Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Čištění bot

#21 06.11.2013 17:57:40

madman650
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: DR650SE
1 0

Re: Čištění bot

Motors napsal(a):

peTTR:

Boty vydrhni a vysuš, následně je postav na radiátor ať se nahřejí (kůže na botách roztáhne póry). Rozehřej si v kastrólku vodu na cca 50stupňů a dej si do toho roztavit vosk na boty. (né že ho tam hodíš jenom tak přímo do vody vyk! ).
Následně lehce rozetřeš vosk do boty. Po vychladnutí boty se uvoří film, který tě ochrání od vody.

tak to je ta největší blbost,kterou by mohl udělat-dát kůži na radiator...
kůže by neměla nikde,kde je přes 40 stupňů(dokonce ani sušena na slunci),to ti řekne každý prodejce bot a je to v každém návodu k údržbě....
kůže tak ztvrdne a popraská a nepomůže ani když ji namažeš.... a jak psal někdo výše,kombinace s WD40 je též hovadina a11 

#22 06.11.2013 19:40:57

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vepřov
Motorka: WR250F
Věk: Víc než Ježíš
3 0

madman650:

Právě že jsem psal na radiátor. Tam teplotu větší než 35 stupňů nepředpokládám....

Kdo sem postavil ten kopec, jsem říkal jako malý. Teď jsem za kopce vděčný a2 
Když se příliš soustředím abych nespadl, tak spadnu

#23 06.11.2013 21:08:09

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: 2T
Věk: 37
3 2

No, tak sranda byla, a teď něco vážně ne ?  big_smile  Svoje boty na jakémkoliv topném tělese zabít nechci  a29 

Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně musí být silný.

#24 06.11.2013 21:38:17

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

MichalEXC:

Tak s teplotou se to nesmí přehnat  stop2  Já zatím problém nemám  cool 

#25 06.11.2013 22:01:45

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM sxf 250
3 1

Thomaster:

Carlan a pak to pořádně opláchnout vodou  wink 

#26 07.11.2013 05:30:27

Řezňa
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Třinec
Motorka: EXC 200
Tel: 776693366
4 0

Já boty dosušuji novinami, krásně vytahnou tu vlhkost. Myju WAPEM, někdy kartáčem se štětinami podobnými zubnímu. Na ošetření jsem používal včelí vosk, když došel tak indulonu nebo olivový olej. Boty už mám teda starší, tak jsem se vykašlal na mějaké speciální přípravky

#27 07.11.2013 10:43:05

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 2

Takže to vidím na klasiku. Kartáček a teplou vodu s trochou nějakýho mycího prostředku. Ten CARLAN mě dost zarazil. Já ho používám na mytí motorky. Je to pěknej prevít a žere to barvu na ráfcích když se to tam nechá působit moc dlouho. A to ošetření švů včelím voskem bych viděl pozitivně. To tu někde už v nějakém téma bylo. Tak já jdu sehnat včelí vosk a umejt je, aby mě doma neprcali že je v koupelně furt bahno a písek a že bych si ty zasraný boty mohl dát už někam do prdele big_smile

#28 07.11.2013 10:47:17

d2ejazz
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jižní Čechy
Motorka: KTM 250SX, KTM GS250 1983
Věk: zralý
Tel: mám
0 0

No, nechci dávat žádná dogmata do placu, nicméně po umytí boty většinou nechám vyschnout v klidu a napajcuju je včelím voskem, nebo co mám po ruce na boty, jakým koliv krémem ... před vyjížďkou, když je opravdu hnusně, je šplíchnu WDčkem.
Mám normální boty Forma a  vyk!  po 3 letech nešetrného používání a stříkáním WDčkem jsem nezaregistroval jedinou škodu, vadu, chybu, prasklinu ... prostě nic, co by na botách jakkoliv vadilo  vyk!  Spíš naopak vidím oproti jiným, co mi omýlají, že botu WDčkem ničím, že moje boty jsou stále pružné a obzvlášť v místě spoje - švu boty s podrážkou je stále pružná, nevypraskaná .... ?!?!
Dřív, za mých mladých let si chlapi stříkali boty konkorem a jinýma sračkama a fungovali v klidu...
Samozřejmě, pokud si někdo chce boty na motokros a enduro vystavovat v obyváku, bojí se projet kaluž, protože by si je mohl ušpinit a pod., tak pro toho tyto řádky nejsou!!!
Já předpokládám, že při tomto sportovním odvětví si lidé kupují věci, s primárním účelem na ochranu sebe, svého stroje a možnosti kvalitního výkonu. Ne, aby to jen hezky vypadalo, abych dělal reklamu aspoň deseti výrobcům  -  a nejlépe sodovkářům, že?!

Tímto jsem chtěl jen říct, že pokud někdo napíše, že napajcovat boty WDčkem je kravina, tak jsem dodnes po letech nenašel jediný důvod - který by toto potvrdil.

4stroke power please.
CRF 450 R .. nevím, proč jsem si ji tak dlouho odepíral!

#29 07.11.2013 11:09:03

Prochal11
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Trhové Sviny
Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
Věk: 39
Tel: 774154754
5 3

Ošplouchnu vapkou ,nastříkam carlanem ,5min působit,znova vap a jsou jak nové poté vysušit a jednou za čas stříknu WD-čkem a žádnej problém a nepozoruji na alpinestars Tech 8 žádné změny  žádný praskliny, kůže jak dětská prdelka a švy jak tětivy do luku  big_smile 

Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)

#30 07.11.2013 13:18:02

MichalEXC
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 2

Každý má na to svůj názor a má svoje zkušenosti, a určitě je dobrý to sem napsat. Ať si to pak každý přebere po svém a použije z toho co uzná sám za vhodný ne ? smile

#31 20.01.2014 09:00:47

kubba
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ústí nad Orlicí
Motorka: Husaberg FE 450
Věk: 18
0 0

Boty jsem umýval jednou wapkou a to je mám dva roky  big_smile je to uplně zbytečný  smile 

Koupím: nakopávačku husaberg 2002-2008
             díly na husaberg kolem roku 2006

#32 20.01.2014 09:24:29

Mě se osvědčilo, boty umeju vodou, jarem a kartáčkem. Vnitřek umeju tak že tam naleju prací gel a vypláchnu. Nechám oschnout v koupelně u topení, né na topeníyikes) pak mám vysoušeče bot, skvělej pomocník nejsou tam vysoké teploty a boty krasně vyschnou. Pak vemu včelí  vosk a namažu švy a kožené části. Nechám to zaschnout a pak se může setřít, ale vždy se to krásně v sáklo, takže nebylo potřeba, plastové a uměletiny nastříkám silkalem a je hotovo. smile 

#33 20.01.2014 09:44:39

xbady
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Bystřice nad Pernštejnem
Motorka: KTM EXC 300
Věk: 19
0 0

Ten včelí vosk to kupujete nekde ve forme krémů nebo jak? Děda je včelař takže nemam problém sehnat i tuhý.. Tím to jde taky nebo jak? Napadlo mě nechat ho rozehrat ve vodni lazni a pak nejakym hadrikem nebo steteckem nanest na švy... Je to pi*ovina nebo jak?

#34 20.01.2014 10:19:26

Motors
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

xbady:

Používám toto: http://www.psihubik.cz/cs/produkty/dopl … e=category
Mám to z doby, kdy to prodávali za 50Kč a dávali k nové kombinéze(možná dávají i teď).

#35 20.01.2014 10:43:51

xbady: Kupuji včelí vosk ve sportě (Nikwax), používám to hlavně na pohorky ošetří to kůži a hlavně to nepropoušťí vodu smile 

#36 20.01.2014 10:56:25

mně nestačí uschnout :-)

#37 20.01.2014 14:02:05

Při normální teplotě do cca 25 až 30ˇC vosk ztuhne a zalije póry. Olej je roztáhne. Krém je mezi. Všechno odpuzuje vodu. Vosk vydrží nejdéle a společně s krémem a některými oleji je "přírodní". Co má na obalu, že dráždí pokožku, asi pro kůži nebude úplně košer ani když je mrtvá dead  Na švy jsem zkusil napatlat zátěr na švy stanů viz odkaz na podobný lepidlo. Je to vláčné, vydrželo to přes půl roku a docela to pomohlo. Akorát to vypadá jak kdyby bota byla posmrkaná a1  a31  a1 
Jinak voskuji rukama - většinou vosk dostatečně zvláční, případně přejedu fénem nebo opatrně k/na topení podle jak nastavím teplotu. Sušit je asi nejlepší tak okolo teploty parného léta smile 30ˇC, to by ta kráva mohla pamatovat a1  (buvolí z Afriky může více http://www.motorkari.cz/motobazar/vybav … 74041.html)

http://www.hudy.cz/lepidla/mcnett-seamsure,10594.html

Editoval ludek (20.01.2014 14:17:36)

#38 29.07.2015 12:39:41

Kulda73
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 125 LC2, HSQ WR 125, Honda XL600
Věk: 17
Tel: 605482397
0 0

Neporadíte mi jak vyčistit z botu jakoby mastnotu od řadičky?Vím,že nebudou jak novénale aspoň je drobně oživit smile 

Kawa Power!

#39 29.07.2015 12:49:16

Filda
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chemička
Motorka: KTM 250 EXC TPI
3 0

Kulda73 napsal(a):

Neporadíte mi jak vyčistit z botu jakoby mastnotu od řadičky?Vím,že nebudou jak novénale aspoň je drobně oživit smile 

Jemný kartáč a normálně cif co je na čistění koupelny a vydrhneš to v pohodě

Žádný kopec není tak velký, aby nešel vyjet.

#40 29.07.2015 14:09:40

Vlk : všechny boty jsou ze syntetické kůže...
WD 40 může bát dobrý nápad, co nejdřív to vyzkouším  ano . V žádném případě není důvod, že by mohl čemukoliv ublížit.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů