Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

ENDURO/MX Chemička

#1381 02.08.2012 14:11:03

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Re: ENDURO/MX Chemička

Vhychytaný je tam to, že se tam nic v vyloženě nesere, nejsou tam žádný vyložený bastly, motorka je jedna z nejlehčích ve své kategorii, ovladatelnost je dobrá. Prostě takový dotažený drobnosti a celkovej součet detailů dělaj z KTM dobrou značku. Mimo to se k tomu samozřejmě musí přičíst i dostupnost dílů jak origo tak i druhovýrobních.

Dej koním pít...

#1382 02.08.2012 14:22:23

Drake89
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husqvarna TXC 450 ´09 Husqvarna FC 250 2016
Věk: 31
3 0

Semis: No pises tady (uz podruhy) o tech "dotazenych drobnostech" a detailech, tak se prave ptam co to ma byt  a1  a1 

#1383 02.08.2012 14:24:12

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Já se spíš držim hesla čim míň tim líp.
Míň složitejch dílů, míň zbytečný váhy a hlavně co nejmíň sraní s rozbitou motorkou.
Zatim to vychází tak jsem spokojenej.

Dej koním pít...

#1384 02.08.2012 14:35:52

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

xfany:

čéče to je 6 let na jednu motorku,za tu dobu se toho zase tolik změní,že budeš recenzovat stroj,který na inzerci nebude nikdo chtít a1 

nejlíp se srovnává,když se něco na moto posere,tam teprve můžeš srovnat,že tohle by se na jiném modelu nestalo,protože to tam má řešeno jinak cool 
já myslím,že KTM drží tu laťku nejvýše a ostatní firmy to řeší tak,že si něco "půjčí" a trochu to po svém vylepší big_smile 

#1385 02.08.2012 14:38:28

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Drake89:

Třeba že výměna vzducháče je záležitost minutky a bez potřeby nářadí. Třeba i to, že tam neni žádnej nesmyslnej mega otvor, kudy by tam šlo zbytečně moc bordelu. Tlumič bez přepákování u endura, kde opravdu nepociťuju nutnost tam přepáčko mít. Ale i spousta kravin, jako že řadička nebo zadní brzda neni za půl sezony vyčvachtaná, že si můžeš koupit krátký nebo dlouhý páčky, nebo i spoustu tuninigovejch dílů, nebo že sedačka ani neklouže nebo nedře, prostě kraviny, který už někdo vychytal a fungujou. Dobrý vychytávky jsou ty který nemusíš řešit. Právě to že těch KTM jezdí hodně je prostě posunulo tam kde jsou, protože nejlepší testeři jsou zákazníci.
Vy se mě ptáte čim je KTM vyjímečná, ale spíš mi řekněte v čem je lepší konkurence.

Dej koním pít...

#1386 02.08.2012 14:51:23

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

xfany:

V tomhle ti musim dát za pravdu že ta tvoje verze Husara byla asi nepřekonatelná, ale taky jsi už určitě absolvoval závady a ne jen ty malý.
Jenže já a ani většina lidí si ostrou motorku na 600mth nekupuje.
Já bych hranici toho kdy pro mě přestává být zajímavá vidim ve 200mth, pač už se únava materiálu projevuje na všem.
Ty to bereš z pohledu, že si opravíš i složitý závady sám, ale tak to má jen malý procento lidí.

S tim otvorem jsem to nemylsel na Husara, ale ten má mimochdem taky ten vzducháč celkem zašitej někde pod nádrží, což neni uplně ideál pro rychlo a jednoduchou výměnu, ne?

Editoval Semis (02.08.2012 14:58:48)

Dej koním pít...

#1387 02.08.2012 15:06:32

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

To jsme to tu zazdili :p
Zase řešíme pikačoviny.
Stejně to je daleko víc o tom co komu sedí, než že je něco lepší.

Dej koním pít...

#1388 02.08.2012 15:12:45

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

xfany napsal(a):

Ja jsem z debaty nas dvou spokojenej  ano   lol 

To musíme zapít a zajezdit smile

Dej koním pít...

