Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Ladění motoru se vstřikováním

#21 12.06.2013 14:16:24

skodavrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Mělník
Motorka: HQ TE 450-09, GSX 1400, CPI ARAGON 50
Věk: 36
Tel: 777769755
4 0

Re: Ladění motoru se vstřikováním

dobré řešení ano 

#22 23.06.2013 12:14:13

skodavrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

jak jsi dopadl už to máš od Oťase zpátky? Jaký je výsledek?

#23 23.06.2013 12:54:29

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husaberg FE 570 12
Věk: 23 zatím :)
Tel: galaxy s4
0 0

Hele mám stejnej problém..
mám na KTM 690 pěnovej filtr + akrapa + mapu na akrapa..
jenže mi výkonová křivka nesedí..motorka jede jako z praku ale musí se točit..do 5tis ot. to nejde..ne tak jak by mohla 690ka jet..kurva takovej objem musí fungovat od volnoběhu..
nevíte někdo jak dostat krouták do spodních spekter?ona ta křivka teď je téměř lineární.rovnoměrně stoupá s otáčkama.. a5 

#24 26.06.2013 12:37:16

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Morava
Motorka: GG EC 250 TPi
Věk: střední
6 0

skodavrs napsal(a):

jak jsi dopadl už to máš od Oťase zpátky? Jaký je výsledek?

zrovna tam neměl žádnou motku na který by mi jednotku naladil, snad se povede zítra a na víkend bude jednotka zpátky v mojí motce...

Editoval offroaderxrr (26.06.2013 12:39:02)

Jezdím-padám-vstávám...pokud ještě můžu :-)

#25 26.06.2013 12:51:46

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vepřov
Motorka: WR250F
Věk: Víc než Ježíš
3 0

offroaderxrr:

Ty to ještě nemáš? Aby ses s náma vůbec tento rok ještě projel  usch 

Kdo sem postavil ten kopec, jsem říkal jako malý. Teď jsem za kopce vděčný a2 
Když se příliš soustředím abych nespadl, tak spadnu

#26 27.06.2013 10:30:00

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

Motors napsal(a):

offroaderxrr:

Ty to ještě nemáš? Aby ses s náma vůbec tento rok ještě projel  usch 

no nemám, jednotka se ladí... tongue 

#27 28.06.2013 08:27:54

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

xfany napsal(a):

Mladej Otas uz ti to nastavil ano 

super, dnes to má přijít, tak namontuju a vyzkouším  ano 

#28 02.07.2013 08:13:20

skodavrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

offroaderxrr napsal(a):

xfany napsal(a):

tak jak to jezdí?

#29 22.07.2013 18:07:12

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

skodavrs napsal(a):

offroaderxrr napsal(a):

xfany napsal(a):

tak jak to jezdí?

jedna vyjížďka po přeprogramování a hned zlomený zápěstí  dead , jak se dám zase do kupy tak to projedu a dám vědět

#30 25.07.2013 14:16:19

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

Tak po úterní projížďce se ukázalo, že přeladění řídící jednotky byla správná volba, předtím jak vyšla motka z otáček, tak motor ztratil úplně sílu. Zkoušel jsem pár prudších výjezdů a motor jde krásně odspodu, v prudkém kopci jsem ubral a zase přidal, motor se z toho posbíral bez problémů. Na šutrech, kořenech taky super !! Dříve by při něčem takovém zdechl. Spotřebu jsem ještě neměřil, dali jsme jen cca 60 km, ale už tím že můžu jet na mnohem nižší otáčky se na spotřebě určitě pozitivně projeví.

Moc díky Oťasovi Kotrbovi  ano  ano  ano 

#31 25.07.2013 22:44:30

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

hojas..já nedávno narazil na video kde borec ukazuje jak to jednoduše udělat i KTM 690 (hurá!!  a1  )
http://www.youtube.com/watch?v=ctNjC_7H … TA&index=1
nemáte někdo zkušenosti?osobně se toho celkem bojím abych něco nezničil ale podle mě šupnou motorku na brzdu,dojet s kablama a softem tak by to podle mě zvládli naladit přímo na míru ne..?   hmm 
mě strašně trápí ten výkon od spodu..při motárd použití má ten motor fakt potenciál aby to lítalo třeba na 4ku ze zatáček po prdeli jak nic jenže je ten nástup tak lineární "neakční" že se tomu moc nechce..
zato točit to chce na jedno buch až zbytečně.. mělo by přece jít posunout výkon do spodního pásma samozřejmě na úkor vrchu ne..?

chci říct když má motorka vstřikování tak se s tím dá dělat v podstatě cokoli ne?

#32 26.07.2013 07:34:31

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

mmozga:
neměl sis koupit chopera ? ... ty pěkně bublaj a táhnou odspodu smile...
... moderní motory jsou naladěný na střed a výš ...i vačkou....atd... navíc na bubláka jseš neakční na výjezdech... nech to pěkně točit a nauč se s tím jezdit  wink ... uvidíš že je to OK (pokud to teda nemáš nějaký rozjebaný)

vážněji..smile .. určitě to trochu půjde ale zázraky nečekej bez úprav na výfuku, sání, hlavě, kompresi ... potenciál to má ...ale...

#33 26.07.2013 10:06:20

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

MikiberG:

no já přešel z XR400 a to byl bublák, takže je to fakt o tom se přizpůsobit stroji..teď mi to po tom přelaďení docela vyhovuje, uvidím jak se to bude chovat v extrému..pořádný výjezdy na mokru, vlhký kořeny a šutry, mňo uvidíme... a7 

#34 26.07.2013 10:22:32

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

offroaderxrr:
Je to o zvyku... ono ne nadarmo se dávaj dvojitý měkčí péra na ventily a všelijak se dolaďuje aby to bylo dole pěkně gumový, netrhalo se to a netahalo zbytečně za ruce....
... ne každý v terénu zvládne agresivní stroj a jízdu a už vůbec si to nedovedu představit 6mth za den smile

Na SM to bude trochu jiný ale zase bych volil střídmej nástup a radši otočit heftem než to tam mít furt full.

#35 26.07.2013 12:04:23

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Nechci vylozebe bublaka.jen ostrejsi nastup..samozrejme s upravama pocitam.vyfuk,sani apod..takze jak toho docilit?on ten motor jede celkem pekelne ale pokud se nedrzi plnej kotel tak je to takove klidne.jak beranek..chci aby mela prubeh jako ostra i na ukor castejsiho servisu..podle me udelali motorku s obrovskym potencionalem kterej je ale nevyuzitelnej..

#36 26.07.2013 12:16:06

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

MikiberG napsal(a):

offroaderxrr:
Je to o zvyku... ono ne nadarmo se dávaj dvojitý měkčí péra na ventily a všelijak se dolaďuje aby to bylo dole pěkně gumový, netrhalo se to a netahalo zbytečně za ruce....
... ne každý v terénu zvládne agresivní stroj a jízdu a už vůbec si to nedovedu představit 6mth za den smile

Na SM to bude trochu jiný ale zase bych volil střídmej nástup a radši otočit heftem než to tam mít furt full.

Pro mne je alfa i omega zátah odspodu, když jedu tak tak výjezd, motor dokáže vyřešit jezdecký neumětelství  a8 
Huska 450 I není vůbec nijak divoká motka, netahá za ruce, jen ten spodek mi tam neseděl, Kotrba přesně věděl o co mi jde, páč běžně přeprogramovávají řídící jednotky při otevření motor, když se vykuchala lambda, tak bylo lepší jednotku přeprogramovat, teď to konečně jede jak má... ano  ano  ano 

#37 26.07.2013 14:40:48

mmozga
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Janek:
Asi se zkusim prvne projet na jine..v terenu je ta mapa na akrapa fakt super ale v ktm mi pri prehrani mapy rekli ze uz nemuzu pouzivat ten prepinac map..ani vlastne nevim proc..kdyz jsem se prvne projizdel na jine 690ce tak pocitove jela lepe ale pan s ni jezdil hodne teren tal si nejsem jistej zprevodovanim..ale jela lepe.jeste se zkusim projet na jinych no..950ser uz je moc tezka..

Kdyby tam sly nasupat 2mapy jedna na enduro treba ta co je a pak nejakou "svinu arabskou"  a1  tak by to bylo paradni..

#38 05.09.2014 12:51:35

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

nedávno jsem pořídil TE 310 r.v. 2010, motka jako nová, nalítáno necelých 600 km

prostě láska na první pohled  tongue 

po poladění tlumičů a přezutí na oblíbené Mitasy C18 jsem začal řešit chybové hlášení na displayi "FAIL" (to se tam zobrazovalo už při koupi stroje), při zapnutí klíčku se na moment objevilo hlášení E41E, ty hlášení by mě až tak nerozčilovaly, ale motor zjevně nepracoval tak jak má, v nízkých otáčkách vynechával a při zavření plynu až moc střílel do výfuku, vypadalo ta jako že jednotka míchá bohatou směs

načetl jsem něco o tomhle problému na cafehusky:

http://www.cafehusky.com/threads/untime … 010.10677/

takže v první řadě jsem zkusil novou baterii, ale bez pozitivního výsledku, protože mám doma ještě Husky 450 I, která má 98% shodných komponent, tak jsem postupoval výměnným způsobem, no a v neposlední řadě jsem zavolal Otovi Kotrbovi pro radu.
další komponent co jsem vyměnil bylo teplotní čidlo, hlášení na displai opět stejné, motka se po každé výměně na min 15 minut musí odpojit od baterie, aby řídící jedn. zapomněla co má v paměti a načetla si nové správné údaje. Po další konzultaci s mladým Otou jsme došli na zaslepovací odpory (resistor)  které se dávají na koncovky namísto lamda sondy (při otevření motoru) a ještě jeden je pod sedlem, kde se jím nahradí čidlo náklonu motorky, které se standardně montuje jen do verzí SM (motardy). No na radu Oty jsem jako první vyměnil právě tohle čidlo pod sedlem i když jsem si myslel, že to nemůže mít na chybové hlášení které se hlásí jako závada vstřikovací jednotky vliv.
No a chybové hlášení po té zmizelo  ano 

motor jsem nastartoval zahřál na provozní teplotu a poté vypnul a odpojil baterii, závada se znovu nenačetla.
Záslepky (odpory) i čidlo teploty jsou cca 300 korunové položky, tak pokud budete mít podobnou závadu nepropadejte depresím  nee1 
Ještě dám zkušební jízdu a uvidím, ale v každém případě to vypadá dobře, moc díky Kotrbům za poradenství..

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1994_img_20140821_192435.jpg

#39 05.09.2014 13:35:50

offroaderxrr napsal(a):

máte někdo osobní zkušenosti s laděním motoru endura s elektronickým vstřikováním ???

mám Husqvarnu TE 450 I 2010 a přemýšlím o doladění motoru zde:

http://www.angelracing.cz/moto/servis/mereni-dynojet

má to smysl? stojí to za ty peníze ?

chtěl bych docílit nižší spotřebu a případně lepší záběr odspodu na úkor výkonu ve vysokých otáčkách (ten v lese zas tak nepotřebuju)

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1994_002hsqv.jpg

odpoj Lambadu,vyndej vložku,a mužeš skratit koncovku...nekdy se stav a pujčim TI to,porovnaš sam,jinak nadrž 110km,a konec smile 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4467_200620141035.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/4467_dsc00923.jpg

#40 05.09.2014 14:50:37

offroaderTE
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
6 0

Alf666:

lambda i koncovka je dááávno venku  a2 , zlobil právě jeden ten zaslepovací odpor, ale ne ten od lambady ale od čidla náklonu

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů