INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
EXC 200 nebo 300?
Re: EXC 200 nebo 300?
Michal_RC600:
Sem chtěl koupit ještě něco letos, ale že bych to nechal na jaro?
- volodaj
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Martin
- Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
- Věk: 32
5 1
Tiež som sa o to nedávno zaujímal, lebo niekedy by som privítal niečo ľahšie ako WR. Toto mi odpísali na motorkároch členovia balouch a marko. Obaja majú skúsenosti s tými motorkami a jazdia kus lepšie ako my . Modrou volodaj, zelenou Balouch a oranžovou Marko. Hádam zverejnenie nebude vadiť ani jednému z nich. Konverzácia s Balouchom
Čauko, pozeral som, že si vlastnil všetky 3 obsahy 2T KTM-iek. Momentálne mám WR 250f, ale začal som s partiou jazdiť ťažšie terény, kde sa mi zdá príliš ťažká. Tak rozmýšľam, ktorá by bola pre takého hobbíka ako ja asi najlepšia. Nie som nejaký extra jazdec, stále sa učím. Nepotrebujem nejaký extra výkon, na väčšinu toho čo jazdím mi väčšinou stačila aj 4T 250. Osobne sa mi najviac páči asi 200, ale ani jednu som ešte neskúšal. Kamarát má 250 na ktorú už má nachystaný aj 300 kit, tak by som si chcel skúsiť najprv bez neho potom s ním. 200 v okolí nemám žiadnu. Vedel by si mi aspoň trochu opísať ich slabé a silné stránky? Fórum s vláknami od Vespu, Vanu a marka už mám prečítané, ale zaujíma ma aj názor niekoho, kto ich chvíľu po sebe vlastnil všetky tri. Díky moc. Vlado
Ahoj,
měl jsem je dokonce i v tom správnym sledu po sobě (200->250->300), tak kdybych to měl shrnout, tak ti jako hobíkovi doporučím EXC300. Na EXC200 už člověk musí umět jezdit, je totiž pocitově nejdivočejší a kupodivu se ti zdá, že jede z téhle trojice nejvíc, má nejvíc ten agresivní dvoutaktní charakter a to hlavně díky kratšímu převodu s šestikvaltem.. (Výjezdy, který jezdim na 300 na dvojku jsem jezdil s EXC200 na trojku!!!) Přesto má sílu i odspodu (šestku jsi mohl zařadit už ve 30 km/h a ona se plynule rozjížděla!!!) a je krásně lehoučká (rám a podvozek ze 125).. EXC250 a EXC300 jsou prakticky shodné motorky, ve vyšších otáčkách jedou stejně, EXC300 má však o trošku lepší spodek a EXC250 je zase celkově taková jemnější..Ovladatelnost mi přišla stejná.. Nicméně EXC300 má v podstatě podobnej průběh právě jako čtyřtakt 250, má však navíc ještě více výkonu ve špičce... Proto si myslim, že pro hobíka je nejvhodnější.. Hodně kamarádů si jí letos koupilo a nikdo se s ní v lese netrápí, naopak všichni žasnou, jak je na ní všechno jednodušší..
Honza
Super díky moc, skúsim si tú kamarátovu teraz keď je ešte 250 aj po prerobení na 300 a rozhodnem sa čo ďalej. Pri mojom častom padaní je dvíhanie 4T ako za trest. Myslel som, že budeš skôr radiť 200, ale niečo na tom čo píšeš bude. 300 som sa trochu obával, aby to nebolo už moc.
Jak říkám, EXC300 je paradoxně hodnější než EXC200 a je jednodušší na něm jezdit.. To neznamená, že by byla EXC200 špatná, naopak je zábavnější, ale musíš se umět ohánět.. EXC300 za tebe dělá všechno sama..
Konverzácia s Markom
Inak spýtam sa aj teba. Ako si spokojný s 2T 250? Zmenil som partiu ľudí s ktorými jazdím a jazdia sa o dosť náročnejšie veci ako predtým. Zrazu som zistil, že WR mi je pri jazdení v lese s mojim padacím štýlom príliš ťažká. Začal som uvažovať na 2T len sa neviem rozhodnúť, či 200, 250 alebo 300. Bavil som sa o tom aj s balouch-om, lebo mal po sebe všetky 3 a ten mi odporučil 300. Vraj to už nie je až taký rozdiel oproti 250 a 200 je od nich vraj besnejšia. Teba sa ako ktorá z nich videla?
Já chcem 300exc ,ale je problém s jejou pažravosťou,je to jediná prekážka.Ale bohuzial neprekonatelná,takže za mňa 250exc je naj z tych čtyroch 125/200/250/300. 1.rovnaká technika ako 300exc len objemovo menšia 2.na 2011 iba zmenili prevodovku,koncovku a koleno 3.válec nepraskne ako na 300exc prehriatim,lebo je na ňom viac materiálu 4.výkon je rovnaký,len 300 má navrch s krůticím momentom od volnobehu,vďaka tomu idě zo zákruty rýchlejšie 5.váha je rovnaká keď dáš dole z 300 baterku a štartér 6.idě kúpiť o 1500euro nižšie 7.ale hlavný je dojazd na nádrž,má iné vnůtorné osadenie v karburátori a inů riaďaců jednotku,idě za plynom čistě lineárně oproti 300 a ostatným Mal som 200 na děn i 300,tá 200 něidě za plynom(mám 85kg+výstroj),300 musíš ísť opatrně s plynom na technických vecoch,inak ťa strestá Iděm u vás pretěky v E2 a po roke v mojej radě prybudli tri 250 exc(Marenčák a další)na 450 sa človek nadre(len na enduro je dobrá).Ako som povedal já by som už 300exc zobral, lebo sů situácie kedy ma moto brzdí,ale neurobím to lebo nevydrží na nádrž cez dve hodiny.
Super, díky moc za zhodnotenie. Ja preteky zatiaľ nejazdím, takže ten dojazd pre mňa nie je až taký kritický aj keď časom by som chcel niečo skúsiť. Nad 250 som uvažoval tiež, lebo sa mi zdá taká najuniverzálnejšia. Kamarát ju teraz nedávno kúpil, nebola ešte príležitosť, ale určite si ju skúsim. Dostal k tomu aj 300 kit vrátane riadiacej jednotky, tak skúsim aj po prerobení na 300. On tiež presedlal zo KTM 450 EXC a nevie si to vynachváliť. Váhovo som na tom rovnako ako ty, takže 200 asi z výberu vypustím úplne. Túto sezónu už asi dojazdím na WR a na jar príde asi výmena.
Je to velmi kvalitné moto s pohodovým servisom,len to neojebat a jazdíš stále.Kde kupoval kamarát s kitom(King kars?)Já som ju tiez bral s kitom ,ale predal som ho komplet,lebo praskaly válce.
Toť vsjo, vyber si z toho čo chceš. Jeden vraví, že 300 je kľudnejšia ako 200. Druhý, že 200 nejde za plynom. Tak asi jedine skúsiť a rozhodnúť sa podľa toho. Asi to záleží aj od naladenia konkrétnej motorky a na čo je jazdec zvyknutý.
Editoval volodaj (16.11.2010 16:05:49)
volodaj:
Vyplynulo mě z toho co sem si myslel. EXC 300 na mě bude "hodnější" než dvoustovka. Odpustí mě i nějakou chybu při jízdě... Kdesi sem četl, že když měřili spotřebu EXC 300 a 200, tak ta dvoustovka měli spotřebu o litr vyšší, což je ale zanedbatelný... Nevím, jestli čekat do jara nebo koupit teď. Na jaře by cena mohla být níž, ale už zase neseženu v takovým stavu. Potřebuju taky SPZ a 0,16kW/kg
- Honzan
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: xrv. xlv, jawa
- Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
- Tel: mam
4 0
Prd se v tom vyznam, ale premylsim cim dal vic nad nejakym rozumnym 2t resenim (asi nejvic gas nebo ktm). Zavisi podle me dost na i vaze jezdce (u me 100 kg), 300 gas se mi celkem libila motoricky, s podvozkem bych se musel ucit jezdit dyl nez tu chvili co jsem ho jel. Zatim se priklanim nejvic k exc 300, mylsim ze je tam dostatecny spodek (podle me porad slabota proti 4t, ale zabavy dost) a v otackach to poleti jak sutr...Vzhledem k cenam bych, ale uvazoval i o 250 - rozdil je cca 10-20 tis korun, coz je go motoru, kdyz se neco podela... 200 mi prijde ze bych se svoji vahou musel drzet moc pod krkem a i kdyz pak urcite jede, tak zase nevim jestli bych na to jezdecky mel... tezka volba, na druhou stranu asi to nebude tak tezky prodat, kdyz nebude sedet...
Kdyby tu kolem blanska-brna byl nekdo kdo tyhle moto jezdi a nechal me svezt, budu vdecny...
Honzan:
Moje řeč, kdyby zde byl někdo od Blanska nebo Brna, se ozvěte. Bych je vyzkoušel
Ty seš z BK? Na čem jezdíš?
- Honzan
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: xrv. xlv, jawa
- Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
- Tel: mam
4 0
.:mireczech:.: no jezdim na vsem z profilu, krome jawy (ta ceka na lehke dodelani), jinak ted nejvic na ttr .)
Kdyby jsi se chtel zitra projet, pisni do sz, poslu ti odkud z BK v 9 rano vyrazime...
Editoval Honzan (16.11.2010 17:25:42)
ej chyba
Editoval Strejda-GC (25.03.2012 21:22:31)
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: UH
- Motorka: exc 300
- Věk: 31
8 6
Endurko:
300exc
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: UH
- Motorka: exc 300
- Věk: 31
8 6
mas jeste levnejsi alternativu v gasu,nejlepsi jsou zepry modry rocniky 05-06,pak to uz nebylo ono
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
Rozhodne vezmi 300 ma to pekne gumovy spodek
Po tom co sem se svezl na EXC 300, EXC 250 s EXC 125 bych vzal EXC 200 Sice sem na ní nejel, ale myslím si, že to bude odpovídat tomu co sem si přečetl. Když sem před tím rokem a čtvrt vybíral 2T koupil sem si stejně 4T, DR-Z 400 a to mám do teď. Teď bych chtěl koupit zase něco novýho, ale pořád rozmýšlím co.
jo,ještě tu chybí předseda se svým návrhem,ať si koupí Yamahu dobrej miš maš tady jdi do 3kila,jednoznačně
|