Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Problem se spojkou

#1 18.06.2012 21:37:44

KuBBiK
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha TT600R
Věk: tak na první krizi středního věku
0 0

Problem se spojkou

Zdravim, potřeboval bych poradit. Snažil jsem se pročíst všechna vlákna ohledně spojky, ale na můj problém sem nenarazil.
Po nastartovaní mi už delší dobu jde špatně zařadit jednička, provází to nepříjemný zvuk a čím dál častěji mi motor chcípnul když tam spadla rychlost. Když jsem se rozjel (a zařadil trochu pod plynem) tak už šlo řadit relativně normálně. Nicméně tuhle sobotu už se mi stalo, že jsem nepodřadil jedničku ani za jizdy, prostě tam nešla, vždy zustal neutral. Když sem nad tim v garaži laboroval zjistil jsem ze pri vymáčklé spojce a zařazené rychlosti jde kolem otočit jen hooodně ztěžka (oproti tomu jak lehce se točí na neutral nejde vubec) a chvilema je cítit že táhne i motor resp. se vůbec nerozpojí.
Naposledy jsem rozdělával  spojku na JAWA 250 takže z toho mám respekt. Potřeboval bych poradit po čem koukat když sundam víko. Lanko i to táhlo jde dobře, olej je 10W-40 jetý tak 400km. U Jawy jsem vžcky "vypral" lamely narovnal je zpátky a byl pokoj, ale přece jenom to byl stroj o 30let starší než TTR.

Měl někdo z vás takový problém? Případně co vyměnit či zkontrolovat? Můžu vypuštěný olej který je relativně nový dát zpátky nebo vždycky čistý? Zvládnu případnou opravu s vybavením standartní "zahradní" dílny (gola,imbus,sroubovák,kladivo) nebo je potřeba nějaké spešl nářadí (což pro mě znamená servis)?

Omlouvám se profíkům jsem stále začátečník  a22 

Předem díky za rady

#2 18.06.2012 21:45:57

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Re: Problem se spojkou

Řešil jsem to asi na všech crossech co jsem měl. Problém byl: kopl jsem kvalt, hrozně to cuklo a bez přidání plynu to chcíplo, další kvalty se řadily hrozně špatně. Dělal to pokaždé spojkový koš, resp. osekané dosedací plochy pro lamely.
Na fotce to jde trochu vidět, lepší jsem nenašel. Jsou to ty tmavá místa na venkovní části spojky, resp. spojkového koše.
Ty vlnky zapřičiní to že se lamely "nerozpadnou" tak jak mají a stále tam zůstává síla která dělá problémy se řazením, spojka prostě není rozeplá jak by měla. Pokaždé mi pomohlo shodit spojkový koš a plochy zapilovat do rovna. Samozdřejmě se zvětší vůle lamel v koši... Vždy mi to pomohlo a nějakou dobu šlo zase zařadit i bez přidání plynu, bez rány.

http://www.nx650.cz/forum/foto/spojka/P3300012a.JPG

Editoval Fru (18.06.2012 21:46:15)

#3 03.07.2012 14:17:48

Tomik
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jinín
Motorka: XT 600, YFZ 450
Věk: 26
Tel: 739743499
0 0

Re: Problem se spojkou

KuBBiK:

Když jsem si koupil XT tak šlo taky hůř řadit a při zařazení 1 to cukalo jak řikáš a když jsem tomu dal voves,tak si i proklouzla...
V Yamaze mi řekly, ať tam dam novej olej a filtr origo co do XT soudruzy v Yamaze lejou z výroby a bude to ok.
No...a je to ok  ano   cool 

"I pád na držku je pohyb do předu"
"Pojedeme zkratkou"

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů