Zdar, tak mě to nějak nedá a musím to tu napsat.
Kamarád se zbláznil
a že by chtěl motorku,pro začátek nějaké univerzální polňačkové endurko na kterým se dá i někam dojet, tak že XT.
po probrání inzerce našel na tipmotu jeden slibně se tvářící čerstvě dovezený kousek ve firmě MOTOBIKES S.R.O. za nějakých 39000 kaček.
Jel jsem s ním to omrknout, pač tyhle motorky celkem znám zvenku i zevnitř, a on jezdil naposled na fechtlovi či na kejvačce.
Dojeli sme na místo akorát na otvíračku, vzadu jeden Pán masíroval wapkou nějakýho bawora, poslal nás dopředu, do prodejny k vystaveným motorkám, tam se nás ochotně ujal druhý a začal na motorku pět chalozpěvy jak je hezká, zachovalá a má vyměněné všechen spotřební materiál. Ok, to byla pravda
Motorka na první pohled zachovalá,hezká nezničená, docela se mě líbila, jen sem si nedpustil pár poznímek na čerstvě nastříklý výfuk, na namastěné a vyblejskané plasty, načerněné pneumatiky.... ale beru to že tak se to prostě dělá...
Pak přišel start a zkušební jízda, byl jsem upozorněn ať na ní nejezdím daleko, jen kousek na dohled že tam neni moc benzinu a tak nějak... Ok, jedu.
Projel jsem ji kousek a cosi se mě nezdálo, projel jsem ji znova a podezření nabralo konkrétnější podobu, při jízdě na 5ku převodovka hučí.
Vrátil jsem to Pánovi z prodejny s komentářem co se mi tam nezdá. Pán hukl na druhého od wapky, ať to zkusí. Druhý Pán se svezl a že je to v pořádku, že si ničeho nevšiml.
Přišla řada na projetí pro prvního, motor už byl docela teplý, a pán prosvištěl na 5ku i kousek od prodejny, zvenku skučelo jak stará karosa.
Dojel k obchodu s tím že to je v normě, ještě to chtěl předvést ze zadním kolem ve vzduchu, ale na stojánku to díky spínači s kvaltem noc nejelo.
Skončilo to tak že motorka zdechla, on ji strčil do prodejny, mezi dveřma na nás hukl že přece nebudem kupovat motorku které nevěříma a nashle, zmizel vevnitř a my sme na sebe jn nechápavě koukali venku...
Jinými slovy buď si ten krám kupte za tyto prachy nebo jeďte do prdele....
tak sme zas jeli
Dopoledne v hajzlu, najeto přes 300 km a nic.
Ale lepší než si takovou kurvu dovlect do baráku a hned dělat za další prachy motor
Píšu to jako takové upozornění na blbý kus a možná trochu zarážející jednání
J. D.
Editoval adelanas (09.11.2012 09:46:57)