INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Poježdění Bruntál a rozumný akční rádius
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: DR 650 SE
- Věk: 33
0 0
Re: Poježdění Bruntál a rozumný akční rádius
Po delší pauze jsem si některé detaily vybavil hned po tom, co jsem už zase ryl hubou do pole..... - holt to nezapomeneš - ForeverOFF -
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Nějaké poznatky k laďáku...
Takže, rozdíl ve výkonu je dost znát. Změna v nastavení nebyla krom trošku ( asi 1/4 otáčky) přidání na bohatosti směsi, žádná. Origo filtr, i vstup do airboxu. Vzhledem k tomu, že jsem přes zimu zgenerálkoval komplet motor, chtělo jsem mít jistotu, že změna výkonu je opravdu hlavně zásluhou X3 a né stavem motoru ( pro info, motor byl proměřen a opotřebení se netýkalo výkonu, spíše převodovky a pod.) Protože mám úchyty stejně jako u originál koncovky, jen jsem to přehodil a mohl jet zkoušet. Rozdíl je fakt velký. S laďákem na dvojku jen zatáhnout za plyn a jde na záda. S origo je nutné s tím pořádně škubnout a držet ji pod krkem. ( podobné prasárny jako na zadek přes spojku...nepraktikuji-na to ji a i sebe, mám moc rád)
Takže laďák šel rychle zpět na moto.
Jednu věc však budu ještě měnit...mám nejméně tlumící typ DB killeru...průchozí krátky. Takže jej přepracuji na uzavřenou verzi s dírama po obvodě. Neboť zvuk je nyní spíš tak na trať. Nádhera ale prostě mazec...a trošku utlumit neuškodí. Je fajn, že to lze pomocí těchto vložek řešit.
Jo a info: na www.motocentum.pel.cz mají výprodej. Různý věci. Např. nepromoky ( bunda bolder za 350,- a pod.) Já tam beru zrcátka...
Po delší pauze jsem si některé detaily vybavil hned po tom, co jsem už zase ryl hubou do pole..... - holt to nezapomeneš - ForeverOFF -
Zvěřáki:
Čím tu směs šteluješ?Čumím na karbec ze všech stran a vidím jen jeden šroubek z levé strany úplně dole na křižák,ale ten je na vypuštění plovákové komory. Když jsi dal ten laďák,nezvedly se ti volnoběžné otáčky?Já laboruju s origo výfukem,nechci laďák k vůli tomu řevu,takže upravuju ten stávající.Po prvním ,,ladění" zvuk dobrý,tak akorát,jen se mi zdá kapku větší volnoběh,tak bych potřeboval obohatit směs,ať ty otáčky trošku klesnou
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
madman650 napsal(a):Zvěřáki:
Čím tu směs šteluješ?Čumím na karbec ze všech stran a vidím jen jeden šroubek z levé strany úplně dole na křižák,ale ten je na vypuštění plovákové komory. Když jsi dal ten laďák,nezvedly se ti volnoběžné otáčky?Já laboruju s origo výfukem,nechci laďák k vůli tomu řevu,takže upravuju ten stávající.Po prvním ,,ladění" zvuk dobrý,tak akorát,jen se mi zdá kapku větší volnoběh,tak bych potřeboval obohatit směs,ať ty otáčky trošku klesnou
Já zase chci raději nechat originální výfuk jak je, bez poškození...mám rád věci v původním stavu a vše co na moto měním, je jednoduše vratné. Ale dovedu si představit, že bys mohl dosáhnout zajímavý výsledek. Jak uvnitř ten origo výfuk vypadá? Snížil si i váhu...vyhodil nějaké přepážky?
Co se týká šroubu bohatosti směsi, tak pokud máš origo karbec, tak je normálně ze spodu tak nějak mezi plovákovou komorou a vstupm do hlavy. Kousek od té gumové manžety hlavy. Je na plochý šroubovák, ale tenký a krátky, utopený v takovém nálitku. Takže já požívám delší bit - plochý, jen tak v ruce bez nástavce. Nic jiného se tam nevleze. Pokud máš typ moto 32EO jako já, tak origo nastavení je 1 a 1/2 otáčky. Typ moto je na nálepce na rámu z pravé strany. Zytek, hlavně volnoběh se ladí šroubem s pružinou - doraz škrtící klapky.
Zvěřáki napsal(a):madman650 napsal(a):Zvěřáki:
Já zase chci raději nechat originální výfuk jak je, bez poškození...mám rád věci v původním stavu a vše co na moto měním, je jednoduše vratné. Ale dovedu si představit, že bys mohl dosáhnout zajímavý výsledek. Jak uvnitř ten origo výfuk vypadá? Snížil si i váhu...vyhodil nějaké přepážky?
Co se týká šroubu bohatosti směsi, tak pokud máš origo karbec, tak je normálně ze spodu tak nějak mezi plovákovou komorou a vstupm do hlavy. Kousek od té gumové manžety hlavy. Je na plochý šroubovák, ale tenký a krátky, utopený v takovém nálitku. Takže já požívám delší bit - plochý, jen tak v ruce bez nástavce. Nic jiného se tam nevleze. Pokud máš typ moto 32EO jako já, tak origo nastavení je 1 a 1/2 otáčky. Typ moto je na nálepce na rámu z pravé strany. Zytek, hlavně volnoběh se ladí šroubem s pružinou - doraz škrtící klapky.
mám koupený ještě jeden výfuk,takže origo mám v záloze,jinak bych se do toho nepouštěl.Ta cesta spalin je hodně složitá,je tam několik komor,které jsou propojené z jedné komory do další trubkou o průměru pouze 20-25 mm.Takže jsem navařil dlouhý vrták a ty komory jsem několika dírama propojil,pak jsem udělal několik otvorů přímo do zadního čela výfuku aby to něšlo jen tou trubičkou(vlastně naopak,první jsem otevřel to čelo ).No a nechal jsem si vysoustružit takovou koncovku,kterou jsem nanýtoval na to zadní čelo výfuku a kterou ty spaliny prochází.Ta koncovka ještě pěkně ten zvuk dolaďuje. Na ten šroubek zítra mrknu,předpokládám,že povolováním přidávám benzin.Tan volnoběžný šroubek s pružinou je mi jasný Jak jsi to měl s tím volnoběhem,zvýšil se ti po namontování laďáku?
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Ne, myslím, že laďák na volnoběh vliv neměl, ale já hned přidal na bohatosti směsi a to už vliv mělo, Tak jsem pak ubral na volnoběhu dorazem klapky.
Kurňa, válec, kladivo jak prase a výstup z výfuku jen 25mm trubkama. Se nedivím, že to nejde vůbec slyšet na že ten výkon je úplně jinde, než by mohl být. Motor je celkově mnohem lepší než u předchozí verze ( jsem ji měl RSE), a i motor jsem celý dělal a je to sto a jedna. Akorát to kvůli EU nařízení tak uškrtili, že výkon dostává na frak. Navíc se to celé víc hřeje. Spaliny jsou brzděny přepážkami a trubičkami a horké plyny mohou jen stěží ven. Originál výfukový systém, se tak oproti laďáku mnohem víc hřeje. Toho jsem si všimnul hned při záměně výfuků po dojedí do garáže.
- sstalin
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lesy Čr
- Motorka: ktm exc 250
- Věk: 24
- Tel: 721165845
1 0
jak to má kola nebo kozy, tak stím budou brzo problémy...
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
- sstalin
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
bylo by to krásné kdyby to šlo tak jednoduše jak píšeš ...
- sstalin
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
jasný držím všechny palce co mám, budu ti nosit tvaroh at se ti to dobre zahojí 
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
- VacaXR
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Honda XR 650 SM Dallara , HQ FE 450 , 929 RR
- Věk: 23
0 0
nezlomil byl vytahovat šrouby z nohy
Editoval VacaXR (20.02.2014 12:46:50)
Pixel Crew
- sstalin
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
po 12 letech
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
huuustý
- Zvěřáki
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
DanisMcKost:
šéf měl v práci staršího krátkého patrola a tam byla prej i uzávěrky komplet. Možná nadstandardní výbava...
|