Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

BLATA 125

#21 28.11.2010 13:00:31

enduro
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lipnice nad Sázavou
Motorka: BLATA 125 Enduro
Věk: 17
Tel: sony ericson
0 0

Re: BLATA 125

to Jawson ty jsi měl v 16 6kilo??  smile   neutral   big_smile   nee1  a já zatím počkám co odpoví robert a pak se uvidí

Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.

#22 28.11.2010 13:23:02

Jawson
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Znojmo
Věk: 24
2 0

enduro:

Jo jo.. smile je to vklidu,ze začátku sem si zvykal no,docela mi to startování dávalo zabrat,ale pak už vpohodě.. smile  gp 
Jinak se můžeš čumnout do fotogaleria mám tam nějaké fota s doby XT a na Youtube mám taky nějaká videa.. wink 

Editoval Jawson (28.11.2010 13:24:12)

FULL GAZ..!
Ride fast or be last..
Není důležité mít omezovač v motorce,ale v hlavě..

#23 28.11.2010 15:08:58

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DKnL
2 0

kup si nějaký enduro bez papírů nejlépe 350cm nebo 400ccm a v 18ti kup seškrcený šestikilo, blata nemá cenu, je to takovej kozí dech....to KX nebo DT je určitě lepší

Editoval Kubeja (28.11.2010 15:09:21)

#24 28.11.2010 15:30:49

B.Stratton
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: Houska TE/TC 570 (r.v. 2002)
Věk: 31
Tel: +420775112555
0 0

Kubeja napsal(a):

kup si nějaký enduro bez papírů nejlépe 350cm nebo 400ccm a v 18ti kup seškrcený šestikilo, blata nemá cenu, je to takovej kozí dech....to KX nebo DT je určitě lepší

No já bych šel stejně legální cestou jeden Jawson tady už stačí  tongue  (Jinak taky bych radši šel do japonce (nebo Italie, ale to je zase moje zaujatost ), nic proti Blatě ale přece jenom je to její první počin v motorkách...

Pila je prostě pila smile

#25 28.11.2010 16:05:28

enduro
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lipnice nad Sázavou
Motorka: BLATA 125 Enduro
Věk: 17
Tel: sony ericson
0 0

kdybych chtěl moto bez papírů tak by sem si nedělal řidičák .......  nee1 

Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.

#26 28.11.2010 18:49:45

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Osobně bych taky raději zvolil DT125. Je to hodně rozšířená motorka, která i docela jede (v otevřený verzi) a dá se s ní i docela krosit. Navíc se dá koupit za rozum a hlavně ojetá i rozumně prodat. Když chceš 4takt, tak mrkni na XT125. Ta sice nemá tolik koní jako DT, ale oproti Blatě je to stejně furt o kus lepší a podle mě i hezčí. Navíc se dají koupit fakt levně.
Já bych taky rád podpořil český výrobek, ale Blata je podle mě spíš přešlap než výhra.

Dej koním pít...

#27 28.11.2010 19:21:50

Maca
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Suzuki
Věk: 18
0 0

Nechteho kluka byt. At si kazdy poridi co se mu libi. V 16-ti mi byla motorka predevsim dopravnim prostredkem ,ale i odreagoveni a prostredkem zabavy.  Kazdy si nemuze dovolit zivit Huqvarnu nebo KTM ... Pokud si koupi novou Blatu tak do motorky moc investovat nebude , bude jezdit za rozumny peniz a da se stim pekne pojezdit v terenu. Rozhodne motorky spadajici do tridy enduro jsou pro mlade zazivnejsi nez nejaky silnicni motorky. Ja mel v 16ti Yamahu DT 125 a nemuzu si na ni stezovat po koupi jsem udelal pistni sadu a motorka fungovala. Predni vydle byly opravdu kamen urazu pro DT ,ale to jizdu ovlivnilo az v tezkem terenu na hranici moznosti te motorky. Podivej te se na Onboard s crosscountry toho roberta jak si vedl... Kdyz nemas v rukach nasrane tak se dobre zajet i s Blatou.!

#28 28.11.2010 19:24:49

Maca
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Semis napsal(a):

Osobně bych taky raději zvolil DT125. Je to hodně rozšířená motorka, která i docela jede (v otevřený verzi) a dá se s ní i docela krosit. Navíc se dá koupit za rozum a hlavně ojetá i rozumně prodat. Když chceš 4takt, tak mrkni na XT125. Ta sice nemá tolik koní jako DT, ale oproti Blatě je to stejně furt o kus lepší a podle mě i hezčí. Navíc se dají koupit fakt levně.
Já bych taky rád podpořil český výrobek, ale Blata je podle mě spíš přešlap než výhra.

S XT bych byl tezce proti. Je hodne mala,nizka,kratka a tezka... Moje 20roku stare DT melo lepsi podvozek. Jako motard by se to dalo je to pekne a kdyz nekdo zacina v 16ti jezdit tak i vhodne vykonem aspon se na tom nikdo nezmrzaci.

#29 28.11.2010 19:44:01

KarlosCZ
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha 9
Motorka: není
Věk: 29
0 0

neni zbytecny ladovat tolik penez do "prestupni" masiny ktera se zrejme nijak extra dobre neproda? co treba za polovic DR125, XT, XR, DT, nebo tak neco?

#30 28.11.2010 20:00:40

Maca
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

KarlosCZ napsal(a):

neni zbytecny ladovat tolik penez do "prestupni" masiny ktera se zrejme nijak extra dobre neproda? co treba za polovic DR125, XT, XR, DT, nebo tak neco?

Neni nad DT  tongue 

#31 28.11.2010 20:18:09

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

KarlosCZ:

JJ tak nějak jsem to myslel.

Maca:

Proč z něj děláte nějakýho juniora? smile
Já v 16ti už krotil 125ccm krosku a rozhodně jsem neměl chuť se jen přepravovat po silnici big_smile
Tehdy ale nebylo tolik motorek, který by stály pár korun, byly celkem schopný a ještě by měly TP na silnici.
Dneska běžně potkávám kluky co mě na trati zpráskaj jako psa a když sundá helmu, tak čumim, že mu je sotva 15.

Ono je vlastně jedno co koupí. Pravda ale je, že je zbytečný kupovat něco, co za dva roky prodá a ještě na tom prodělá balík. Proto bych se držel od Blaty dál.
Když koupí třeba takovýhle KT (beru to že prostě chce 4takt): http://www.tipmoto.com/motorky/yamaha/1 … 125-r.html
tak to za dva roky prodá třeba za 28tis a neprodělá zase tolik. Rozměrama to je podobný jako Blata a řekl bych že i hezčí.
Osobně bych koupil starý DT, protože bych chtěl trochu zábavy, ale ne každej chce lítat po zadnim. smile

Dej koním pít...

#32 28.11.2010 20:52:38

Maca
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Semis napsal(a):

KarlosCZ:

JJ tak nějak jsem to myslel.

Maca:

Proč z něj děláte nějakýho juniora? smile
Já v 16ti už krotil 125ccm krosku a rozhodně jsem neměl chuť se jen přepravovat po silnici big_smile
Tehdy ale nebylo tolik motorek, který by stály pár korun, byly celkem schopný a ještě by měly TP na silnici.
Dneska běžně potkávám kluky co mě na trati zpráskaj jako psa a když sundá helmu, tak čumim, že mu je sotva 15.

Ono je vlastně jedno co koupí. Pravda ale je, že je zbytečný kupovat něco, co za dva roky prodá a ještě na tom prodělá balík. Proto bych se držel od Blaty dál.
Když koupí třeba takovýhle KT (beru to že prostě chce 4takt): http://www.tipmoto.com/motorky/yamaha/1 … 125-r.html
tak to za dva roky prodá třeba za 28tis a neprodělá zase tolik. Rozměrama to je podobný jako Blata a řekl bych že i hezčí.
Osobně bych koupil starý DT, protože bych chtěl trochu zábavy, ale ne každej chce lítat po zadnim. smile

Ja měl v 15ti taky ostrou krosku ,ale pak jsem chtel neco scim bych mohl jet aj do skoly , za prately a nemohl jsem si dovolit dve motorky... Tak jsem si koupil DTčko a bylo mi jasny ze to nepojede jako ostry dvaco ,ale po 50m jsem to chtel hodit do skarpy proto ze to na me pomery nejelo =D Casem jsem si zvykl.. Nu k XT jsem se vyjadril ... Jinak me hodne prekvapil korejec Hyosung XRX 125 kamarad to doted ma a na 4T 125 to jede vyborne. Jinak hodne dobry motory ma MZ 125 ,ale dela se prevazne v motardu a po 20tis.. to de do sra*ek... Ojety 4T je dobry koupit  do 20.000km

#33 28.11.2010 21:01:09

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DKnL
2 0

jinak www.dt125.cz tam si přečti co a jak, myslím že s ní neuděláš chybu, sám jsem měl dvě dtčka, v 16ti super motorka

#34 28.11.2010 21:51:10

nevím proč jste odsunuli stranou EXC... je to nejlepší volba... to že KTM fetišisti, kteří musejí mít moto 100% KTM originál a dají za píst a ojnici 12 tis. je jejich blbost.... ale jinak se dají provozní nákladu udržet na průměrných částkách... je to ve všech ohledech nejlepší 125... pokud začneš více jezdit v terénu tak nebudeš litovat... za 70 000 tisíc je dost, na to aby jsis koupil moto a hlavně helmu a boty... chápu, že všichni v 16 chtějí mít nové motorky... je to pěkný, vyleštěný, voňavý... ALE neuvědomuješ si reálný rozdíl mezi novou a použitou motorkou... za dva roky, až jí budeš prodávat za polovinu ceny, budeš litovat, že jsi chtěl zbytečně novou, když sis mohl koupit použitou a prodat jí za podobnou cenu... EXC je motorka, které ti může vydržet až do důchody, protože její jízdní vlastnosti jsou velice dobré a na naučení techniky jízdy je tato motorka dokonalá a můžeš se na ní neustále zdokonalovat...

edit: a že EXC nemá startér je dosti chabý důvod... 125 2t jde nakopnout i rukou...

Editoval Williams (28.11.2010 22:04:53)

#35 28.11.2010 22:09:35

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Williams:

Absolutně si neumim představit, jak jezdí třeba každej den do školy na EXC125. Na blbnutí to je sice super, ale na silnici to je vopruz a ani tý motorce moc nesvědčí takovejhle režim jízdy.  Navíc údržba DT je asi 20x míň náročná než u ostrý motorky jako je EXC. Proto mi to nepřipadá jako vhodný.
Ten 4t docela chápu. Taky jsem jezdil do školy na motorce a smrdět od výfuku pak celý den neni uplně lahoda smile

Dej koním pít...

#36 28.11.2010 22:43:20

tak žádný 125 silnice nesvědčí... je pravda, že udržba je náročnější... zpětně jsem si uvědomil, že hledá nudnou motorku... nenašel jsem tu napsáno na co tu motorku přesně potřebuje, tak jsem uvažoval jen o enduro ježdění... ale dejme tomu, že chce i jezdit v terénu a koupí si DT 125... po přechodu ze simsona mu vydrží "počáteční šok" tak půl roku a poté se začne poohlížet po nějakém tuningu, nebo jak tuto motorku vylepšit, otevřít a 11kW mu přestane stačit a bude se rok a půl tešit na novou motorku... nebo z počátku dá o trochu více peněz, ale vystačí mu mnohem déle a více si jí užije... zjistí že nemá fyzičku a do školy bude trénovat na kole  lol 

#37 29.11.2010 09:36:42

Hogista
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: BMW GS 650 Dakar, KTM EXC 520
Web
2 0

Koukám, že to tu je samej odborník, kterej si myslí, že jeho názor je nejlepší a jedinečnej. Chudák 16ti letej kluk na zabití má času ještě dost... Já měl od 15ti novou Dandynu 125 (rok sem jezdil bez řidičáku, to se na vesnici neřeší) a byl sem naprosto spokojenej malej kluk. Servis byl jen jednou za rok olej a kromě výměny řetězovky, destiček a několika ztracenejch šroubů naprosto bezúdržbová motorka na ježdění do školy, výlety po okreskách a lesních cestách, ježdění na přehradu a za holkama... Takže 125ccm 4takt a českou výrobu bych určitě nezavrhoval... Mám ji z nostalgie ještě teď, najeto cca 17tis a jezdim s ní couračky pár km, místo skůtru.

Kdo se bojí, nesmí do lesa!

#38 29.11.2010 09:40:41

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Jojo, taková panelka 250 je taky dobré couradlo. Motor se skoro netočí a jede to dost, údržba skoro 0,- a taky je to na pohodu... To si fakt nedělám prdel...

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#39 29.11.2010 09:46:30

Hogista
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: BMW GS 650 Dakar, KTM EXC 520
Web
2 0

Hlavně leješ jen benzín a spotřeba je pod 4 litry, což je v 16ti dost podstatná věc... Náhradní díly byly na Dandynu taky za hubičku, takže za sebe bych nějakou vylítanou vránu alias DT určitě nedoporučoval a číňana už vůbec ne...

Kdo se bojí, nesmí do lesa!

#40 29.11.2010 10:24:58

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Vzhledem k tomu, ze pises, ze penize budou i rodicu (predpokladam vetsina) tak jim udelas radost tim, ze se podivas po necem levnejsim, pac blatka bude neprodejna... Pekna motorka to je, me se libi. Ja od 16 lital na 2t se skoro 35 ponikama a dost me to bavilo - ovsem pak go motoru atd. me uz moc nebavilo, pac sem to spravil a nebylo skoro pul roku na jezdeni, ale treba uz dneska je vyber motorek, za me nebyl... Libi se mi, ze provoz nebude nic moc stat, coz by bylo prima. Kouknul bych se po starsi 4t dvace a taky penize uschoval a bud je projezdil, nebo pocital s tim, ze za dva roky budes menit... Pokud chces neco zivejsiho, kup za par korun nejakou hodne starou dvacu a oprav - budes mit jistotu dobryho stroje a naklady pulku nez nova...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů