INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Ostrou nebo tupou?
- MatousekDave
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Bez moto..
- Věk: 18
- Tel: HTC :D
0 0
Re: Ostrou nebo tupou?
Zdravím, nechci zakládat další vlákno, tak to dám sem. Chci se zeptat, zda by se XR 400 či DR, DR-Z E atd. dalo nějakým způsobem upravit, aby mohlo jezdit mimo jiné, příkladem po motocross, nebo endurocross trati http://www.youtube.com/watch?v=0TD0xk6Le9Y vím, že na to nebyla konstruována, ale líbí se mi její bezúdržbovost" a nízká provozní nákladnost. Vím, že to nejspíš nebude úplně ono a že se o dost víc natrápím něž s lehkou, ale jako student nejspíš nejsem schopen motorku s údržbou na MTH (ostrou) uživit. Nebo vás napadá nějaké jiné východisko? Koupit 2T 200-250? Jednou za sezónu vyměnit píst, spíše za dvě sezony. Párkrát olej v převodovce, to bych stejně musel i u XR. No a jezdit jen když budu mít na olej a benzín..
Vím, že to vypadá, že nevím co chci, ale bohužel musel začít řešit to, že obliba ježdění motorek do terénu v okolí dost vzrostla. (většinu neznám, a snad není den, kdyby nějaká kolem neprojela) A na mě, ač ještě ani nemám pořádný enduro (a jezdím prozatím polňačky, silnice), začali výrazně dorážet, protože ví, že mám motorku. A bohužel jim musím dát za pravdu, ač chceme či ne, moto v lese nemá co dělat a to že jich tu jezdí tolik, začíná všem lést dost krkem. A já svojí zábavou si nechci znepřátelit všechny v okolí. Tak, že bych svoje zaměření aspoň částečně přemístil a enduro jezdil jen občas.
Editoval MatousekDave (25.04.2013 20:42:17)
- volodaj
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Martin
- Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
- Věk: 32
5 1
Ono sa bojím, že pri takomto jazdení už prestane byť bezúdržbová. Prípadne bude na tom ešte horšie ako ostrá motorka. Na niečo takéto si kúp 2T MX motorku a máš kľud.
- Honzan
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: xrv. xlv, jawa
- Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
- Tel: mam
4 0
volodaj napsal(a):Ono sa bojím, že pri takomto jazdení už prestane byť bezúdržbová. Prípadne bude na tom ešte horšie ako ostrá motorka. Na niečo takéto si kúp 2T MX motorku a máš kľud.
souhlas, namahani je vetsi nez s jakym je pri kontrukci pocitano... dily a spotrebak je drazsi nez ostra...
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: HK
- Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
- Věk: x+55
5 2
Tak nevím -DR, XR bych si osobně (být student, hledat něco na "blbnutí na trati) asi nepořizoval. Osobně bych se přiklonil k 2T, 125-200ccm. Servis dvoutaktu tak náročný finančně není, bonusem je "plnokrevný" podvozek. Navíc-s 2T se učí práce s dávkováním plynu, brždění, spojkování... A pokud to člověka chytne, bude chtít jezdit více, zlepšovat se.. U "ostrých" motorek je potenciál podstatně vyšší. S relativně "měkkým" čtyřtaktem se dá také získat spousta zlozvyků, malý 2T nutí pracovat.
Editoval tank (25.04.2013 15:28:42)
Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.
- MatousekDave
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
tank napsal(a):Tak nevím -DR, XR bych si osobně (být student, hledat něco na "blbnutí na trati) asi nepořizoval. Osobně bych se přiklonil k 2T, 125-200ccm. Servis dvoutaktu tak náročný finančně není, bonusem je "plnokrevný" podvozek. Navíc-s 2T se učí práce s dávkováním plynu, brždění, spojkování... A pokud to člověka chytne, bude chtít jezdit více, zlepšovat se.. U "ostrých" motorek je potenciál podstatně vyšší. S relativně "měkkým" čtyřtaktem se dá také získat spousta zlozvyků, malý 2T nutí pracovat.
Právě taky začínám dost uvažovat o EXC, WR, EC, ale nejspíš by se mi líbil objem 250, ne protože bych se bál že mě 125/200 neuveze i když mám 2 metry a 85kg, ale protože by měla víc vydržet. Navíc bude nejspíš míň papat než třeba 200, kterou bude potřeba víc točit..
Editoval MatousekDave (25.04.2013 17:14:05)
- MatousekDave
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Ehmm, tak znovu..
Vím, že to vypadá, že nevím co chci, ale bohužel musel začít řešit to, že obliba ježdění motorek do terénu v okolí dost vzrostla. (většinu neznám, a snad není den, kdyby nějaká kolem neprojela) A na mě, ač ještě ani nemám pořádný enduro (a jezdím prozatím polňačky, silnice), začali výrazně dorážet, protože ví, že mám motorku. A bohužel jim musím dát za pravdu, ač chceme či ne, moto v lese nemá co dělat a to že jich tu jezdí tolik, začíná všem lest dost krkem. A já svojí zábavou si nechci znepřátelit všechny v okolí. Tak, že bych svoje zaměření aspoň částečně přemístil a enduro jezdil jen občas.
Proto jsem se ptal jestli to po nějakých úpravách XR zkousne a jestli to někdo zkoušel, protože vím že nevyužiju ani jeho výkon a cením si jeho jednoduchosti. Ale hned v prvních 3 příspěvcích mi bylo řečeno, že je to hloupost. Proto jsem napsal, že se budu asi muset začít dívat po 2T..
Editoval MatousekDave (25.04.2013 19:19:07)
- tank
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: HK
- Motorka: KTM EXC 450, LC4 640
- Věk: x+55
5 2
Strejda-GC: Jako startovací nářadí asi slušná volba... a pak se dá vždy rozhodnout, kam dál.
Editoval tank (25.04.2013 20:41:56)
Čím více poznávám lidi, tím více si vážím dobytka.
MatousekDave:
ja sem si ted kupil ktm exc 200 a co možu po 8mth řect,je to lehke,hrave pod přívěru hodna motorka ale nad přívěru je to splašena bestia co pěkně tahá za ruky vykonu má dost a nikde mi nechybí...jednička je traktorová s dobrym krutákem což sem ani nečekal ale je fakt že ju moc nepoužívám jenom opravdu pomalé pasáže,,,v terenu jezdim 2,3,4,5, 6 je přejezdová na luky a na cestu,ale tam sa ta motorka nehodí ani trochu spotřeba 2mth asi 6-7 litru.mam 85 kg.je to uplně jiny styl proti ctyřtaktu,,,tam kde ma dřív vytáhl kruták mna ted musíja vytahnut otáčky,,,špatně zařadíš a nejedeš ale ta muší váha je super,,,když sednu na bráchovo yz 400 tak si připadam jak na nejakem mastodontovi tak snad ti to trošku pomože.
- jifa
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Yamaha XT600, husaberg FE 570
- Věk: 40+
0 1
tam kde ma dřív vytáhl kruták mna ted musíja vytahnut otáčky,,,špatně zařadíš a nejedeš
Jezdím jak umím
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
MatousekDave:
Z hlediska volby pro člověka co nemá moc peněz, je jasně lepší 2T. I do jeho oprav se dá samozřejmě zahučet, ale pořád výrazně méně než do 4T. Jediné co je u 4T bezkonkurenční je spotřeba, žádné míchání oleje do benzínu a žádné čuchání smradu pro kamarády v partě A celkově těm 4T motorům tolik nevadí dlouhé přejezdy, což je u 2T vopruz. Viděl jsem týpka co jezdil na XR400 extrém enduro soutěže mezi ostrejma a docela to dával, ale pravda je, že už nevim co na to po pár soutěžích řikala motorka. Mám doma DR-Z (SM) a ikdyž je "jen" o 27kg těžší, tak při tahání je to oproti mojemu EXC250F ukrutnej rozdíl. A další nemalej rozdíl to je, když bych tahal nějakou 125 nebo 200 2T. Jestli ale vážíš 85kg a měříš 2m, tak bych váhu motorky zas tolik neřešil. Celkově to ale je spíš o stylu jak jezdíš. Jestli nerad spojčíš a nerad jezdíš přes klády, skalky atd, ale spíš si užíváš jízdu po cestách necestách, tak bude pro tebe to XR ideální. Terén snese taky docela dobrej a je to celkem nezmar.
Dej koním pít...
- MatousekDave
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Zdravím offmoťáky, jen se tak poptám, nemáte někdo v plánu, nebo vaši kamarádi, prodat XR 400, DR 350? V ceně tak do 45 000 Kč. Jde mi hlavně o známou servisní historii a stav důležitých věcí (motor, rám, podvozek.. ) Nebo klidně dejte nabídky i na jiná endura do objemu 450 ccm, zkouknu a uvidím.
Editoval MatousekDave (26.01.2014 23:24:58)
Sally06: jasně nemám zrovna na čem jezdit
|