INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Jaké používaté pneu? Cross/enduro
- Hoždy
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
Re: Jaké používaté pneu? Cross/enduro
- hansr
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východ
- Motorka: 300
- Věk: 10,7 let
- Web
0 2
754zelena mam nani 15mth spise na suchu, a je paradni, drzi i na trave oproti cerveny, vylozene v kameni jsem ji nezkousel takze jestli se roztrha nevim, bude mit i oneco mensi zivotnost oproti cerveny ae 35-45mth by dat mohla, takze na leto zelenou na zimu cervenou (cervena je na suchu knicemu)
- Syphoon
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 250 EXC
- Věk: 30 pryč
0 0
hansr:
Takže na léto měkčí zelenou a na zimu do sraček tvrdší červenou??? To mi nějak nejde do hlavy, nemělo by to fungovat líp naopak? Chtěl jsem ji objednat, ale teď jsem zmatený jak Goro před Tokyem Když ji teda beru spíše do lesa - chtěl jsem měkčí zelenou - vhodná pro extrem enduro - kameny, kořeny. Červená vhodná spíše pro motokros.
Editoval Syphoon (30.09.2015 14:17:53)
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chemička
- Motorka: KTM 250 EXC TPI
3 0
Syphoon napsal(a):hansr:
Takže na léto měkčí zelenou a na zimu do sraček tvrdší červenou??? To mi nějak nejde do hlavy, nemělo by to fungovat líp naopak? Chtěl jsem ji objednat, ale teď jsem zmatený jak Goro před Tokyem Když ji teda beru spíše do lesa - chtěl jsem měkčí zelenou - vhodná pro extrem enduro - kameny, kořeny. Červená vhodná spíše pro motokros.
Když chceš gumu do lesa na hard, kameny, kořeny potoky tak prostě vezmi EF-07.já jí jezdím už od jara, i v blátě na ní jde celkem dobře jet, ale musíš kroutit víc plynem 754 mám doma taky ale obuji ji až bude buď brutální bahno, nebo metr sněhu, jinak nemá využití  K tomu jestli to není naopak : představ si špunt na gumě měkký jako rožvýkaná žvýkačka.. po tvrdém povrchu se bude "lepit" a krásně posouvat dopředu, ovšem když to bude bahno, tak to prostě nepůjde, protože špunt je měkký a nebude bahno "odhazovat" a bude se na něj akorát lepit ale když ten špunt bude tvrdý, bude bahno vyhazovat tak, že za tebou bude 10 metrový vodotrysk chápeš jak to myslím? 
Editoval Filda (30.09.2015 14:44:08)
Žádný kopec není tak velký, aby nešel vyjet.
XT-754 s červeným pruhem mám danou rozježděnou bokem v kůlně, něco na tom asi bude, že jak je tvrdá tak to moc nefunguje, takže jsem ji shodil a nyní mám taky EF-07 SUPER se žlutým pruhem, zkoušel jsem ji sice jen krátce ale řekl bych že zatím top pneu co jsem měl, ještě když se podhustí ...
koukám, že se tohle vlákno vrací do normálu, opět se vracíme k 754 a každý ji jezdíme jinak
- Barney.m
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Morava
- Motorka: DR 350
- Věk: '93
0 0
hansr napsal(a):mě příjde i nejvýhodnější cena/kilometrový nájezd ta 754
C-02 !! Mám na ni 5200 km, chci ji vyhodit až v šesti...
Editoval Barney.m (30.09.2015 19:02:15)
- Syphoon
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Filda napsal(a):Syphoon napsal(a):hansr:
Když chceš gumu do lesa na hard, kameny, kořeny potoky tak prostě vezmi EF-07.já jí jezdím už od jara, i v blátě na ní jde celkem dobře jet, ale musíš kroutit víc plynem 754 mám doma taky ale obuji ji až bude buď brutální bahno, nebo metr sněhu, jinak nemá využití  K tomu jestli to není naopak : představ si špunt na gumě měkký jako rožvýkaná žvýkačka.. po tvrdém povrchu se bude "lepit" a krásně posouvat dopředu, ovšem když to bude bahno, tak to prostě nepůjde, protože špunt je měkký a nebude bahno "odhazovat" a bude se na něj akorát lepit ale když ten špunt bude tvrdý, bude bahno vyhazovat tak, že za tebou bude 10 metrový vodotrysk chápeš jak to myslím? 
