INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Dělám něco špatě já nebo co? Jsem v koncích....
- Řezňa
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Třinec
- Motorka: EXC 200
- Tel: 776693366
4 0
Re: Dělám něco špatě já nebo co? Jsem v koncích....
Pepr:
Pokud máš chvíli času koukni tady, popsal jsem tam snad vše http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=121621&fid=65
Je tam toho otom fakt kupa..
Jinak, domnívám se že to udělal zub na spojce. To menší ozubené kolo, jakmile se trochu vzpříčilo zatlačilo na ozubené kolo které je na výstupní hřídeli z převodovky a to tím pádem prasklo.. teda asi. Nic není jisté. Ale fakt mě to štve, druhý motor a pro mě jako pro studenta to je docela mega průser.
Jinak mám taky docela bobky zda to vše naskládam zpět dobře, děsím se vidliček a ozubených kol hlavně...
Editoval Řezňa (07.02.2012 22:56:00)
- Pepr
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Slovensko, Holíč
- Motorka: Suzuki DR650se
- Věk: 25
1 0
Řezňa:
tak jsem to cele precetl , mam chut zitra rano zhodit dekl spojky , spojku a zkontrolovat to tam jestli nahodou tam neni neco na pohled pred smrti... mne frt nejde do hlavy ze se to stalo 2 x po sobe na 2 jinych motorech
- Řezňa
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
4 0
Pepr:
Jak jsem to měl v hajzlu prvně jsem ani nevědl, až mi praskl blok rovnoběžne z osou kyvky.. Podruhé jsem slyšel to šustění
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM lc8 ADV
- Věk: 32
5 1
Řezňa:
Taky jsem přečetl tu diskuzi na motorkářích a souhlasím s tím co popsal assasin v tomhle příspěvku.
assassin napsal(a):reznik: to kolo na tom kosi je prave to do ktereho zabira start paka pres ten vlozenej prevod - pres to kolo poz. 30 na te hrideli co ti ulitla... tzn ty zuby se znicily po tom co se rozsypalo to lozisko a to kolo 30 vlezlo do kose nejak blbe.. melo by bejt nejak nachroumany i to kolo 30.....
Hádám že se to stalo následovně: 1.) Příliš našponovanej řetěz (2cm je opravdu málo, v terénu, kdy to kolo chodí při propružení až do blatníku je potřeba vůle větší) 2.) Rozjebalo se uložení ložiska a kolo startovacího segmentu, které je také na té ose s poškozeným uložením, to přestalo správně dosedat do ozubení na spojkovým koši. 3.) Posralo se ozubení na koši, jelikož to soukolí při běhu motoru furt jede .... né jen při startování.

Editoval Noend (08.02.2012 00:09:13)
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
Pepr:
NO jo, ale dvě úplně stejný závady po pár kilometrech na dvou různých motorech - zde je velká pravděpodobnost, že si za to může sám a dělal něco špatně on a né že byla chyba v obou motorech. Aby se dva motory co předtím jezděj třeba 20 let, nekomu kdo je dostal zrovna pod ruku posraly chvílku po sobě, to už je na pováženou. Já jsem opravdu přesvědčen o tom příliš našponovaným řetěze.
Aniž bych ho chtěl nějak urazit, tak jak sám psal, první motor mu vydržel 8 nádrží a druhý 4 nádrže. Zde je myslím jasný kdo za to může
Editoval Noend (08.02.2012 00:16:02)
- Řezňa
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
4 0
Noend:
Nojo, taky jsem na to prvně vsázel, ale když jem to potom zkoušel zatížit nebo tak bylo to furt dost volné.. A navíc si myslím, že kdyby to byl ten řetěz pukne ten kartr hned u toho řetězového kola, takže by to tak divně nezničilo ten kartr na opačné straně a navíc nepuklo osku.
Možná je to taky souhra náhod, dost našpanovaný řetěz, podtočení a tím pádem rázy v motoru a načatý zub na spojce, a tím pádem to vše způsobilo.
axo> Taky jsem se rozhodl DR zbavit, mám možnost výměny za Gilleru RC 125 Rally a to že to DR vyměním vtom stavu jak ted je, ale spíš ho chcu prodat no...
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
Řezňa:
No jak myslíš ..... ale zatížit to tolik, jak je to stlačený třeba při doskoku, to by jsi musel snad stáhnout nějakým hubcukem. To že si na to jen sedneš, to není zrovna to správný měřítko. Jak už jsem psal, to kolo při propružení chodí až na blatník.
- Fru
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Doma
- Motorka: Kawasaki KX 250
- Věk: 24
- Tel: 158
2 0
Řezňa:
Vidliček se neboj, budou tam 2 max 3. Já v CR 80 měl 3 a složil jsem to v poho, byl to 6 kvalt. Když tu hřídel vyndáš, stačí jí jen zpáskovat těma plastovýma capinama na obou koncích a nerozletí se. Potom jen podle Partsdepot zkontrolovat zda bylo vše složeno jak mělo.
Ten řetěz to je blbost..jak píše Řezník,prasklo by to spíš u ozubeného kolečka než tam..
Můj názor je že buď prvně prasknul ten zub na spojkovém koši a ten se nějak šprajcnul mezi ozubení toho kolečka od nakopávačky a jeblo to a nebo náhoda-vada materiálu...
FULL GAZ..! Ride fast or be last.. Není důležité mít omezovač v motorce,ale v hlavě..
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC 450 05
- Věk: 36
13 1
Řezňa:
Nech ten blok zavařit, viděl jsem už takových hodně a když se to udělá dobře, tak bude ještě dlouho sloužit. Výměna za Gilleru podle mě není moc rozumná..
- Řezňa
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
4 0
C.J.:
Nakonec jsem sehnal kartry za 30E, teda jen ten levý. Myslím že svařování by bylo hodně složité, materiálu kolem moc není a navíc ten otvor je vybroušený/ vylomený pod uhlem, takže po zavaření by se to muselo nějak vybrousit...
Editoval Řezňa (09.02.2012 17:52:23)
|