Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Ostrou nebo tupou?

#101 15.01.2012 21:22:50

volodaj
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Martin
Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
Věk: 32
5 1

Re: Ostrou nebo tupou?

MatousekDave:

Hehe výkresov som si na škole čosi užil tiež. Najprv SPŠ strojarina, potom VŠ strojarina, konštrukčný smer. Nakoniec mi z toho drblo a robím konštruktéra big_smile.

viteka 32:

Ja som mal zatiaľ na všetky motorky šťastie a vysypala sa mi len prvá Kawasaki KMX 125. Tam sa spravila vložka + piest, takže to až tak veľmi nebolelo. Na HSB som menil piestny čap inak bez problémov. WR (klop klop) zatiaľ len preventívna výmena rozvoďáku a také bežné prevádzkové veci ako prepáčko a podobne. Polámané plasty a také veci nerátam, bez ich rozbitia sa asi ostrejšie jazdiť nedá, kým to človek ozaj nemá v ruke big_smile.

#102 15.01.2012 21:22:53

JirkaF007
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: RM-Z 450
Věk: 35
Web
0 0

Já sem taky vnesu trochu svojí polívčičky :-)

loni v létě jsem prodal auto co jsem měl jako koníčka, byla to předělaná felicie na repliku KitCar, padlo do toho hromadu peněz a já si říkal, že je čas změnit pole působnosti, protože auto stálo už moc peněz a nedalo se stim jezdit po silnici a přeprava na vleku byla moc náročná hlavně časově ...
no jednoho dne jsem se svezl na 4kolce a zalíbilo se mi bahno ... a od tý doby jsem nad tim furt uvažoval a uvažoval a nakonec nevim jak se stalo ale přeuvažoval jsem se na motorku...

a protože jsem vživotě na motorce nejezdil, ani na fichtlovi jako mladej ... holt jsem městcej kluk ne tak jsem měl strach, že když koupim něc slabšího tak budu za rok nebo pul řešit prodej a zase dokola sad no nakonec jsem vybral CRF 450  a11  lol 

první sednití a učil jsem se na tom používat spojku, řadit atd .. no prostě šílenost :-) a teď jsem za ni hrozně rád, podvozek parádní a už mě několikrát podržel v situaci kdy se vsadim že na nějakym enduru bych už dávno ležel sad (berte s rezervou nemam zkušenosti) a výkonu ... toho je tolik že si myslim že nebudu nikdy potřebovat víc.

Po zhruba půl roce učení se na tratích, můžu říct že už umím o trochu menší hovno než na začátku, ale šíleně mě to baví a jsem s výběrem spokojenej... kdybych za něco měnil tak snad jedině za WR 450 a to jenom kvůli legálnímu vjezdu na silnice.

zdar a přeju šťastnou ruku při výberu ano 

#103 15.01.2012 21:26:29

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
2 0

MatousekDave:

Neboj to napiluješ rychleji.Já jsem chodil taky na průmyslovku,elektro.Tam jsme zas zase kreslili schémata a psali několikastránkový protokoly z laboratorních měření,všechno šablonou a tuší.Ze začátku takový jedno měření trvalo napsat 8hod. a za rok už jsem ho uměl za 2hod. Jeden rok jsme na to měli učetele,kterej když tam našel nějakou chybu,tak to roztrhal a znova.I když to byla taková chyba,která by šla jen dokreslit,tak to stejně piča roztrhal.
Kámoš je strojař a říká,že pokud někdo náhodou nevyžaduje výkres v elektronickej podobě,což už se bohužel dnes často nestává,tak ho na rýsovacím prkně umí udělat několikanásobně rychleji než v Cadu.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#104 15.01.2012 21:34:16

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

taky mám s rýsováním zkušenosti... jak ze střední, tak teď z vejšky... Na vejšce mě naučili to, že rys na papír v dnešní době není vůbec důležitej... základ je mít správně okótovanej náčrt podle norem... křivý to klidně může bejt  usch 

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#105 15.01.2012 21:35:36

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Bez moto..
Věk: 18
Tel: HTC :D
0 0

Lasky: No, ono to záleží, asi na každým no. Jinak CAD podle mě práci celkem dost urychluje ale musí ho umět člověk dobře a rychle ovládat (což, doufám že zatím, není moje silná stránka big_smile ) Jinak co říkáte na ten chránič?

Editoval MatousekDave (15.01.2012 21:44:18)

#106 15.01.2012 21:41:35

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

JirkaF007: No, tak to si začal už na vrcholu  lol  CRF 450 je dle mě jedna z nejostřejších motorek do terénu big_smile  Jinak u mě jsou celkem dost taky ty problémy s penězi, jinak bych si taky koupil wr 250 f a vůbec nic bych tu neřešil  big_smile (mám jen to co vydělám přes velký prázdniny na brigádě a z toho jde vše i třeba dárky na vánoce big_smile , ale neberte to tak že si chci stěžovat, to vůbec! Jak si to každej udělá takový to má a1)

#107 15.01.2012 21:54:08

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Litomyšl
Motorka: Opěr DRak 350 SM :-) dřív XR 600 sm a DR 350 sm
Věk: 23
Tel: 732 900 022
1 0

K tomu chrániči:

Já teť k vánocům dostal od FOX něco podobnýho. A jsem z toho trochu zklamanej. Moc mi to nesedí. Měřim 178cm a vážim 98Kg. Mám tu největší velikost a v pase je mi to volný jak tóga ale v ramenou a rukávech jsem strašně nacpanej na 2m nevim nevim. Teť si řikám že by možná pro mě byl lepší krosovej krunýř ale uvivdim jak se s tim bude jezdit! Třeba to bude v poho big_smile 

#108 15.01.2012 22:09:37

Endurko
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Častolovice-Rychnov n. Kněžnou
Motorka: kawa kx250f 016"
Věk: 26
2 0

Chce to vyzkoušet, mě krásně sednul chránič od THORU impact, taky to je košile, ale má zapínání na boku a uplně parádní, na hrudi je chránič jako celek.. smile 

#109 15.01.2012 22:17:10

MatousekDave:

Mám za sebou střední stavárnu, teď jsem v 5. ročník na konstrukcích na ČVUT. Rukou už se nekreslí, všude frčí AutoCad. Jak ve škole, tak ve firmách. Stavárna je pěkný časožrout, kromě práce už nemám skoro na nic jinýho čas  roll . Už mi to trochu leze krkem, ale neměnil bych  smile 

Editoval RadoTP (15.01.2012 22:17:57)

#110 15.01.2012 22:42:22

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

RadoTP: Jo to nám taky říkají, ale my musíme tužkou abychom se to naučili a vštěpili pod kůži jak na to. Jinak,ale  ano  protože si někdy říkám, že jestli tohle zvládnu tak už vše  big_smile 

#111 16.01.2012 05:11:37

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
2 0

MatousekDave:

Tak podle fotky ten chránič vypadá dobře.Vůbec bych se toho nebál.Já mám podobnej.Je to nějaká No Name Asia,před asi 4rokama jsem za něj dával v MX shopu asi 2tis.kč.Bez jediný závady a jsem s tím spokojenej.  Jinak dost kluků od nás má krunýře od Padany,dneska je to MBW.  http://www.m-b-w.cz/
Ten krunýř co tam nabízejí teď neznám. http://www.m-b-w.cz/product/doplnky-mot … tocross/30  My máme všichni ten prsní chránič klasicky rozdělenej na půl a zip uprostřed,což je většinou prezentováno jako nevýhoda,že ten krunýř není v celku. Tenhle má ten chránič v celku a zip na straně. Ale cena je dobrá. Ale nevím jestli bych ho koupil takhle po netu.Jsem dost rozměrnej,takže oblečení na netu nekupuju. V Č.Budějovicích mají prodejnu,tak to kupuju tam. Mám od nich většinu oblečení a jsem spokojenej. Není to žádná prémiová značka a nemůžeš to srovnávat třeba se Sinisalo.Prostě takový sociální oblečení oblečení z Pákistánu,ale za ty ceny si to svojí funkci plní velmi dobře. Znám kopici lidí co od nich mají oblečení (i silniční) a většina je s tím naprosto spokojená.Jestli jak říkáš neoplýváš zrovna nadbytkem peněz,tak by tě to mohlo zajímat.
Já už v tom jezdím dost dlouho a drží.Mám to samozřejmě už dost potrhaný,ale to je všechno z pádů a to roztrháš,či prodřeš jakoukoliv značku. Mám tyhle kalhoty http://www.m-b-w.cz/product/motocross-o … e---mot/74 tenhle dres http://www.m-b-w.cz/product/motocross-o … -motocr/80   Rukavice jsem teď nedávno koupil za 220kč v prodejně pracovních oděvů. Já teď taky zrovna neoplývám přebytkem peněz,jelikož zařídit bydlení mě dost vysává,takže nemám moc chutí utrácet za sice pěkný,ale dost drahý věci.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#112 16.01.2012 17:26:16

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Lasky: Díky za fajn typ ano smile A k tomu chrániči, právě se mi zdá že tenhle by mohl něco vydržet a stojí stejně jak ty nejlevnější.. Jinak mít zapínání na boku je sice lepší, ale zase trošku v jiný cenový relaci  mad 

#113 16.01.2012 18:43:27

.:mireczech:.
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: bk
Motorka: oranžová
2 0

Suzuki DR-Z 400E... o jedné na prodej bych věděl  wink  big_smile 

#114 16.01.2012 18:55:18

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

.:mireczech:.: Protože ji potřebuješ prodat big_smile  tongue  Nee, dr-z je mimo moji cenovou relaci a není to ani jednoduchá tupá (chladiče, vodní pumpa atd.) ani lehká (130 kg jestli se nemýlím) takže nic pro mě a11  wink 

#115 16.01.2012 18:58:09

Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

MatousekDave:

tak to mě ukaž nějakou tupou lehčí  smile 

#116 16.01.2012 19:24:29

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

.:mireczech:.: Nee, tak to jsi mě špatně pochopil, vybírám buď to z lehké ostré (125-200 ccm ve 2-taktu) a nebo tupou jednoduchou (xr 400). wink A DR-Z 400 E je tak něco mezi tím teda blíž k té tupé.

Editoval MatousekDave (16.01.2012 19:25:42)

#117 16.01.2012 19:28:05

Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Tak v tom případě XR 400 nebo DR 350

#118 16.01.2012 20:02:04

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

.:mireczech:.: Jj, už jsem si to taky ujasnil. Ale spíš mě to táhne k xr ano  cool  roll 

#119 16.01.2012 20:14:09

ktm 350
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Někde v lese,,Pohoř
Motorka: Momentálně na prodej
Věk: 15
Tel: 604519929
6 0

http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=73170&fid=28

zkus sehnat tohle ,,ale nevím co to je,,,teda jako vím honda  usch ale jinak nic zkus si to pročíst ano 

Není ostuda spadnout ,ale zůstat ležet !!!

#120 17.01.2012 16:53:10

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

ktm 350: To je xr, jen prošlo úpravou Monnier (Z Francie myslím, má to jinej podvozek, závodni karbec, plasty z CR a myslím jinej rám wink )

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů