INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Kawasaki KLX 650 c MOTOR KOUŘÍ...
Kawasaki KLX 650 c MOTOR KOUŘÍ...
Nazdárek, potřeboval bych radu. Motor černě kouří lehce na volnoběh i při přidání plynu a když mu dám plnej a pustím, tak zahulí jak špatně načipované tdi. Moto mám týden a bývalý majitel mi k tomu dal olej na dolévání a jestli se nepřešáhl o flašku vedle, jezdil s tím patrně na klasický olej do auta Mogul 5w40 plnou syntetiku...
Jinak motor chytá studený teplý na škrábnutí, jede dobře, jenom tam je laďák a asi by chtěl doladit karbec, aby lépe táhl od spoda, ale možná je to můj subjektivní dojem. Když zatáhnu na trojku čtyřku pětku a mám tam tak pod 3tis.ot. tak než se to sebere mám pocit, že jedu na bucharu. Ale nemám s tím zkušenost, před tím jsem měl Bandita12 a Fireblada.
Nevíte někdo, jestli to ten olej mohl nějak oddělat, nebo případně jestli se takhle projevují gufera na ventilech, nebo jestli už jsou kroužky k.o.? Nebo jiný nápad?
Díky.
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: FE450
- Věk: 25
- Tel: NokiaN8
7 0
Re: Kawasaki KLX 650 c MOTOR KOUŘÍ...
tohle bude mít co dočínění se směsí, ne se spalováním oleje... to by byl ten kouř byl bílo-modrý... dle mě to předchozí majitel tím otevřeným výfukem ochudil tak, že si musel pohrát s karburátorem, aby to trochu jelo... obohatil směs tolik, že ji to nestíhá spalovat (respektive stíhá, ale není k tomu dostatek vzduchu, tak se vytváří saze - stejný problém jako u "čipnutých" TDI, kde to popoženou na turbu, na čerpadle, ale vzduchový filtr nechají stejný). Zkus pro začátek kouknout na barvu svíčky (dost pravděpodobně bude sametově černá) a vyčisti vzduchový filtr. Olej tam samozřejmě kup, který tam patří - motocyklový ... i novým olejovým filtrem.
Baseball, basketball and football... ....all require one ball... ...ENDURO REQUIRES TWO!!!
Vojtas:
Díky, popravdě mě to taky napadlo, ale pak jsem četl různá fóra a všude mluví jen o problémech s kouřením při oleji.
Prosímtě, a ještě jedna věc, když jsem zkoušel točit šroubem směsi (a o dost), vůbec nic se nedělo, jelo to a startovalo prakticky pořád stejně a samozřejmě také kouřilo.
P.S. Obohacením myslíš, že to někdo třeba přetryskoval na extrémní průměry?
P.S.1 Na jednom místě, kde malinko prochází výfuk se saze opravdu usazují.
Editoval klxman (04.07.2012 13:43:30)
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
7 0
klxman: ještě počkej na jinačí, já jsem tu dal pouze doměnku, ostatní s tím můžou mít jiný zkušenosti jinak ten šroub ti upravuje pouze volnoběžnou směs.. ta ovlivňuje složení do cca 1/3 otáček... může to být poladěný na tryskách, jehle.... idealně sundat karburátor a kouknout co tam je za velikosti a porovnat je s originál. Nejrychlejší a nejjednodušší je dát jehlu o jeden zářez víš (tak aby byla v trysce víc "zapadlá"), tím bys měl docílit ochuzení v celém spektru.... ale nejdřív se podívej v jakým stavu je ten vzduchovej filtr!!!!
Baseball, basketball and football... ....all require one ball... ...ENDURO REQUIRES TWO!!!
Vojtas:
Ok, ale vzduchový filtr mám v pohodě nebo respektive byl hotovej, takže jsem (než mi dojde nový) dočasně zhotovil jiný ze speciální buničiny, ze které se dělají vzduchové filtry. Takže filtr víc propouští a je čistý. Ale hulilo to už na ten starý...
Já myslím, že kouření díky spalování oleje vypadá jako tady u borce na videu:
http://www.youtube.com/watch?v=nERjZXvv … r_embedded
Mě to kouří spíš průhledně černě a nevytváří to takovýhle "komín" kouře, hned se to rozplyne i po zaroštování a puštění, kdy to černě vyfoukne, se to hned rozplyne.
Včera jsem zase dloubal ve své černě kouřící klx650 a zjistil jsem toto:
svíčka je černá matná, suchá, karbon
trysky v karburátoru hlavní 145 (orig. 138, příp. 140) volnoběžná 40 (orig. 40) sitič vypadá, že nezůstává viset jehla štelovatelná není karburátor je čistý
výfuk po rozdělání (kvůli absenci vaty) zevnitř pokrytý suchým, matným karbonem (jako svíčka)
VE FILTRBOXU za filtrem v prostoru kam ústí též z vrchu hadice z ventilového víka a kde je napojeno sání do karburátoru byla KALUŽ OLEJE (přepad z filtrboxu je asi ucpaný) a sací hadice do karburátoru též lehce od oleje
zjistil jsem také, že motor byl od bývalého majitele asi o půl litru přelitý olejem
JE MOŽNÉ, ABY SI MOTOR NAHÁZEL PŘEBYTEČNÝ OLEJ DO FILTRBOXU?
JE MOŽNÉ ABY MOTOR KOUŘIL, PROTOŽE SI PŘISÁVÁ DO KARBURÁTORU MOTOROVÝ OLEJ Z FILTRBOXU?
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
7 0
prvně bych zkusil dat (sehnat) tu menší trysku a pokud je to možné, nacpat výfuk vatou.. to co je na videu je extrémní případ spalování oleje... to co popisuješ ty mi fakt připadá na tu bohatou směs, protože kdyby ti to zralo olej takovým způsobem jak popisuješ, tak svíčka bude určitě mastná.. S tím olejem je mi to nějaký divný.. je běžný, že ve filtrboxu se objeví kaluž, nebo je mastnej, pokud ,máš oleje moc... ale to je u motorů, který maj odfuk udělanej z od karterů, kde se prostě schromažduje moc oleje... pokud je to u odfuku z hlavy, tak mi to je divný, protože tam by čerpadlo mělo dávat oleje v závislosti na otáčkách pořád stejně, i když je ho tam hodně .. zkus to utřít a sleduj to... pokud by se to tam po pár kilometrech udělalo znovu, tak je něco špatně... ještě mě napadl jeden test, zkus to nastartovat bez vzduchovýho filtru, ale bacha, ať se ti nedostane nějakej bordel do sání a necucne si ho to... pokud je to bohatá směs, tak by to kouření mělo zmizet, nebo alespoň utlumit (do směsi se bude díky menšímu odporu dostávat víc vzduchu a měla by se ti ochudit) ... ale radši na tom nikam nejezdi.. a ještě jeden dotaz... jde ti nastartovat bez sytiče? Pokud ano, zase bohatá směs, pokud ne...... tak jsme zase na začátku a pěkně v prdeli, protože v tom případě už nevím
Vojtas:
dík za odpověď, studený s přidáním plynu jsem to bez sytiče startovat nezkoušel, ale bez přidání plynu to bez sytiče nechytne, ale teplý to chytá bez sytiče bezvadně.
Tak dneska jsem po delším bádání zjistil, že je k.o. membrána obohacovače směsi, nebo abych to upřesnil, není tam membrána je tam v podstatě řídké plátno... 
Podtlak s ní už nehne a motor tedy, jestli správně chápu funkci obohacovače, dostává už od nízkých otáček nálož benzínu jako by běžel v zátěži pod plným plynem a navíc mám pocit, že jak je ta membrána řídká, tak to z prostoru pod ní táhne benzín podtlakovým kanálem přímo před škrtící klapku a to bude asi ten důvod, proč to pokuřuje i když je klapka zavřená, tzn. na volnoběh.
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
7 0
Tak včera jsem do karburátoru namontoval novou membránu obohacovače směsi + těsnící kroužek podlakového kanálku a těsnění plovákové komory.
Po tomto moje milá motorka hulila dál jako fabrika. Obrat nastal v tom, že začala reagovat na šroub bohatosti směsi.
Na standardních 2 a 3/8 otáček (viz. manuál) kouřila jak blázen a když jsem šroub bohatosti směsi zcela utáhnul, zázračně téměř přestala, resp. téměř neznatelně pokuřovala jen na volnoběh a po přidání jenom větříček.
Z mého pohledu to vypadá na závadu někde v karburátoru.
Nemá někdo nápad, co by to mohlo být?
- ViTTek
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: SeveroVýchod
- Motorka: TT 600S
- Věk: 37
- Tel: 731 587 67nula
- Web
0 0
Podobný problém jsem měl s FZR 100 Exup. Vím že je to diagonálně odlišná motorka, ale za pokus to stojí. Za jízdy si sem tam černě pokouřila a po zahřátí měla i dost velkou díru v ot. spektru.
Náprava byla: přetěsnění přívodu směsi (karbec-příruba-válec), a spuštění jehel do co nejnižší polohy.
Pojedeme zkratkou... 
Dneska jsem byl u kluka co dělá motory a tak nějak jsme se shodli, že bych měl změřit hladinu. Ale já zase vím, že hladina je originál dle stavu plíšku na plováku, který je evidentně nastavený tak, jak to vymyslel starej Kawasaki.
Důležitý dotaz. Při koupi mi majitel osvětlil, že mu odešla membrána na šoupěti, což mu spravil lokální montér, který údajně pracoval někde v autorizovaném servisu či co.
A teď to důležité, co mě napadlo dneska asi po druhém pivku. Když jsem kontroloval jehlu, bylo mi podezřelé, že membrána na šoupěti je větší než samotná díra. Tzn. když zadělávám víčko, musím si membránu jakoby přitlačit víčkem a pak jí ze stran šroubovákem jakoby nastrkat do té drážky, což není úplně snadné a z dnešního pohledu si říkám, že to asi není originál. Napadlo mě, jestli montér, co měnil tu membránu s šoupětem, tam aby jako mu to něco hodilo, nenamontoval šoupě s membránou z jiného karburátoru, které tam zrovna, tak jako by skoro, pasovalo...
A tím pádem, neoriginál šoupě drží jehlu výš než má a bere si to prostě natvrdo benzín z hlavní trysky i na volnoběh, protože selský rozum mi říká, že když utáhnu šroub bohatosti směsi, tak nemůže ani chytit, natož ještě na voloběh pokuřovat (vhledem k tomu, že na tomto karburátoru se šroubem bohatosti směsi ubírá benzín).
- curais
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: slr650
- Věk: 33
0 0
hlavně upusť ten olej na správnou hladinu potom laboruj s karbecem
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC 450 05
- Věk: 36
13 1
klxman:
Membrána je díky benzínu často větší a je problém ji dostat zpět na místo. Stačí nechat ji přes noc "vysušit" a ona se zcvrkne do původní velikosti. Aspoň mi to na dřívějších motorkách vždy pomohlo. Ale taky je možné, že fakt použil membránu z něčeho jiného a díky tomu máš stále bohatší směs..
Motorku jsem dneska natočil absolutně studenou a dva dny odstátou bez sytiče!
Kontroloval jsem ten sytič a fakt se mi zdá, že zavírá.
Když jsem sundával karburátor, bylo v přírubě dost benzínu!
Zkouknul jsem opotřebení šroubu bohatosti směsi dle návodu a zdá se mi ok.
Změřil jsem hladinu a je přesně dle návodu na úrovni dotykových ploch karbce a víčka.
Jehla zavírání přívodu benzínu zavírá a zdá se mi taky ok.
Zděšení ovšem nastalo, když jsem při sundávání nádrže zjistil, že se tam nenachází skoro žádný benzín a to po ujetí 50 km, tzn. SPOTŘEBA 20L/100KM !!!
Další šok jsem zažil, když jsem zjistil (při prvním rozdělání jsem si toho prostě nevšiml), že do šoupěte někdo vyvrtal extra podtlakovou díru viz. foto. Řekl jsem si to je jasné, to bude tím, šoupě jde moc rychle nahoru, tak jsem díru zaslepil přesně vytvarovaným měděným kroužkem, který jsem vsunul dovnitř šoupěte. Výsledek = hulí to pořád a reakce na šroub bohatosti směsi minimální.
Vypadá to, že si to dostatek benzínu bere mimo volnoběžnou i sytičovou trysku a to při volnoběhu i studeném startu, to je můj dojem
A teď babo raď.
nemas opotrebenou trysku do ktere zajizdi jehla? nekde jsem videl, ze tu diru meli ovalnou(http://interfusedesign.files.wordpress. … 59_902.jpg). Ja mam sice dr350 ale taky mi to huli a reakce na sroub bohatosti zadna.Hladinu jsem steloval na stole a drzi mi ji dobre, pak jsem zkousel ruzne trysky i jehly a bile svicky jsem se nedockal
atmel8051:
dík za nápad a u tebe to bylo tímhle nebo zatím pořád zkoumáš?
U mě totiž na tom karbci vypadá vše funkčně i mechanicky už ok, tohle už snad jediná šance, protože i kdyby mi tam lil sytič tak to nemůže udělat takhle nehoráznou spotřebu.
Ještě mě napadlo, jestli není špatná pružina na šoupěti a už od nízkého podtlaku ho to hodně nezvedá?
U tebe se to hulení objevilo jakým způsobem?
- enduro600
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Komárno
- Motorka: Honda XR600(úprava SM) a Suzuki drz400e
- Věk: 27
1 0
klxman:
Mne robila moja honda xr600 v podstate to isté. Na volnobeh čierny dym, keď som jej pridal tak ako TDI a aj spotreba bola velká. Karbes som poslal Suchmanovi na repas a už je všetko ok. Menil mi tam membránu,trisky,ihlu,tesnenia.... Spotrebu mám teraz 4-5L, štartuje pekne a nedimí už ako traktor Ešte mi troška dimela keď som dal hore karbes ale to bolo zapríčinené karbonom vo výfuku, vyčistil som ho a je to už ok Zabudol som, skrutka na zmes tiež nereagovala a moto šla nakopnúť bez sitiča.
Editoval enduro600 (24.07.2012 13:59:00)
|