#1389 02.08.2012 15:38:32

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: North Tristan Kingdom
Motorka: KTM EXC 250 06
Věk: 25.0
Tel: černý
17 0

a že zrovna fany jako zastupce skrachovale značky kteremu jsme dali naději že jeho značka bude zachovana se do toho šije když by si koupil 525 ktera je nad síly Každeho jezdce a jen ji lechtal nalíta na tom těch 600mth taky jen si koupil berga aby byl jiny který neříkam že špatny ale jeho zpracovaní je jako s dílny sovětských konstrkuteru značky Gomš kdy jdou vidět otlaky od kladiv jak kovali na kovadlině vyrobek. a Vložka ve valci? to je přesně pro takove kteří na všechno serou a pak až se to vyjebe přijdou na to je hele tam je píst a je v hajzlu a vymrdal valec a jee oni věděli že nebudu měnit píst tak si koupím jen vložku a nemusím řešit nicasil nebo celý valec.  Nikasil je nesmrtelny pokud v něm nelíta šišaty píst žadne vyhody ta vložka nema husaberg je karosa nejdřív mokra vložka- voda v oleji pak ležaty valec vydřena spodní stěna  a11 
Těžko se bavit s někym a přít se o zpracování když někdo ani neví jak se co vyrabí  a kolik to chce dalších finalních uprav aby to vypadalo tak jak ma a fungovalo. Každy ma to svoje a nebudu nikoho o ničem přesvědčovat ale halsat atdy husaberg ktery je skrachvolec dobrý no . Ale protože ma Fanouška rád tak jsem mu vymyslel slogan : Husaberg skrachoval díky sve dokonalosti. protože nebyli potřeba ND. Všichni víme že je to blbost ale nechme jim tu radost z jejich značky.

Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...

#1390 02.08.2012 17:11:53

skinas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Paterin
Motorka: Aprilia RSV 1000 R FACTORY
Věk: 39
Tel: 722956627
0 0

A to rekne nekdo,kdo ma diravej pist. ou2  lol  lol 

Kdo se boji,sere v sini

#1391 02.08.2012 22:46:20

brisano
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Karlovy Vary
Motorka: Husaberg FE 450,Harley Davidson V- ROD
Věk: 27
Tel: 774576005
3 0

To C.J.
Ahoj, jsem sice z druhého konce republiky, ale při čtení tvého příběhu jsem viděl sebe před 9 lety.
Tenkrát jsem jezdil silnici, a bohužel mojí chybou ( 160km/h ) mi nedalo auto přednost. V letu jsem chytil nohou strom. Naštěstí to bylo nohou a né hlavou. Já ležel v nemocnici v K. Varech a velmi podobné to bylo se sestrama. Já měl teda kliku na doktora, byl to frajer jako svině. Jinak tragedie. Při příjmu jsem čekal asi 15 minut, než mě vůbec vzali na příjem, kde mi zašili pár děr, co jsem měl od plastů nebo čeho. Pak mě vezl nějakej ten týpek, co nechtěl na vojnu a vyfásl špitál, tak mě vezl na rentgen, kde mě při přendavání na ten stůl omylem nebo spíš blbostí chytl za tu dolámanou nohu, což mi teda vylítly slzy, a to jsem byl pod nějakejma cloumákama. Po rentgenu mě převezli na sál, kde mě anesteziolog přivítal slovy :,, takovýhle debilové nám srážej důchodce na přechodech a nám tím přidělávají práci.´´ takže fajnovka. Po probuzení z narkozy jsem myslel že bolestma umřu. Podíval jsem se na nohu, a ejhle, z nohy mi trčela nějaká ocel bo co :-) nicméně pak to bylo s těma sestrama jak u tebe - nadstandart neexistoval, 5x jsem volal v noci sestru, aby mi píchla něco na bolest. Prvních 14 dní ve špitále jsem vůbec nejedl, nějak nebyla chuť, načeš se mě každé ráno ptala sestra, jestli jsem sral, tak jsem se jí snažil vysvětlit, že nemám co, když vůbec nic nejim. Bohužel to nepochopila a po týdnu do mě začla prát čípky. Ale jakože na tvrdo, třeba hned tři po sobě big_smile O nějakém pravidelném měnění bažanta nemohla být ani řeč - jednou mi přetekl :-) Takže opravdu také tragédie. První týden v nemocnici jsem měl nohu tak oteklou, že jsem nehnul ani o milimetr prstem. Dnes vím že to bylo otokem, ale když jsem tam ležel, a byl zoufalej, že necejtim nohu a ani s ní nehýbu, tak každej doktor chodil okolo, aby nemusel odpovídat na otázky typu : kdy pohnu nohou?  Podle mě to ani oni nevěděli, jestli to je otokem nebo co. Abych to zkrátil, dostal jsem zevní fixator. Dnes už běžné, ale před těěma 9 lety jsem byl snad první na karlovarsku kdo to dostal, takže jsem z toho byl takovej vyplesklej. Ve špitále jsem byl měsíc, pak jsem měl ještě tři měsíce tu kovovou věc a pak jsem docházel ještě měsíc o berlích + 2 měsíce bez berlí na rehabilitace. Tenkrát mě doktoři strašili, že už v životě nebudu moct sportovat atd. No a já jsem začal teď jezdit na enduru. Jezdim na snowboardu, na wakeboardu atd. a vše je naprosto v pořádku.

Takže i tobě přeji velmi brzké a již bezproblémové uzdravení. Drž se chlape.

P.S. mrkni na link, je tam pár fotek nějakej ten měsíc po nehodě

http://antonjakub.rajce.idnes.cz/Yamaha_600

#1392 02.08.2012 22:52:04

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

brisano:

super ano myslím,že tohle přesně potřebuje Jarouš vědět,že všechno bude časem OK a že s náma opět vyrazí na enduro a bude všechno fajn  cool  ano 

#1393 02.08.2012 23:20:00

brisano
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Karlovy Vary
Motorka: Husaberg FE 450,Harley Davidson V- ROD
Věk: 27
Tel: 774576005
3 0

Jojo,
přesně tak. Jak jsem psal, když jsem ten týden nemohl pohnout nohou a ani prstama, tak jsem byl plnej bezmoci. Odmítal jsem návštěvy, nejedl. Sice to trvalo nějakej ten půl rok, ale dnes je to úplně v cajku. Ono to tělo je na jednu stránku strašně křehký, ale na druhou vydrží kurevskou zátěž. Že to tak musím napsat.

#1394 03.08.2012 09:28:50

Drake89
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

Semis napsal(a):

Drake89:

Třeba že výměna vzducháče je záležitost minutky a bez potřeby nářadí. Třeba i to, že tam neni žádnej nesmyslnej mega otvor, kudy by tam šlo zbytečně moc bordelu. Tlumič bez přepákování u endura, kde opravdu nepociťuju nutnost tam přepáčko mít. Ale i spousta kravin, jako že řadička nebo zadní brzda neni za půl sezony vyčvachtaná, že si můžeš koupit krátký nebo dlouhý páčky, nebo i spoustu tuninigovejch dílů, nebo že sedačka ani neklouže nebo nedře, prostě kraviny, který už někdo vychytal a fungujou. Dobrý vychytávky jsou ty který nemusíš řešit. Právě to že těch KTM jezdí hodně je prostě posunulo tam kde jsou, protože nejlepší testeři jsou zákazníci.
Vy se mě ptáte čim je KTM vyjímečná, ale spíš mi řekněte v čem je lepší konkurence.

Tak za 1) my se ptame v cem je podle tebe KTM vyjimecna, kdyz tu pises, ze ma dotazeny drobnosti a detaily.. Ja nic takovyho netvrdil, nerikam ani ze je jedna znacka horsi nebo lepsi..

Jinak treba ten vzduchac, zrovna u KTM si kamos stezuje, ze je to spatne reseny, ze mu ten plast pri sundavani a nandavani trha sedlo (uz to ma od toho roztrzene) a to ma KTM 08.  a1 A kdyz pises, ze neni potreba pri vymene vzduchace zadny naradi. To je u Husky normalni (a myslim, ze to tak uz ma vetsina motorek), jen sundam sedlo (na to naradi nepotrebuju) a muzu menit filtr.. A ze by se tam dostal nejakej bordel? Neni kudma, jedine ze by se tam dostal pod sedlem a to se me teda jeste nestalo big_smile takze nevim v cem je rozdilna KTM  usch

Radicka a brzda? Nevim teda o jaky motorce to mluvis, ale ja jsem mel treba na HSQ 06-2012 puvodni radicku a vycvachtana nejak extra (na to, co zazila) nebyla. Za ty leta uz, ale byla zkopana betelne do placky a ne valecku, skoda, ze jsem ji nevyfotil  a1  a1 

Packy? u HSQ neni problem koupit dlouhy nebo kratky packy, sam je mam..

Sedacka ze by klouzala? Za ty leta uz to maji snad u vsech znacek podchyceny, to je jedna ze zakladnich veci..

Proste netvrdim, ze je jedna znacka horsi nebo lepsi a nechcu se o tom ani nejak dohadovat, stejne by to nikam nevedlo, jen bych to proste nevidel jen cerne nebo bile  wink Kazda motorka ma neco..  smile 

#1395 03.08.2012 09:32:03

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

Drake89 napsal(a):

jen sundam sedlo (na to naradi nepotrebuju)  

to sedlo máš přiděláno jak k motorce ? já myslel,že to mají všechny na šroub  ou2 

#1396 03.08.2012 10:02:54

Drake89
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

Strejda-GC: Je tam sroub, ale s takovym ockem na bajonetovej (nebo jak se tomu nadava) zavit, takze na to nepotrebujes zadny naradi a povolis to rukou  ano  smile 
http://www.corbin.com/husqvarna/huste4508_base1.jpg

#1397 03.08.2012 10:06:35

Strejda-GC
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

Drake89:

no prosím ano stejný šroub mám na uchycení šusplechu wink 

#1398 03.08.2012 10:41:10

C.J.
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 450 05
Věk: 36
13 1

brisano:

Tak to musela být teda pěkná pecka.  wink  Taky jsem čekal, že takový úraz si způsobím právě na silniční motorce, ale v podstatě po 15ti letech na silnějších motorkách se mi to vyhýbalo, asi štěstí. A pak si to udělám tak blbě na enduru. Jenže zase se uklidňuju, že stejně dobře jsem si mohl hnátu zpřelámat kdykoliv na horách na prkně nebo dokonce sousedka si způsobila naprosto stejnou, otevřenou zlomeninu bérce, na dvorku, když šla nasypat slepicím a upadla na dvou betonových schůdcích..

Včera se tady stavil Kawas s Yerba Mate, účinky tohoto čaje jsou fakt velice zajímavé a všem doporučuju vyzkoušet, fakt to člověka povzbudí úplně jinak než káva nebo zelený čaj..  ano http://www.yerbamateshop.cz/

A k mému stavu, dnes mi sundali dlahu, takže už jen obvaz, v místě otevřené zlomeniny to je ještě "živé" a dost krvácí, ale je zase dobře, že ten hematom jde sám ven. Zítra ráno mě z nemocnice pustí domů na "dovolenku", musím se v pondělí do vizity vrátit zpět na pokoj. V úterý mě převezou do lázní do Klimkovic, kde bude probíhat tvrdá rehabilitace, až mám z tolika pohybu a cvičení strach.  lol 

Dnes jsem si na berlích zkusil i schody a celkem to šlo, byl to menší problém než jsem čekal. Problém je, že mě po chvilce opouští síly, o berlích ujdu max 50 metrů v kuse a jdou na mě mdloby, tělo není zvyklé pohybu  lol Už se mi daří i operovanou nohu zvednout, ale vypadá to tak, že při zapnutí všech sil, při zatáhnutí všech svalů v těle,  tlačím tak, že mi lezou očí z důlku a nohu nadzvednu o 10cm  usch Ale ani tak bych v pondělí nečekal, že 4 dny od operace už budu "chodit" o berlích a nohu dám sám na lůžko úplně bez pomoci. Takže pomalu čas začít opravovat Káťu  heh1 

#1399 03.08.2012 10:49:32

danger
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXCF 250 2023
Web
2 0

Semis:

WRF to tiež nemá zle poriešené, aj keď je za opicami smile http://i3.photobucket.com/albums/y90/1m … r450_2.jpg

Editoval danger (03.08.2012 10:53:07)

#1400 03.08.2012 12:25:51

MatousekDave
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Bez moto..
Věk: 18
Tel: HTC :D
0 0

Semis napsal(a):

Bylo mi jasný že se ozvou hned zastánci méně rozšířených značek.
Co na to mám říct. Osobně nejsem žádnej zapřísáhlej fanda KTM a kdyby byla jiná značka, která by mě zaujala a spolňovala víc mejch požadavků, tak bych si jí klidně koupil.
Nedávno jsem sháněl motorku, tak jsem se tím trochu víc zabýval, co vlastně pořídit.
Moje pocity jsou asi takový:
Husaberg s ležatým motorem se celkově nepovedl a to vědí i zastánci této značky. 4T 250 ani nemaj. Starý modely jsou sice dobrý, ale věk nezastavíš, takže o tom se nebavim, pač starou motorku nechci. Od Husara tím pádem jedině 2T a to je vlastně KTM, takže tam se taky neni o čem bavit.
Husqvarna - celkem se mi líběj, ale ta kvalita prostě neni taková jako u KTM nebo japonců. Určitě budeš řikat že ti to drží, ale dost jsem po nich pokukoval a poptával se a realita je taková, že (když to řeknu obrazně) tak u Husky je prostě o poznání větší procento vysypaných motorek vzhledem k tomu kolik jich jezdí než u konkurence. Cenu si taky moc nedržej, takže asi tak.
Honda - jedině HM a těch je málo, jsou drahý a poměrně choulostivý na servis.
Yamaha - s WR zaspali dobu.
Suzuki - jedině bez TP. Nikdo to nemá a ani moc nechce. Navíc jen 450.
Kawasaki - dost podobný jako Suzuki akorát to snad má papíry.
Beta- tak tami vůbec nesedí stylem. Přišla mi taková neohrabaná, něco jako třeba stará KTM 525 (bráno ve srovnání s novými modely) takže chápu sice že někdo to má rád, ale já ne.
Gas Gas - už jsem pro něj skoro šel, ale.. 250 4T skoro nejsou a když tak snad dražší než KTM. 2T je pěkný, ale bohužel z referencí vlastníků a lidí co znám, je tam spousta much, který kazej celkovej dojem. Už jsme to tu řešili. Prostě v Gasu dost častou pouštěj do oběhu nevyzkoušený technický věci, který se obvykle začínaj sypat, nebo minimálně fungujou divně.
TM- na tý se jezdí perfektně, ale taky tam je dost nedotaženejch detailů, který trpěj a v druhovýrobě na to nic neni.
Po ojetech se lidi taky zrovna nemaj tendence umlátit.
Sherco - taky se na ní jezdí perfektně, čímž strčí do kapsy spoustu známejch firem, ale jejich prodejnost je mizerná. Jezdí jich málo, čímž vznikaj časový problémy s dodávkami dílů a to je nepříjemný.

Takže asi tak jsem dospěl znovu ke KTM.
Upřesňuju že nevážim 100kg, takže nepotřebuju žádnej buchar aby mě to uvezlo.
Mimoto jsem posledně chtěl zkusit malej 4T, čímž se výběr výrazně omezil.
Při volbě 2T bych možná pokukoval po tom Gasovi, Husarovi nebo zase KTM.

Od Hondy jen HM? A co CRF X, to je normální ostrý enduro, jedno nám tady po okolí jezdí. Má je myslím Pračkař z M.cz a dost si je chválí.  roll big_smile 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů