INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
HSQ TC 450 na ENDURO??
- Drake89
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husqvarna TXC 450 ´09 Husqvarna FC 250 2016
- Věk: 31
3 0
HSQ TC 450 na ENDURO??
Zdravim bahnaci, nemate nekdo zkusenosti s "naladenim" crossu na enduro jezdeni? Puvodne jsem chtel TXC 450 (CrossCountry verze), ale tech je u nas malo a neda se jeta sehnat, takze musim vybrat neco jinyho a zrovna mam dobrou nabidku na crossku TC 450 09. Takze by me zajimalo, jestli bude pouzitelna do lesa a na hobby CC zavody? Co tlumice a prevody, da se s tim pohrat, aby me to v lese nezabilo? Momentalne mam TE 450 06 (enduro) a to je supr, jak v lese, tak na CC, jen by mohla byt trosku lehci Ale laka me novejsi motorka.. Takze da se TC nejak naladit, aby byla +- jako to TEcko? Chcu jezdit z 70% enduro vyjizdky a z 30% MX treningy a CC zavody.
Vim, ze hodne lidi tvrdi, ze crossku jedine na trat atd, ale zase na druhou stranu jsem si vsiml, ze posledni dobou ma cross do lesa taky dost lidi a na CC zavodech tech MX motorek neni taky zrovna malo.. Tak by me zajimalo kdo s tim ma zkusenosti a jaky? Diky za vsechny tipy
Re: HSQ TC 450 na ENDURO??
- ktm 350
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Někde v lese,,Pohoř
- Motorka: Momentálně na prodej
- Věk: 15
- Tel: 604519929
6 0
promiň že spamuju ,ale proč přecházíš ?
Není ostuda spadnout ,ale zůstat ležet !!!
- ktm 350
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Někde v lese,,Pohoř
- Motorka: Momentálně na prodej
- Věk: 15
- Tel: 604519929
6 0
Drake89:
tak to jo
Není ostuda spadnout ,ale zůstat ležet !!!
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Můžu ti říct, že já jsem udělal podobnou chybu jako se chystáš udělat ty  Měl jsem enduro soutěžáka (EXC 300) a chtěl jsem zkusit 4takt. Taky jsem si řikal, že na crossu to půjde je, ikdyž trochu hůř, ale půjde. Ono to sice jde, ale má to hned několik nevýhod. Neprojedeš všechno co jsi byl zvyklej jezdit, protože ta motorka má nejen jinej průběh výkonu a převodovku, ale i jinak stavěnej rám pro lepší držení stopy ve vysokejch rychlostech a tím pádem se tomu moc zatáčet nechce. ( ve srovnání s endurem). Tvrdost podvozku je až to poslední co by mě trápilo, pač ten jde vždycky nějak nastavit nebo upravit. Tam kde si se běžně na jedničku ve stupačkách otočil kolem stromu a plynule rozjel do kopce, s kroskou vyhniješ jako prd, protože to pomalu jet neumí a na brnknutí o plyn to vystřelí. Všechny výjezdy budeš řešit rychlostí a když budeš muset spomalit tak zase vyhniješ. V pomalejch pasážích si to budeš furt zašlapávat a bez kouzelného tlačítka to je celkem opruz. No a tím pádem přijedeš z běžné vyjížďky daleko víc vyřízenej.  Teď mám RMZ 450 a musim říct, že na MX je to super motorka. Jede jak splašená, podvozek funguje, drží stopu a dobře se s ní skáče. Prostě tomu není co vytknout a v motocrossu jsem s ní zrychlil. V enduru se ale jen trápím. Nedávno jsem byl na jednom crosscountry 2hod. Nakonci jsem si to zhruba spočítal a z těch dvou hodin jsem to asi tak 10minut startoval. 10 minut tam bylo cca 15míst a to nemluvim o tom, že mě to vždycky totálně vysílilo. Toť moje zkušenost a xFany s Twincamem můžou potvrdit, jak jsem se s nima na vyjížďce mordoval. 
Dej koním pít...
- twinkam
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chomutov
- Motorka: FE 350
- Věk: 36
4 3
Semis napsal(a):Můžu ti říct, že já jsem udělal podobnou chybu jako se chystáš udělat ty  Měl jsem enduro soutěžáka (EXC 300) a chtěl jsem zkusit 4takt. Taky jsem si řikal, že na crossu to půjde je, ikdyž trochu hůř, ale půjde. Ono to sice jde, ale má to hned několik nevýhod. Neprojedeš všechno co jsi byl zvyklej jezdit, protože ta motorka má nejen jinej průběh výkonu a převodovku, ale i jinak stavěnej rám pro lepší držení stopy ve vysokejch rychlostech a tím pádem se tomu moc zatáčet nechce. ( ve srovnání s endurem). Tvrdost podvozku je až to poslední co by mě trápilo, pač ten jde vždycky nějak nastavit nebo upravit. Tam kde si se běžně na jedničku ve stupačkách otočil kolem stromu a plynule rozjel do kopce, s kroskou vyhniješ jako prd, protože to pomalu jet neumí a na brnknutí o plyn to vystřelí. Všechny výjezdy budeš řešit rychlostí a když budeš muset spomalit tak zase vyhniješ. V pomalejch pasážích si to budeš furt zašlapávat a bez kouzelného tlačítka to je celkem opruz. No a tím pádem přijedeš z běžné vyjížďky daleko víc vyřízenej.  Teď mám RMZ 450 a musim říct, že na MX je to super motorka. Jede jak splašená, podvozek funguje, drží stopu a dobře se s ní skáče. Prostě tomu není co vytknout a v motocrossu jsem s ní zrychlil. V enduru se ale jen trápím. Nedávno jsem byl na jednom crosscountry 2hod. Nakonci jsem si to zhruba spočítal a z těch dvou hodin jsem to asi tak 10minut startoval. 10 minut tam bylo cca 15míst a to nemluvim o tom, že mě to vždycky totálně vysílilo. Toť moje zkušenost a xFany s Twincamem můžou potvrdit, jak jsem se s nima na vyjížďce mordoval. 
Nooo mordoval,jel jsi dobre jde videt ze jsi jezdil trial (takovej pohodovej zpusob) ale pravda je ze jsi se hooodne nakopal,chce to proste enduro a pokut 4T tak jedine se starterem.
- Drake89
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Semis: diky za poznatky Laka me to, ale furt vaham, mam z toho trosku strach totiz Kdybych sehnal TXC 450, tak nevaham, ale kdyz nebude k sehnani, tak nevim co jinyho nez TC 450. Protoze novjesi TE 450 nechcu kvuli tomu, ze 1) nepotrebuji papiry, takze bych zbytecne platil za motorku na papirech a za 2) zatim bych chtel motorku zase bez vstrikovani..
O starter bych se nebal, u TC se da za 14 tis dokoupit kit a hned je z toho starterovka..
Spis se bojim o ty dalsi veci- vykon a prevodovka..
A o ty ochote k zataceni- Pucoval jsem si prave MX YZF 450 a na te se mi daleko lip zatacelo v nizkych rychlostech, nez na me tezsi starsi TE 450.. Takze si prave od TC slibuju, ze by mohla byt lehci na ovladani..
Edit: a tobe se mozna zda, ze RMZ nezataci, protoze to srovnavas s exc 300- takze 4T vs 2T
Editoval Drake89 (07.05.2012 09:01:00)
- volodaj
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Martin
- Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
- Věk: 32
5 1
Ak motokrosový 4T do lesa tak 250, inak by som o tom neuvažoval. 450 4T MX je moc kladivo, kamoš s nami jazdil na KX 450f a časom ju veľmi rád vymenil za Betu 525. Neustále spojkovanie, absencia štartéra, priebeh presne ako popisuje Semis. Jediná vec, kde bol ten motor fajn boli dlhé rovné výjazdy, kde tomu naložil a letel hore. Ako náhle boli vo výjazde zákruty, alebo treba spomaliť, tak sa to už nezobralo a pekne dolu a ďalší pokus. O tom, že za sezónu zlikvidoval 3 spojky ani nevravím. Ak máš možnosť, tak si skús požičať na celý deň a jazdiť to čo zvykneš jazdievať. Nejaké 20-30 minútové pokusy sú na nič.
Editoval volodaj (07.05.2012 10:35:44)
- Drake89
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
volodaj:
A mel to nejak zprevodovany na enduro jezdeni? Nebo jezdil s klasickym MX prevodem? Protoze se mi nezda, ze by se motor uz neposbiral, kdyz ubere ve vyjezdu.. A 3 spojky za sezonu? Ja ve vyjezdech taky hodne pouzivam spojku a to mam 450 enduro a spojka OK, bez problemu..
- volodaj
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Martin
- Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
- Věk: 32
5 1
S MX prevodom sa to jazdiť vôbec nedalo, to by bol vo výjazdoch vkuse omotaný okolo stromov pri tej rýchlej jednotke . A motor sa buď nezobral alebo vyletel až moc splašene. Nehrozilo tam niečo ako pri endure, že takéto úseky si prebubleš na nízkych otáčkach. Buď ideš alebo nie. Spojky boli 3, nemám prečo si vymýšľať. Odhovárať ťa tiež nebudem, možno ti to bude vyhovovať. Pre každého je enduro niečo iné, my jazdíme niečo na spôsob Kocábov. Radúzovi YZ-f tiež sedí, tak možno ti TC sedieť bude. Ja by som si to na enduro nekúpil.
Editoval volodaj (07.05.2012 11:31:34)
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
Strejda-GC: Přesně tak, s motorkou musíš být spokojen a vychutnávat si ježdění. Ne se s tím trápit. Je jasné, že se dá v lese zajezdit s čímkoli. Pokud ale začneš jezdit trochu hard enduro s trialovými pasáži nebo třeba potůčky s kamením a větvemi, tak potom s MX je to už spíš někdy trápení. Pokud jsi zkušený střelec, třeba ti to vadit nebude. Těžko se to vysvětluje, každý si tím musí projít sám, ale je někdy lepší se vyvarovat zbytečných starostí a problémů.
ja myslim ze urcite zalezi jak komu co sedne.... ale u nas jezdiju v parte 4 MX (2x250, 2x450). Ja jezdim na 250 a nemuzu si stezovat podvozek se da hezky odladit a spodek se da vylepsit ladakem. A ta prevodovka nebude nikdy jako u edura ikdyz budes laborovat s pomerem ozubenych kol na retezu tak na tu 1. to nikdy nebode ono a je prevda ze rozjezdy ve vyjezdu sou problem ale se spojkovanim se to da.
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Ono taky neni enduro jako enduro ježdění Někomu připadá hadcore když jezdí douhé rovné výjezdy nebo polní a lesní cesty. Tam to s kroskou jde hravě. Jiní jedici vyhledávají technické výjezdy, přejezdy stromů,skalek atd. Na takový věci to chce enduro. Neni problém dát pomalejší převod, ale to taky nemám moc smysl. Třeba u toho RMZ jsem téměř nemohl používat jedničku, pač je moc splašená a nemá to trakci. Při pomalejšim převodu to bude ještě horší. Volnoběh ve 2tis otáčkách tomu rozhodně taky nepřidá  Ta spojka u tý krosky dostává opravdu mnohem víc zabrat a jakožto bývalý trialista si myslím, že se spojkou trochu umím pracovat, ale nejde se tomu ubránit, pokud nechceš furt startovat zašláplej motor.
No a poslední věc jak psal Strejda-GC. Údržba a servisní intervaly jsou u krosky cca 7mth. V MX to je třeba 5 tréningů, ale v enduru to můžeš dát i za víkend.
Dej koním pít...
|