Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Problém s baterií

#21 22.07.2011 06:06:51

Re: Problém s baterií

no já nevím, že je baterka na DRZ na startér slabá je známá věc, ale já ju jezdím rok a půl a zatím bez problémů. Je fakt, že ju tak jednou za 3 metry napojím na nabíječku a projedu "chytrej" proces. Na druhé straně jsem v prekérních situacích startoval s přestávkama i 10 minut a vše v poho, takže problém bych hledal i v elektrice. Nemohl jsi při montáži někde uvolnit kabel? Mohla by se zkratovat. Při točení na startér vychází stejný zvuk, nebo točí pomaleji než stará?

#22 22.07.2011 15:21:28

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Pete1985:

No v tvym případě se asi evidentně jedná o špatný kus a nezbyde než jí vyreklamovat.
Moje DR-Z například když stojí dýl, tak hned zvodnatí benzín. Pokud ho nevypustim z karbece, tak musim točit třeba 20vteřin aby chytlo. Baterka s tim nemá problém. Když odpustím trošku benzínu, tak mi chytne hned.
Světlo mi samozřejmě svítí pořád, takže v tom problém nebude. Jezdim s tim furt po zadnim nebo po přednim, takže tam taky nějaký rázy jsou, ikdyž ne jako v terénu, ale v tom problém taky nevidim.
Holt se občas stane že je baterie vadná už od výroby a to u všech firem včetně Yuasy.

Dej koním pít...

#23 23.07.2011 12:37:49

Semis:

Diky za postřech. Tak teď už aspoň vím, kam se pohnout.
Ale když už jsi zmínil to upouštění benzínu, ke se to upouští?

#24 23.07.2011 13:07:33

dudydrz napsal(a):

hoši měl jsem drz a myslím že má baterku v pr...píše že byla nabitá(samo tot otázka ale budeme brat že jo)nemůže byt po 4 startech hyn!!řešit tady komu vydrží baterka 2 roky nebo 3 je zbytečný tak daleko se ještě nedostal lol nestartuje mu už první den...já bych mu  doporučil navštívit šikovného elektrikáře když ani neumí odpojit světlo a změřit dobíjení tak to tady nevyřeší.

Ty jsi nejaky hubaty ne? Nejaky moc prechytreny a pridrzly, ne?
Resim tady, jestli je baterka hyn nebo ne, nabit ji umim a zmerit dobijeni taky, to jsem psal uz na zacatku.
Svetlo - elektriku - nevim, proc bych to neumel prepojit na spinac - jednoducha operace, ale proc to delat, kdyz je to tak od vyroby? I kdyz to asi neni idealni reseni. Ale je nesmysl odpojovat svetlo kvuli premereni dobijeni, kdyz je to tak tovarne zapojeno. Dobijeni se tu premeruje pri zapnutem svetle.

Bud porad, nebo mlc, ale nedelej ze sebe rypaka.

Editoval Pete1985 (23.07.2011 13:09:06)

#25 23.07.2011 14:29:01

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: XT600,DR-Z E
Věk: 24
1 0

ja sem si na svoje Ecko musel letos taky koupit novou baterii, ale vys..l jsem se na nejakou drahou yuasu a koupil sem vartu http://www.motogaraz.cz/zbozi/6105/Vart … to-baterie   je o polovinu levnejsi a dokonce ma vetsi startovaci proud (coz je pro tuhle motorku vyhoda) a dokonce ma i vic Ah, ty dve sezony vydrzi taky a kdyz ne, tak ji pujdu reklamovat, a prodejce at se stavi treba na hlavu,  je to zbozi jako kazdy jiny, takze podle zakona je dvouleta zaruka.takze nejaka predrazena yuasa  a31 

#26 24.07.2011 13:30:11

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Boss(cz):

Asi tě zklamu, ale pleteš se hned v několika věcech.
1. věř tomu že tady na trhu zatím není kvalitnější značka než Yuasa (to říkám ikdyž je běžně neprodávám)
2. pravděpodobně bys reálným měřením došel u tý Varty k daleko horším výsledkům než u Yuasy nebo jiný značky, protože u takovýchto výrobků bohužel dost často platí pravidlo "co je psáno to Není dáno" big_smile
3. s reklamacema baterií by sis ten zákon měl prostudovat trošku podrobněji, protože ti tu reklamci opravdu uznat nemusejí a po 6ti měsících je prokazování vady výrobku na kupci a ne na prodejci...

Mimoto Varty jsem kdysi prodával taky a větší procento reklamovaných baterií jsem nikdy neviděl...  ne 

Dej koním pít...

#27 24.07.2011 23:57:10

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Semis:

Tuhle Vartu sem mel už na predchozim XTcku asi rok nez sem ho prodal,nedavno sem telefonoval s novym majitelem a ptal sem se ho co baterka, rikal ze bez jedineho problemu, takze uz je skoro dva roky stara a zadnej problem a znam i dalsi lidi co kupujou tuhle Vartu a nikdo si zatim nestezoval. ty reklamacni zakony presne neznam, takze se nebudu hadat a budu doufat ze me nic spatnyho nepodka big_smile  jinak ja tedy dam radsi 800 nez 1800, kdyz to stejne jak vetsina pise vydrzi nejdele dve sezony ano 

#28 08.08.2011 12:52:20

Boss(cz):

Parada. Prave jsem si tu Vartu objednal.
Takze jak vyzkousim, dam vedet, ale myslim, ze bude dobra. Pisou startovaci proud 120A, coz je moc pekne.

#29 08.08.2011 16:52:32

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Pete1985 napsal(a):

Boss(cz):

Parada. Prave jsem si tu Vartu objednal.
Takze jak vyzkousim, dam vedet, ale myslim, ze bude dobra. Pisou startovaci proud 120A, coz je moc pekne.

Myslim že budeš za ty penize spokojenej :-)

#30 08.08.2011 17:50:12

JJ, určitě budu Vartě věřit více, než baterce, na které je napsáno "motoline" ... bez urážky.

V Oktávce mám taky Vartu a jsem s ní opravdu MAX spokojený.  ano 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů