Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

yamaha

#1 03.03.2011 11:09:00

yamaha

Ahoj všem. Potřeboval bych nějakou tu radu. Mám yamahu TT600r a chtěl bych to vyměnit za něco ostřejšího. Nemám to na tratě, ale jen tak do lesa atd. Chtěl bych něco jako yamahu - yz 426, 450, wr 400, 426. Nějak nevím do které z těchto moto jít. Hlavně abych do toho nesypal porád peníze, ale u ostrých moto se s tím asi kapku počítat musí, no. Díky za info.

#2 03.03.2011 11:17:47

martan
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Hranicko
Motorka: už nic
Věk: 41
Tel: samsung
2 0

Re: yamaha

Hejzljan:

Já myslím,že pokud nechceš jezdit tratě apod.,tak je TTR dobrá volba a nechal bych si ji.Samozřejmě,že dnešní trend je mít co nejsilnější nejlehčí,ale ve spolehlivosti a údržbě se jí máloco vyrovná.

#3 03.03.2011 11:27:38

martan:
Když právě ta hmotnost mě na ní štve nejvíc. O výkon by mě ani tak nešlo. Jako 150 kilo nebo kolik to vlastně má (spíš ještě víc) do terénu fakt už moc není. Jo tak na louky, cesty atd. ,ale těžkej terén v lese? Kamarádi s kterejma jezdím maj většinou EXCka a WRy a nadřou se na překonání nějaký překážky o dost míň. Navíc už ji mám přes 4 roky, tak bych rád zkusil aspoň na sezonu něco jinýho. Je dost možný že se k ní jednou zas rád vrátím...

#4 03.03.2011 11:37:50

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Naprosto chapu jak to mas. Jsem na tom uplne stejne. Vzhledem k penezum jsem se rozhodnul prisetrit aby byl vyber z motorek teoreticky v lepsim stavu... Nema podle me smysl kupovat takhle ostry stroje za par kc. Ti co prodavaji za malo, vedi proc - ty motorky toho maji uz dost za sebou a vystridanych x majitelu...moc neverim ze se da sehnat v rozmezi 50-60 slusnej stroj...  roll 

Proto nechavam ttr, kde vim co mam, i kdyz udrzba relativne stejna jako na ostre, snad jen na oleji najedes trosku vic... 
Pokud teda ti na motorce zalezi...  wink
Dal jsem prevody vic do sily a uz se tesim na sezonu...  ano 

Navic dobrej pilot zalita i na vratech od chliva a tak si rikam ze alespon potrenuju...   lol 

#5 03.03.2011 11:44:18

Honzan:

No já myslel, že bych koupil něco levnýho a hned pro sichr tomu udělal go. Když bych koupil starší YZ (kolem 40 se necha sehnat) a udělal ji hned GO, tak myslím, že je to porád lepší než koupit něco za 60 co může bejt uplně stejně v posledním tažení.

#6 03.03.2011 12:09:37

Lišák
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: prodaná
Věk: 32
Tel: Nokia, Kocábov : )
2 0

Hejzljan:

ja bych si nechal to co mas, k tem 60 prisetril jeste jednou tolik (vim ze to neni jentak jak se pise) a koupil bych si uplne novou, ne sice posledni model (ale krosa) a mas minimalne na 5let pokoj se vsim, investice do oprav=0kc pokud jezdis sem tam. Za ty roky to mam vyskousene, nemusis nic resit, jen jezdis, nemusis nad nicim premyslet, mas klid smile sem ti moc neporadil, ze :-)

#7 03.03.2011 12:15:49

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Gotham City
Motorka: Gas Gas, ČZ 175/487
Věk: 31
0 0

Bazi napsal(a):

Hejzljan:

ja bych si nechal to co mas, k tem 60 prisetril jeste jednou tolik (vim ze to neni jentak jak se pise) a koupil bych si uplne novou, ne sice posledni model (ale krosa) a mas minimalne na 5let pokoj se vsim, investice do oprav=0kc pokud jezdis sem tam. Za ty roky to mam vyskousene, nemusis nic resit, jen jezdis, nemusis nad nicim premyslet, mas klid smile sem ti moc neporadil, ze :-)

Tomu sám nevěříš, že ne??  hmm  yikes 

Harry, jdu do baráku!

#8 03.03.2011 12:18:10

Bazi:

No právě big_smile Jsem spíš myslel, že mi někdo něco řekne k těm jednotlivejm motorkám... Mám v plánu to prozatím zkusit jen na jednu či dvě sezony a jelikož jezdím jen víkendově, to by bylo aby mi to nevydrželo, když hned na začátku udělám GO... Jestli je nějakej rozdíl mezi Yz a WR co se motoru týče, jestli jít spíš do 400, 426 nebo 450. Na čem se mi bude líp jezdit (když na to jdu z 600), pak co se poruchovosti týče. Atd.

#9 03.03.2011 12:23:50

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Hejzljan napsal(a):

martan:
Když právě ta hmotnost mě na ní štve nejvíc. O výkon by mě ani tak nešlo. Jako 150 kilo nebo kolik to vlastně má (spíš ještě víc) do terénu fakt už moc není. Jo tak na louky, cesty atd. ,ale těžkej terén v lese? Kamarádi s kterejma jezdím maj většinou EXCka a WRy a nadřou se na překonání nějaký překážky o dost míň. Navíc už ji mám přes 4 roky, tak bych rád zkusil aspoň na sezonu něco jinýho. Je dost možný že se k ní jednou zas rád vrátím...

Já to měl stejný... jen ještě o trochu těší... je fakt že s něčím jako WR se nadřeš polovic, bude tě to víc bavit a dovolíš si větší píčoviny.. Ale za je pravda, že ty náklady tomu budou přímo úměrné.. U toho TTR v podstatě neřešíš nic.. Ale nesouhlasím s názorem, že notně potřebuješ novou motorku či motorku za sto tisíc, aby to za něco stálo... když si počkáš a nevezmeš první šmucku kterou potkáš, tak už od šedesáti koupíš pěknou věc.. Někdy i kolikrát za míň, ale to musíš mít štěstí..

Harry, jdu do baráku!

#10 03.03.2011 12:27:29

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Hejzljan: Na endurko spíš WR, já jezdím na YZ a absence dokladů mě trochu limituje..  ta jednička je na tech. pasáže dost rychlá, ale nechá se na to zvyknout..  a "kucí" od KTM ti řeknou že je to fošna  a1 , ale spokojenost  ano 

Editoval Jimmos (03.03.2011 12:30:37)

Harry, jdu do baráku!

#11 03.03.2011 12:49:10

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Hejzljan: urcite to je reseni, akorat yz je kroska, bez papiru a na enduro bude tvrda a mit blbe kvalty... ale aji tak se urcite da a dost kluku na tom tak jezdi...
No a kdyz jsem koukal na wr 400, tak bych sundal 25 kg ale za kolik tis. investic? odhaduju tech 25 kdyz to udelas jako GO opravdu... navic nema starter. Me to za to nestoji, mozna jinymu ano - to si zvaz sam... Zajimavejsi jsou az wr450, prip 250, ale to uz jsi s cenou jinde...   heh11 

#12 03.03.2011 13:19:26

Honzan:

No pak mě ještě napadla YZ 250 2t. Nijak na 4t netrvám. Projel jsem se na kamošovým dvoutaktu a myslím, že bych si na to po chvíli zvykl. Ale teda vůbec nevím, jak jsou na tom co se udržby týče. Vyměna pístní sady, olej v převodovce atd. Jinak spotřeba bude asi větší, ne? Mimo toho že se olej lije ještě do benzínu...

#13 03.03.2011 13:45:43

martan
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Hranicko
Motorka: už nic
Věk: 41
Tel: samsung
2 0

nic ve zlým,ale vyloženě střílíš od boku.Já myslím,že by sis měl nejdřív udělat jasno na co tu motorku vlastně budeš mít.Představa že někde v lese trápíš YZ 250 ou2 ,myslím že taková motka je vyloženě na trať.

#14 03.03.2011 14:16:15

martan:

To asi zas až tak uplně pravda nebude, protože zrovna ten co ji má, má ji už asi 2 roky. Trápí ji docela dost a problémy s ní nemá... Navíc ty máš TT, tak tohle byl spíš dotaz na někoho kdo dvoutakta má a ví o něm něco.

#15 03.03.2011 14:35:05

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

martan: ta motorka nepozná jestli jezdí po trati nebo po loukách a lesích... jde především o jezdce..

Harry, jdu do baráku!

#16 03.03.2011 14:41:10

volodaj
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Martin
Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
5 1

Rok som jazdil enduro na CR 250R a už by som nemenil. Tie dlhé rýchlosti hlavne jednotka sú pre hobby jazdca utrpenie v lese. dobrý jazdec, ktorý všade páli sa až tak netrápi. Za ten rok som menil 2x spojku. To je ale stále lepšie ako kamarát, ktorý jazdil enduro na KX 450f, ten za rok vymenil spojky asi 3 alebo 4. Raz novú zlikvidoval za jeden výjazd. Keď jazdíš ťažší terén (výjazdy pomedzi stromy, potoky, nejaké trialové prvky) tak nerobí iné ako spojkuješ. Teda ak nie si ozaj pálič, ktorý sa to nebojí hocikde poslať vo vyššej rýchlosti.

Ak chceš ale do hory silou-mocou MX, tak by som šiel do 2T, prípadne 250 4T. 450 4T je v hore už dosť, treba jej držať plyn, lebo ju ľahko zadusíš. Zabudni na jazdenie ako na TT-R na nizučkých otáčkach. Tieto motory na to nie sú stavané a moc radi to nemajú.

#17 03.03.2011 15:40:08

za prvé záleží na co jí budeš chtít... s papírama nebo bez... nic proti zdejším zastáncům TT, ale myslet, znamená hovno vědět...

jak jsem již psal v jiném tématu, TT je motorka na cestování po lesních cestách... do hospody, města, za kamarádama... samozřejmně se dá na TT jezdit hárd endůro, ale chce to mýt vybroušený styl a přesné ovládání těla a motorky, jinak se z toho stává noční můra.... v případě většího pádu otevřený rám nemá zrovna nejlepší vlastnosti ochrany motoru a stává se z toho noční můra i pro motor... o vánocích jsem byl prohnat TT a díky mému naprosto prkenému a špatnému stylu jízdy jsem motorku párkrát nepěkně odložil, teď jsem jí byl prohlédnout a buhužel jsem zjistil, že na hodně místech začíná vzlínat olej ven (hlavně mezi kartery)... takže tím bych TT 600 vyloučil, pokud chceš na motorce blbnout...

krosky jsou na blbnutí ideální, pokud nepotřebuješ SPZ... výkon se dá samozřejmě dostat i do spodu (laďák, směs) dá se hodně najít na zahraničních fórech a dost často se o tom bavěj jako o úpravě na Supercross... třeba taková RMZ má krouťák už v sérii od spodku... nedávno jsem si koupil jako záložní (spíše pro bráchu  big_smile ) YZ 426 01... pokud si to člověk dělá sám a nebojí se shánět nej cenu, tak se dá GO motoru udělat do 9 000... takže pokud se nebojíš nějakého rozebírání, tak si klidně kup nějakou YZ 450 a udělej GO... určitě na to budeš blbnout víc... a převodů se taky neboj, dá se udělat poměr, že je ta jednička pomalá...

Volodaj: trochu SCI-FI spálit spojku za jeden výjezd...

#18 03.03.2011 15:45:36

petan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha - západ
Motorka: *** KTM 690 ***
Věk: mládí v prd... do důchodu daleko
1 0

Kup si eduro 400 - 450 (690 lol ) má to jinak odstupňovanou převodovku. Bude se ti jezdit líp.
Vlastní zkušenost ano2 

Vem za ní

#19 03.03.2011 16:04:13

volodaj
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Martin
Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
5 1

Wlliams> Nepotrebujem si vymýšľať. Bol som tam a videl to na vlastné oči.

#20 03.03.2011 16:36:35

tak to muselo být ovlivněno i nějak jinak, třeba olej nebo tak, protože se mi tomu nehce věřit, že by tak mocně spojkoval až by uspojkoval...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů