Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Dělám něco špatě já nebo co? Jsem v koncích....

#21 07.02.2012 22:38:22

Pepr
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Slovensko, Holíč
Motorka: Suzuki DR650se
Věk: 25
1 0

Re: Dělám něco špatě já nebo co? Jsem v koncích....

kua to by mne zajimalo jaky zub se tam zlomil , mam z teho docela hruzu asi 3 x se mi stalo pri nakopavani ze mi paka jakoby preskocila pres zuby a sjela uplne dolu, pak se vratila a vsechno bylo zase ok. Jestli se mi tam taky nechysta neco zlomit  a22  .Startuju porad s rucnim dekompresorem-supr vec , co se tam muze sprajcnout/zlomit ?  priznam se spodku motoru se bojim jak cert krize

#22 07.02.2012 22:51:55

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Třinec
Motorka: EXC 200
Tel: 776693366
4 0

Pepr:

Pokud máš chvíli času koukni tady, popsal jsem tam snad vše smile 
http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=121621&fid=65

Je tam toho otom fakt kupa..

Jinak, domnívám se že to udělal zub na spojce. To menší ozubené kolo, jakmile se trochu vzpříčilo zatlačilo na ozubené kolo které je na výstupní hřídeli z převodovky a to tím pádem prasklo.. teda asi. Nic není jisté. Ale fakt mě to štve, druhý motor a pro mě jako pro studenta to je docela mega průser.

Jinak mám taky docela bobky zda to vše naskládam zpět dobře, děsím se vidliček a ozubených kol hlavně...

Editoval Řezňa (07.02.2012 22:56:00)

#23 07.02.2012 23:36:10

Pepr
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Řezňa:

tak jsem to cele precetl , mam chut zitra rano zhodit dekl spojky , spojku a zkontrolovat to tam jestli nahodou tam neni neco na pohled pred smrti...  mne frt nejde do hlavy ze se to stalo 2 x po sobe na 2 jinych motorech

#24 07.02.2012 23:42:46

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Pepr:

Jak jsem to měl v hajzlu prvně jsem ani nevědl, až mi praskl blok rovnoběžne z osou kyvky..
Podruhé jsem slyšel to šustění

#25 08.02.2012 00:05:40

NoEnd
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: KTM lc8 ADV
Věk: 32
5 1

Řezňa:

Taky jsem přečetl tu diskuzi na motorkářích a souhlasím s tím co popsal assasin v tomhle příspěvku.

assassin napsal(a):

reznik: to kolo na tom kosi je prave to do ktereho zabira start paka pres ten vlozenej prevod - pres to kolo poz. 30 na te hrideli co ti ulitla... tzn ty zuby se znicily po tom co se rozsypalo to lozisko a to kolo 30 vlezlo do kose nejak blbe.. melo by bejt nejak nachroumany i to kolo 30.....

Hádám že se to stalo následovně:
1.) Příliš našponovanej řetěz (2cm je opravdu málo, v terénu, kdy to kolo chodí při propružení až do blatníku je potřeba vůle větší)
2.) Rozjebalo se uložení ložiska a kolo startovacího segmentu, které je také na té ose s poškozeným uložením, to přestalo správně dosedat do ozubení na spojkovým koši.
3.) Posralo se ozubení na koši, jelikož to soukolí při běhu motoru furt jede .... né jen při startování.

http://www.partsdepot.cz/picdily/89340.jpg

Editoval Noend (08.02.2012 00:09:13)

#26 08.02.2012 00:08:27

Pepr
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Řezňa:

ono tyhle masiny uz maji co to za sebou a povest drzaku se pomalu vytraci , proste i na ne doleha zub casu , ja sem slibil sam sobe ze jeste jedna vaznejsi zavada a dr pujde z domu   ee3 

#27 08.02.2012 00:13:57

NoEnd
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
5 1

Pepr:

NO jo, ale dvě úplně stejný závady po pár kilometrech na dvou různých motorech - zde je velká pravděpodobnost, že si za to může sám a dělal něco špatně on a né že byla chyba v obou motorech. Aby se dva motory co předtím jezděj třeba 20 let, nekomu kdo je dostal zrovna pod ruku posraly chvílku po sobě, to už je na pováženou. Já jsem opravdu přesvědčen o tom příliš našponovaným řetěze.

Aniž bych ho chtěl nějak urazit, tak jak sám psal, první motor mu vydržel 8 nádrží a druhý 4 nádrže. Zde je myslím jasný kdo za to může  a2 

Editoval Noend (08.02.2012 00:16:02)

#28 08.02.2012 10:58:22

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Noend:

Nojo, taky jsem na to prvně vsázel, ale když jem to potom zkoušel zatížit nebo tak bylo to furt dost volné..
A navíc si myslím, že kdyby to byl ten řetěz pukne ten kartr hned u toho řetězového kola, takže by to tak divně nezničilo ten kartr na opačné straně a navíc nepuklo osku.

Možná je to taky souhra náhod, dost našpanovaný řetěz, podtočení a tím pádem rázy v motoru a načatý zub na spojce, a tím pádem to vše způsobilo.

axo> Taky jsem se rozhodl DR zbavit, mám možnost výměny za Gilleru RC 125 Rally a to že to DR vyměním vtom stavu jak ted je, ale spíš ho chcu prodat no...

#29 08.02.2012 11:13:39

NoEnd
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
5 1

Řezňa:

No jak myslíš ..... ale zatížit to tolik, jak je to stlačený třeba při doskoku, to by jsi musel snad stáhnout nějakým hubcukem. To že si na to jen sedneš, to není zrovna to správný měřítko. Jak už jsem psal, to kolo při propružení chodí až na blatník.

#30 08.02.2012 17:48:47

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Řezňa:

Vidliček se neboj, budou tam 2 max 3. Já v CR 80 měl 3 a složil jsem to v poho, byl to 6 kvalt. Když tu hřídel vyndáš, stačí jí jen zpáskovat těma plastovýma capinama na obou koncích a nerozletí se. Potom jen podle Partsdepot zkontrolovat zda bylo vše složeno jak mělo.

#31 08.02.2012 18:22:48

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Noend:

Dělal jsem to tak že jsem dal na sedlo zvedák a opřel to tyčí o strop a mačkal. Myslím že to bylo dole docela hodně, na foto to nejde vidět.  Vím že to jde až po blatník, ale nejde mi do hlavy proč to ruplo tam a né na druhé straně. Podle mě to od řetězu není...

Jinak dnes jsem to rozložil, o vidličky nemám strach..spíše o ty ruzné podložky atd  a1  Ale to pujde smile  Ted jen splašit penize na díly

#32 08.02.2012 18:50:32

Jawson
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Znojmo
2 0

Ten řetěz to je blbost..jak píše Řezník,prasklo by to spíš u ozubeného kolečka než tam..

Můj názor je že buď prvně prasknul ten zub na spojkovém koši a ten se nějak šprajcnul mezi ozubení toho kolečka od nakopávačky a jeblo to a nebo náhoda-vada materiálu... hmm 

FULL GAZ..!
Ride fast or be last..
Není důležité mít omezovač v motorce,ale v hlavě..

#33 08.02.2012 20:27:28

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Jawson napsal(a):

Ten řetěz to je blbost..jak píše Řezník,prasklo by to spíš u ozubeného kolečka než tam..

Můj názor je že buď prvně prasknul ten zub na spojkovém koši a ten se nějak šprajcnul mezi ozubení toho kolečka od nakopávačky a jeblo to a nebo náhoda-vada materiálu... hmm 

Ať teda koupí kartery č.3 a uvidíme.  a1  Nechá pro jistotu řetěz tak a "jako beje".  a1  key  key 

#34 08.02.2012 21:18:57

Pitr
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valachia
Motorka: KTM 525 EXC
Věk: 36
Web
6 0

Řezňa
Zdar prosím tě popiš přesně jak startuješ. Nějak se mi nelíbí jak píšeš ,že na to musíš šlápnout vší silou a ještě na stojanu. Já tu svoji nastartoval rukou. Startovat musíš přes dekompres! Jinak se nadřeš jak vůl. Muj názor s tím co se ti stalo má hodně do sebe startování ( na to pozor) páka kikstartéru je z oceli a kártry z hliníku a váha a švih s tím spojený se musí někde projevit. Na to tam je dekompers aby ulehčil startování! Start-páka se zastaví o stupačku a to když na to pustíš celou svoji váhu  dead  ee3 Muselo tam něco povolit a spadnout mezi zuby spojkového koše a zuby té hřídele ta se tím pádem vy-osila a ten tlak dokázal nalomit hřídel. Jinak si to neumím představit a je docela možné i ve dvou případech. Jinak hodně zdaru ve shánění karteru.

Je třeba vyzkoušet všechno

#35 09.02.2012 07:08:43

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Pitr:

Psal sem ti PM, jako sehnat kartry nebo motor není zas takový problém, spíše ty finance.... hmm 

#36 09.02.2012 07:39:16

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Řezňa:

Nech ten blok zavařit, viděl jsem už takových hodně a když se to udělá dobře, tak bude ještě dlouho sloužit. Výměna za Gilleru podle mě není moc rozumná..

#37 09.02.2012 16:41:51

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Pitr napsal(a):

Řezňa
Zdar prosím tě popiš přesně jak startuješ. Nějak se mi nelíbí jak píšeš ,že na to musíš šlápnout vší silou a ještě na stojanu. Já tu svoji nastartoval rukou. Startovat musíš přes dekompres! Jinak se nadřeš jak vůl. Muj názor s tím co se ti stalo má hodně do sebe startování ( na to pozor) páka kikstartéru je z oceli a kártry z hliníku a váha a švih s tím spojený se musí někde projevit. Na to tam je dekompers aby ulehčil startování! Start-páka se zastaví o stupačku a to když na to pustíš celou svoji váhu  dead  ee3 Muselo tam něco povolit a spadnout mezi zuby spojkového koše a zuby té hřídele ta se tím pádem vy-osila a ten tlak dokázal nalomit hřídel. Jinak si to neumím představit a je docela možné i ve dvou případech. Jinak hodně zdaru ve shánění karteru.

To se zdá býti docela logické.   a2  a2   A i docela reálné, myslím, že už z toho jak motorka startuje, musí být jasné, že takhle to jít nemá.  geer 

Editoval Fru (09.02.2012 16:42:18)

#38 09.02.2012 17:49:07

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

Fru:

Tak ted tě nechápu teda neutral  Jak jako startuje? Chytá normálně a startuju ji jako hodně jiných lidí.

#39 09.02.2012 17:50:16

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
4 0

C.J.:

Nakonec jsem sehnal kartry za 30E, teda jen ten levý.

Myslím že svařování by bylo hodně složité, materiálu kolem moc není a navíc ten otvor je vybroušený/ vylomený pod uhlem, takže po zavaření by se to muselo nějak vybrousit...

Editoval Řezňa (09.02.2012 17:52:23)

#40 09.02.2012 18:01:08

curais
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: slr650
Věk: 33
0 0

taky na tom docela dost skáče ještě že mám startér smile  http://www.youtube.com/watch?v=hvmiSzvNrhE

Editoval curais (09.02.2012 18:02:31)

Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů