Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Jaké používaté pneu? Cross/enduro

#1221 30.09.2015 12:29:11

Hoždy
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Re: Jaké používaté pneu? Cross/enduro

Robinsson: Mám  na ní 25mth a je skoro KO!  hmm  Je pravda že jsem jí dodrbal na fest suchém a tvrdém povrchu na mx trati na kterou tato guma asi nebude ideální. Každopádně už mám objednanou o5 tu samou wink  ano 

#1222 30.09.2015 13:42:34

hansr
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východ
Motorka: 300
Věk: 10,7 let
Web
0 2

754zelena mam nani 15mth spise na suchu, a je paradni, drzi i na trave oproti cerveny, vylozene v kameni jsem ji nezkousel takze jestli se roztrha nevim, bude mit i oneco mensi zivotnost oproti cerveny ae 35-45mth by dat mohla, takze na leto zelenou na zimu cervenou (cervena je na suchu knicemu)

#1223 30.09.2015 14:12:30

Syphoon
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 250 EXC
Věk: 30 pryč
0 0

hansr:

Takže na léto měkčí zelenou a na zimu do sraček tvrdší červenou??? To mi nějak nejde do hlavy, nemělo by to fungovat líp naopak?
Chtěl jsem ji objednat, ale teď jsem zmatený jak Goro před Tokyem
Když ji teda beru spíše do lesa - chtěl jsem měkčí zelenou - vhodná pro extrem enduro - kameny, kořeny. Červená vhodná spíše pro motokros.

Editoval Syphoon (30.09.2015 14:17:53)

#1224 30.09.2015 14:38:04

Filda
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chemička
Motorka: KTM 250 EXC TPI
3 0

Syphoon napsal(a):

hansr:

Takže na léto měkčí zelenou a na zimu do sraček tvrdší červenou??? To mi nějak nejde do hlavy, nemělo by to fungovat líp naopak?
Když ji teda beru spíše do lesa - chtěl jsem měkčí zelenou - vhodná pro extrem enduro - kameny, kořeny. Červená vhodná spíše pro motokros.

Když chceš gumu do lesa na hard, kameny, kořeny potoky tak prostě vezmi EF-07.já jí jezdím už od jara, i v blátě na ní jde celkem dobře jet, ale musíš kroutit víc plynem big_smile 754 mám doma taky ale obuji ji až bude buď brutální bahno, nebo metr sněhu, jinak nemá využití smile
K tomu jestli to není naopak : představ si špunt na gumě měkký jako rožvýkaná žvýkačka.. po tvrdém povrchu se bude "lepit" a krásně posouvat dopředu, ovšem když to bude bahno, tak to prostě nepůjde, protože špunt je měkký a nebude bahno "odhazovat" a bude se na něj akorát lepit ale když ten špunt bude tvrdý, bude bahno vyhazovat tak, že za tebou bude 10 metrový vodotrysk chápeš jak to myslím? big_smile

Editoval Filda (30.09.2015 14:44:08)

Žádný kopec není tak velký, aby nešel vyjet.

#1225 30.09.2015 15:26:52

Kubajz
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Beta 300RR
2 0

XT-754 s červeným pruhem mám danou rozježděnou bokem v kůlně, něco na tom asi bude, že jak je tvrdá tak to moc nefunguje, takže jsem ji shodil a nyní mám taky EF-07 SUPER se žlutým pruhem, zkoušel jsem ji sice jen krátce ale řekl bych že zatím top pneu co jsem měl, ještě když se podhustí ... ano2  ano 

#1226 30.09.2015 17:01:46

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

koukám, že se tohle vlákno vrací do normálu, opět se vracíme k 754 a každý ji jezdíme jinak  lol 

#1227 30.09.2015 17:24:13

hansr
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východ
Motorka: 300
Věk: 10,7 let
Web
0 2

Filda: přesně tak ano  jinak mě příjde i nejvýhodnější cena/kilometrový nájezd ta 754

#1228 30.09.2015 17:49:26

chalka
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vysočina
Motorka: WR450F
Web
7 0

Sally:

to se ani nedivím, když je to guma pro motorkové automobily big_smile

#1229 30.09.2015 18:25:56

Kubajz
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Beta 300RR
2 0

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12039469_968638023179280_418158240622156202_n.jpg?oh=a68155e5410cd1a00bbfd99b69ae45f7&oe=56AB1C62
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12088456_968638039845945_2130982522764519929_n.jpg?oh=877efd82a8e74a0d7f6db15fa2f1f9df&oe=56A76E5D
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp … e=568884D6

Tomu říkám opotřebená guma  big_smile 

#1230 30.09.2015 18:59:58

Barney.m
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Morava
Motorka: DR 350
Věk: '93
0 0

hansr napsal(a):

mě příjde i nejvýhodnější cena/kilometrový nájezd ta 754

C-02 !! Mám na ni 5200 km, chci ji vyhodit až v šesti...  big_smile 

Editoval Barney.m (30.09.2015 19:02:15)

#1231 30.09.2015 20:43:17

Syphoon
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Filda napsal(a):

Syphoon napsal(a):

hansr:

Když chceš gumu do lesa na hard, kameny, kořeny potoky tak prostě vezmi EF-07.já jí jezdím už od jara, i v blátě na ní jde celkem dobře jet, ale musíš kroutit víc plynem big_smile 754 mám doma taky ale obuji ji až bude buď brutální bahno, nebo metr sněhu, jinak nemá využití smile
K tomu jestli to není naopak : představ si špunt na gumě měkký jako rožvýkaná žvýkačka.. po tvrdém povrchu se bude "lepit" a krásně posouvat dopředu, ovšem když to bude bahno, tak to prostě nepůjde, protože špunt je měkký a nebude bahno "odhazovat" a bude se na něj akorát lepit ale když ten špunt bude tvrdý, bude bahno vyhazovat tak, že za tebou bude 10 metrový vodotrysk chápeš jak to myslím? big_smile

Já si to myslím takto: když dáš měkký špunt  na tvrdý povrch, bude mít tendenci se "krčit" a deformovat a tím pádem se bude chtít utrhnout, (guma bude hrabat na místě, protože špunty nejsou natolik pevné a stabilní, aby se opřeli o tvrdý povrch, takže uhýbají) a trakce pneu přijde nazmar. Naopak když ho dáš do bláta, bude klást menší odpor, zachová si svůj tvar a tím pádem bude lepší trakce.
Když dáš tvrdý špunt na tvrdý povrch, bude zabírat lépe - zachová si svůj tvar, protože při záběru neuhne a opře se, ale když ho dáš do bláta (tak si taky zachová svůj tvar), a bude za tebou vodotrysk, ale guma se bude mít tendenci prohrabat na místě na tvrdší podklad, o který se může tvrdý špunt opřít a zabrat - měkký špunt se snáze zapře o měkké bláto

Když máš na autě staré (tvrdé) zimní pneumatiky, můžeš mít na nich sebelepší vzorek, ale nebude na sněhu fungovat tak jako měkká zimní jetá pneu.

#1232 30.09.2015 20:45:58

Hoždy
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Strejda-GC:  heh2  a12 

#1233 30.09.2015 20:51:55

Klasika
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Popůvky
Motorka: KTM EXC 250 F, Beta 400 RR, BMW R 1100 R, A1/1
Věk: 40
5 1

Strejda-GC napsal(a):

koukám, že se tohle vlákno vrací do normálu, opět se vracíme k 754 a každý ji jezdíme jinak  lol 

A aby toho nebylo málo, já mám teď novou 754 úplně bez pruhu  usch Z Mitasu mi napsali, že je vše v pořádku, že to je guma pro hobíky. Tak už asi i v Mitasu vědí, jak jezdím, když mi ji poslali  usch  usch 

....jsem líná jezdit rychle....

#1234 30.09.2015 21:03:39

Filda
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

Syphoon napsal(a):

Filda napsal(a):

Syphoon napsal(a):

hansr:

Já si to myslím takto: když dáš měkký špunt  na tvrdý povrch, bude mít tendenci se "krčit" a deformovat a tím pádem se bude chtít utrhnout, (guma bude hrabat na místě, protože špunty nejsou natolik pevné a stabilní, aby se opřeli o tvrdý povrch, takže uhýbají) a trakce pneu přijde nazmar. Naopak když ho dáš do bláta, bude klást menší odpor, zachová si svůj tvar a tím pádem bude lepší trakce.
Když dáš tvrdý špunt na tvrdý povrch, bude zabírat lépe - zachová si svůj tvar, protože při záběru neuhne a opře se, ale když ho dáš do bláta (tak si taky zachová svůj tvar), a bude za tebou vodotrysk, ale guma se bude mít tendenci prohrabat na místě na tvrdší podklad, o který se může tvrdý špunt opřít a zabrat - měkký špunt se snáze zapře o měkké bláto

Když máš na autě staré (tvrdé) zimní pneumatiky, můžeš mít na nich sebelepší vzorek, ale nebude na sněhu fungovat tak jako měkká zimní jetá pneu.

Nevím proč,ale prostě to tak není  big_smile Kdyby měl být na tvrdý povrch tvrdý špunt tak proč je trialová guma měkká tak ,že tím špuntem skoro otočíš kolem své osy? smile

#1235 30.09.2015 21:09:46

Hoždy
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Filda: Taky jsem už nad tím přemýšlel a myslím že je to podle otáček zadního kola. Triál jede v klidu a pomalu a potřebuje aby zadní kolo lepilo kdežto enduro potřebuje otáčky aby přizvedlo ten těžkej čumák a guma se nesmí deformovat. Tím mi z toho vyplynulo že do rychla tvrdá a do pomala měkká. wink 

#1236 30.09.2015 21:27:18

Filda
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 0

Hoždy napsal(a):

Filda: Taky jsem už nad tím přemýšlel a myslím že je to podle otáček zadního kola. Triál jede v klidu a pomalu a potřebuje aby zadní kolo lepilo kdežto enduro potřebuje otáčky aby přizvedlo ten těžkej čumák a guma se nesmí deformovat. Tím mi z toho vyplynulo že do rychla tvrdá a do pomala měkká. wink 

Takhle to prý funguje v motocrossu,ale v enduruw prostě ne big_smile Já to prostě asi nedokážu vysvětlit sorry..ještě jinak, když Jarvis, Walker a ostatní jezdí palbu tak proč mají měkké gumy? Chápeš?  lol prostě to funguje ....

#1237 30.09.2015 22:27:20

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

Hoždy napsal(a):

Jsi uplne mimo ale dobry  lol pamatuj ze nejvetsi kudlu jede ten kteremu od zadniho kola lita nejmene ,nemluvim o lepivem bahne... mozna to nevypada ale je to tak.

#1238 01.10.2015 05:47:11

Syphoon
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Filda napsal(a):

Hoždy napsal(a):

Takhle to prý funguje v motocrossu,ale v enduruw prostě ne big_smile Já to prostě asi nedokážu vysvětlit sorry..ještě jinak, když Jarvis, Walker a ostatní jezdí palbu tak proč mají měkké gumy? Chápeš?  lol prostě to funguje ....

Jenže Jarvis a Walker nejezdí žádný countrycorss a je mi jasné, že na potoky a kameny je potřeba guma měkčí ač jsou tam tvrdé kameny, tak jako u trialky, jak píše Hoždy, je potřeba aby guma na kamenu, kořenu dosedala na zem co největší plochou a tím měla šanci zabrat - co myslíš, že zabere na kamenu lépe - tvrdý špunt, který tam bude poskakovat jeden špunt za špuntem nebo měkké špunty( které budou více kopírovat překážku), kterých se tam naskládá třeba 10 a aspoň 3 znich budou mít snahu se o něco opřít a zabrat?
vychází mi to takto: měkká = bláto, sračky, kameny, kořeny (potok)
tvrdá = tvrdá, suchá zem (hlína)

#1239 01.10.2015 06:14:46

Joraell
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Husky TC 250
Věk: 34
3 7

Udivuje mě , že se najdou stále tací co budu tvrdit, že C10 je dobrá guma  a31  a31  a31 . Ta je tak maximálně na šulina a i to bych raději jel asi po ráfku  heh2 

Editoval Joraell (01.10.2015 06:15:40)

Nekrmte toho Trolla !

#1240 01.10.2015 06:32:59

Hoždy
Uživatel
Fotogalerie
0 0

Joraell:  usch  usch  usch 

REKLAMA

Zápatí

Statistika