Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Kde koupit náhradní díly? zahraničí?

#1 20.04.2011 18:25:35

martta
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XT 600 (96), CRF 450R (08)
0 0

Kde koupit náhradní díly? zahraničí?

Tak řeším velice nemilou situaci. Mrška (CRF 450R 08) přestala řadit. Odvezl jsem ji mechanikovi a dnes se dozvěděl výsledek. Hromada dílu ko - prasknul uvnitř váleček, nějaká kolečka, vidličky,..(zatím přesně nevím) předběžný odhad mezi 15 a 20 tis.
Tak se chci zeptat - kde a jak kupujete díly na tyhle „větší“ opravy. U běžných věcí asi nemá cenu tohle řešit, ale když už je toho víc, tak přemýšlím vzít ze zahraničí!?
Tedy mě zajímá - kdo, odkud a jaké máte zkušeností, popř. kde sehnat tady za rozumné peníze...
díky moc

#2 20.04.2011 22:26:21

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Re: Kde koupit náhradní díly? zahraničí?

myslim že ze zahraničí už to moc nepomuže. Zdá se mi že cokoli nad 8€ už se znova daní, takže to je dalšich 20% navíc a to už máš lepši koupit tady a nemusiš tak dlouho čekat...

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#3 20.04.2011 22:56:02

s prominutím musím říct, že česká pošta jsou ohromný kokoti! počet balíků, které musejí "zrdžet" vzrostl 8x, ale přijali jen 20 zaměstnanců navíc a prostory a systém ponechaly.... výsledek? ze čtyř balíků dva už jdou dva měsíce, jeden měsíc a půl a poslední měsíc... vše posíláno po USPS jaki Priority mail... záruční doba 8 pracovních týdnů, jeden balík už přesáhl tuhle dobu, každej den jim tam píšu a jen mne utěšujou a furt nic...

edit: kvůli nim nemůžu složit motor, takže proto jsem tak nasraný... měl jsem naplánovaný ho složit v únoru... nějak se to protáhlo... venku svítí a já se nemůžu proletět na YZ-ku...

Editoval Williams (20.04.2011 22:57:32)

#4 20.04.2011 23:51:42

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM sxf 250
3 1

Williams:

Určitě si ale dostal tracking number od prodejce tak bys měl vědět kde se balík nachází nebo ne?.. já si posílal věci taky přes usps to nejlevnejsi poštovný a do týdne jsem to měl doma a asi 4 veci po sobe takhle a jenom jednou mi to zdrželi na celnici a chtěli nějak doložit cenu zboží. Mluvím o věcech z USA tedy. Zkusil bych se ješte zeptat na celní správě nebo jestli to nějak zadržuje ta centrální pošta co je v Praze na Plzeňský.

Mimochodem jak je to teď přesně s tou daní někde jsem četl o 22eurech tady zase píšete osm .. Ono tak či tak je to na ho*no stejnak ale jen pro zajímavost smile a jestli se počíta clo z celé částky s poštovným nebo jen z ceny zboží. Toho jsem se nikde pořádně nedopátral a každý řiká něco trochu jiného

#5 21.04.2011 00:10:40

beachbitch: balíky mi chodí ze státu v hojném počtu... track hlásí přílet do ČR... pokud posíláš přes USPS do celních poplatků se ti nepočítá poštovné... pokud posíláš přes soukromé firmy (DHL, UPS) platíš poplatky i s poštovným...

před měsícem byl limit 150 eur... dnes je jak píše podle norem EU 22 eur... bohužel i před tímto snížením limitu to byla pakárna... dlouhé fronty a prac. doba do 16:00...  roll  roll  roll 

#6 21.04.2011 09:50:35

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Williams:

Jasně tak bych to viděl na tu celnici si zavolat a tlačit tam na ne. Měsíc na balík z USA je myslím docela hodně.. To mi dřív chodili i věci z Číny a to to bylo posíláno bůhví jakou pochybnou poštou. To že to bylo dřív 150 vím jenom jsem si nebyl jistej teď, každopádně je to asi už jedno za 22eur človek skoro nic nekoupí a to je teď ten kurz dolaru tak příznivej  hmm 
Tak přeju ať to co nejdřív přijde.

Mimochodem s tou pracovní dobou to jsou borci a to ještě když jsem si tam proto dojel osobně tak jsem platilo kilo navíc, že ten skladník tam udělal deset kroku ve skladě  big_smile 

#7 21.04.2011 10:31:15

martta
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Navrc.WR-F:
Jojo, toho jsem si vedom, ale když na to tak koukám, tak ty ceny ve státech jsou poloviční, než tady. A ty cla a daně zas tolik nedělají - koukla jsem není to taková hrůza..myslím, že se to i tak vyplatí.

Navíc si začínám pohráývat s myšlenkou koupit to na ebay starší - popř. se to staří dá sehnat i tady.. ale nevim, jestli to neni moc velké riziko - jedná se mi o celý mechanizmus řazení... ale nevim, jak je to s opotřebením těhle dílů..

#8 21.04.2011 11:13:46

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Gotham City
Motorka: Gas Gas, ČZ 175/487
Věk: 31
0 0

páč tady v čechách jsou zloději, kteří s co nejmenším přičiněním chtějí vydělat co nejvíce peněz.. všechny věci, ať oblečení či věci pro sport jakéhokoli druhu jsou levnější už ve většině okolních států..  a18  Od tématu, sorry, ale tohle mě děsně vytáčí..  lol 

Harry, jdu do baráku!

#9 21.04.2011 11:59:28

Jimmos: ono okolní státy už nejsou o moc levnější... možná ještě Anglii, tam se dají některé věci sehnat levněji... v USA jsou ceny hlavně tak nízko díky jejich suprově vymyšlený přepravě zboží... všechno tahají obrovskýma vlakama... sice  musí jezdit dál, ale když na vlak hodí 250 kontejnerů, tak už cena za kilo váhy rapidně klesá... země v evropě už se taky probouzejí a začínají preferovat vlakovou přepravu.. jen v čechách to moc nejde, když za vlak zaplatí víc, než za cestu po vlastní ose...

#10 21.04.2011 13:04:29

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Williams napsal(a):

Jimmos: ono okolní státy už nejsou o moc levnější... možná ještě Anglii, tam se dají některé věci sehnat levněji... v USA jsou ceny hlavně tak nízko díky jejich suprově vymyšlený přepravě zboží... všechno tahají obrovskýma vlakama... sice  musí jezdit dál, ale když na vlak hodí 250 kontejnerů, tak už cena za kilo váhy rapidně klesá... země v evropě už se taky probouzejí a začínají preferovat vlakovou přepravu.. jen v čechách to moc nejde, když za vlak zaplatí víc, než za cestu po vlastní ose...

Je to tak, většina zboží přepravovaného kamiony by mohla přejít pod železnici s daleko menšími náklady, nehledě na oblíbenou ekologii.-))  Zázemí pro to bylo, obnova bude složitější, ale nevyhnutelná. Vždy když v televizi slyším zástupce dopravců s argumentem o teplém rohlíku a čerstvém mléku na stole, zakroutil bych mu krkem..  big_smile  big_smile  big_smile 
Pokud ale bereš v úvahu cenu zboží k příjmu obyvatel, čísla se rapidně změní.. Nehledě na reálnou cenu výrobku, která se mnohdy liší od ceny koncové v řádech desítek až stovek procent..

Zase od tématu, tak opět omluva..

Editoval Jimmos (21.04.2011 13:11:06)

Harry, jdu do baráku!

#11 21.04.2011 13:12:51

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Mít někoho ve státech, kdo ti to koupí a pak pošle..

Harry, jdu do baráku!

#12 21.04.2011 15:22:01

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Jimmos:

A pak mít ještě kliku aby ti do toho nějakej snaživej celník nevlezl a nezjistil si jakou to má cenu. Právo na to myslím maj a pak budeš platit stejnak. Ale jak už tady bylo řečeno i ss tou daní se něco stále vyplatí ze státu než tady.

Zajímalo by mě z jakého důvodu je tu spousta vecí o tolik dražší no bohužel.
Kupříkladu v Polsku jsou třeba komponenty na kolo levnější jak je to s motorkama bohužel nevím. Ale jelikož tam maj i levnejší benzín a naftu tak kdoví.

#13 21.04.2011 16:52:29

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

beachbitch: zatím se mi to naštěstí nestalo, je fakt že šlo převážně o drobnosti.. to řazení není také z největších..

Editoval Jimmos (21.04.2011 16:53:15)

Harry, jdu do baráku!

#14 21.04.2011 17:33:17

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Jimmos:

jasně neříkám že to je pravidlo  smile 

#15 21.04.2011 19:48:46

xLumpik
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Opava
Motorka: KTM EXC 450 R (2003), XR 400 (1997)
Věk: 27
Tel: 724509995
0 0

Já mám prozatím většinou dobré zkušenosti. Teď mi přišla sada na repas přepákování cena u nás 2500,- a já ji mám z USA za 1550,- i s poštovným, doma to bylo za 13 dní a žádné clo jsem kupodivu neplatil, takže spokojenost... ano ... Ale vidím, že všeho dočasu roll 

Bahno, kaluže a louže... hlavně, že to řádně klouže...

#16 22.04.2011 08:02:52

martta
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

xLumpik:

Tak to jsi měl asi docela štěstí. Co jsem se bavil se známými, tak je to teď hrůza - jak je popsáno výše - celníci neustále zdržují a vymýšlí si nesmysly.
Nakonec to vezmu asi v hondě na Jarově - cenu mají v rámci možností, dodání do dvou dnů a do konce dubna mají údajně 15% slevu. Naštěstí to nakonec není taková katastrofa - materiál snad do 12......

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů