Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Ostrou nebo tupou?

#21 14.01.2012 22:43:11

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Bez moto..
Věk: 18
Tel: HTC :D
0 0

Re: Ostrou nebo tupou?

slugger: Hezky napsaný big_smile  big_smile  ano , ale právě když na to sednu po x-dnech nezničí mě strašně rychle a zbytek projížďky se budu už jen trápit? roll 

#22 14.01.2012 22:56:55

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Kopy: Díky, hezky napsaný  ano Ono to tak asi dopadne, nejspíš to vypadá právě na xr 400. Jen mě trápí to, že bude problém s prodejem, až si budu chtít polepšit. A na cross country to taky není, láká mě totiž ta myšlenka si zkusit poměřit síly s ostatníma big_smile 

#23 14.01.2012 23:10:23

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

se vším jde jet ;-) a pokud ti nejde o pořadí, ale pořádně si zajezdit, tak bych klidně i na závody jezdil... já plánuju začátkem května Petříkovice v kategorii mastodontů.... mám to "za barákem"... jedu to tam vyzkoušet a trochu zabít seběvědomí :-D už se těším, jak mě na Afrikách pojezděj :-D

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#24 14.01.2012 23:32:12

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Vojtas: Když já jsem taková soutěživá povaha strašně nerad prohrávám big_smile Samozřejmě to hlavně záleží na řidičovi, takže já stejně vítězit nebudu.  big_smile  a19 

#25 14.01.2012 23:47:32

MatousekDave:

Proč bys na XR nemohl na CC? Objel jsem letos 4 CC (na DRZ400) a na poslední Bezince se dokonce umístil někde v 1/2. Na bednu to asi není, ale naučíš se šetřit síly, zjistíš, jak moc je důležité "přemýšlet" a vybrat správnou stopu a určitě na trati potkáš někoho stejně schopného, s kým si chvíli zazávodíš smile. Na XT by ses asi hodně trápil, ale na XR 90 minut nějakým způsobem zvládneš  ano 

#26 15.01.2012 00:44:48

slugger
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: jih Českých Budějovic
Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
Věk: Třicítka v háji...
Tel: 732 506 125
5 1

MatousekDave:

Víš co, mě je skoro 28, takže můžu závodit tak nějakej srandamač, páč jsem začal před rokem. Vzhledem k tomu, co jezdim, nemám potřebu si kupovat vostrou, protože na XT vyměnim jednou za 5k olej, párkrát vyperu filtr a udělám běžnou údržbu. Nejezdim zrovna polní cesty, ale nedělám si naděje, že bych mohl konkurovat v nějakým závodu. Prostě jezdím pro prdel. Když mám chuť, provětrám ji na nějakej vejlet. Terén zvládne takovej, na jakej si troufnu. A když to přeženu, tak ji prostě seberu a buď jedu znovu, nebo se na to vyseru. Ale vzhledem k mojí povaze, se potřebuju většinou dostat na kopec, pod kterým padnu a2 . Občas mám záchvat koupit něco vostrýho. Miluju 4T, ale jestli koupim vostrou, tak jedině 2T.
Zkrátka zvaž co vyloženě využiješ, ono takový XRo se 125kilama rozhodně k zahození nebude. To bych asi pořídil já, kdybych začínal dnes znovu.
Já si koupil XT, protože po něm toužim už od 15 let, teď je mě ho líto prodat, páč je to muj mazel (respektive mám rozum a proto, co jsem do něj nacpal, si ho aspoň jednu sezonu ještě nechám). Uvidíme, ale letos budu těch 160 kilo určitě zvedat. Onehdá jsem si sjel na WR360 a úplně mě rozsekala. Né pro výkon, ale pro ty kila co to váží. Je to, jako když jedu na svým skůtru. Ty kila jsou do terénu bomba, ale všecho má svý klady i zápory.
Je třeba zvážit, kolik najezdíš km(mth) a od toho se odvine údržba, kterou budeš muset platit. A to je třeba propočítat dopředu. Navíc pro mě je třeba důležitý, aby mašina měla doklady a mohla na silnici, páč jí nejvíc využiju do práce a zpět a při tom si pěkně zablbnu. Ale ne vždy to jde OFF.
Pořádně to promysli, abys pak nebyl nasranej a nechtěl po 1/4 roce prodat.

Editoval slugger (15.01.2012 00:45:29)

Proč mám ničit gumu na asfaltě a11
Protože GasGas
Kdo to ruší lesa klid?!

#27 15.01.2012 10:19:57

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Litomyšl
Motorka: Opěr DRak 350 SM :-) dřív XR 600 sm a DR 350 sm
Věk: 23
Tel: 732 900 022
1 0

Nemyslim že s XR 400 by byl nějaký problém při prodeji! Pokud bude v minimálně uspokojivém stavu tak se po ní zapráší! A řekl bych že největší šance bude právě tady. Vezmi si situaci za pár let. Ty budeš chtít prodávat a tady se určitě najde někdo kdo bude zrovna v podobný situaci jako Ty teť. XR je dobrá volba. Naučí Tě ale nesežere. Samozřejmně se může cokoli a Ty koupíš moto v super stavu a stejně se něco podělá. Ale bohužel pokud nekupuješ novou tak se Ti to může stát u jakýkoliv moto! Je potřeba s tím asi trochu pro sichr počítat a při koupi se uplně nevydat z peněz!

#28 15.01.2012 12:03:57

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

MatousekDave napsal(a):

.. nejspíš to vypadá právě na xr 400. Jen mě trápí to, že bude problém s prodejem, až si budu chtít polepšit. A na cross country to taky není, láká mě totiž ta myšlenka si zkusit poměřit síly s ostatníma big_smile 

Proč by s XR nešlo odjet nějaké CC?

http://nd05.jxs.cz/859/784/723c1a018c_78663960_o2.jpg

http://nd05.jxs.cz/263/039/e5a7dfcc6a_78663967_o2.jpg

#29 15.01.2012 12:05:32

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

a s tou cenou mám taky opačnou zkušenost, motorku jsem koupil jako leštěnku, rok ji likvidoval v těžším terénu, omlátil ze všech stran a prodal i s minimálním ziskem  wink 

#30 15.01.2012 12:19:14

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

C.J.: Pěkné foto ano  usch  Řekněte mi nějaké zápory co XR má, protože se všude jen píše jak je to super motorka atd. Ale každá motorka má svoje mouchy, asi určitě že nemá startér, což když zůstaneš vyset někde ve výjezdu není zrovna příjemný a co dál?  wink 

#31 15.01.2012 12:22:50

ktm 350
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Někde v lese,,Pohoř
Motorka: Momentálně na prodej
Věk: 15
Tel: 604519929
6 0

MatousekDave:

je hodně střelců co jezdí hard jen s kick startem ,a dávaj si to pěkně  ano a myslím že nikdy není tak zle a by jsi to nenakopl , usch 
ovšem když tam je asi to není na škodu ,jen si pěkně zmáčknout čudlík a jedeš,,ale to čekat u endur jako DR,XR,TTR,nebo podobně je asi zbytečné  tongue 

Editoval ktm 350 (15.01.2012 12:31:20)

Není ostuda spadnout ,ale zůstat ležet !!!

#32 15.01.2012 12:37:59

logickbomb
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husaberg FE 450e
Věk: 19
Tel: kelímky od jogurtu
2 0

MatousekDave:
Na jednu stranu když už se honí váha tak startér jsou taky nějaký kila nahoru! a pokud to má dekompresor jakože jo, tak se startováním neni problém. Máme doma jedno TT600R a Radůz ho uměl nastartovat rukou.. big_smile  ano Já třeba mam startér ale protože sem měl v řiti baterku tak sem v 80ti% případů nakopával sice sem u toho kecal ale neni to nic hroznýho.. dřív se taky jezdily pekla bez startéru  smile a i kdybych ten startér neměl tak se s tim prostě smířim.. pokud nejsi v závodě a nebo trotl kterýmu to bude furt chcípat tak myslim že kluci počkají až nakopneš smile a17 

#33 15.01.2012 12:48:52

Kopy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Litomyšl
Motorka: Opěr DRak 350 SM :-) dřív XR 600 sm a DR 350 sm
Věk: 23
Tel: 732 900 022
1 0

Souhlasim s tim že startování nebyl a není žádnej problém! Pokud je všechno v pořádku tak vždy napoprvý! DR jsem dokázal nastartovat rukou taky! A to i za studena! A jak řikám napoprvý mi to nenaskočilo jen když mi odešlo zapalko ale to se dá asi čekat no usch A když se to uchlastalo stačilo vyšlapat přez dekompresor a zase napoprvý! A jak řiká logickbomb jsou to kila nahoru. DR jsem startoval nastojánku protože to potřebovalo start páku kopnout uplně dolua ve stoje jsem ji tak dolu medal! XR není tak háklivý na švih po celý dýlce takže to v poho startuju s nohou na zemi. Je to vážně jen o cviku mě startér vůbec nechybí!

#34 15.01.2012 12:51:51

logickbomb
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husaberg FE 450e
Věk: 19
Tel: kelímky od jogurtu
2 0

Přesně... a co sem tam startoval tak DR i TTR je proti nastartování Husabergu u kterýho mi chybí dekompresor docela kafíčko big_smile

#35 15.01.2012 13:05:46

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Můj názor je,že chybějící startér není takovej handicap jako to že tupý enduro 600ccm je těžký jako kráva.  Na lehkej terén to vůbec není špatný. Naopak bych řekl,že při rychlý jízdě někde nad 100km/h nějakou lesní cestou je to stabilnější než ostrej dvoutakt. Průser ovšem nastává při těžším terénu.Tam si člověk kolikrát sáhne až na dno.Když potom ta svině padne,chcípne a uleje se,po tom co se dlouhou dobu snažíš vyprostit z bahna,tak opravdu kolikrát nemáš sílu na to,abys jí nastartoval.A tahat jí za prdel někde ve výjezdu,kde se nemůžeš udržet na nohou,je fakt hard core.

Zase tupec 400ccm nemá potřebný koně. I když na cross country kluci s XR400 kolikrát natrhnou prdel XR600,650 právě díky tý váze.

Nejlepší je bezpochyby ostrá motorka. Jestli 2T,nebo 4T a jakej obsah to záleží na uvážení každýho soudruha. O tom už se napsalo hodně slov a je to vlastně nekonečná debata.Každýmu vyhovuje něco jinýho.
Bohužel provoz takový motorky vyjde v průměru na 20tis.kč za rok. Někdy to je míň,ale někdy taky víc.
Pokud tedy máš a jsi ochotnej do motorky pustit tolik peněz,tak si kup ostrou.
Jestli ne,tak radši tupou. My jezdíme celá banda na TTR a XR a taky to jde. Jestli jak píšeš nejsi žádnej malej drobeček,tak se s tím popereš. Ovšem pokud pojedeš na vyjížďku s nějakou partou střelců na ostrejch,tak tam zažiješ peklo.

Ale tupá motorka taky není beznákladová,ovšem pokud se vysype motor třeba na TTR a pustíš do ní 20tis.kč,tak je pravděpodobný,že to pak vydrží zas hodně dlouho.

Jo a držím palce při debatách s tatínkem. Já to znám.Můj táta má na ty "debily co dělaj po lese bordel na motorkách a čtyřkolkách" podobnej názor. Nejradši by všechny ty "pitomce"nahnal k lopatě,ať si tu energii vybijou užitečnějším způsobem. Naštěstí se spolu nehádáme moc často,protože už od 18ti let s rodičema nebydlím a když přijedu na návštěvu,tak se těmhle debatám snažíme vyhejbat,protože obvykle do dvou minut od nahození tohohle tématu se zhádáme jak psi.

Editoval Lasky (15.01.2012 13:15:22)

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#36 15.01.2012 13:13:31

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

logickbomb: Jasně já to neburu jak velkou nevýhodu, jen k tomu aby jsi to nakopnul, si tu motorku musíš srovnat atd. Už se mi s xt  big_smile  stalo několikrát, že ti to třeba zdechne těsně před vrcholem a ty se musíš oběma nohama pevně stát aby jsi necouval a pak stačí jen palce brnknout a může jet dál.  wink  Ale já jsem s nakopávačkou smířenej, nevadí mi to alespoň je na motorce o starost s elektrikou míň  wink  big_smile 

#37 15.01.2012 14:07:35

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 0

tyhle motory jen tak nezadusíš ;-) ty maj výkonu a krouťáku dost ;-)

#38 15.01.2012 14:46:56

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Lasky: Jo no, přesně můj případ, akorát u nich bydlím (mámě to až tak nevadí) a ještě chvilku asi budu, protože škola mě dost zaměstnává (SPŠ Stavební Brno). A možná taky jestli se tam dostanu mám v plánu vysokou, takže jim budu ještě chvíli na krku..  big_smile  hmm 

#39 15.01.2012 14:55:09

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 0

jinak k těm fotrovskejm kecům... když jsem měl 125ccm, tak jakmile motorka přijela zasraná, tak byl hnedka oheň na střeše... ani se nedivím... tu motorku kupoval on.. od tý doby, co jsem si pořídil vlastní, tak může stát klidně mesic v garáži zajebana až po řidítka a už neřekne ani slovo, buď se s tím smířil, nebo pochopil, že já na asfalt nejsem ano ...gord po tom, co jsem jí oblíknul z E07 do kopaček...

#40 15.01.2012 15:10:33

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0