Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

AJP PR5 - Reinkarnace XR250?

#301 15.05.2016 19:05:54

AJP FANS CZ
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: AJP PR5 2015, AJP PR5 2016, Gas Gas TXT 280
Věk: mladý
Web
3 4

Re: AJP PR5 - Reinkarnace XR250?

Dlouho tu nic nebylo  lol  tak dnešní postřehy z vyjížďky (možná poslední na dlouhou dobu): Jel jsem s kamarádem, co měl TT600R a přešel teď na Suzuki DR 350 (r.v. 1994), najeto 5000 km (opravdu skutečné kilometry, po první majiteli). Měl seriový výfuk, karbec měl přetryskovaný, údajně by to mělo jet o fous lépe, než serie. Měl jsem ji možnost vyzkusit - přesun (louky, polňačky) a pak výjezdy. Mé dojmy při porovnání s AJP: ku podivu, je znát těch 20 let rozdíl  big_smile  lol 

Podvozek - šutry a menší nerovnosti si DR bralo velmi dobře, žehlilo to jak podvozek francouzskýho auta  big_smile  Na loukocross tedy DR velmi dobré. Skoky a větší zatížení jsem nezkoušel, tam si troufnu říct, že by AJP bylo rozhodně lepší.

Motor - papírový výkon stejný, ochota vytáčení motoru byla na AJP výrazně lepší a připadlo mi, že v horní polovině otáček jede lépe AJP. Krouťák má DR vyšší, což bylo znát v nižších otáčkách. Celkově mi motor na DR přišel velmi tupý. Jede stabilně a vyrovnaně, oproti tomu je teda AJP "fakt vostrá"  big_smile  Zpřevodování měl delší, což na výsledném dojmu bude taky znát  smile 

Další subjektivní dojmy: Je znát u DR těch pár kilo navíc, ale tragédie to nebyla. Motorka je celkově nižší stavby, což nebylo příliš pohodlné při jízdě ve stupačkách a při výjezdech, kde je fajn si stoupnout a pověsit se pod řidítka, hodně je asi o zvyku smile Zas je výhoda, že má člověk blíž k zemi a kdyžtak se odrazí a nespadne, když má nohy jako liliput  big_smile 

Závěrem? Z mé zkušenosti, je myslím DR poctivé starší enduro, tak jak se to dřív asi dělalo a odpovídalo době. Při porovnání s jeho moderním konkurentem je znát velký pokrok, což být má a kdyby ne, byl by to průser  big_smile  Z dnešní zkušnosti mi DR nepřijde tak zábavné, nejen kvůli projevu motoru, ale i stavbě motorky, kdy na AJP je vyloženě radost přeskakovat něco (klády, pařezy, příkopy) a na DR se člověk u toho lehce trápí.  smile Zas oproti TT600R je ta 350 o mnoho lepší , TT600R je tupý mastodont, co má jen obrovský krouťák, nic víc  smile 

Zdary  big_smile 

http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/5078_ajp_a_dr.jpg

Alles ist Frage der Technik
http://www.youtube.com/ajpfanscz

#302 15.05.2016 21:09:53

green.bear
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 300 22
3 0

AJP FANS CZ:

Proč porovnáváš téměř profi stroj s tupým endurem? a11 Jinak.. Měl jsem na zprovoznění DR 350 doma, jednalo se o verzi s kickem a to Tvoje AJP natrhne úplně s přehledem, tak tady nelži, že AJP jede líp - nejede, ale bavím se pouze o výkonu. Jel jsem na obou, stejná trasa, stejná zátěž, stejný podmínky. Podvozkově je DRko v lese šílený, musel jsem s tím jet jak s hnojem, abych si nerozbil držku na slizkých kořenech. Za sucha nevím, měl jsem obě motorky půjčený na podzim. Projeď se někdy na závodním enduru, abys byl konečně trochu soudnej, ty Tvoje pohádky o tom skvělým, všemocným, nejlepším skorozávodním AJP už jsou docela nuda. Jinak videa máš pěkný, to zas jo.

#303 15.05.2016 22:28:01

AJP FANS CZ
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
3 4

Děkuju vám, docela mi to tu chybělo  big_smile   lol 

takže
1.) nehaním, konstatuji. Nesnažím se nalézt na druhé motorce záměrně něco, abych vyzdvihl bájné AJP. Píšu, co jsem zažil, jak to vidím, jsou to mé subjektivní pocity. Jestli jsem někoho urazil nebo šlápl na kuří oko, je to váš problém big_smile

2.) Netvrdím nic - schválně používám obraty typu: "troufnu sí říct", "připadlo mi", "hodně je asi o zvyku", "z mé zkušenosti je myslím..."  big_smile  Takže uvítám jakékoli názory a debatu, ale odmítám posměchy a že tvrdím, že AJP je nejlepší polozávodní stroj, ať nelžu a ať se projedu na závodním enduru. Proč to sem motáš? Dnes jel jsem na dvou tupých motorkách, kt. jsem porovnal big_smile

3.) Jel jsem na DR350(S?), rv. 94 nebo 95 a měla kick start, ne elektrický startér.

4.) Jasně jsem napsal, že DR má víc krouťáku od spodu (asi jsem zapomněl dopsat: jede od spodu líp než AJP  big_smile  ). Když jsem vzal za rudl, DR se vždy hned probralo a jelo konstantně nahoru, žádná výkonová špička, prostě pořád stejný průběh. Ve vyšších otáčkách mi přišlo, že AJP jede líp. Rozhodně AJP leze líp do otáček a ochota vytáčení a reakce na plyn jsou fakt jinde. A pak jsem krásně napsal, že na mém výsledném dojmu může mít vliv delší zpřevodování (opět podotýkám, jsou to mé subjektivní názory, neříkám to jako dogma) - dvojka na mém AJP byla jen o fous delší, než jeho jednička. Teď vám ale fakt neřeknu, kolik zubů měl na primárku a rozetě big_smile Já mám rozetu 52 Z.

Dobrou noc a sladké sny  big_smile 

Editoval AJP FANS CZ (15.05.2016 22:31:54)

#304 16.05.2016 23:02:02

Nevím, jak je na tom základní model, ale můj extreme zažil takových pádů od té doby co jsem byl na ukázaný u enduroracera, protože jsem začal jezdit úplně něco jiného, že to vaše stroje nenapadali za 3 roky (umím hovno). A ta motorka je v absolutním pořádku, samozřejmě mimo blastrů a některých plastů. Páčky, zad. brzda, řadička,chladič, který není v krytu, prostě nic, až se divým co to vydrží.tak nevím, kde udělali soudruzi z Portugalska chybu. A věř mi, že ta motorka dostává fakt na prdel. Samozřejmě pro budoucí kupce, nebyla nikdy jetá v terénu  ano 

Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj

#305 17.05.2016 08:43:57

WERDISKO
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Letovicko
Motorka: Čínská mrdka 2pade
Věk: 32
0 1

AJP FANS CZ:

Ono je to taková slátanina a pořádně nikdo neví co z čeho je. Ale třeba přední vidle jsou úplně stejný z venku jako GG EC300, spodek s třmenem a kryty vidlic sou stejný na HSB 550.Stejný systém osy.
Jelikož sme to ještě nikdo neměl rozdělaný, těžko říct jak to vypadá vevnitř, či jestli se dá použít z jiné- resp kde a za kolik seženeme díly do trubek.

Učím se pomalu,zato rychle padám ...

#306 17.05.2016 09:05:27

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Pokud někdo koupi za 106 tis.NOVOU S TP  vyk!  motorku která je lepši než ajp (jizdni vlastnosti teren,přesun,vybaveni,hmotnost atd) tak mu osobně pogratuluju a pozvu ho na pivo  beer  beer Keci na netu nemaj cenu ježděni vokáže.Řeč je o pr4 enduro pro pořádek.

Editoval babaexc (17.05.2016 09:12:49)

#307 17.05.2016 09:30:22

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

WERDISKO:

1730 mm  usch 4ka je třičtvrtečni enduro tak do toho metru75 pak je to vosa na bonbonu.

#308 17.05.2016 10:19:05

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

sirr:

Ok.odkud jsi na čem s toho pojedeš a jak máš čas??

#309 17.05.2016 17:42:10

AJP FANS CZ
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
3 4

Všechno, co je zde nepsaný nepíšu (budu mluvit za sebe) pro vás střelce a neočekávám nějaké poplácání po zádech.  Vy si to jen berete osobně a reagujete, jak reagujete. Ty se pohybuješ mezi lidmi, kteří jezdí roky, vystřídal několik motorek a vaše zkušenosti a dovednosti se s našimi nedají srovnat. Bohužel jste dospěli do fáze, kdy jste zapomněli, jaké to bylo, když jste začínali. Když mladému klukovi/začátečníkovi doporučíte, ať se vyhne motorce typu AJP PR5 (slabší enduro, s ucházejícím podvozkem a přijatelnou váhou) a ať rovnou sedne na ostrý dvoutakt 250/300 nebo 450 4T a tvrdíte, že motorka jako AJP je krumpáč, který nic nenaučí....  a26  a30 S8m na sobě vidím, že každá větší vyjížďka s klukama mi dá hrozně a když jsem byl ještě na podzim jezdit s kámošem, který nás docela tahal, teď mu skoro vysvětluju, co dělat, jak si má stoupnout, jak na spojku a to vím pořád velký ho*no... Chvíli mi trvalo, než jsem dostal motorku do ruky a troufl si na ní něco dělat... A kdybych po 125 4T sedl na nějakou bestii, plácal bych se nejspíš ještě teď a riziko že vážně poškodím motorku nebo sebe by byla o dost větší...
Co tím chi říct? Neházej všechny do jednoho pytle, Werdiskovi teď křivdíš, on je ještě trochu jinej  lol  lol  (v dobrým  big_smile ), na dost věcech se neshodneme a máme jiný názor, ale máme tu ku*va tu demokracii (a ne zas*aný komouše). Co máme ale společný je, že jsme relativně začátečníci. A proto náš názor o prvních pocitech může pomoct jiným začátečníkům víc, než celou dobu tlampačit - jste dementi jste dementi, nic neříkejte, nemáte nic za sebou, až budete mít tolik praxe co já, změníte názor... Někdo nemá ani ambice jezdit úplný extrémy, kde zničí sebe a motorku...
Docela mi to teď připomnělo pár hlášek učitelů na ZŠ a SŠ, který když na něco upozorníš a dotkneš se jejich slabin, řeknou - až budeš učit tak dlouho jako já...  big_smile

E: dnes jsem viděl toto video - nechtěl bych takhle na motorce vypadat smile  https://www.youtube.com/watch?v=jgKqt2v … ure=share 

Editoval AJP FANS CZ (17.05.2016 17:55:44)

#310 17.05.2016 22:59:23

WERDISKO
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Letovicko
Motorka: Čínská mrdka 2pade
Věk: 32
0 1

AJP FANS CZ:

Ser na to Marku... Nech to vyhnít... Čtou to tu desítky, možná stovky lidí a jen Fany si musí hrát na "toho, co školí metodou ukázaná platí" a já tomu rozumím nejvíc.
Kdo nechce/nemůže jezdit denně, nechce být špička, není jeho kámoš a spokojí se s AJP je loser, nemá tu co dělat, nemá tu co psát,překrucuje, nevidí, nerozumí...
Za ty peníze co sme koupili ten čínské krám sme mohli mít tisíce rok starejch motorek, co tu každý prodává v exclusive top stavu...
Holt nám poradit do začátku nemohl, když bmu ty sračky každé tejden smazali pod jiným nickem.
Ale jo, aspoň je tu sranda, jen bych vlákno přejmenoval jinak, už to tu dávno není o motorce jako o chytání se slovíček a kdo lže víc nebo míň

Učím se pomalu,zato rychle padám ...

#311 18.05.2016 08:28:14

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

AJP FANS CZ napsal(a):

WERDISKO: Něco dovedu přejít a nechám "vyhnít", ale takhle si na hlavu s*át nenechám.
Čte to víc lidí, než si kdo myslí. Taky znám hromadu lidí z mého okolí, kteří nejsou ani registrovaní nebo jsou, ale odmítají přispívat. A diví se, že mě to s těmi .....  baví se hádat. A alespoň já mám negativní reakce, na úroveň odpovědí místních, co to tu je za bandu. Sám to vidím, jak sledovanost videa poskočí, když sem někdo postuje video  smile 

Janek: Docela mě to od tebe mrzí, že si navíc vymýšlíš:
1.) nikdo neříkal, že to zvedám ve 4 plynem na záda - i z videí vidíš, že spojkuju. Dvojku nebo trojku bych dokázal zvednout plynem, ale pomůžu si propružením a přenesením váhy, ale jsem hlavně zvyklej tahat to spojkou společně s propružením. Jestli srovnáváš vrknutí si ve výjezdu s tím, že dokážu zvednout motorku ve čtyřce za pomocí spojky a propružení, srovnáváš naprosté kraviny a ani se mi nechce věřit, že se ty (i ostatní) tohodle chytnete - Zanetti na Blatě 125 taky zvedal na zadní ve trojce a snad uznáš, že to nemělo nic společného s agresivitou motoru
2.) o motorce mluvím jako o tupé s 30-ti koňma, nenazývám ji super výkonnou, že jde hezky do otáček (a připadlo mi, že lépe, než DR) a že se sebere i z nízkých (opět videa přikládám jako důkaz) je naprosto jiná věc, než že když si nechtěně vrknu trochu o plyn, motorka mi vystřelí pod prdelí do nebes a ojebe se o strom (stále a stále opakuji smysl mého příspěvku, kdy si myslím, že je lépe začít na něčem "hodnějším" typu AJP, VVMX, WRko, DRko, XRko, než sednout na bestii 450 a bát se, že poškodíš motorku sebe a nebo okolí, když ji nezvládnu (jako borec na videu, který evidentně nevěděl, jak se na motorce sedí, škrtnul o plyn a rozjebal se). Nedovedu si představit, že by nějaká z předem zmíněných motorek tohle udělala  smile 
3.) sám jsi mě na motorce viděl/ sám jel, tak víš že, že když si ve výjezdu ve 2 dvojce vrknu o plyn, nevystřelí mě to do nebes.
4.) Připadne mi, že čtete jen půlku příspěvku vždy  big_smile  Příspěvek, ve kterým "se přiznávám k tomu, že jsem se chtěl pobavit příspěvky místních po hokeji" a ten před tím jsem psal ve vší vážnosti. Napíšu příspěvek, kde jsem napsal své dojmy z vyjížďky s přímým konkurentem AJP a docela oblíbenou motorkou, ve vší vážnosti, bez nějakých rýpaček... Normální, inteligentní a slušní lidé, dokázali by se na téma dokázali bavit, zaznělo by to mnoho různých názorů, někdo by se mnou ani trochu nesouhlasil, někdo v něčem, ale šlo by to v klidu. A čeho jsem se dočkal - první dvě rakce - přímá snaha o zesměšnění a dokázání, co jsem to za dementa. Tak jsem konkrétně na Strejdu ukázal, že jeho příspěvek byl typicky offmoťácky dementní a naprosto potvrdil mé očekávání a typu příspěvku  big_smile  a super konverzace je na světě  big_smile 
Ano očekával jsem však, že se konverzace zvrhne, ikdyž tu něco napíšu vážně a bez nějakého osočování, rýpání, zesměšňování a ono se tak také stalo. Ale kdo zase to tu rozjel - no místní se svými rádoby posměšnými příspěvky. Snad to chápe i ten nejvíc HARD offmoťák (HARD = tvrdý = natvrdlý?), ale když napíšu vážný příspěvek na nějaké téma do vlákna, kam to patří, sklidím reakce, jaké jsem sklidil a až později se přiznám, že jsem počítal s tím, tak to dopadne tak, že mě osočujete mě za provokatéra a svalujete vinu na mě...  big_smile  Asi by nebylo od věci se nad stylem reagování trochu zamyslet  usch 

konec pos*aného kázání od drzého mladíka  big_smile 

Hochu ty to asi nemáš úplně v hlavě v pořádku  lol 
Vlezl si mezi nějakou komunitu ,začal valit klíny a když ti to nikdo nesežral tak prskáš a chceš nastavovat kulturu?Pokud se ti nelíbí reakce na tvoje kecy a to že tě pár lidí odkopalo dřív než ses upálil sám (ve světě mr. Googla to tak chodí)tak sem prostě nelez a nechoď tu plácat ne? Tvůj postoj "všichni jste kkti jen já letadlo" mě fakt baví.Tady nejsi ve škole, skripta sice napoví,ale praxe je mnohdy podstaně odlišná,jak v technice ,tak v lidském chování. Na to ale budeš muset přijít sám, přirozeným vývojem. Zatím tam posun nevidím, a to tady jsi už poměrně dlouho   a11 

#312 18.05.2016 08:32:06

Jo jenze Freeride je prekonovanej vyk! 

https://youtu.be/OKjjv-SjBOQ?t=2m30s

#313 18.05.2016 08:39:10

tank
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: HK
Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
Věk: x+55
5 2

Jo, hoši, kdybyste nehulili, raději za ušetřený peníz koupili švihadlo a potýrali tělo....sorry za OT.

Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.

#314 18.05.2016 09:07:50

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Za všim hledej ženskou  usch 

#315 18.05.2016 09:07:56

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

xfany napsal(a):

Jo jenze Freeride je prekonovanej vyk! 

https://youtu.be/OKjjv-SjBOQ?t=2m30s

Hrozně zlá mrcha   usch 

#316 18.05.2016 09:37:49

babaexc
Uživatel
Fotogalerie
0 0

K ničemu ta oranžová neni akorát zahodit do lesa   ano 

#317 18.05.2016 09:38:23

AJP FANS CZ:
Když mi bylo 17, koupil jsem po ČZ 175 Jawu 350 kejvačku model tuším 354 ... a to bylo dělo jako svině, číza šla hned do světa, protože tohle bylo něco. Potom jsem se svezl na sousedovo vyvoněný 350 model 638, kde měl posvařovaný zalomený řídítka, home made lamino kokpit  ... prostě zalehávačka  lol ... ty pítcho, jela přes 140 ... nádhera ano ... musel jsem ji mít lol a když to rozdtřelil, koupil jsem ji na díly a co šlo, tak jsem natunil na svou kejvačku.
Dal jsem to do modrý metalízy a to když jsem jezdil na bigbeaty, byl jsem king lol  ano .
Jenže v tu dobu už jezdily takový motorky jako ZXR 750, raketa mezi raketami ZZR 1100 a mnoho dalšího ano 
To jen abych připodobnil vidění stavu .... ty rozhodně nejsi s AJP tak daleko od nejvyšší kvality, který je na trhu jako já s třindou někde 25 let zpátky, ale princip platí.
Máš velký štěstí, že můžeš jezdit ve svým věku jako student na AJP ano  ano  ano , ale už to prosím neporovnávej. Je to jaký je a žádným porovnáním to nezměníš.
Byli jsem přece u kluka, co si říkal, že s váma jezdil na starý kejvačce nebo panelce 250 - když tak to uprav - a říkal jsi, že dával to co vy a možná i víc .... to by mohl po takový zkušenosti psát někde na Jawa fóru - AJP je sračka, protože jsem s níma byl jezdit a na tomhle Jawa prkači jezdím to, co oni. Nemá smysl kupovat do lesa enduro, protože stačí tohle ....
Podívej na video, co jsem dal ten hroznej prudič co musí mít vždycky pravdu ... na AJP budeš vlát ty nebo tvůj brácha nebo Jopr, ... jako hajzlpapír, stejně jako kdokoliv jiný na čemkoliv jiným . Neoplatí žádná úměra, že čím víc objem motoru, tím víc, platí jen jedna úměra a to čím víc prst na spojce, tím míň. čím víc skillu, tím míň.
I tvůj brácha říká "Já tam hrabal po spojce" a o tom to je, tahle motorka tě nenutí mít správný návyky od začátku = prst na spojce a přední brzdě stále a používat je. Potom je +/- jedno na čem jedeš. Vy se učíte blbosti, který se stejně budeš muset přeučovat, pokud se budeš chtít dostat výš a dál nebo to udělat snadněji a správně. Jen to na AJP tolik nepoznáš, protože tě opravdu neztrestá tak často a to málo okecáš ne  tím, že to se přece stane každýmu, že to je normální ....
Ale na druhou stranu je otázka - Je dobře, že mi tolik odpustí? S přechodem na silnější motorku tě to stejně umlátí a budeš zase na začátku. Prostě vlese si to musí každej odpadat a odbolet - nevyhneš se tomu, pokud se bvudeš nějak posouvat - jiná cesta není ano 
Na učení je nejlepší možná moto technika a učit se to od začátku správně. Dnes ty možnosti jsou, ještě tak před 5 lety a níž se všechno učilo v lesích od kamarádů, nebyly enduroškoly. I v tomhle máte velkou výhodu, jenže ji nevyužíváš.
S tím zvedáním na zadní šlo jen o ty protimluvy, co tu furt máte, je mi jasný, že motorku musíš pořádně propružit, silou vzít za řídítka ... a pomoct ji a tak to i děláš ... ale na rozdíl ode mě to umíš a nebojíš se ano 
Taky ber jako podstatný to, kolik vážíš - počítám cca 70 kg ...,

#318 18.05.2016 09:43:10

Hoždy
Uživatel
Fotogalerie
0 0

sirr napsal(a):

Hoždy napsal(a):

Ajp si myslím že je vhodný stroj do začátku a evidentně i celkem funguje. Má o dost více much než nějaká "značkovější moto" a cena neodpovídá dané kvalitě - stejně tak jako např. u KTM kde si za srandu zaplatíte přes 200k. Za tyhle prachy se dá sehnat nová  silniční motorka, nebo auto s úplně jinou technikou! Takže z toho mi vyplývá že je to VŠE předražený na sráč. Ajp si pořídí buď začátečník nebo i pokročilej frajer co nebude mít racingový ambice a nebude jezdit nějakej extrém (během pár dní by z motky zůstala hromada šrotu). Co se týče dostupnosti dílů si Ajp dělá velice špatnou reklamu - bohužel  ou1 Jako konkurenty AJP bych přiřadil tak leda KTM Freeride, Beta Xtraner které jsou o dost dražší ale i výrazně kvalitnější (extrém zvládají). Jakékoliv srovnání s ostrým endurem tipu :KTM EXC, Husq TE, Beta rr, Yamaha WR...... jsou úplně mimo mísu.  a2  Takže přeji ať slouží co nejdéle  ano  a hlavně bez zranění  wink  a29 

Závodní technika (sx,mx...) = to nejdražší na trhu (nemůžeš srovnávat se stroji na užitek - jako auto,silniční bajk, či bajk pro začátečníky..)

Např. Freeride za cca 147tis Kč, jehož reklamní slogan plně vystihuje to kam je určen , není asi vůbec špatná volba
http://www.tipmoto.com/motorky/ktm/2822 … -2015.html
Peníze které investuješ, vidíš v :
- dostupnost dílů
- mnohdy kladně řeší reklamce (svolávačky)
- celosvětově známá značka, servis, distribuce atd téměř na každém rohu
- KTM si prostě v evropě drží cenu i ojetin (naslouchá potřebám evropanu a pořádá akce..., stává se stylem života..)

Proto sedlám - KTM a jsem spokojený  ano  wink 

#319 18.05.2016 10:17:16

AJP FANS CZ
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
3 4

Janek: Jo to už je rozumná řeč  smile  S tím klukem na kejvačcce - to byl ten, jak jsme u něho zastavovali, jak nám dal pití a benál, mj. je to strašnej blázen a zvíře  big_smile  Ta kejvačka je v čase 3:47 https://www.youtube.com/watch?v=i9krlesJjOc Byla to jedna z prvních vyjížděk, kdy jelo dost začátečníků a on to brázdil na svý překopaný kejvačce s drapákem a nebál se dělat věci, který se my ostatní báli. Nevyjel samozřejmě víc, fyzicky to není možný, ale co se kluci báli sjet, on prostě poslal a i se třeba vymlel, ale sjel vše hned  big_smile  Bavili jsme se o tom v souvislosti právě, že na něčem si něco lajskneš a na něčem ne. A zrovna na té kejvačce máš blízko k zemi a nebojíš se na ní udělat cokoli na rozdíl od těch kluků, co měli velký YZta a byli posraní.

Nejsem názoru, že se na AJP učíme blbosti a že při přestupu se budu učit vše od znova, protože jsem se to naučil blbě. Spíš bych řekl, že o té jízdě musím daleko víc přemýšlet, protože se prostě nemůžu spolehnout na to, že když mi např. ve výjezdu otáčky hodně spadnou, že prostě otočím rudlem a ta motorka se sebere a vystřelí - musím víc spojkovat, přenášet váhu atd atd. Co jsem spíš viděl kluky, co hned sednou na stroj, kde vše tahají výkonem, většinou ve výjezdu jen sedí a s motorkou nepracují nijak, protože se spoléhají, že vše za ně oddře motorka. Výjezd vyjedou právě kvůli výkonu a motorce, ne kvůli jejich přičinění.  Jeden příklad za všechny: kámoš na TT600R, co teď koupil DRko. Na TT600R jen seděl a ono to s ním vyjelo dost, protože prostě neřešil, že mu někde nebude chybět výkon nebo že mu klesnou otáčky. Teď na té DRce 350 si libuje, jak s ním ta motorka komunikuje, jak s ní pracuje a co všechno se teď učí a daleko víc o všem přemýšlí. Přitom zatím nevyjede víc, než předtím, spíš naopak.
Nebo třeba ti borci na crosskách 450. Oni jen sedí a vyjedou pak, to co já. Kdybych já seděl na AJP jak oni, nevyjel bych nic.

To je můj názor, co jsem zatím tak v mém okolí viděl  smile

#320 18.05.2016 12:29:15

Pište ty články kratší a davejte fotky nahatejch holek!!!
Az se za 3-5 let uvidí co se ty hujde sere,pak bych něco srovnával.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů