Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Prodám Hondu XR 600 SM

#61 02.09.2013 18:58:39

georgiss
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: cr25,gg25,tiger9,p924
0 0

Re: Prodám Hondu XR 600 SM

Kopy:

zkoukni motor a pak rozhodni,,, jestli by chtel nejak moc, tak bych si ji radsi vzal zpet jak uz sem psal

jestli se rozumne dohodnete, tak mu neco zaplat a mas klid,, psals, ze te stejne ta xr nejak nebrala...

ale jinak nejses prvni ani posledni kdo na motce protece,,, taky to znam

#62 02.09.2013 19:09:28

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

V prvé řadě nechápu chování takových lidí. Já osobně co si koupím to mám, vybral jsem si to, ozkoušel a nenapadlo by mě s problémem jít za bývalým majtelem. (prostě poznám si na moto co poznám a buď jsem si nasral do kalhot nebo koupil dobrou motorku ne?  heh2 V našich končinách platí tohle  beer  lol  a to koukám nejsi daleko od nás  usch ) V celku smekám před tvím přístupem, já bych se s majtelem asi nějak obsáhle nebavil, nikdy nevíš co s moto dělal stačí ji chvíli podržet v omezovači nebo jiné blbosti a ojka je venku  roll  a1  Ale pokud jsi ochoten se podílet na opravě tak to hlavně pořádně prohlídni jak řikám nikdy nevíš co s tím dělal....  ne 

Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

#63 02.09.2013 19:36:39

wáca
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Liberecký kraj
Motorka: XRV 750 Africa Twin
Věk: 22
Tel: 723-735-777
11 0

peTTR:

taky bych to tak viděl  a2 

Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)

#64 02.09.2013 19:48:02

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Litomyšl
Motorka: Opěr DRak 350 SM :-) dřív XR 600 sm a DR 350 sm
Věk: 23
Tel: 732 900 022
1 0

Já se na to snažim podívat z obou úhlů pohledu. Stát se tohle mě tak bych byl rád když by mi prodávající vyšel vstříc. Na druhou stranu se nechci nechat nějak ždímat. A taky ja fakt že člověk neví co s tim dělal. Jak jsem psal byl to mladej kluk co ani ještě nemá papíry. Mohl s tím lítat někde po poli lehnout, zapíchout rukojeť s plnym plynem kolo ve vzduchu a tradá. Nebo se to taky mohlo stát tak jak řiká ale člověk je už dneska tak poučenej že nevěří fakt nikomu. Prvně v telefonu mluvil o 2 000Kč. Když jsme spolu mluvili posledně tak už by si představoval polovinu opravy. Ale když jsem dneska viděl za kolik by se dal sehnat spodek motoru tak to by ty 2000 byly ještě větší polovina. Zase se do toho nechci nějak hodně angažovat protože když bych mu ten spodek sehnal já a bylo s nim třeba zase něco tak bych si moc nepomoch smile 

Editoval Kopy (02.09.2013 19:51:00)

#65 04.09.2013 18:50:50

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Tak se vývoj posunul zase o kousek. Dál po pár rozmluvách s kupujícím. Jsem dnes měl telefon kde mě kupující předal nějakýho staršího pána kterej mi začal tvrdit že jakožto prodávající mám povinost si peníze 7 dní po prodeji nechat protože kupující prý může do týdne bez udání důvodu dovézt motorku zpátky a chtít vrácení peněz v plné výši. Podle pánova vyjadřování si nemyslim že by byl právník protože jeho řeč dost zadrhávala a chvílema nevěděl co řikat. Víte o tom někdo něco? Je to opravdu možný? Ve smlouvě o něčem podobnym není ani zmínka.

#66 04.09.2013 19:29:17

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Nikde mic nepíšeš o kupní smlouvě. Vše záleží na tom, jak jsi ji formuloval. Na offmotu se to řešilo několikrát . Jediné rozumné řešení, jak se vyhnout problémům je asi toto:
Kupující prohlašuje, že je řádně seznámen s technickým stavem motocyklu včetně technické dokumentace a je seznámen s obsluhou a údržbou motocyklu. Kupující bere na vědomí a souhlasí s tím, že motocykl je prodáván jak stojí a leží, že se jedná o ojetý motocykl, jehož stav a opotřebení odpovídá stáří a způsobu použití.
Prodávající prohlašuje, že si není vědom dalších závad, skrytých vad, ani jiných skutečností, které by ovlivňovaly provozuschopnost nebo bezpečnost provozu motocyklu, a uvádí, že jím uvedené údaje o stavu motocyklu jsou pravdivé.
Pokud jsi použil nějakou běžnou smlouvu, tak se problémům nevyhneš. Vše samozřejmě záleží na přístupu obou stran. Je jen s podivem, že to není první případ XR 600, které tak dopadlo hned nebo brzy po prodeji a30 

#67 04.09.2013 19:40:24

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Kopy napsal(a):

.. Jsem dnes měl telefon kde mě kupující předal nějakýho staršího pána kterej mi začal tvrdit že jakožto prodávající mám povinost si peníze 7 dní po prodeji nechat protože kupující prý může do týdne bez udání důvodu dovézt motorku zpátky a chtít vrácení peněz v plné výši..

Tohle je naprostý, ničím nepodložený, blábol  a24 Nic z toho není pravda.. Je fajn, že se  k tomu nestavíš zády, ale vola zase ze sebe nechat nedělej. Když dojde na lámání chleba, tak jako prodejce zodpovídáš za skryté vady. Jenže u použité věci to v podstatě nefunguje, leda by ti kupující dokázal, že jsi o skryté vadě věděl a mu to zatajil. V této situaci, když došlo k závadě u takhle staré motorky, může být v podstatě vše způsobeno běžným opotřebením. Dokonce s tímhle by nemusel uspět ani u fungl nové motorky se zárukou, vsadím boty, že servis by prohlásil, že motor držel v omezovači..

#68 04.09.2013 20:23:29

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

viteka32:
Smlouvu mám jen z motorkářů takže ta horší varianta. Mam to formulovaný takto:
Prodávající prohlašuje, že si není vědom dalších závad, skrytých vad, ani jiných skutečností, které by ovlivňovaly provozuschopnost nebo bezpečnost provozu motocyklu, a uvádí, že jím uvedené údaje o stavu motocyklu jsou pravdivé. Kupující prohlašuje, že je seznámen s technickým stavem motocyklu včetně technické dokumentace, a bere na vědomí technický stav motocyklu a jeho event. vady, tak jak je uvedeno v článku 4. (V článku 4 je rozpis motor, spojka, převodovka atd. Tam jsme dopsali: Stav odpovídá stáří motocyklu.) V podstatě je to podobný až na to že chybí to stojí a leží. To je známá fráze no :-( Říkal jsem mu že po koupi jsem nechal převinout zapalko, seřídit ventyly, dvakrát vyměnil olej a vyměnil karbec a taky že do motoru nebylo určitě tři roky sahaný. Tohle všechno věděl.

C.J.
Děkuju, já si řikal že takhle to přece nemůže fungovat. On mi tvrdil že to tak funguje všude. I když si koupíš nový auto. Už vidim servis jak si koupíš auto, tejden ho ojezdíš vrátíš jim ho nepojízdný a dostaneš plnou částku zpět big_smile A jak řikáš. Čeho je moc toho je příliš. Jsem pro to se vždy nějak domluvit ale tady ta domluvá začíná smrdět. Možná jsem si neprděl do kalhot tim že jsem hned souhlasil že bych se podílel. Já jsem to bral jako slušnost a on to možná bral jako částečný doznání viny. Za tim co jsem mu prodal si stojim. Motorka jela krásně a oba co jí projížděli si chválili jak pěkně jede a nic v něm nemlátí. Já jsem s ní neměl jedinej motorovej problém. A jemu se to první den rozletí. No jo no jsem zvědavej kam se dostaneme....Děkuju za reakce kluci ano 

#69 04.09.2013 20:39:27

motoline.cz
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Věk: 40
Tel: 724938355
10 1

asi si vážně nepomohl tím úvodním vstřícným gestem. Ucítili šanci z tebe něco vytáhnout, tak teď zkoušejí kam až se necháš ohnout  ee2

Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc.

#70 04.09.2013 21:06:49

emigrant
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Uničov
Motorka: XTZ 750
Věk: 32
0 0

Kopy:
to jsou kecy, bulshit!!!!!

Jedu kdy chci

#71 04.09.2013 21:49:34

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

emigrant:
Promiň, jak to myslíš?

#72 05.09.2013 05:35:38

emigrant
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Uničov
Motorka: XTZ 750
Věk: 32
0 0

Kopy:
ahoj, to co ti vykladal do telefonu ten stary pan! to neni pravda!!!!
uz jsem prodal taky nejakou tu motorku a i koupil,ale tohle co ti rikal, neni pravda!!!
zkousi to na tebe!! zachoval jsi se slusne, podal jsi prst a chteji celou ruku!!!!

Jedu kdy chci

#73 05.09.2013 08:06:21

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vepřov
Motorka: WR250F
Věk: Víc než Ježíš
3 0

Kopy:

Kamarád kupoval auto pro svoji mladou(blízký kamarád, není to jedna paní povídala). Zaplatili odjel z autobazaru a po ceste domu se to vysralo. Nechali se odtáhnout do autobazaru, že chtějí peníze zpět. Oni to ale neměli psané na sebe ale na fyzickou osobobu a tam pro odstoupení od smlouvy musí souhlasit obě strany a oni nesouhlasili a tak měli smůlu, auto pak daval dokupy postupně asi půl roku....
Takže žádnejch sedum dní tam není, portože vozidlo obhlídl a souhlasil se stavem zaplacením požadované částky....

Kdo sem postavil ten kopec, jsem říkal jako malý. Teď jsem za kopce vděčný a2 
Když se příliš soustředím abych nespadl, tak spadnu

#74 05.09.2013 08:47:22

driftak
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XR650R FE 501
3 0

Ahoj, já bych to asi taky neresil, truchu podchyceny to ve smlouvě máš. Přidám taky jednu zkušenost. když sem naposled kupoval auto z bazaru, ptal sem se vstricneho chlapíka na záruku na skryté vady, ten mi odpovedel, že ze zákona ovšem platí ale neptati však na spotřební zboží, to znamená ze když mi po týdnu zdechne prevodovka, která je brána jako doživotní díl záruky se domůžu. Ale: Předám peníze, podepisem smlouvu a tim uzavrem obchod. Nastartuju auto a v ten moment praskne rozvodak a potká se to aniž bych vyjel z baz
aru, záruky se nedovolam jelikož je to spotřební zboží. A ojnice u motocyklů přece spotřební zboží je. Tím bych ukončil spor. Kdyby se chovali přiměřeně a nezkouseli finty fň a naopak s pokorou by pristoupili k řešení situace, pak bych se jim možná věnoval. A sry za češtinu, telefon si píše co chce :-D

#75 05.09.2013 08:51:43

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

emigrant:
Tak to jsem rád že to tak nevidim sám smile Já se s tim v práci setkávám. Dělám v prodejně nábytku a lidi si koupí ob. stěnu smontujou ji. Obvykle na tom ještě něco pokazí a pak přijdou že se jim v obýváku nelíbí a chtějí ji vrátit. Kdyby to bylo možný to bysme se z toho v práci asi zbláznily. Já prvně myslel že těma kecama myslíš to co jsem psal já smile 

#76 05.09.2013 08:57:35

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Motors:
Kamarádovýmu tátovy se stalo něco podobnýho. Už je to dýl ale koupil v bazaru Hyundai Sonata. Za nemalý peníze cestou domů se motor zadřel spor se vlakl asi 4 roky ale peněz se stejně nedomohl.

driftak:
To co píšeš má logiku. Jsou závady a závady. Nevíc ještě jak psal výše C.J. tahle závada mohla být způsobená bežnym opotřebením. Který je u takhle starý motorky víc než samozřejmý. Už si s tim nelámu hlavu co předtim. Štve mě to chování. Prvně tak pak jinak a nakonec...Jo takhle to asi oprvdu chodí s tim prstem a rukou.

#77 05.09.2013 19:13:34

georgiss
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: cr25,gg25,tiger9,p924
0 0

Kopy:
tak koukam, u kupce si furt nebyl?,,, jak bylo psano vyse, zajed tam, koukni na motor, jestli ten vysypanej je fakt ten tvuj a pak to zacni resit,,

nema cenu to odkladat, at mas klid

...ale jestli to zkousi s nejakym "zadrhavajicim" recnikem po telefonu, tak to treba dopadne samo a problem utichne, ale na to bych nespolehal..

#78 05.09.2013 19:38:21

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

georgiss:
Jj určitě to zajedu obhlýdnout. Ale včera jsem dostal neschopenku takže to teť nepůjde. Měl jsem to v plánu už tento týden ale zánět průdušek mi to pokazil :-(

#79 05.09.2013 21:04:30

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Kopy napsal(a):

georgiss:
Jj určitě to zajedu obhlýdnout. Ale včera jsem dostal neschopenku takže to teť nepůjde. Měl jsem to v plánu už tento týden ale zánět průdušek mi to pokazil :-(

Tak po tomhle bych se na ně z vysoka vysral  vyk!  Aby jsi tam ještě nedostal po držce nebo něco podobného  ne  heh2  Borec jen zkouší co z tebe kápne  a24  Srát na ně s takovýmto chováním  stop2  ee3 

Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

#80 05.09.2013 21:11:03

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

peTTR:
Nebudu lhát, taky mě to napadlo  deb1 Ale jistota je jistota. Včera mi bylo řečeno že ještě zavolá. Nikdo nevolá tak zatim nic neřešim. Nebudu se nějak zbytečně angažovat:-)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů