Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Řetězová sada

#21 17.02.2013 22:43:10

Re: Řetězová sada

kornout napsal(a):

Prej DID vydrží víc jak ČZ, já teda zkusil pro letošek ČZ, podpořím českou firmu, tak uvidíme.

CZ 520 RDO ma v kazdem druhem clanku ovalnou diru pro lepsi vypadavani bordelu. mam ho a zda se ze to funguje, jen na nem nemam jeste moc najeto.

#22 17.02.2013 22:48:44

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
Věk: už veterán
Tel: asi 100x deně :-(
1 0

Semis napsal(a):

kornout:

Vždyť ti nikdo nic nenutí. smile
Každopádně jsem mrknul na ten ČZ ORH co má Miki vyzkoušenej a on vychází cenově snad dráž než ten pevný x-kroužek od DC a to bez slevy. Teď z hlavy nevim přesnou cenu, ale mrknu na to v týdnu.
Já jsem kdysi s ČZ moc dobře nepochodil, takže ho už nechci. Navíc se mi nelíbí jejich obchodní politika, ale to sem nepatří.
Jen vidim, že chtěj kluci řetězovku, tak proč bych jim to nenabídl, když to mám skladem. Spokojenost bude na obou stranách smile

Já taky nic neříkám, jen jsem jednou napsal svůj důvod a nebaví mě dementovat důvody vznikající v záhybech jiných.
Je klidně možný, že budu za půl roku nasranej, že jsem ho koupil, ale to už tak bývá, viz. Michelin AC10 který mě zklamaly a to jesm je přímo chtěl.

umím prd, ale strašně mě to baví lol

#23 18.02.2013 08:28:55

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

Semis: ne , mám namysli roznýtování čepu , odstranění poškozenýho článklu a náhrada . Vozím miniaturní roznýtovačku, 2 spojky a kousek řetězu.  Tamten ital nešel roztlouct ani na kovadlině - vezli sme ho do vesnice smile.

#24 18.02.2013 08:36:11

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Prochal11 napsal(a):

kornout: Samo že to nevim na tuty, ale pochybuju že by Pabiškovi dali seriovej řetěz, ten co tam mněl byl nákej V.I.P smile ale reklama dobrá už se na to chytaj první rybky smile 

smile  to je kravina, leda by mu dali nějakej prototyp který se bude bezprostředně vyrábět. Je potřeba vidět provoz v řetězárně . Jede STD řetěz - a celý Dakar dal snad jen na 2 ? .... ale to je fuk.
Kdo najede 50hod za rok, ten si tam může dát cokoli a rozdíl bude 00 prd. Kdo najede nad 150 hod za rok už má dávno vyzkoušeno.

#25 18.02.2013 09:48:00

Prochal11
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Trhové Sviny
Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
Věk: 39
Tel: 774154754
5 3

MikiberG:

Jasně, mě spíš šlo o to, že ty řetězy mohli třeba nák technicky vyzkoušet, než mu ty sady dodali, přece jenom měl reklamu i na moto takže si fabrika dala asi hodně záležet aby neměl defekt právě kvuli řetězu to by ji moc dobré jméno neudělalo. PS: Ale je pravda že jsem nikdy v řetězárně nebyl,takže možná melu sračky a9 

Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)

#26 18.02.2013 10:34:35

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Janek napsal(a):

Semis napsal(a):

Nechci si uplně přihřívat polívčičku smile , ale děláme řetězovky DC-Afam, což je shodou okolností ze stejné továrny jako RK a D.I.D. Umíme buď bezkroužkové, nebo x-kroužky. O-kroužky už přestali dělat. Když budeš chtít, můžu ti během týdne poslat cenovku. Pro Offmoto tam je zajímavá sleva. Myslím, že ČZ těmhle značkám kvalitou konkurovat nemůže.

Měl jsem řetěz Afam MX bezkroužkový a co 100 km jsem musel dopínat. Nejsem žádný střelec. Po cca 500 km šel dolů a vozím ho jako záložní pro případ poruchy v terénu. Nic horšího jsem na motorce neměl.
Mám DID ZVM2 a naprostá spokojenost ano . Sehnal jsem dva kousky po 950,- , tak to nekup za ty peníze big_smile .

Teď jsem si toho všiml.
Teď ale srovnáváš nesrovnatelné. Jestli jsi měl bezkroužkový řetěz na enduro ježdění tak se neni čemu divit, že se ti vytahával jako kšandy po 100km. Vždyť po 20km už musel jet totálně na sucho. A to ještě ani nevíme co to bylo za pevnostní třídu. Třeba to byl řetěz doporučovanej pro 125ccm. smile ZVM2 je x-kroužek pro poměrně silné motorky.

Mikiberg.
Tak třeba ty zlatý x-kroužky so máme v nejvyšší pevnosti, jsou opravdu tvrdý jako kráva. To jde blbě roznýtovat i na velký nýtovačce. Nějakou mininýtovačkou by sis ani neškrtl. Nicméně mininýtovačkou si neumím představit ani nýtování toho standartního x-kroužku co na endurá dávám. To taky neni žádný bláto.

Dej koním pít...

#27 18.02.2013 11:01:30

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Tak jen všeobecná informace:

Řetěz DC 520MXO černý x-kroužek vychází normálně na 14.7kč/článek. Pro Offmoťáky to bude -20% takže 11,76kč/čl.
To například při běžné délce 116čl vychází na 1364kč. Spojka je zdarma.

Je to dost pevný řetěz, který se dává i na velká endura.
Z praxe:
Dával jsem to kámošovi na TM300 a ten na tom odjel 2 sady kol než se dal řetěz považovat za vytahaný. Nutno podotknout, že on jezdí různé enduro závody, CC nebo na MX trati. Celodenní výlety jezdí jen zřídka a rozhodně se nebojí kroutit heftem smile

Umím i verzi 520MZXG, což je zlatý x-kroužek v nejvyšší pevnosti. Ten se dává třeba na 1000ccm silniční motorky s 520 řetězem nebo na různý překopávky. Pro běžné enduro je dost předimenzovaný, ale pro nějakého náročného uživatele proč ne? smile Ten vychází na 24.1kč/čl a po slevě 19,28kč/čl, což je při 116čl 2236kč a je tam pouze nýtovací spojka.

Dej koním pít...

#28 18.02.2013 11:30:22

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

xfany napsal(a):

Ja ted vymejslim misto retezu...pohon remenem.....uz to jen testnout lol 

big_smile kámoš koupil XJR 1300 s tímhle kitem. Nejdřív z toho byl nadšenej, ale po čase změnil názor.
Nejen že pořizovací cena byla úlet, ale musí se to pravidelně impregnovat, vydrží to stejně tak 30tis max a samotnej řemen byl dražší než celá nejkvalitnější řetězovka.

Nicméně pro hard enduro je to samozřejmě ideální. Tam to vydrží 500mth a nemusíš se o to vůbec starat.
Dokonce tim odpadne i starost s čištěním a mazáním vzduchového filtru a ani olej v motoru se pak už nemusí měnit.  wink 

Dej koním pít...

#29 18.02.2013 12:20:16

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Semis:
 smile se někdy přijeď svízt, ti ji ukážu, je velká jako palec  wink  Už fungovala mockrát, někdy v budoucnu udělám verzi 2 a pár jich vyrobím. Ale teď se musím poprat s poslední sérií řezaček a15 .

Ono jde o to, že někteří výrobci nahrazují kvalitní materiály techn. zpracováním. Většinou kalením, jak destičky tak čepy.  Ono potom protlačit roznýtovaný kalený čep kalenou deskou je téměř nereálný.

Preferuju kvalitní houževnatý materiál než zakalený bláto.

#30 18.02.2013 14:09:03

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

MikiberG:

Tak určitě je lepší s sebou mít alespoň něco a zkusit to opravit, než mít prd a čumět jak péro z gauče smile
Mimochodem myslíš na mě taky s tou řezačkou?  wink 

Dej koním pít...

#31 18.02.2013 14:17:50

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: FE 350
Věk: 36
4 3

No ja jsem ted  za 7let jezdeni koupil prvni retez a to od znacky RK oznaceni neznam ale je O krouzkovej a  je do 50 HP tak uvidim - vzdy kdyz jsem jel do Italie se znamim pro motorky stavili jsme se na srotaku a vocesal jsem retezy z bouranych motorek a do ted jsem nemusel kupovat mel jsem jich asi 15 nejak jsem to vzdy ponapojoval a bylo to ready - ted dojizdim na KTM retez spojneny z D.I.D. a Regina  lol 

#32 18.02.2013 19:10:50

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: UH
Motorka: exc 300
Věk: 31
8 6

jak vlastne spravne zjistit ze je retez KO,podle ceho ho menite?sem ho meril a podle me je jeste ok,vytahany by mel byt 272mm a ja mam 269,mam ho jeste dojezdit a koupit jenom rozetu a kolecko,ktere sou uz spatne?diky

Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce
život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby smile

#33 18.02.2013 19:37:52

kornout
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
Věk: už veterán
Tel: asi 100x deně :-(
1 0

Já ho měřil podel manuálu a měl být OK, podle měrky v servisu byl KO.

umím prd, ale strašně mě to baví lol

#34 18.02.2013 20:12:39

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
8 6

Janek:
tak valecky vypadaj v poho

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2719_valecky.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2719_krouzky.jpg

Editoval foxdive (18.02.2013 20:14:28)

#35 18.02.2013 20:21:12

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Tak koukáš na několik věcí.
1. jestli neni zadřený nebo zarezlý. Pak se obvykle ohýbá těžko, nebo v některých místech už skoro vůbec.
2. jestli se nesypou válečky- to už je hardcore a pak už neni co řešit.
3. Jestli neni vytahaný. Může být vytahaný i jen v jedné polovině, takže to chce kontrolovat po celém obvodu. To jde dělat origo měrkou a nebo potáhnutím řetězu v zadní části rozety. Neměla by tam být moc velká vůle, aby třeba uplně odkrývala zuby rozety a pod. Nový řetěz sedí těsně téměř bez vůle. Jak je vůle moc velká, začne řetěz jezdit po vrchu zubů a pak už to jde rychle.

Twinkam: Ty jsi taky koumes big_smile  Se divim, že ti ty řetězy do sebe pasovali. Obvykle se liší průměry čepů, byť jen třeba o 0,02mm. V praxi to ale může po chvíli znamenat přetržení řetězu, pač z malé vůle se rázama stane rychle velká.

Já si nemyslim, že by v tom Dakaru měli mít nějaký problém s řetězy.
1. Jich tam můžou mít hafo a na každou etapu je měnit, ale pokud vím tak to nedělají.
2. Velkou část trati jedou na suchu a na nezaprasený řetěz se ani písek nechytá.
3. Většinou jedou nějakou konstantní rychlostí a snažej se nedělat žádný vylomeniny, pač vydržet krotit tu motorku celej den při agresivní jízdě by asi málokdo dal.
Jezdívá k nám Macháček a řešili jsme nějaký věci na jeho čtyřkolky, ale zrovna řetězy ho nijak netrápily.

Dej koním pít...

#36 18.02.2013 20:57:33

twinkam
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: FE 350
Věk: 36
4 3

No nevím hele vždy to pasovalo a když to šlo ztuha dostal ránu kladivem a nebo jsem tomu pomohl svěrákem a hned to šlo   lol  a po pár km se i dokonce rozhejbal  ano Mít ještě nějaké tak bych je jezdil pořád-spojil jsem je nýtovací spojkou a drželo to jak šlak  a2 Nutno ale říct že to byli řetězy které byly ještě hodně v cajku   key 

#37 18.02.2013 21:20:50

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
8 6

Semis:

tak sem to cely prolez a ten retez je jeste asi doby jeste to s nim zkusim,nabidku vyuziju pozdeji,dikec ano 

#38 19.02.2013 23:23:38

HTB
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kadaň
Motorka: TT 600RE(05) ,TX600E(01)
0 0

Me CZ vydrzel asi o 10% min nez DID, ale byl skoro o polovinu levnejsi .
DID jsem mel jako original na novy motorce ,od ty doby co jsem vyzkousel CZ tak kupuju jenom CZ

#39 21.02.2013 17:42:21

Thomas
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kuřim
Motorka: PW 50
Věk: 9
4 1

Hele borci, tak řetěz už mám. Jenom nemám nýtovačku a tak přemýšlím jestli dát spojku (tu mám), a nebo to snýtovat ve svěráku? Řetěz bude na 450ccm, tak aby nebyl problém a třeba mě řetěz nepřetáhl přes záda nebo neurval kus motorku, jak tomu bývá u čínských motorek

P.S.: Namažu ty čepy, provlíknu řetězem, nalisuju na to tu druhou část spojky a pak rozklepnout ty konce? Svěrák mám, kovadlinu taky a sundat kyvku je maličkost.

#40 26.02.2013 20:59:54

Pepr
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Slovensko, Holíč
Motorka: Suzuki DR650se
Věk: 25
1 0

Thomas:

chlapi mam prevod 15 - 44 , kdyz dam 50 zubovou rozetu bude stacit zasroubovat sponovaky (jsou zhruba v pulce) anebo je to nesmysl a retez bude kratky ?  dík  smile 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů