Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Problem při skoku

#21 17.04.2011 21:45:48

Nortik
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Litoměřice
Motorka: RMZ 450 2013, Offmotos 33 B
Věk: 34
0 0

Re: Problem při skoku

jardy:

Za sebe radím, najít malej skok a hopkat to pořád dokolečka dokud se nedostaneš do fáze, kdy pozice nohou na stupačkách je automatika. Skok by měl být pokud možno s oblou odrazovou plochou, nic ostrého. Prostě něco, co tě háže do směru samo a má hodně mírnou dopadovou plochu. Toč to dokola a zkoušej pozorovat, jak se hýbeš a co děláš při odrazu v letu a při dopadu.

Co se týče držení motorky nohama, tak ji drž pevně ,ale ne křečovitě, pro začátek tiskni mašinu jen kotníky. Když ji křečovitě sevřeš kotníky i koleny a neodhadneš odraz riskuješ, že půjděš moc na zadek, nebo naopak. Já ji osobně držím jen dokud nemám rychlost dostatečnou na zvládnutí skoku, před odrazem už jen středně tisknu kotníky a v letu mám většinou nohy volně, takže jdou mírně ze stupaček. Pokud jde o odrazy pod plynem....z výjezdu a pod, držím ji pevně a na hraně odrazu  povoluji a držím kotníky pro lepší pohyb.

Každý na to jde maličko jinak, já se snažím jezdit na jistotu a zatím to celkem  heh2  vychází. Pěknému skoku, ale fakt neodolám, tam musí jít adrenalin na první místo.  ano  gp a když se povede i malej trik,tak jsem fakt spokojenej. a12  usch 

Na konci života se chci ohlédnout a něco za sebou vidět.......jednu stopu big_smile

#22 17.04.2011 22:17:43

Lišák
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: prodaná
Věk: 32
Tel: Nokia, Kocábov : )
2 0

jardy:

zdar, je těžký poradit když to člověk sám pořádně prakticky neumí, ale trochu teorie jsem za ty roky trochu pochytil : ) na MX jsou tlumice zaklad, olej v nich tak  nevydrží dlouho, je třeba ho často servisovat, aby tlumic sel jak má.
Další věc je typ skoku, a technika skoku, každý je jiný, jsou tu různé možnosti:

-když na tom jezdec sedí při odrazu, je tlumic při odrazu zamáčklý a tím pádem tě to vyhazuje ze supaček, ne při každém skoku je to na chybu..ale je třeba to vyrovnat tělem, špatně se to popisuje..

-další je, že más možná nefunkční tlumič, který takzvaně kope (poznáš to tak, že zamáčkneš-zatlumiš zadkem, pokud to se rychle vrací zpět je to špatně  a začal bych tu).

-další věc je jak píše kolega, ještě záleží na tom jak je upravená lavice (odrazová hrana) neměla by být moc naostřená, pro začátek plynule zaoblená a nájezd by neměl být moc krátký a prudký,..

Editoval Bazi (29.04.2011 13:45:31)

#23 18.04.2011 21:24:01

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
Věk: 25
1 0

Tlumice snad sou dobre pres zimu zadek sel na komplet generalku a zadek sme si delal sam gufera olej prachovky

Auto se používá jen když nejede motorka.

#24 29.04.2011 13:35:04

Lasky:

Je mi 53 let a jezdím enduro WR 450 a hobby motokros na ČZ 380 již několik let,musím se podivit nad tvými příspěvky.Pochybuji o tvé kondici(viz tvé foto).

ing.Zdeněk Rubal

#25 29.04.2011 13:49:30

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Pročpak hned tak zhurta?
Zkus se možná více rozpovídat - my se tady snažíme si spíše pomáhat....
http://www.offmoto.com/viewtopic.php?id=2839

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#26 29.04.2011 14:06:23

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

nechapu tvuj příspěvek co je na mojim foto? akorat tam mam hondu jak ji davam do kupy tzn go zadniho tlumiče předky sme si dělal sam ložiska v kolech atd. a o me kondicy na velke motorce jezdim od minuleho roku tzn yamaha yz125 pak toto a na pořadne draze sem byl poprve tak se snažím nabrat co nejvice skušenosti a co nejvice rad. nevim co ja na tom špatneho nebo ty si snad spadnul učeny z nebe??

#27 29.04.2011 14:08:44

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

a když už ti vadi moje fotky nebo přispěvky tak se na nich prostě nedivej a nečti psal sem už na začaktu zadne trapne komentaře tohoto typu ja sem žadal o radu! pokud to neumíš přečíst tak z5 do školy

#28 29.04.2011 14:16:51

Leorim
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jaroměřice nad Rokytnou
Motorka: TT600R
Tel: Nokia x6
4 0

jardy:Vždycky se nějakej ..... najde a32 at se ti daří taky mi to nějak zvlášt nejde.tudle sem brousil hlavou málem vo přední kolo big_smile 

#29 29.04.2011 14:34:20

Nortik
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Leorim:

a1  Já říkám, že každej krok na mašině se musí řádně orazítkovat tlamou , jinak se nesnažíš  ano 

PS: v neděli jdu razítkovat troják s krátkým rozjezdem ze zatáčky. Je to pěknej hajzl skok a29 , nakopává a nemáme se rádi, ale jak padne, tak budu nejveselejší ksicht na trati a pak ztrapnim já jeho whipem (když ustojim dopad ) usch 

Na konci života se chci ohlédnout a něco za sebou vidět.......jednu stopu big_smile

#30 29.04.2011 14:37:08

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Kluci klid - Zdena si přečte pravidla a určitě se podle nich bude chovat.... cool 

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#31 29.04.2011 14:56:35

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

mě už se jednou stalo že sme při takem malem skoku jedne z prvnich sem neuměl ani moc skakat porstě nic a přeletěl sem přes řídítka a1  a1 
ale naštěstí sme si vzal nějakou ut helmu a enduro bundu takže až tak to nebylo ale motorka mě přejela:D a docela i modřiny:D a ktomu to patří:-)

#32 29.04.2011 15:41:27

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

jardy:

Musíš ty příspěvky číst pořádně.Jestli jsem to dobře pochopil,tak panu ing.Rubalovi Tvoje foto nevadí. Naráží evidentně na to že jsem tlustej jako prase(což viděl mé fotce) a proto asi nemám na enduru co dělat. Zřejmě má jiný světonázor než já a tudíž se pozastavuje nad příspěvky,které jsem napsal.

Zdenda Rubal:

Já jsem proti Vám o něco mladší,ale sám se cítím v dobré fyzické i psychické kondici. I přes svou váhu 120kg.  Samozřejmě slovo "dobré" může být velmi relativní.Můj názor na svět nekoresponduje s většinovým proudem a tudíž si i někteří moji známí myslí,že nejsem zcela normální. Nicméně nerozumím tomu proč bychom zde měli hodnotit kondici toho,či onoho člověka. Nepamatuji si,že bych se zde někdy pasoval do role závodníka,nebo rádoby závodníka a tudíž moje fyzická kondice není až tak podstatná. Pokud se ona poznámka týká nějakého konkrétního příspěvku,můžete mi ho připomenout a rád své stanovisko více rozvedu.
Jinak si samozřejmě velmi dobře uvědomuji,že není na světě člověka,který by pozitivně zaujal 100% ostatních lidí. Pokud je to tak,pak Vám nezbývá,než mé příspěvky bez čtení přecházet dál. Je přece normální někoho nemít rád.

Přeji hezký den.
Martin Lohonka.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#33 29.04.2011 16:26:48

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Lasky:

myslím si že na tvoji vyšku idealni vaha

#34 29.04.2011 18:33:59

Nortik
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Lasky:

Klobouk dolů, hezky jsi mu odpověděl.  ano  ano  ano  Přeji xxxxxx super prožitých Km  big_smile  gp 

A je mi líto, té ubohosti lidí, co čumí kolem sebe a zajímají se o život ostatních, místo aby začali u sebe samého a nechali ostatní žít.  a13  ne 

#35 29.04.2011 19:13:04

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Nortik:
no jako nereknu kdyby mu bylo +- 20let ale už 53lety už by mohl něco malo vedět co se ma psat a co ne nechapu jak mu nekdo mohl dat ING. kdyz tady pise takove trapne kecy otom kdo ma jakou postavu

#36 29.04.2011 19:32:54

kiwibibo
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM XC 300, Honda Dominator NX 650
Věk: 29
Web
15 10

jardy: bohužiaľ titul pred menom nič nehovorí o správaní človeka  a11 

exc.300.blogspot.com

Men do not quit playing because they grow old, they grow old because they quit playing.

#37 29.04.2011 19:41:00

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

kiwibibo:

tak titul mozna nie ale ty roky by už mohly apson neco

#38 29.04.2011 20:32:14

motoline.cz
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Věk: 40
Tel: 724938355
10 1

jardy - ty jsi magor  lol 

Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc.

#39 29.04.2011 20:46:00

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: North Tristan Kingdom
Motorka: KTM EXC 250 06
Věk: 25.0
Tel: černý
17 0

Vzdělaní lidé často lpí na svých vědomostech, považují je za konečné odpovědi a s jejich pomocí ponižují ty "méně vzdělané". Ale znalosti nikdy nejsou konečné, neustále se rozvíjejí a přetváří. Respektuji vzdělane lidi a mam před nima uctu a pokoru tím chci říct že je nehažu všechny do jednoho pytle nejde o vzdělaní jde o to jaky je kdo člověk.

Editoval Tristan (29.04.2011 20:50:30)

Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...

#40 29.04.2011 20:55:10

jardy
Bahňák °
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

motoline.cz:

kua nemachruj bo uz od tebe nevemu ani kapku oleje:D jo po kolik mas castrol do benalu?big_smile porad stejna cena? tzn nebo slevicka?big_smile jo a mel bys ochranou košilu?

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů