Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

jak se naučit jízdu po zadním

#1 01.09.2011 18:42:26

jak se naučit jízdu po zadním

Ahoj všem,

rád bych se naučil jízdu po zadním na enduru, přesněji řečeno na Yamaze 600 TTR. Na motorkách jsem už jezdil, ale vždy po dvou kolech. Měl jsem Jawu 350 a té se na zadní moc nechtělo :-(. Nevím jestli to mám zkoušet na jedničku nebo radši na dvojku. Jestli se najde někdo, kdo mi to nějak jednoduše popíše, abych to pochopil i já :-), tak by to bylo super. Dííík předem

#2 01.09.2011 18:47:27

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

Re: jak se naučit jízdu po zadním

tak toto téma mě taky zajímá... mám špatnou spojku, takže na dvojku se mi to přes spojku nezvedne a jenom plynem taky ne... ale přes jedničku to jde nádherně... jedinej problém je ten, že je hodně do síly, tím pádem je krátká a omezovač tam je hned  a7  ale co jsem pochytil, tak se snažit byt tělem pořád kolmo k zemi...

E: potom už jenom trénovat, protože tréning dělá mistry

Editoval Vojtas (01.09.2011 18:48:27)

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#3 01.09.2011 19:18:11

Arbiter771
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha XT 600 43F
Věk: 19
0 0

ja dviham na dvojke.pridam plyn a miknem s nou a jak je uz dostatocne hore tak uz len brnkam do plynu,popripade hodim dalsi kvalt. smile 

#4 01.09.2011 19:19:49

Paja450
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Strakonicko
Motorka: Yamaha WR450F 2008
Věk: 22
1 0

Já jsem se to naučil až když sem to překlopil, pak jsem poznal ten práh kdy už to letí moc dozadu a ted už to celkem jde...
Trénuj a za nějakej pátek budeš jezdit jako fík smile

Chytřejší ustoupí, řekl si policista a uhnul se mi z cesty big_smile

#5 01.09.2011 20:02:02

error
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: KL :)
Motorka: YAMAHA DT 125 R (99)
Tel: SExARCs
0 1

takyy taky pravě se to učim, a pořad dokola, a vždycky ujedu tak 5 metru-pak se motorka vytoči do otaček a spadne..nevim asi mam strach to hodit moc nahoru..big_smile tak raďte raďte  cool  ano 

.......pojedem tudma... smile
-kdo maže, ten jede :-) -                                                           

https://email.seznam.cz/imageshow/iZkdewGUZY4UEvpZtcmoHY3Pc7lZuxu8B3xsZeUmZa4GQqXWfS0q_zhvAvFE-w59YYcaCW8

#6 01.09.2011 20:18:12

To by mě tež zajímalo  smile 

#7 01.09.2011 20:19:22

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 0

koukám že Arbiter tu nastartoval vlnu "jak se naučit po zadním, aby to co nejmíň bolelo"  ano 

#8 01.09.2011 20:26:07

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Když vám to padá dozadu,tak si zkuste přibrzdit zadní brzdou.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#9 01.09.2011 20:32:21

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Základ je neučit se to na překoňovaný motorce.
Ideální je něco slabšího, co jde na zadní dostat na jeničku přes spojku a pak máte v výhodu, že vás to jen tak nezahodí.
Já zvedám na zadní přes spojku všechno ikdyby to mělo koní na rozdáváná, protože díky spojce to můžu hodit nahoru dřív než je motor roztočenej do nejsilnějších otáček a neni proto tak zbrklej.
Dneska už mi to je vesměs fuk. Často dělám to, že přijedu na semafor po přednim,ještě na předním to podřadim na jedničku a když mi padne oranžová dřív než to položim na zem, tak to rovnou bez položení nohy zase hodim na zadní a odjedu. Vypadá to nejlíp a je to aspoň trochu výzva.
Teď trénuju zatáčení po zadnim, což mi už tolik nejde. Vybrat pěknou zatáčku nebo předjet auto po zadnim včetně vybočení a zařazení mám teď jako další metu smile

Dej koním pít...

#10 01.09.2011 20:34:43

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Vojtas napsal(a):

..... ale co jsem pochytil, tak se snažit byt tělem pořád kolmo k zemi...

E: potom už jenom trénovat, protože tréning dělá mistry

Jsem si jistej, že tohle pointa neni. Kámoš jezdí takhle jak píšeš a já naopak sedim furt jakoby kolmo k sedačce a mě to zatim jde líp smile
Jinak je to spíš o tom co komu vyhovuje víc.

Dej koním pít...

#11 01.09.2011 20:59:45

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

Semis:

Na motorce to neumím, ale na kole pomohlo zabrzdit přední kolo, aby si neměl další gyroskop, kterej ti brání ju naklonit.

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#12 01.09.2011 21:02:35

viteka32
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HSQ Te300
0 0

Dobre se to trenuje proti mirnejsimu kopci, protoze tam to drzis motorem, a ne rovnovahou :-P Proti kopci muzes naradit klidne i za 4 a letet sisku nahoru, protoze kopec te brzdi tak nenabiras rychlost, po rovine je to pak horsi, to uz si musis hodit do bodu kdy ti motorka nepada ani dopredu ani dozadu a jedes :-P

Kdo nepadá, jezdí pod svý možnosti.

#13 01.09.2011 21:04:03

viteka32
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HSQ Te300
0 0

Lepe se trenuje na ctyrtaktu, protoze kdyz to pretocis, staci zavrit plyn a ona te sama stahne zpen na zem, u dvoutaktu jedine zadni brzdou :-P

Kdo nepadá, jezdí pod svý možnosti.

#14 01.09.2011 21:28:19

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Ono asi opravdu každýmu sedí něco jinýho.Mě to třeba na TT moc nejde.Spíš se ani neznažím.Když už konečně najdu čas na ježdění,tak si jdu zajezdit a nemám náladu někde pilovat jízdu po zadním.Ne,že bych to neumě vůbec,ale mnohem víc mi na to seděl dvoutakt. Na RM125 jsem jí vzal za játra a když už vyzpěvovala pěkně vysoko,tak se jen přesunul kousek dozadu a šla.Plyn jsem nepustil,kromě řazení a zadní brzdou jsem si řídil,abych nepřepadnul.
Jinak proti kopci je to opravdu lepší. To je na naučení dobrý.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#15 01.09.2011 21:58:26

Arbiter771
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha XT 600 43F
0 0

Mne trvalo cca mesiac zakym som sa naucil jazdit po zadnim. Kamarat ma 2T ale na tom sem si ani nepipnul.4 takt je dpbry aj úreto lebo ten ide hned od spodku na nizkych otackach co 2t na nizkych kasle.Ale kazdemu sedi neco ineho. okok 

#16 01.09.2011 22:45:55

kendy
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: prostějov
Motorka: Varadero,čz 513
Web
1 0

mě se to zveda samo za plynem jen  big_smile 

Enduro je celej muj život

#17 01.09.2011 23:59:10

Vojta_410
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 250 TPI
0 0

Já jsem se to učil ve stoje a vždycky do kopce (protože motorka šla snáz zvednout) a po nějakém čase, když už jsem uměl motorku držet v těžišti,  tak jsem to zkoušel po rovině a postupem času i v sedě.  Je fakt že je to lepší zkoušet na slabší motorce, protože motorka citlivá na plyn tě zaručene jednou schodí, když už si budeš myslet že to umis a prezenes to.. Co jsem přešel na WR tak to jde tak nějak samo, dneska už umim řadit, docela i zatáčet a nějakých pár stovek metrů ujedu, ale na 100% si pořád jistej nejsem  lol   A na přední vůbec, to radsi ani moc nezkoušim  tongue 

#18 02.09.2011 01:37:23

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Zkoušel jsem jak ujedu daleko, tak jsem přejel letiště v Milovicích, ale na konci už mě pěkně boleli ruce, pač to musim všechno držet rukama. Chtěl jsem se naučit jezdit bez držení jedný ruky, ale moc mi po tý sedačce klouže a neudržim se tam jinak než rukama. Tak nevim jak bych to ošidil. Řadit nahoru neni problém, ale těžší to je pak zase zkoušet zpomalit a řadit dolu. smile S kámošem děláme občas závod kdo přejede asi 200m co nejpomalejc a to taky neni prdel smile

Dej koním pít...

#19 02.09.2011 06:52:31

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Vojtas: chlape jestli mas prevod do sily a neprizveda se ti plynem na 2 tak je neco spatne...  treba karbec, serizeni nebo tak...  Taky mi to neslo a od opravy a serizeni karbecu mistrem suchmanem mi motorka jede uplne jinak...

Jinak na ttr kopnes 2, teziste lehce dozadu, nebo do stupacek, co ti vyhovuje a proste pridat a pomoct tomu trosku rukama... Me se osvedcilo v terenu, lehce do kopce, tam to jde dobre, pripadne si najit nejaky maly hrbek, na kterem pridas a privednes si motorku i 3 nebo 4... Tohle si uzivam pri jezdeni v terenu na jakkoliv tezky motorce a navic nerovnosti za tim proste preletis po zadnim a neresis...

Jinak ale ja nejsem ten pravy co by mel radit, jen si to obcas prizvednu, ale ze bych jezdil a radil kolem mrtvyho uhlu, na to nemam koule... Vzdycky si totiz uvedomim, ze kdyz to takto nesikovne rozbiju (uz se mi povedlo na jedne moto) tak to bude stat penize... big_smile

Editoval Honzan (02.09.2011 06:54:21)

#20 02.09.2011 09:47:57

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
7 0

Honzan:
převod tam mám origo, vím o špatný přírubě na sekundárním karbci a spojce v řiti takovým stylem, že pro ni není problém se smeknout při rychlejším odpichu při řazení dvojky. Při běžným ježdění to ale moc nepociťuju.  Motorku mám od dubna a tak jsem si řekl že první sezóna bude seznamovací, klid, pohoda a do pořádnějch kopaček (pneu) ji převlíknu až na příští rok po zimním servisu.. karburátor jsem, kromě štělování hladiny, neměl rozdělanej a když vidím ty nadšený ohlasy na karbce od Suchmana, tak mu ho tam asi taky pošlu ;-)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů