Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

nebojte se startovat! ;-)))

#1 16.05.2011 19:46:42

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: WR400F, exTT600R
Věk: 5X
3 1

nebojte se startovat! ;-)))

tohle není info pro znalce nee1 , ale pro ty, kteří jsou vyklepaný hrůzostrašnějma historkama zkušenejch pardálů o prasklejch startovacích plíškách a následnejch destrukcích motorů a24 

teď k věci: po roce užívání novejch startovacích plíšků jsem sundal pravej dekl motoru a okouknul je - vůbec nejeví známky opotřebení, najel jsem cca 3,5 tis. km, dekompresor je správně seřízenej (kick v poho "prošlápnu" i rukou, jak jde lehce) a neskáču na tom jak opica lol  takže pro případný nový zájemce to znamená, že se toho nemusej bát, a že to s trochou péče funguje bez problémů key 

asi to není úplná novinka, ale jak praví classic "opakování je matka moudrosti"  ee1 

modrá je dobrá ;-)

#2 16.05.2011 19:54:36

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Re: nebojte se startovat! ;-)))

Já musím jen souhlasit.  ano2  ano2  ano2  ano2  ano2 
Stačí jen preventivní výměna při nabytí motocyklu (kdo ví, kterej vůl to kdy a jak drtil) a pak už jen spokojené užívání.

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#3 16.05.2011 20:09:47

Kraťas
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomoucký kraj
Motorka: Honda XR 400R
Věk: 29
0 0

mart:

Mělo by to fungovat bez problémů, pokud máš vše dobře seřízené a motorka chytá na 1, 2, 3, šlápnutí i v papučích. Pokud má někdo nefunkční dekompresor, rozhašenej karbec a návíc neumí nakopnout 4takt, bude po tom skákat hodinu a víc před každou jízdou, vypotí dva litry, fialová noha, šlak miokardus...... bliz2  Pak se může stát to co píšeš. Mluvím z vlastní zkušenosti s mým prvním 4taktem Yamaha xt 600 2KF před asi 7 lety. Koupil jsem to tenkrát po strašnym hovadu a nic jsem o tom nevěděl. Tím nechci nikoho odrazovat od těchdle neskutečných držáků.

Editoval Kraťas (16.05.2011 20:15:21)

#4 16.05.2011 20:18:53

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: WR400F, exTT600R
Věk: 5X
3 1

jasně, seřízenej karbec a taky čistej filtr je nezbytnou podmínkou, v opačným případě umí kick pěkně kopnout (i v papučích   usch ) a ten zpětnej ráz plíškům taky nedělá dobře ee4 

modrá je dobrá ;-)

#5 16.05.2011 20:46:26

Ještě doporučuju dodělat si ruční dekompresor,pro přetlačení komprese a po pádu pomůcka k nezaplacení ano 

#6 17.05.2011 14:40:04

adelanas
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: u Brna
Motorka: TTR, XT 600, WAVE
1 0

progres napsal(a):

Ještě doporučuju dodělat si ruční dekompresor,pro přetlačení komprese a po pádu pomůcka k nezaplacení ano 

a  dodat  ventilek  k  ochuzení směsi  za  tepla

#7 17.05.2011 14:48:06

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Kluci, já jsem o ochuzovači taky přemýšlel, ale na TTRku jsem ho zatím vlastně nikdy nepotřeboval natolik, aby to nešlo i bez něj.
Fámy o kicku jako nespolehlivém/nebezpečném zařízení jsou jen fámy a na závěr bych asi podotkl, že cokoliv v rukou levoňa skončí nakonec špatně.  gp   cool   ano 

#8 17.05.2011 15:02:53

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

Raduz TT600r napsal(a):

Kluci, já jsem o ochuzovači taky přemýšlel, ale na TTRku jsem ho zatím vlastně nikdy nepotřeboval natolik, aby to nešlo i bez něj.
Fámy o kicku jako nespolehlivém/nebezpečném zařízení jsou jen fámy a na závěr bych asi podotkl, že cokoliv v rukou levoňa skončí nakonec špatně.  gp   cool   ano 

S tím můžu souhlasit.... mám TTR po týpkovi, kterej ji prodával kvůli tomu, že si udělal něco se zády a nemohl ji nakopnout..mluvil cosi o plotýnce... takže jsem se to učil startovat sám... nikdo mi to nemohl předvýst... chce to zapojit jenom trochu mozku a neskákat po tom jak opice.. po 14ti dnech co jsem ji měl mi prasklo lanko od dekompresoru, už při koupi bylo načnuty... ale vzhledem k tomu, že jsem se k nakopávání velkýho 4T dostal poprvý jsem si myslel, že to startování je normální... po prasknutí a seřízení to je opravdová báseň.... za studena, za tepla... žadný skákaní.. stačí si ten motor dát do správný pozice a kopnout... naskočí hned ... měl jsem z toho obavy, protože je kupa lidí nadávala, jak to nejde nastartovat... od teď mi je jasný, že to byli ťuňťové, kteří byli pouze "uživatelé" a technice rozuměli jak koza petrželi...

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#9 17.05.2011 15:31:30

miyamoto
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Beroun
Věk: 31
1 0

Vojtas napsal(a):

od teď mi je jasný, že to byli ťuňťové, kteří byli pouze "uživatelé" a technice rozuměli jak koza petrželi...

Pockej az se dostanes do nejaky vyhroceny situace. Asi kazdymu se uz stalo ze na tom skakal jak vopice a ne a ne to nastartovat.
Ne nadarmo kazdy kdo ma jen kick ve skrytu duse touzi po starteru.

Ať se práší za kočárem!

#10 17.05.2011 15:32:43

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

a1   cool   ano 

#11 17.05.2011 16:08:26

Pepr
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Slovensko, Holíč
Motorka: Suzuki DR650se
1 0

mnel sem starterovku dalsi moto sem chtel kopacku protoze mna nebavilo sa starat o baterku . Mam kopacku a ked si vzpomenu na to sem ked sem to polozil v blate alebo nekde tak chytla na brnk , zadny problem za studena iba zapnut sytic a hotovo , ted bych bral starter asi iba v tech situacich kdy to clovek polozi a ne a ne to nakopnout , nebo nekde ve vyjezdu  deb1  a1 

#12 17.05.2011 16:11:07

Kraťas
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomoucký kraj
Motorka: Honda XR 400R
Věk: 29
0 0

miyamoto:

Jako vyhrocenou situaci si představim leda to, že mi motorka  chcípně před myslivcem, kterej zrovna nabíjí kulovnicu. To bych rači zmáčknul knoflík než nakopával usch  Při položení  XRka je tam ruční dekompresor, párkrát prokopu a chytne hned. U XTčka jsem si dal nejdřív v klidu cigárko a pak taky chytla hned.

#13 17.05.2011 18:22:27

peeco81
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TTR + babeTTa :)
Věk: 2000
0 0

Hosi, raz som prechadzal brod... asi 400m dlha zatopena cesta a asi pol metra vody....5 metrov pred koncom mi to zdochlo, z vody som to musel vytlacit a potom lanko nelanko, dekompresor nedekompresor som skakal jak cvicena opica. JEDNA RADA -HOSI JAK VAM NATIAHNE TROCHA VLHKOSTI, HNED ODKALIT KARBURATOR A POTOM IDE.

ready to race....

#14 18.05.2011 22:41:16

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Já když vytlačím Starou Vránu z garáže,tak to je na 5-15 min než jí dám hlas. Podle teploty. V létě jde líp,v zimě je to na dlouho. Karbec je dělanej a všechno ostatní taky vypadá gut. Asi už je to důchodkyně. Jak se jednou rozjede,tak pak už chytá celou dobu v pohodě,většinou na poprvé,ale ten první start spojí za to.

A samozřejmě občas dostane krámy a taky stávkuje. Většinou po pádu,nebo když mi někde z vlastní blbosti zdechne podtočená,tak taky nejde. Už na tom,ale pak neskáču do zblbnutí (pokud se neblíží myslivec). Když po chvíli bezvýslednýho kopání nedá hlas,tak jí nechám bejt,chvíli počkám,zakouřím a pak se ta hyena většinou probere.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#15 18.05.2011 22:54:43

xkoldy
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valašsko
Motorka: xt 600 2kf
Věk: 24
0 0

Lasky:

Nez po tom po dlouhe dobe stani skakat, tak ,alespon na XT, staci vypustit karbec a na druhe slapnuti jedes... Ta decka me nezabije a jede to hned. Zvlast po zime to je supr.

#16 18.05.2011 23:01:06

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Tel: NokiaN8
7 0

jojo, ne nadarmo se říka "velké jarní startování jednoválců" ... s těma karbecama to je dobrej trik... to mě pomáhalo i na DRku, když nechtělo chytnout... stačilo vypustit plovákovku.. poslat tam benzín z nádrže a naběhla na druhy otočení motoru  ano2 

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#17 19.05.2011 06:08:10

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Já nemyslím po dlouhý době. To je po pár dnech,nebo po týdnu,po 2 týdnech. No prostě normální provoz v sezóně. Ten první studenej start je horší a pak už chytá dobře. Tak nějak jsem si na to zvyknul a ani mě to už nerozčiluje.

Editoval Lasky (19.05.2011 14:49:50)

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#18 19.05.2011 06:33:52

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

ono na ten karbec stačí jenom pár dní. Proto vždycky dojiždim s vypnutym benzinem, ať je tam toho co nejmiň a startuje to na čerstvej...

Soused nestartoval asi měsic a jak měl plnej karbec, tak se mu zalepil hrot co ucpává přítok benzinu...

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#19 19.05.2011 10:27:23

Partridge
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XT600Z
Věk: 27
0 0

Lasky:

Zdravim, mam u svého XTčka stejný problém. Karbec jsem měl venku 4 krát, 2 krát v servisu, vše OK, ale když je venku pod 15°C, tak bych taky startoval 10 minut. Řešim to tak, že shodim sedlo a naleju trochu benalu do sání a čapne tak  napodruhé. Teplý/vlažný chytá vždy na brnk.

Co opravíš oprav a co  neopravíš odprav.

#20 19.05.2011 10:52:48

Taksnadtoto
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Bahraim-Brázdim
Motorka: TT600R
Web
0 0

se tam ten benzin musí taky dostat, je nemam problém to nastartovat po delší době, akorát když stojí dýl, tak vypustím karbec a nechám tam natýct čerstvej, a výckrát to prošlápnu bez zapalování 10-15x, a když to pořád nejde ještě našlapu

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů