čtyřkuli u Hombráče v Brně Líšni tak sem se tam díval na tu NRG 50 12/10 kola

http://www.ctyrkolky-hombrac.cz/quad-sh … afky-12-10

Nevypadalo to nejhůř,zkoušel jsem pérování-předek byl dost tuhej,řekl bych něco jak fichtl,možná o tročku tužší,zadek byl o něco měkčí,ale celkově tak aspon´na 50-60 kg,pro děcko kolem 25-30 kg je to moc tvrdý ne .Funkci tlumičů sem nezkoušel,tak nevím jak to tlumí,možnost nastavení žádná,tu mají jenom ty na větších kolech a ty s obsahem 65 ccm.
Na tubě je videí dost,ale většinou reklamní a navíc na to jezděj větší děcka.Nikde se o tom nedá nic dozvědět od majitelů,většinou reklama.U videí na tubě je pár postřehů ve stylu,že je potřeba to dodělat/doladit doma a nějaký věci opravit.
Takže do toho nejdu. nee1 

Kdyby někdo věděl o nějaký motce pro děcka,nebo nějaký postřehy/zkušenosti  key s tou KTMkou 50 senior vzducháč,tak to hodťe sem. ano 
Díky

Editoval MotoDriver (18.02.2015 17:40:09)

Je to barva, kterou mám prostě rád
Modrá je dobrá, už je to tak.

#25 18.02.2015 18:45:40

carbous
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Kawasaki kdx 250, Gas-Gas ec 300, KTM exc 450 2012
Věk: 39
0 2

Já malému loni koupil yamahu 80, sice v dost zuboženém stavu, ale dalo se to na rychlo poskládat aby ještě něco najezdil. Byl nový nicasil a nový píst, jen to nebylo složené. Na to že malý na tom jel asi 10x a nikdy předtím na motorce nejel se naučil hodně. Nebyla na tom přední brzda, kterou budu muset dopasovat z jiné motorky protože originál jsem starší nesehnal. Uděla jsem mu doraz na plyn aby ho to hned po startu nezabilo a šlo na něm vidět jak mu to po nějaké době přestává stačit  lol  Jinak velice dobrá motorka, podvozek nastavený na měko, dobrá spotřeba, nízko sedlo (kola 17"-14") a sám si to i nastartuje. Byl trochu problém s páčkou spojky aby na ní dosáhl, ale má doraz kterým se dá krásně regulovat její chod. Malému bude 12 takže odrostlejší proti vaším prckům, ale má rada je určitě nekupovat čínu!!

#26 18.02.2015 21:00:44

MotoDriver:
Ahoj, zkus se podívat po Malaguti Grizzly SCX 12. Je to Ital, který je na naučení děti dobrá volba. Je to automat asi jako většina 50. Loni jsem ji kupoval pro 9 letého syna. Po půl roce se naučil docela slušně jezdit. Jinak kvalita zpracování je dobrá. Měl jsem doma i Čínu a nedá se to srovnat. Já ji pořídil za 8000 i s částí výbavy.
T.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4609_dsc00028.jpg

#27 18.02.2015 22:10:17

MotoDriver
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
13 0

Zatín díky.

Yamaha,honda to je jasný,to je všeobecně známý,že sou kvalitní a bezproblémový.Mě jde spíš o tu KTMku ( jestli s touto motkou má někdo nějaký zkušenosti ) s tím vzduchem chlazeným motorm,kterej je original Franco Morini S5 GS,kterej se používal i v Malaguti Grizzly s označením S5 E,ali v motkách dalších značek - odkaz

http://www.morinifrancousa.com/models.htm

Ta Malaguti Grizzly 12 je nuž moc vysoká ( kluk je spíš menší cca 118 cm ),10ka by ška,tu má soused-kluk si ji semtam vypujčil a ta mu seděla dobře.akorát,že je to slabý-po rovině v pohodě,jak je nějakej kopec tak už to nejede-má to asi tak 2,5 koně a do kopce to není ono,možná je to jenom konkrétní kus-nemám s čím porovnat.
Malagutky nějaký na inzerci sou,ale jem 12ky a navíc rozpočet je nízkej,takže moc na výběr není.
Kdyby ta čínská kopie KTM 50 byla někde poblíž tak bych se zajel podívat a zjistit jak funguje,ale 200km je moc daleko.

#28 26.08.2015 06:16:05

MotoDriver
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
13 0

Jedna zajímavá alternativa pro děti CSM Moto,měl by to být výrobce ze Slovenska,ale kdo ví jak to je.
Podobnost s KTM 50 SX asi nebude jenom náhoda.

www.csmcross.com

CSM XR 50 Junior Liquid

http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/3488_csm_50_junior_liqid.jpg

CSM XR 50 Black Rider Senior

http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/3488_csm_xr_50_black_rider_senior_.jpg

E:odkaz

Editoval MotoDriver (26.08.2015 06:19:14)

#29 28.08.2015 00:30:14

danka
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha východ
Motorka: 300 EXC, Free 250
1 0

Resim stejnej problem, mam 2 kluky - 7 let, 25 kg a 10 let, 34 kg a vybiram pro ne neco na uplny zacatek. Puvodne jsem chtel PW50 pro toho mladsiho, ale to bude desne maly, tak radeji pW80 nebo nejakou Malagutku. Pro toho starsiho vubec nevim, puvodne jsem myslel na KTM 65 ale je na nej myslim uz moc ostra. Oba maji minimalni zkusenost, ten mladsi na me visi skoro kazdy den kdy uz bude moto doma, takze tam bude nejak zapal pro vec big_smile 

Docela se mi libila tahle http://motorky.bazos.cz/inzerat/4994774 … lly-10.php ale typek nejak prestal komunikovat, uz jsem si pro skoro jel, tak uvidime.

Pro toho 10letyho vubec nevim, netuklo vas nekdo neco? Idealne stredocesky kraj... Rozpocet idealne 15,20tis.

Diky!

Sorry pisu z tabletu tzn bez hacku a s chybama

#30 28.08.2015 09:09:06

danka:
Tý 65 bych se vůbec nebál, múj mladej začínal na Kawasaki KX 60 od čerstvých 6 let a úplně bez problémů, Když ji nevytáčel, tak je to hodná motorka, řazení bez spojky do půl roku už u nás lítal po trati. Pro 7 a 10 letého kluka je 65 ideal začátek, až se tvůj mladej 10 letej oklepe tak přechod na 85 a mladšímu 65 zůstane. Rozhodně na PW 50 jsou už velký, to sháním pro svoji dceru, která má 5 let a 108 na výšku. Pokud máš tento rozpočet, tak Ktm sx 65 nebo Kawasaki KX 65 je super volba, nenech se zvyklat na nějakej čínskej šunt, kterej není k ježděni, ale životu nebezpečný .

#31 29.08.2015 23:29:13

danka
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Diky za tipy, vyhlizim teda nejakiu peknou 65 SX. Akorat ted je to dost bida, pocitam ze se to zacne objevovat v rijnu po sezone.

Kdyby vas neco trklo v bazaru, budu rad za linky.

#32 30.08.2015 07:21:51

Carlitos13
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ústí nad Labem
Motorka: 1090 adv r
Věk: 40
Tel: 731309504
0 0

danka napsal(a):

Diky za tipy, vyhlizim teda nejakiu peknou 65 SX. Akorat ted je to dost bida, pocitam ze se to zacne objevovat v rijnu po sezone.

Kdyby vas neco trklo v bazaru, budu rad za linky.

http://motorky.bazos.cz/inzerat/5127646 … aki-65.php

#33 30.08.2015 16:23:15

danka
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Carlitos13:

Hmm ta Kawa vypada docela dobre, ma s tim nekdo zkusenost?

http://motorky.bazos.cz/inzerat/5127646 … aki-65.php

#34 30.08.2015 18:00:38

danka:

Od prvního pohledu jsou na motorce řídítka, která tam nepatří, ale jinak vypadá v poho. Chce to vidět a slyšet na živo, v každém případě u motorek z druhé ruky se s počáteční investicí musí počítat. Na druhou stránu u dětských motorek nejsou díly až tak drahé, takže pokud vyměníš hned ojku nebo píst nebo pneu, tak máš klid. Hlavně nesmí být v háji všechno, to se pak nevyplatí  lol 

Pokud tě zajimá, jak je na tom Kawasaki KX 65 obecně, tak měl jsem doma 1,5 roku Kawasaki KX 60 (starší model, motor stejné koncepce jak KX 65), tak motorku jsem si nemohl vynachválit. Japonská kvalita, nic odrbanýho, pro naše prcky super. Říká se, že Kawa vydrží víc jak KTM, ale já nemohu potvrdit, protože já osobně jsem byl spokojenej jak s Kawou, tak teď s KTM.

Pokud by jsi chtěl s mladým v budoucnosti závodit, tak jdi určo do KTM, je vývojově novější, výkonější, ale pokud nemáš tyto úmysly, tak koukej na stav motorky a cenu.

Zrovna tento konkrétní inzerát bych se jel kouknout, nevypadá to zle, hodně štěstí  ano 

http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/4952_447616.jpg

#35 30.08.2015 18:43:18

danka
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Fantom1945:

Čau, díky moc za tipy, už je pryč (cena super + vybavení), prostě dobrej deal.

Závodní ambice určitě nemáme (aspoň v tuhle chvíli), budu koukat dál (ideálně KTM 65 SX, ale i alternativy), kdyby vás něco trklo, budu rád za linky.

Dan

#36 30.08.2015 19:21:26

danka:

Když jsme začínali, tak to taky bylo se závoděním nevinný, ale postupně se to dostalo za nehty a teď už nic jinýho neděláme  lol 

#37 01.09.2015 00:03:09

danka
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Čau co myslite o tomhle http://www.motorkari.cz/motobazar/motor … 26750.html ?

Ja z fota toho moc nepoznam, cena mi prijde jako relativne slusna, otazka kolik ma nalitano...

#38 01.09.2015 10:57:51

danka:
Motorka z fotek vypadá dobře, s tím bych problém neměl. Pokud je stav opravdu super jak uvádí prodejce, tak to má podloženo i cenou, 33 tis. za 2008 není zrovna málo, já osobně bych šel do novější, protože od 2009 začala Ktm dělat novější model, který je dost vylepšen. Tím, ale nechci říci, že tahla 2008 by na ježděni nestačila, to určitě ano, pojede taky moc pěkně, ale víš jak ........ Pokud ti cena vyhovuje problém v tom neni, ale hlavně to musí byt podloženo stavem motorky.

Pár rad ke koupi, co se my ověřilo:
- Když nékam přijedeš, koukni v čem majitel žije, pokud je motorka strčená ve stodole u dřeva, tak je to podezřelý, pokud motorka stoji v udržované dilně tak majitel není prase a stará se.
- Motorka by na prodej měla být připravená, vyvoněná v inzerátu pěkně nafocená , pokud je špinavá, to také o něčem svědčí.
-Ověř si u motorky rok výroby podle vin čísla, často lidi lžou o roku,
- Pokud motorku neznáš osobně, nikdy nevěř co původní majitel říká, kupuješ pouze to co vidíš a slyšíš.
- před koupí motorky se seznam s tím, kolik co jaké díly stojí korun, protože, motorka není nová, takze na každé neco najdeš, s tim 100% počítej, prodejce to bude zlehčovat, ale nevěř    tomu.
- Nastartuj motorku, projěď se na ni, koukni po celkovím stavu, jak co je opotřebený, soustřeď se na neodborný zásahy, odrbaný matky nebo co na motorku nepatří, když je to v poho, nebo jses schopnej opravit za přiměřenou cenu, tak to vem.

Já tedy osobně na vyvoněný motorky na prodej nevěřím, radši koupím horší stav a pak to dám do kupy, ale záleží na každým ........... Chce to šťastnou ruku, hodně štěstí, to je realita .-)

#39 01.09.2015 22:24:43

danka
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Fantom1945:

Diky za tipy!

#40 02.09.2015 08:57:21

sinta77
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Česká Skalice
Motorka: Honda XR 650 R, Honda xl 650 v Transalp, ex Triumph Tiger 955i, BMW R65, Yamaha TT 600 R,
Věk: 42
1 1

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů