Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Tak už jsem taky oranžový :)

#41 12.08.2011 10:23:55

Re: Tak už jsem taky oranžový :)

Strejda-GC napsal(a):

ps - doufám,že na trati ty blinkry sundáš heh2 

Neboj, ty půjdou dolů a šup s něma do baťůžku :-)

#42 12.08.2011 15:04:26

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

Pete1985 napsal(a):

A teďka pozor. Nemáte někdo tip na někoho, kdo by mi mohl seřídit ventily? A taky to trochu zkontrolovat?
Ale někoho, kdo to fakt umí, né rádoby všeuměly, co si na to jen hrajou.

Díky!  smile 

mno i tak mi připadá 10mth na tenhle stroj a ještě s tímhle obsahem zbytečné neutral  (to není krojda nebo jiné žihadlo vyhoněné na otáčkách) dyk i závoďáci na tom mění olej cca 10 až 15mth, tak že bych to s klidem měnil po 20mth a bedlivě střežil hladinu smile  ale samozřejmě je to na tobě ano 
co se týče ventilů a servisu, tak jistota  je kousek od Treutlera ve Staré vsi - http://www.obchod.motopals.cz/   (z křižovatky u benzínky to jde vidět)

#43 12.08.2011 18:12:48

Hogista
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: BMW GS 650 Dakar, KTM EXC 520
Web
2 0

Když na to tak koukám, tak zlatá 520, kde jsou intervaly po litrech benzínu a výměna oleje je po 100 litrech, takže v mym případě jednou za rok..

Kdo se bojí, nesmí do lesa!

#44 12.08.2011 20:17:21

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Pete1985 napsal(a):

Tož ok. Tak si dame vědět zítra ( v pátek ).

Tož dej vědět, my tam na 100% budeme zítra v 15.00, když se zadaří tak o chlup dříve. Jen kdyby fest chcalo, tak ne.. Ale předpověd vypadá dobře.. Pokdu nepřijedeš, tak ti uteče parádní poježdění.. I když ty jsi byl asi dneska s Kawasem v Paskově..  Tam bych zajel pro změnu příště  lol 

#45 12.08.2011 21:49:00

C.J. napsal(a):

Pete1985 napsal(a):

Tož ok. Tak si dame vědět zítra ( v pátek ).

Tož dej vědět, my tam na 100% budeme zítra v 15.00, když se zadaří tak o chlup dříve. Jen kdyby fest chcalo, tak ne.. Ale předpověd vypadá dobře.. Pokdu nepřijedeš, tak ti uteče parádní poježdění.. I když ty jsi byl asi dneska s Kawasem v Paskově..  Tam bych zajel pro změnu příště  lol 

Neboj, jestli zitra bude počasí v klidu, tak tam budu.
Ale musím říct, že jak jsem dneska v terenu sedlal tu ktm, tak jsem byl jak batole, co neumi ani otocit riditkama. Holt, je to zas neco jineho. Fakt, jak kdybych byl prvne na masine.

Ten olej teda budu menit co 20 mth. Jinak nejak mi sly slyset ventily (asi) ve chvili, kdy byl motor fest zahraty. Vsak zitra poslechnete a date mi radu.
Ale na kontrolu do servisu si zajdu. To musim.
P.S. Kdyz jsem dneska menil olej v prevodovce, mel jsem na sroubu s magnetem zelezne piliny. Deje se to u tehle motorek, nebo mam problem?

Diky

#46 13.08.2011 22:22:56

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

Pete1985:

no je otázka, kolik ten před tebou najezdil na tom oleji, jistotu budeš mít, když dáš nový olej a třeba po 5 mth na něj mrkneš, pokud tam budou piliny, tak se něco děje  sad 
jinak, když jsem dneska zkoušel to tvoje brko, tak je to teda kladivo jak hovado, pro začátečníka né moc vhodná motorka, ale snad to zvládneš  ano 

#47 13.08.2011 22:26:22

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

Pořád nabízím výměnu za XR  usch 

#48 13.08.2011 22:27:59

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

C.J.:

kua Jardo, ta motorka je zabiják  a1 ta má spodek jako hrom, na ní uděláš chybu, zatáhneš za plyn a motorku už nikdy nenajdeš  a25 

#49 14.08.2011 06:25:36

motohellrider
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: gasííík
3 0

Strejda-GC:

Ono by se to dalo řešit ti, ze by jsi na moto dal signal GPS, kdyby odcestovala více nežje zdravo a1  a1  a1 

#50 14.08.2011 08:35:14

Strejda-GC napsal(a):

C.J.:

kua Jardo, ta motorka je zabiják  a1 ta má spodek jako hrom, na ní uděláš chybu, zatáhneš za plyn a motorku už nikdy nenajdeš  a25 

Zdarec.
Dik za tip, na olej pak kouknu.
No abych se přiznal, tak ne, že bych se předceňoval, ale fakt jsem ani nahodou netušil, že to bude takova sila.
Já už včera přes ty řidítka letěl a kromě té zlomené zadní brzdové páčky se mi navečer projevila jakási bolest na levé kyčli  a1  a1 
A dneska jsem už ani nemohl dospat, jak jsem nemohl ležet  a8 

Rozchodim to a bude to ok.

Jaksik ale zvažuju, že si DR-Zetko ještě necham, sic jsem na KTM ujel jenom par hodin a ještě nevím, co čekat, ale je to fakt bestie. Teď mě napadá, jestli to někdo neladil, nebo že by to udělal ten Akrap?

Když tak nad tím přemýšlím, DR-Zetko si asi nechám na delší výlety, ať zbytečně nerujnuju mth u KTM a na oranžádu si budu pomalu zvykat a zkoušet a jezdit a jezdit a snad se nazabiju  a1  a1 

#51 14.08.2011 08:55:07

motohellrider
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: gasííík
3 0

Pete1985:

to je solidni pristup, ktm dej do vitriny na chvili a lad formu na drz a1 

#52 14.08.2011 09:04:38

motohellrider napsal(a):

Pete1985:

to je solidni pristup, ktm dej do vitriny na chvili a lad formu na drz a1 

Solidní? Spíš pud sebezáchovy  a1  a1  a1  a1 
Kua, jdu  a31 

#53 14.08.2011 10:44:29

adis
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: beta 450RR
Věk: 31
2 0

zdarec
nehaž flintu do žita. ja jsem před 2roky pořídil betu 525rr,poladěnou z uk. Po prvních dvou vyjíždkách jsem si byl 100pro jistý,že to byl přestřel a že na to nemám. a to jsem na to přesedlal z yzf 450. nicméně po cca měsíci  ježdění jsem změnil názor,podle mě je na hobby enduro pulitr od ktm nejlepši,člověk se naučí ten výkon kontrolovat, ve výjezdech,kde 450 musí mít zařazený kvalt pod kopcem a držet ho až nahoru si ty můžeš klidně řadit nahoru i dolů -kroutak motoru s tebou v klídečku vybublá na každý krpál Taky menší opotřebení,protože neznám střelce,který by tenhle motor vytáčel na max. Což je taky dobrý při koupi ojetiny. Chce to jen jezdit,jezdit,jezdit

#54 14.08.2011 11:05:28

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

jasný, to se z toho vyjezdí, chce to začít na méně náročném terénu a pomalinku si přidávat ano 
co se týče Akrapa, tak jestli máš k tomu origo výfuk, tak to vyzkoušej, ale já myslím, že ten akrap tam dělá hrubej spodek smile 

#55 14.08.2011 12:08:06

JJ, svedl jsem dneska během dopoledne vnitřní souboj.

DR-Z tedy půjde do světa. Na KTM nahodím silniční sadu (rozetka atd) a budu zkoušeta jezdit a jezdit.
Origo nemám, takže neporovnám. Je to edice Champion, takže je tam ten Akrap už z výroby.
Akurát sundám ty blinkry :-))))))
 a3  a3 

#56 14.08.2011 12:28:04

PETR TTRE
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha 600TTRE
Věk: 32
Tel: 777219077
0 0

at slouzi.. wink 

#57 14.08.2011 12:40:51

Hogista
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: BMW GS 650 Dakar, KTM EXC 520
Web
2 0

Nevim, jestli 530 jede podstatně víc jak 520, ale to že by mě to zahazovalo a ulítávalo pod prdelí sem si nějak nevšim a to mám 70kg, nebo jsem od přírody podstatně větší talent smile) První 2 vyjížďky sem teda měl vytahaný ruce jak orangutan, ale pak sem si zvyknul a jedinej nešvar u týhle motorky je zadní kolo pořád v driftu smile) Jinak brutální spodek je parádní, když i úplně podtočenej motor se sebere a výjezdy to pobere jedna báseň. Převod převod mám 14x50, že jednička je jen na trialový pasáže, tak bejt tebou tak se na nějaký těžký zpřevodování vykašlu a prostě si zvyknu na to co tam máš teď, jen to se chce naučit s plynem. Do Akrapa vrať zpátky tlumící vložku, stejně je nahovno že si pak slyšet na několik km daleko, když někde jezdim, tak sem radši, že slyšet nejsem a alespoň tolik lidi neprudim než otevřenym laďákem...

Kdo se bojí, nesmí do lesa!

#58 16.08.2011 22:20:18

Chlapi, nebudete tomu asi věřit, ale problém s tou hrobou silou KTMky se mi podařilo pořešit - mockrát díky Radimovi z Těrlicka za pomoc se servisem a za pár dobrých rad.

Mimoto, že mi ukázal pár fíglů, jak na tohle a onohle, se mi kouknul na převody a:

primár = 13  ou2 
sekundár = 52  ou2 

To jsou pěkné čísla, no ni?

Takže dneska následovala výměna rozety za 49 a primáru za 15. A výsledek?

Absolutní spokojenost !!!

Rozdíl značný, teďka můžu konečně jezdit. Následovala projížďka kolem Ostravice, pak trochu asfalt a: VYHOVUJE.

Takže kluci díky za rady, konečně mám jasno a s oranžádou jsem spokojený!!!  wink  wink  wink 

#59 16.08.2011 22:47:49

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Pete1985:
Na silnici a na kochačku terénem je převod 15/ 49 možná dobrý. Pokud ale budeš jezdit těžší terén a někdy i extrémnější výjezdy, tak je to převod do rychla a na nic. Osobně jezdím převod 13/50 nebo dříve 14/50 a je to akorát. Kluk jezdí na 520 právě převod 13/52 a nechce změnu ani za nic, jemu to max. vyhovuje. A taky co on vyjede, tak málokdo jiný. Ty ale začínáš a zvykáš si na moto, tak nyní ti to bude stačit.
Pravdou je, že 530 je více divoká, než starší 525 a s Akrapem zvlášť. Opravdu Akrap u KTM dělá divy, rozdíl oproti seriovému výfuku je znát hodně, zvláště odspodu.Na svou 525 jsem namontoval Akrapa komplet i se svodem a chování motoru se rapidně změnilo, nyní jsem s ní max. spokojen.

#60 16.08.2011 23:22:10

viteka 32 napsal(a):

Pete1985:
Na silnici a na kochačku terénem je převod 15/ 49 možná dobrý. Pokud ale budeš jezdit těžší terén a někdy i extrémnější výjezdy, tak je to převod do rychla a na nic. Osobně jezdím převod 13/50 nebo dříve 14/50 a je to akorát. Kluk jezdí na 520 právě převod 13/52 a nechce změnu ani za nic, jemu to max. vyhovuje. A taky co on vyjede, tak málokdo jiný. Ty ale začínáš a zvykáš si na moto, tak nyní ti to bude stačit.
Pravdou je, že 530 je více divoká, než starší 525 a s Akrapem zvlášť. Opravdu Akrap u KTM dělá divy, rozdíl oproti seriovému výfuku je znát hodně, zvláště odspodu.Na svou 525 jsem namontoval Akrapa komplet i se svodem a chování motoru se rapidně změnilo, nyní jsem s ní max. spokojen.

Já ti rozumím. Pravda je ta, že prostě nejsem "zatím" žádný střelec a převod 13/52 byl pro mě tak akorát na zabití.
Teďka mi to vyhovuje tím způsobem, že se na ní učím a není tak záludná a divoká. I když pořád je to pěkná mrcha. Ať je převod jaký chce.

Když porostu časem já, poroste i převod. Momentálně mi to ale pasuje.  a4  ano2  ano2 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů