Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Folie na auto skla

#1 13.09.2013 20:51:06

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TT600R
Věk: 31
19 1

Folie na auto skla

Chlapci dnes se mi stala taková věc a to tahle.
Byl sem zastaven PČR a byla mi měřená prostupnost předních folii. Auto sem už takhle zakoupil v roce 2009 v Červnu a folie byly nalepeny v roce 2004. No k problému. Byla mi naměřena hodnota 28,8. Policista mi začal vykládat,že to mám přes limit. Dal sem mu do ruky papír s atestem od firmy,která nalepení folii provedla a tam je uvedeno propustnost 70%. I na samotné folii je uvedeno propustnost 70%+ i atest ASD8 což je náš institut. Když si tuhle záležitost ministerstvo vymyslelo minulí rok,byl sem stavěný hlídkou a propustnost mi byla měřená bylo vše OK. Jakmile sem tohle řekl dnes policistovy,bylo mi řečeno,že to bylo ve zkušební době.Na otázku jestli to mají cejchovaný mi bylo řečeno,že ano někým v Brně. Tak sem vyžadoval cejchovní protokol a bylo mi řečeno,že dle předpisů mi to nesmí ukázat,ale že to doloží jako kopii k přestupkové komisi kam mě odkázaly na základě mého nesouhlasu s provedeným měřením. Dále sem podepisoval papír kde bylo uvedeno jaká mi byla neměřená hodnota a bylo tam napsáno,že přístroj má toleranci 2%.Samozřejmě sem na tento papír uvedl svůj důvod nesouhlasu.Chtěl mi napařit pokutu 2000,- a proto sem nesouhlasil. Co sem se dočetl na netu musí být propustnost bočních oken 70% a hrozí tam pokuta 5-10 litrů nebo zadržení řidičáků 6-12 měsíců. dále je tam uvedeno,že tohle nemůže policie pokutovat z důvodu nesoudnosti.     

Byl bych rád za vaše postřehy nebo zkušenosti z touto problematikou.

Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.

#2 13.09.2013 22:28:39

MotoDriver
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Mechov
Motorka: 250f
Věk: 40 a víc
Tel: mám
13 0

Re: Folie na auto skla

Mišák ttr600:Neporadím,zkušenos žádnou nemám,jenom mje otázka co to číslo 28,8 znamená,jestli procenta nebo něco jiného a jestli je to propustnost nebo nepropustnost světla.Jinak sem našel tohle:
http://madico.cz/aktuality/stanovisko-m … l-vozidel/
a tohle:
http://www.tinter.cz/autofolie/clanek/t … tofolie-5/

Je to barva, kterou mám prostě rád
Modrá je dobrá, už je to tak.

#3 13.09.2013 23:56:24

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Ono chce hlavně ještě vycházet z toho nakolik je tónovaná ta folie + na kolik jsou tónovaný skla.
To že folie splňuje normu ještě totiž neznamená, že tu normu splňuje ve spojení s tónovanym sklem. Velká část novějších aut už má tónovaná skla v originálu a to pak může být problém. Toť moje zkušenost.

Dej koním pít...

#4 14.09.2013 11:04:45

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
19 1

MotoDriver:

Bude to hodnota  nepropustnosti folie. policista nebyl schopen mi odpovědět na otázku jestli je to v procentech nebo v jiných jednotkách. Mlel jen o hranici propustnosti 70%. Dle mého názoru je to vyádřeno v procentech což je asi 28,8% . Toleranci mají +- 2% ,takže bych měl být v toleranci. Dnes mi bylo na školení řidičů řečeno,že sem se vlezl do tolerance a policista je povinný mi ukázat cejchovní protokol k přístroji a ne mi ho zapřít s tím,že jim to nedovolují předpisy.

Semis

Co si teda vyřešil ty? Jak si dopadnul při řešení problému s policii?

#5 14.09.2013 20:19:32

NoEnd
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM lc8 ADV
Věk: 32
5 1

Mišák ttr600:

Mnohem lepší než folie je zatmavení skel pokovením. I když z venku přes to nejde skoro vůbec vidět, jak se to zrcadlí, ze vnitř ven jde vidět krásně.  Takže při stejný propustnosti světla zevnitř ven, je efekt zatmavení mnohem lepší a není problém ani u předních bočních oken.  ano  Měl jsem to na bejvalým autě a nemohl jsem si to vynachválit, pač tam nebyla klima, a ty okna v létě krásně odrážely sluneční světlo a při tom přes ně šlo poměrně dobře vidět i v noci  ano  ano 

Editoval Noend (14.09.2013 20:22:08)

#6 14.09.2013 20:32:11

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
19 1

Noend:

problém je v tom,že vyhláška udává to, že je to musí být tak ,aby šlo z venku na řidiče z důvodu gestikulace řidiče a ostatních  účastníku provozu.

#7 14.09.2013 21:12:54

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: OSTRAVA!!!
Motorka: KTM 520exc
Věk: 30
Tel: nakousnutý
4 3

mi namerili pred rokem propustnost 17% chteli za to sebrat na rok papiry pres znameho sem to na komisi uhral hlavne ty folie sundej nez na tu komisi pujdes a hezky se oblec a rekni zes to nevedel a zes mel atest a bla bla bka kolem dokola a zesbto hnedka sundal atd

jinak pokovene okna nedmi byt vubec na to pozor!!!
a dke zakona je povinen na vyzadani ti ukazat certifikacni protokol schvaleny ceskou instituci! vetsinou je nemaji proto ti to zaprel tim padem je mereni neplatne protozebten nerak unas neni schvaleny , tohle same sem jim rekl i na predtupkovem wink
jinak pokud t nemas vylozene nejaky extra pruser tak udekaji bu bu bu a nechaji te jit
taky sem mel  karticky a certifikaty od folii a bylo mi to prd platne ten borec co to lepil mel jeste pruser za klamne udaje nebo co

Editoval Ditrow (14.09.2013 21:25:07)

#8 14.09.2013 22:21:53

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
19 1

Taky mě zarazilo,že policajt mi nebyl schopen odpovědět na mé otázky co vlastně naměřil,jakou hodnotu vůbec naměřil a v jakých jednotkách.Prostě mlel jen to svoje a omílal co je ve vyhlášce. Dle mého názoru jim ukázali jak s tím dělat a to je vše.

#9 14.09.2013 23:06:23

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

Mišák ttr600:

presne tak tady to ocistete tady prisajte a tady zmacknete tlacitko minuly rok vim 100% ze nemeli certifikat to mi rikal i ten na tom spravnim rizeni kdyz sem rekl at mi to ukazou tak mi rekl ze je majo pouze v anglictine ake ze uz se na tom pracuje

#10 14.09.2013 23:30:40

Martin_www.samolepy.com
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Polepy
Motorka: Namahááá
Tel: (+420) 416 531 513
Web
1 0

Celková propustnost světla předních bočních skel nesmí být nižší než 70 %, tedy 60 - 50 - 40 .. ty máš zřejmě 28,8 .. 
Když vyloučíme možnost, že to policista špatně změřil, tak spíš máš na autě prostě tmavší folie než mají být.

Zákazníkům to vždy vysvětluji a hodně kšeftů nedopadne, jdou tam kde jim vyšší folie nalepí včetně atestu .. sad

http://samolepy.cz/obrazky/off.jpg
* skype: martin.cankar * tel.: (420) 416 531 513 * mail: martin@samolepy.com *

#11 15.09.2013 00:25:23

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Pokud nema kalibracni list meraku ,muze si se zapisem tak vytrit .... Nemas duvod se vubec o tom bavit,nejake mereni necim co neumi ani pouzit nema vubec pravni vahu .Pokud ti lopata na magistratu bude tvrdit neco jinehn tak lze a jdi do sporu,rozbije to kazdy podprumerny pravnik.Pokud jsi ale podepsal ze ti bylo namereno tolik a tolik bez namitky jsi v haji. Policajt ti nemusi vysvetlovat sysťem mereni ,to je jen jeho dobra vule.. Mam taky folie,nic moc tmave,ale mam a bud to na ceste ustojim nebo zaplatim i s chlupama.zatim jsem vzddy ustal a ze uz pokusy byly  usch  nic to nemeni na tom ze byt nesmi,ale at to umi dokazat !

#12 15.09.2013 00:34:35

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: FE 350
Věk: 36
4 3

Mě je sundal z předních bočních technik na technický a mám klid   tongue 

#13 15.09.2013 07:39:36

Dolph-cz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: ktm 350
Věk: 39
0 0

technik na technické mi tvrdil,že okna můžou být zatmavená jen jednou.

to znamená,že fólii je možno lepit jen na čirá okna,pokud už byla od výroby zatmavená(což jsou skoro všechny) ,tak už to tam být nesmí...

měl jsem v předu fakt hodně světlé fólie ani to neměřil a tvrdil,že to být nesmí.

nakonec mně pustil,ale po pár dnech jsem dospěl k názoru,že se debilama hádat nechci a tak jsem ty přední fólie sundal....

#14 15.09.2013 07:48:14

NoEnd
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
5 1

Ditrow napsal(a):

jinak pokovene okna nedmi byt vubec na to pozor!!!

Fakt? A proč? Mě to příjde daleko bezpečnější než ty folie, pač propustnost 70% u téhle technologie není problém dodržet a oproti folijím se při pohledu skrz, to co vidíš, vůbec nedeformuje, jak tomu v malé míře bývá u folijí. Zkrátka přes to jde vidět krásně. Jediný co mě napadá jako důvod proč ne, je ten jejich výmysl s očním kontaktem.

A taky jsem k tomu měl nějakou kartičku s certifikací  hmm 

Editoval Noend (15.09.2013 07:49:43)

#15 15.09.2013 09:12:15

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

Noend:

presne jejoch ocni kontakt a navic pry musi pri kontrole kot videt do auta kdo ridi videt z nich jde kradne to vim ale dovnitr vubec navic ten merak se dava zvenku takze ti nameri to same jak kdybys mel folii smile navic novejsi auta maji uz z vyroby zazmavene skla na tu povolenou propustnost takze vlastne na prednich oknech nesmi byt folie zadna sad taky me to sere ze sem je byl nucen dat dolu takovy ten pocit soukromi je v tahu navic sem casto telefonoval za jizdy a nikdo me nevidel o pichani v aute nemluvim wink a jeste ke vsemu auta s tmavyma oknama vypadaji fakt dobre  a1  nevyhoda byla jizda vnoci to sem opravdu na pak krizovatkach musel sundavat okynko abych videl a pri couvani vnoci radsi ani nemluvim. vyhoda zase byla ta ze kdyz sem bydlel ve meste zadny pojebany fetak do toho auta nevidel a nevybil okno a nevybral to navic vybit okno z folii bude asi i slozitejsi a1 

#16 15.09.2013 09:15:34

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

jinak pro ty co sundavaji folie a zbyde jim lepidlo na oknech big_smile tak je na to nejlepsi koupit odstranovac vosku na lyze skivo nastrikat chvilku pockat a pak to jde skoro samo, ne ze to budete skrabat ziletkama

#17 15.09.2013 09:28:58

lados350
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Přerov
Motorka: HSQ FE 250
Tel: 777 976 331
Web
0 0

pokaždé při zastavení hlídkou PČR stáhnu přední okna, ještě jsem neměl problém  ano 

#18 15.09.2013 11:38:19

Ditrow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 3

lados350:

to jsem taky udelal kdyz me zastavili dopravaci a kdyz rekli at je dam nahoru tak sem rekl ze jsou pokazene a on na to ze me ted videli se zatazenyma proto se zamnou tocili a brali me a uz se merilo jednou ti to nevyjde navic od te doby co sem to sundal tak me pangle jeste nestaveli je tomu rok a pultakze ono je to i pritahuje ty pomahace v chranicich

#19 15.09.2013 16:14:31

NoEnd
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
5 1

Ditrow napsal(a):

Noend:

... navic ten merak se dava zvenku takze ti nameri to same jak kdybys mel folii smile  

hmm   hmm  To co vidíš, když koukáš zevnitř ven, je příchozí světlo z venku dovnitř  hmm   hmm 

#20 15.09.2013 16:24:02

georgiss
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: cr25,gg25,tiger9,p924
0 0

Mišák ttr600:
trochu mimo tema, ale prece k tomu - dnes sem se jel projet po silnici, na trase o delce cca 100km sem na hlavni silnici radsi 2x skoro zastavil, protoze na vedlejsi zprava stalo auto, nejakej "tuzing", cerny okna - proste sem nevidel na ridice

nejvic vetsinou cucim na auta, ktery davaj prednost zprava, koukam na typa za volantem, jestli taky kouka na mne - a kdyz ho nevidim, tak brzdim /je fakt, ze i kdyz na me civel, tak mne to tam kolikrat taky poslal/

...nemam rad cerny okna u ridice..

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů