INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
pouze ktm exc 300
- Smudla
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Rychvald
- Motorka: TE 300,VS 1400
- Věk: 53
1 0
Re: pouze ktm exc 300
matejcharvat napsal(a):Ahoj, můžete mi někdo dát tip? Právě jsem shodil válec u exc300 2007, který má od novoty na první píst naběháno 210hodin. Píst je samozřejmě na výměnu a je to zralý i na nikasil. Je to lehoučce přidřený, ale do poslední chvíle to jelo. Pulzoval volnoběh. Zajímá mě ale, co vydrží ojnice, ložiska na klice (prostě spodek). Po jaký době měníte vy? Vůle na ní není ani minimální (teda alespon rukou nepoznatelná).
Díky.
http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2473_pist.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/2473_valec.jpg
Ojnicni sadu a loziska kliky s guferama kazdopadne po tech 210 hodinach udelej.Udelas novy vrch a po 80mth budes zase pulit a delat spodek,pokud se to nesypne driv?Valec dej premerit.I kdyz z fotky nevypada dobre je tam porad videt honovani.Mozna jeste pujde prelapovat pokud uz nebude velka ovalita. Lozisko kliky od zapalovani(valeckove) nekupuj s kovovym kosem.
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: UH
- Motorka: exc 300
- Věk: 31
8 6
Smudla:
proc ne s kovovym kosem?
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
- Smudla
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Rychvald
- Motorka: TE 300,VS 1400
- Věk: 53
1 0
foxdive napsal(a):Smudla:
proc ne s kovovym kosem?
protoze se rady rozpadaj a pak je velka paseka.Kdyz se rozpadne nekovove(nevim z ceho klec je),tak to taky vyleti vyfukem,ale neni zadna skoda.
- matejcharvat
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: KTM 125 SX
- Věk: 28
2 0
Válec jsem právě přeměřil a má ovalitu cca 0,010-0,015mm. Ty rýhy jsou až dole na válci, kde už kroužek neběhá. Je to ale prstem citelný. Vršek kde běhá píst vypadá relativně dobře, kdyby byl takovej celej...asi to neřeším. Takhle ale nevím. Na druhou stranu je to ale origo válec, tak nevim jestli neni lepší ho nechat, než dělat hned nikasil, kterej už asi nikdy nebude tak tvrdej? S tou ojnicí ted teda opravdu nevím. Jakej je předepsanej interval? Abych měl představu...
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
matejcharvat:
to je tvoje moto?nejsu mechos,ale ja bych ojku a loziska nedelal,az budou mit loziska na klice vuli kterou ucitis v ruce tak bych to resil,zalezi taky kolik toho rocne najedes,kdybys chtel origo dily a nemas nejakou slevu tak napis sz hodim ti kontakt
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
- matejcharvat
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
Tak o ojnici jsem si obrázek udělal, asi jí tam zatím nechám. Ročně moc nenajedu, takže myslím, že rok to ještě se starou ojnicí dá. Pak to shodím, překontroluju a uvidí se.
Co si ale teda myslíte o tom nikasilu?
Editoval matejcharvat (26.12.2013 19:41:18)
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
Smudla Ojnicni sadu a loziska kliky s guferama kazdopadne po tech 210 hodinach udelej.Udelas novy vrch a po 80mth budes zase pulit a delat spodek,pokud se to nesypne driv?Valec dej premerit.I kdyz z fotky nevypada dobre je tam porad videt honovani.Mozna jeste pujde prelapovat pokud uz nebude velka ovalita. Lozisko kliky od zapalovani(valeckove) nekupuj s kovovym kosem.
protoze se rady rozpadaj a pak je velka paseka.Kdyz se rozpadne nekovove(nevim z ceho klec je),tak to taky vyleti vyfukem,ale neni zadna skoda.
Nejsem u sveho pc abych sem mohl dat fotky
Matěj nicasil už si vzal k sobě pan Bůůů zkus ho nechat přehonovat ale počítej s Déčkovým pístem a bude to haluz když to vubec vyjde moc bych ne to nespolehal až to přehonuješ pak teprv uvidíš ty nedostatky a věř že budou polepit to tak aby to jelo to pujde ale maš zimu a píst je tak na 60-70mth a jestli tam budeš mít větší vuli tak umře o to dřív. bud přelapuješ odjedeš píst a pak počítej i ze spodkem s ojkou a ložiskama takže komplet protože 250mth je tak idealní čas to udělat nebo to udělej ted a maš na dlouhou dobu klid a pak si udělaš jen píst a nebudeš muset v sezonu nic řešit
Tady je aspon vidět jak se da najet na 300 na píst 200Mth a motorka pořad jede.
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- Tristan
- Fotogalerie
- Založená vlákna
17 0
babaexc:
spíš to někdo za 5 minut 12 prodal se slovy to je tříkilo 300 hodin na píst pohoda
ložiskum na klice dávám 50 mth po 80 už bude po nich při nejistotě s ojkou bych to už udělal všechno. leda že by najel tak 40 mth za sezonu
Ojka ma bud vuli nahoru dolu nebo ne jak už tam něco cítí v ruce je to špatně.
Editoval Tristan (27.12.2013 11:20:59)
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
Tristan: Je ale otázkou, zda nebylo lepší udělat píst třeba před 80 Mth, možná by nikasil vydržel dalších x pístů, ovalita by byla v normě, možná... Mám podobné dilema. Vím, že od novoty do motorů KTM 450 i Bety 525 nikdo nešáhl, vše je tam původní. Nyní mají oba motory kolem 200Mth, za předpokladu, že se dá věřit původním majitelům, ale to je otázkou, na kterou nikdo nedá záruku. Kupodivu rozvoďáky jsou ani v polovině životnosti, takže otevřít to až třeba při 300 Mth? Sleduji každou výměnu oleje sítka a magnet, zatím nikde nic.
- Tristan
- Fotogalerie
- Založená vlákna
17 0
viteka 32: 120 mth na píst je prostě moc hrana je 70 u 2T i když když vidím některe přívěry tady na foru tak někomu odejde drřív ojka jak píst pokud by chtěl šetřit nicasil tak už by tam měl být třetí píst pokud někdo šetří na peněžce tak odjede na píst i 300 mth což při cenách pístu mu to zaplatí nicasil který musí udělat a ještě ušetřil. na nicasil se da odjet 8 pístu nebo taky jen jeden
- Richichichi
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: Fantic Caballero 200
- Věk: 22
1 5
viteka 32:
Pro tak velkej motor je 200mth prd. Echt když jde o 4T
Fantic Caballero 200 r.v. 2008
- matejcharvat
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 0
Motorka není moje, je mýho kamaráda, kterej jí má v podstatě od nový. Já osobně bych píst už měl dávno vyměněnej...on si ale nedal říct, dokud nepřišly nějaký příznaky. Jak jsem říkal, motor pulzoval, tak jsem ho zlomil a konečně jsme to rozhodili. Udělám asi zatím jenom ten vršek, protože on toho za sezonu zas tolik nenajede. To už jen z toho, že to je 2007 a má to najeto 210mth. Takže to zkontrolujeme po sezoně a uvidíme.
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
Tristan napsal(a):babaexc:
spíš to někdo za 5 minut 12 prodal se slovy to je tříkilo 300 hodin na píst pohoda
ložiskum na klice dávám 50 mth po 80 už bude po nich při nejistotě s ojkou bych to už udělal všechno. leda že by najel tak 40 mth za sezonu
proto sem psal ze zalezi kolik toho najede,s mojim nabehem 16hodin rok bych to videl jeste tak na 4roky
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
matejcharvat: zeptej se ho na jaky olej jezdil,docela me to zajima,diky
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
foxdive napsal(a):Tristan napsal(a):babaexc:
proto sem psal ze zalezi kolik toho najede,s mojim nabehem 16hodin rok bych to videl jeste tak na 4roky
Moc dobře to nechápu, mít doma takové brko a nejezdit Vždyť akcí je kolem stále hafo, stačí zvednout zadek, někdy stačí telefon. Nyní je supr enduro ráj venku, proč toho nevyužít. Během 14 dní to např. byla chemička, Libava, pojezd u nás, v neděli bude Mirošov, na Silvestra asi Zlín a máš 25 Mth ani se nanaděješ Je mi jasné, že když ty budeš svoji Káťu prodávat, tak bude za ty 2 roky v stále stejném stavu a každý po ní skočí, kdežto moji Betu budu moct tak akorát darovat, protože bude vypadat, jako by prošla válkou nebo trestnou výpravou
Editoval viteka 32 (27.12.2013 12:29:00)
- Tristan
- Fotogalerie
- Založená vlákna
17 0
viteka 32 napsal(a):Tristan: Jasně a co bys poradil mi, já vím je to ale 4T.
těžko radit když tady kluci jezdí 400-500 hodin na píst u 4T svuj motor 450 bych asi po 200 mth otevřel je to jen o tom co tomu chcete a jste schopný dát. 525 ma asi ještě čas
Viteka on pak svoji exc proda mě
Editoval Tristan (27.12.2013 12:31:22)
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
|