INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
KTM Freeride 350
Re: KTM Freeride 350
Jarynn napsal(a):Janek napsal(a):Jarynn napsal(a):...Ja proste trvam na tom ze.je.pro me 250 zabavnejsi,vic mi da radosti. Ale zas jen osobni pohled.no ...
S tím můžu naprosto souhlasit, už jen když jsem sednul na 2T, měl jsem z toho radost, hravost 125 EXC mě dostala
Tak treba pochopis co jsem tim chtel rict...
Chápu to na 99% Taky chápu, že když už to má někdo v hlavě - chci Free (nebo cokoliv jinýho, třeba auto) - je úplně zbytečný psát nějaký argumenty pro a proti - ztráta času - ale jak ty tak i já si nemůžu pomoct a píšu i když je v podstatě rozhodnuto dávno předem - přání otcem myšlenky, myšlenka je otcem činu - to platilo, platí, platit bude Je jen velmi málo lidí cca 10%, co jsou v takový chvíli schopni uvažovat racionálně a nestranně zvažovat.
Opravdu v podstatě jen plácáme
- honzaWR450F
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Prajzská
- Motorka: KTMEXC400,YamahaXt660X
- Věk: 43+
- Tel: 5palec pro slepýše
1 0
Aprilia AR350,Dr 350,DR600,DR650SE,CR250,WR450F,KTM EXC 400 2007 a ted už jen Yamaha X660X asfaltomrd..
- kornout
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
- Věk: už veterán
- Tel: asi 100x deně :-(
1 0
Hoši jste to tady pěkně rozjely K těm co jsou nerozhodní, tak tuším v květnu bude zas KTM festival a není nic jednodužšího, než si tu moto vyzkoušet a pak se rozhodnout. Reálně ale, FR není oproti EXC uplně 100% stroj, je tam několik kostrukčních ústupků, které mají vliv na váhu, ale také na životnost a odolnost stroje. Tomu odpovídá i cenový rozdíl. S tím je třeba počítat a pokud by někdo uvažoval o nějakém závodním využití, tak narovinu ne. To že na ní některí pojedou závod, znamená ovšem větší údržbu, což může být dražší jak mít EXC. Osobně bych FR jako jedinou moto asi nechtěl, je to takový na blbnutí a pohodový výlety. Proč jí mám já, protože když někde mezi kamenama v kopci zůstanu několikrát zaseklej, tak na 450 už to prostě nedám, trápím se a s FR je to daleko jednodužší pro mě. Jedu blbnout a užívat, né se trápit. Prostě s tím co umím, s FR dám víc a s menší námahou. Pro někoho kdo už hodně umí bych to asi nedoporučoval, to už pak spíš jako druhou moto, jen tak na skákání po kamenech o víkendu.
umím prd, ale strašně mě to baví 
Funadzy napsal(a):Jarynn: Bohužel až ze západních čech...
A co dealer ve Stříbře? Nemá nějakou predvadecku? Mas motorků? Mužem někdy naložit a zajet ke Storemanovi . Má moc pěkný drazky . Uvidis, vyzkousis ....
- Funadzy
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Přimda
- Motorka: Exc 250F Six Days 09
- Věk: 33
0 0
Janek:
KtM stříbro nemá freeride ani v nabídce ,bohužel moto jsem před 14ti dny prodal ,tak teď skřípu zubama... ale až něco pořídím ,tak by jsme mohli něco spáchat,nejsem proti... Jestli má storeman správně adresu tak to mám 170km ,ty jsi odkud?? pokud by bylo možné se domluvit a jel by jsi ke storemanovi řádit ,že bych se aspoň svezl na kukačku a pokud by i storeman souhlasil ,vyzkoušet drobet freeride... ať mám jasno,než něco pořídím,třeba se mi free tak zalíbí že na exc zapomenu.. Mám to ale složitější s volnem ,dělám u západních sousedů a víc volna cca 5dní mám vždy po třech týdnech (vždy to vychází pá-út) datum bych kdyžtak upřesnil... takže jestli se tam někdy chystáš a domuvili by jsme se Jinak jestli chceš znám ve stříbře partičku co jezdí hard dal bych ti kontakt... tady pěkný stránky je to sice Freeride-E ,zvýhodnění až 90-klacíků... Já osobně bych se nebránil ,ale pro mě stále cena hore... http://www.ktm.com/cz/news/cee/freeride-e-promotion-cz/ Kliknout na odkaz,pěkně udělané stránky...
Editoval Funadzy (14.03.2016 11:07:34)
Říká mistr učňovi ,dostals ránu...? NE... Tak na ten druhej drát nešahej.... 
- lacer
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Popůvky u Brna
- Motorka: EXC350F + vozík na 3moto
- Věk: 38
- Tel: SZ
0 0
Ahoj všem, mám nové a hlavně ZÁSADNÍ postřehy k mému vybírání freeride, za to obrovské díky uživateli Danka , který mi nabídl možnost srovnání EXC 450 a FR250R a to tím nejlepším možným způsobem - přesedáním z jedné na druhou při vyjížďce v terénu..
Stačilo mi prvních pět minut na EXC abych si potvrdil své dřívější pocity/obavy z KTM festivalu, že mnou vysněný Freeride nebude to pravé moto pro mě!
Na vysvětlenou: Nejvíce vyzdvihované výhody Freeride jako lehká obratná moto jsou totiž pro mě paradoxně velkou nevýhodou - při běžné vyjížďce pole louky, lesní cesty ale i kořeny les, menší balvany atd. tedy žádný extrém je freeride usákaná nestabilní nepohodlná moto. Pro představu Horské kolo s motorem - každý kořen, kamen, větev na zemi má tendenci free rozhodit, odpinknout změnit směr a o nepohodlnosti takové jízdy ve vyšší rychlosti ani nemluvě.. opět přirovnání: zkuste jet na silnici z kopce 80 na kole a na silniční moto jaké rozdílné to budou pocity.. ?
Oproti tomu na EXC (asi dáno podvozkem a vyšší váhou) je jízda jedna báseň - podvozek pobere neskutečně kořenů, kamenu, větví atd bez toho aby moto "znervozněla" nebo dokonce měnila směr - prostě taková stabilita a hybnost tanku což v kombinaci s motorem 450 mě ukrutně bavilo.
Obavy z příliš siného EXC450 ? - v nízkých otáčkách absolutně nezáludná a pohodová moto, kde právě objem pomůže svou silou projet hooodně a to bez potřeby vytáčení "jedno co je zařazeno".. No a když člověk chce-potřebuje, tak stačí víc zatahat a ten výkon tam je..
Vím že jsem tu psal o překonávání hard přírodních překážek, ale akrobat nejsem a asi ani nemám vůli a chuť se to učit - naopak se pěkně povozit terénem vyčistit hlavu od běžných starostí s podvozkem i motorem, který pomůže a netrestá je příjemné a vlastně to co chci. Skákání s moto po skalách přenechám mladším a nadanějším
Freeride bych doporučil: - pro mladé kluky co s endurem začínají a mají ambice se nejakou tu akrobacii na moto naučit - pro hodně vyježděné - zkušené jezdce co už toho hodně umí a Ti potom s freeride v hard terénu dokáží zázraky - jako druhou moto
všichni ostatní raději do plnohodnotného endura
Jedná se pouze a jen o moje reálně zažité postřehy a nikomu to necpu. Moho by to ale pomoci lidem kteří o pořízení freeride uvažují, aby nebyli po sezóně zklamaní a nevyhodili tak zbytečně peníze z nevědomosti, jako se to málem stalo mě.
Ještě poslední postřeh - Naprosto jsem podlehl marketingu a reklamě KTM, krásným promo videím a všem těm nezávislým recenzím na Freeride: jako užasně ovladatelný, lehoučký, dokáži na tom cokoliv, vyjedu co na jiné nikdy, zabavné, akorát, dostačující, atd, atd.. Ale realita svezení a porovnání s klasickým endurem je podle mě jiná.. Freeride má spoustu omezení a kompromisů proto aby mohl být tím co je
Milan
Editoval lacer (15.03.2016 15:19:21)
Enduro Hobby
- danka
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha východ
- Motorka: 300 EXC, Free 250
- Věk: 43
1 0
JJ já to Lacerovi taky říkal, že určitě ať si někde ještě vyzkouší EXC 350 4T, že si myslím, že by to mohlo být moto pro něj.
Jinak ze společné vyjížďky mám největší zážitek ze zapůjčeného DT 125 na silničních gumách, dostalo čočku - muselo stíhat, vedl jsem vyjížďku a kluci si museli ty půjčený endura trochu užít 
Sorry pisu z tabletu tzn bez hacku a s chybama
|