Já si to myslím takto: když dáš měkký špunt na tvrdý povrch, bude mít tendenci se "krčit" a deformovat a tím pádem se bude chtít utrhnout, (guma bude hrabat na místě, protože špunty nejsou natolik pevné a stabilní, aby se opřeli o tvrdý povrch, takže uhýbají) a trakce pneu přijde nazmar. Naopak když ho dáš do bláta, bude klást menší odpor, zachová si svůj tvar a tím pádem bude lepší trakce. Když dáš tvrdý špunt na tvrdý povrch, bude zabírat lépe - zachová si svůj tvar, protože při záběru neuhne a opře se, ale když ho dáš do bláta (tak si taky zachová svůj tvar), a bude za tebou vodotrysk, ale guma se bude mít tendenci prohrabat na místě na tvrdší podklad, o který se může tvrdý špunt opřít a zabrat - měkký špunt se snáze zapře o měkké bláto
Když máš na autě staré (tvrdé) zimní pneumatiky, můžeš mít na nich sebelepší vzorek, ale nebude na sněhu fungovat tak jako měkká zimní jetá pneu.
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Syphoon napsal(a):Filda napsal(a):Syphoon napsal(a):hansr:
Já si to myslím takto: když dáš měkký špunt na tvrdý povrch, bude mít tendenci se "krčit" a deformovat a tím pádem se bude chtít utrhnout, (guma bude hrabat na místě, protože špunty nejsou natolik pevné a stabilní, aby se opřeli o tvrdý povrch, takže uhýbají) a trakce pneu přijde nazmar. Naopak když ho dáš do bláta, bude klást menší odpor, zachová si svůj tvar a tím pádem bude lepší trakce. Když dáš tvrdý špunt na tvrdý povrch, bude zabírat lépe - zachová si svůj tvar, protože při záběru neuhne a opře se, ale když ho dáš do bláta (tak si taky zachová svůj tvar), a bude za tebou vodotrysk, ale guma se bude mít tendenci prohrabat na místě na tvrdší podklad, o který se může tvrdý špunt opřít a zabrat - měkký špunt se snáze zapře o měkké bláto
Když máš na autě staré (tvrdé) zimní pneumatiky, můžeš mít na nich sebelepší vzorek, ale nebude na sněhu fungovat tak jako měkká zimní jetá pneu.
Nevím proč,ale prostě to tak není Kdyby měl být na tvrdý povrch tvrdý špunt tak proč je trialová guma měkká tak ,že tím špuntem skoro otočíš kolem své osy? 
- Hoždy
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
Filda: Taky jsem už nad tím přemýšlel a myslím že je to podle otáček zadního kola. Triál jede v klidu a pomalu a potřebuje aby zadní kolo lepilo kdežto enduro potřebuje otáčky aby přizvedlo ten těžkej čumák a guma se nesmí deformovat. Tím mi z toho vyplynulo že do rychla tvrdá a do pomala měkká.
- Filda
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Hoždy napsal(a):Filda: Taky jsem už nad tím přemýšlel a myslím že je to podle otáček zadního kola. Triál jede v klidu a pomalu a potřebuje aby zadní kolo lepilo kdežto enduro potřebuje otáčky aby přizvedlo ten těžkej čumák a guma se nesmí deformovat. Tím mi z toho vyplynulo že do rychla tvrdá a do pomala měkká.
Takhle to prý funguje v motocrossu,ale v enduruw prostě ne Já to prostě asi nedokážu vysvětlit sorry..ještě jinak, když Jarvis, Walker a ostatní jezdí palbu tak proč mají měkké gumy? Chápeš? prostě to funguje ....
- Syphoon
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Filda napsal(a):Hoždy napsal(a):Filda: Taky jsem už nad tím přemýšlel a myslím že je to podle otáček zadního kola. Triál jede v klidu a pomalu a potřebuje aby zadní kolo lepilo kdežto enduro potřebuje otáčky aby přizvedlo ten těžkej čumák a guma se nesmí deformovat. Tím mi z toho vyplynulo že do rychla tvrdá a do pomala měkká.
Takhle to prý funguje v motocrossu,ale v enduruw prostě ne Já to prostě asi nedokážu vysvětlit sorry..ještě jinak, když Jarvis, Walker a ostatní jezdí palbu tak proč mají měkké gumy? Chápeš? prostě to funguje ....
Jenže Jarvis a Walker nejezdí žádný countrycorss a je mi jasné, že na potoky a kameny je potřeba guma měkčí ač jsou tam tvrdé kameny, tak jako u trialky, jak píše Hoždy, je potřeba aby guma na kamenu, kořenu dosedala na zem co největší plochou a tím měla šanci zabrat - co myslíš, že zabere na kamenu lépe - tvrdý špunt, který tam bude poskakovat jeden špunt za špuntem nebo měkké špunty( které budou více kopírovat překážku), kterých se tam naskládá třeba 10 a aspoň 3 znich budou mít snahu se o něco opřít a zabrat? vychází mi to takto: měkká = bláto, sračky, kameny, kořeny (potok) tvrdá = tvrdá, suchá zem (hlína)
- Hoždy
- Uživatel
- Fotogalerie
0 0
|