Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Koupě šrotu

#1 18.06.2012 14:52:44

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: XT600,DR-Z E
Věk: 24
1 0

Koupě šrotu

Zdarec. Mám na váz dotaz ohledně týhle motorky http://www.motoinzerce.cz/motorky/suzuk … m-250.html  . Kamarád si jí byl v pátek koupit, je to teda šrot neskutečnej, podvozek komplet v háji, tečou tlumiče, chladiče celý poslepovaný, a vizuelně je celá servaná, takže týpek jenom jezdil a ničil. Ale s tím vším se počítalo, to horší ale přišlo, když v sobotu kámoš nasednul a šel jezdit a co se nestalo, asi po 20km motorka začala ztrácet výkon, až nakonec dojela úplně. Nejsem žádnej odborník ale co se na to kouklo pár chytřejších, tak usoudily, že se to zřejmě zadřelo. motorku jsme tedy hodily k člověku co nám je servisuje, zatím teda ještě nevíme co s tím je, ale co je podstatné, tak když jsme zavolaly původnimu majitelovy, tak řekl že mu to je jedno, že motorku zpátky nechce že se klidně bude soudit. Tak mě zajímá jestli náhodou tohodle vychcánka někdo znáte, protože jestli to bude opravdu zadřený, tak se tam na něj chystáme a to teprve něco zažije  ee5   díky

#2 18.06.2012 15:05:51

kiwibibo
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM XC 300, Honda Dominator NX 650
Věk: 29
Web
15 10

Re: Koupě šrotu

Kedže na nej kámoš najazdil 20 km a pak prestala ísť, zadrel ju on. Neviem, čo chceš riešiť  roll 

exc.300.blogspot.com

Men do not quit playing because they grow old, they grow old because they quit playing.

#3 18.06.2012 15:06:07

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Pokud nemáš kupní smlouvu tak mu podle mě nic nemůžeš. A seš si jistý že se to nezadřelo kvůli vaší chybě? Taky musíš počítat že kupuješ starou krosku takže tam nic nebude v dobrym stavu.  ne . Stala se nám teď podobná situace kámoš kámošovi prodal motorku, staral se o ni, všechno takže jsme neměli důvod ji nebrat ale tomu kdo to koupil asi 4h po koupi vylítl kroužek  a8 do motoru prostě nevidíš.

Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

#4 18.06.2012 15:06:53

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jaroměřice nad Rokytnou
Motorka: TT600R
Věk: 25
Tel: Nokia x6
4 0

záleží co bylo napsáno v kupní smlouvě...dneska se dají udělat tak že nic nenaděláš roll když podepíšeš, jinak bydlím 55km od Jihlavy ale inzerát mi nic neříká....

#5 18.06.2012 15:13:02

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM sxf 250
3 1

Boss(cz):

Hele a to ten kamarád čekal co od motorky možná 15 let starý a za 20 tísíc? .. navíc od krosky.. Přeci když něco takového koupím, tak jedině s tím, že do toho investuji a udělám si postupně vše co je třeba. Možná není úplně fér psát to, že je v dobrém stavu ale to musí mít kupující rozum a udělat si obrázek sám.. Nemyslím si, že by prodejce musel být hned nějaký podvodník...

#6 18.06.2012 15:13:03

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

kiwibibo napsal(a):

Kedže na nej kámoš najazdil 20 km a pak prestala ísť, zadrel ju on. Neviem, čo chceš riešiť  roll 

to by mě zajímalo co by si dělal kdyby sis třeba koupil auto a ono po pár kilometrech zdechlo, taky bys to neřešil a dal za opravu třeba 30000, to ses stebou bude asi dobře obchodovat, možná bych ti něco prodal  big_smile 

#7 18.06.2012 15:18:01

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

beachbitch napsal(a):

Boss(cz):

Hele a to ten kamarád čekal co od motorky možná 15 let starý a za 20 tísíc? .. navíc od krosky.. Přeci když něco takového koupím, tak jedině s tím, že do toho investuji a udělám si postupně vše co je třeba. Možná není úplně fér psát to, že je v dobrém stavu ale to musí mít kupující rozum a udělat si obrázek sám.. Nemyslím si, že by prodejce musel být hned nějaký podvodník...

samozřejmě nikdo nečekal že to bude držák, ostatně ta motorka je vzhledově totálně v hajzlu, ale když teda říkáte že to je normální, tak podle mě to nemůže prodávat jako pojízdné, ale pouze na náhradní díly. ale jde mi spíš o to jak se k tomu postavil ten prodejce, že mu to je jedno, to není zrovna slušnej přístup. Ale hlavně se tu nechci dohadovat o tom co je a neni, spíš by mě zajímalo jestli někdo znáte tu motorku!

#8 18.06.2012 15:20:04

To je zadřený no. Nicméně asi bych to být prodejcem taky vůbec neřešil. Řekl bych si bůhví co s tím dělali, že jo.. Přeci jen zadřít 2T není moc těžký. Obzvlášť očividně zanedbanej 2T.

Předpokládám, že smlouvu nemáte a při prodeji motor běžel.. Údajně místo kupní smlouvy ale poslouží svědek ústní dohody. Tam pak samozřejmě musí rozhodnout soud.

Editoval držka (18.06.2012 15:22:07)

#9 18.06.2012 15:26:20

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Boss(cz):

proč by to neprodával jako pojizdný ? Vrčelo a jelo to v den prodeje ? Tudíž žádná zásadní zrada v motoru nebyla. Je chyba kamaráda, že nepřijel domu a nerozhodil to a nekoukl se na to případně se hned nedal do opravy respektive nějaké údržby... Mě osobně se stalo koupil jsem moto 3 roky starou s tím, že do motoru prý nemusím rok šáhnout a padl tam ventil .. Ale ani na vteřinu mě nenapadlo, že bych tím nějak nadával na předchozího majitele... To se prostě stává a nemusel to ani on sám tušit. Moje chyba, že jsem neudělal preventivně servis...

#10 18.06.2012 15:51:41

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

beachbitch napsal(a):

Boss(cz):

proč by to neprodával jako pojizdný ? Vrčelo a jelo to v den prodeje ? Tudíž žádná zásadní zrada v motoru nebyla. Je chyba kamaráda, že nepřijel domu a nerozhodil to a nekoukl se na to případně se hned nedal do opravy respektive nějaké údržby... Mě osobně se stalo koupil jsem moto 3 roky starou s tím, že do motoru prý nemusím rok šáhnout a padl tam ventil .. Ale ani na vteřinu mě nenapadlo, že bych tím nějak nadával na předchozího majitele... To se prostě stává a nemusel to ani on sám tušit. Moje chyba, že jsem neudělal preventivně servis...

Naprostý souhlas. Při koupi jakékoliv starší motorky natož crossu bych jakékoliv reklamace těžko řešil. Vždy záleží, jak se k tomu postaví druhá strana. Zrovna máme doma rozkuchaný motor CR 85 od kámoše. Kluk na tom párkrát pojezdil a totálně se to hryzlo.A jelo to jak pila, olej a voda tam byly. Já když dovezl XR 400, tak po 3 vyjížďce praskla hřídel nakopávačky a po půl roce sekundární hřídel- za rok 10 000 v prdeli.Holt únava materiálu je svině, nebo myslíš, že původní majitel o tom věděl a já to měl reklamovat? Při koupi vidíš jen vizuelní stav motky, do motoru nevidíš, to bys jej musel rozhodit, což ale skoro nikdo nedělá.

#11 18.06.2012 15:57:11

skodavrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Mělník
Motorka: HQ TE 450-09, GSX 1400, CPI ARAGON 50
Věk: 36
Tel: 777769755
4 0

je to sice blbá náhoda, ale s tím musíš u takovéto jebky počítat. Jeho reakce není ideální, ale nadruhou stranu jak by se měl zachovat? Tak že vám vrátí peníze? To asi ne. Když vám to prodával tak to jezdilo. Projeli jste ji takže jste se seznámili se stavem motorky, takže u soudu nemáš šanci a navíc kvůli 20tis. dávat něco k soudu je kravina. Bohužel je to váš problém.

Editoval skodavrs (18.06.2012 15:57:52)

#12 18.06.2012 16:06:27

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

no že jsem sem vůbec něco psal, klasika na tomto fóru, místo rady mi hromada moraváků jenom řekne že jsem debil.  nevim no já na to mám trochu jinej názor. Jenom abych to upřesnil, tak těch 20 km nebylo ani 20, hodil jsem to tak obrazně, bylo to cca 15 min jízdy a to ještě upřesním že žádná kudla na trati, ale jenom normální projíždka po louce a lese, ten co si to koupil na tom ani neumí, takže rozhodně žádnej omezovač atd. Ale díky vašim názorům alespon vim jak se mám chovat až budu prodávat mojí motorku, hlavně ad to odjede za roh a pak si naser debílku... díky za názory offmoto opět nezklamalo  big_smile 

#13 18.06.2012 16:23:11

skodavrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Boss(cz):

nejsem moravák a nemyslím, že jsi debil. Jen se ti snažím říci co je realita

#14 18.06.2012 16:26:14

Endurko
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Častolovice-Rychnov n. Kněžnou
Motorka: kawa kx250f 016"
Věk: 26
2 0

Zkusit to přes soud mužeš, jestli máš dobře ošetřenou kupní smlouvu, kde by mělo být napsáno co se konkrétně dělalo na motoru při jakým Mth, - je to závodní stroj a na to se taky bere ohled.. Ale jak říkají druzí, nevidím to na výhru.. když pak prohraješ a zaplatíš ještě nějaký soudní výlohy a11 .. nevím  a11 

#15 18.06.2012 16:26:19

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
Věk: 25
1 0

Boss(cz):

ale otazká mate od toho nějakou smlouvu??

Auto se používá jen když nejede motorka.

#16 18.06.2012 16:37:24

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Boss(cz):

nejsem moravák a nikdo ti tu do debilů nenadáva.. A nevím co jsi čekal za radu. Na tohle bohužel rada není a těžko se budeš s někým hádat jestli to na tebe jen nastražil a nebo ne.
Každopádně koupit si takhle starou motorku a pak se divit, že se to hryzne to je trochu naivní nemyslíš ?  Jediná rada je taková, že ač ti prodejce říká cokoliv tak NEVĚŘIT  a udělat si vše sám člověk má pak "klid" a ve výsledku ještě ušetříš. Jenže kolik lidí to takhle udělá? Pak to dopadá přesně takhle....

A řešit přes soud jak tu radí. si myslím je v tomhle státě uplně bezpředmětný ....

Editoval beachbitch (18.06.2012 16:38:34)

#17 18.06.2012 16:37:25

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

Boss(cz):
Na rozdíl od druhých jsem Moravák, ale nic ve zlém,  bohužel se musíš smířit s realitou. Doufám jen, že napíšeš, jak to doopravdy nakonec dopadlo. Názory, které jsi tady slyšel, jsou od lidí, kteří si nedělají iluze a moc dobře vědí, jak to chodí. Vždy jen bude záležet na ochotě k rozumnému kompromisu, ale toho se bohužel od českého národa nedočkáš.
Jinak tady na fóru se to přece řeší stále dokola, jak postupovat při koupi staré motorky. Zatím převládají jen dvě varianty. Buď počkat a našetřit a koupit něco pořádného, i když úspěch není zaručen. Nebo koupit starou jebku, ale hned to rozhodit a posoudit stav. Volil jsi druhou variantu, ale chtěli jste holt hned jezdit a30 

#18 18.06.2012 16:38:19

skodavrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

soud bych rozhodně nezkoušel. Šance na výhru je v tomto případě nulová. Jinak soudní výlohy budou mnohonásobně vyšší než 20tis.kč. Může se zkusit s původním majitelem dohodnout třeba na nějaké slevě, ale moc šancí bych tomu nedával pokud se od začátku choval takto.

#19 18.06.2012 16:39:22

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

beachbitch:
Byl jsi o vteřinu rychlejší ano  usch 

#20 18.06.2012 17:53:45

třeba na motorkářích, ti určitě poradí líp  roll 

šance na výhru je nulová, on ti řekne, že to netušil, nebo se to obrátí proti vám, že jste třeba zapomněli dát olej do benzínu... pokud ti ve smlouvě nic nezaručil, tak máš smolíka,...

ale na druhou stranu jste naivní, aneb nejsme tak bohatí, aby jsme si kupovali levné věci... to je taky jedna ze stran českého národa  wink 

a než začneš někomu něco dokazovat, tak si uvědom, že existuje i presumpce neviny. nehledě na to, že ani nevíte co se vlastně stalo, ale už tu děláš závěry...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů