INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Jaké používaté pneu? Cross/enduro
Re: Jaké používaté pneu? Cross/enduro
Chlapi a o jaký 754 je řeč (myslím pruh). Co jezdíme s partou, máme pískový výjezd a na PR7 a PR5 jsem měl červenou. PR7 jsem vyjel v poho, s PR5 jeden den v poho a druhý jsem se zahrabal cca 3m pod vrcholem. Dával jsem to za vinu výkonu, ale motor řval a byl v otáčkách(kluci na ostrých než se to naučili, taky se zahrabali, teď vyjíždí v poho), ale prostě byl den, že jsem to vyjel s prstem v nose a den, že jsem to nedal ani na popatý. Teď naposledy jsem tam přijel se zeleným pruhem a kdybych neubral plyn, přelítnu kopec (pravda byla to 350ka)
Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj
- Hoždy jitrnice :D
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Ktm 350 SD, TM 144 EN
- Věk: 32 +
- Tel: s pavoukem
1 0
jopr napsal(a):Chlapi a o jaký 754 je řeč (myslím pruh). Co jezdíme s partou, máme pískový výjezd a na PR7 a PR5 jsem měl červenou. PR7 jsem vyjel v poho, s PR5 jeden den v poho a druhý jsem se zahrabal cca 3m pod vrcholem. Dával jsem to za vinu výkonu, ale motor řval a byl v otáčkách(kluci na ostrých než se to naučili, taky se zahrabali, teď vyjíždí v poho), ale prostě byl den, že jsem to vyjel s prstem v nose a den, že jsem to nedal ani na popatý. Teď naposledy jsem tam přijel se zeleným pruhem a kdybych neubral plyn, přelítnu kopec (pravda byla to 350ka)
A to bych zrovna řekl že ta červená by měla fungovat v plným plynu lépe jak ta zelená
Sory, jen jsem chtel slyset vecny nazor na problematiku jizdy v pisku od jezdce formatu mistra cr. Nic vic A jako laik jsem vyslovil svobodny nazor, ze takovy format na mitaskach natoz 754 moc jezdit nebude. Jinak v katalozich a popisech vlastnosti pneu vyrobci uvadi vhodnost do ruznych terenu, to by ti mohlo pomoct, byt jsi obklopen odborniky. Enduru zdar a cekam na recenzi pneu. Taky resim pneu do pisku a nevim, co dat.
Hoždy jitrnice : Tak já nikdy jinou pneu než 754 červenou nejezdil (jsem mrdal, co se sveze jednou za měsíc ) a když vidím kluky, jak zbrojí podle toho , co se pojede zelený, žlutý, červený pruhy a mousse atd. Tak válím oči. Hele já už si to pak vysvětloval tím, že ten písek má jiný vlastnosti (nevím, jak to přesně napsat) rozhrabaný, tvrdý a zaschlý po dešti atd. fakt nevím
Janek: v katalogu sice píší v procentech, jak na co je která pneu a pak tu čtu od kluků, jak každý je spokojený s jinou pneu, na stejném povrchu, tak nevím (nerýpu)
jopr napsal(a):Janek: v katalogu sice píší v procentech, jak na co je která pneu a pak tu čtu od kluků, jak každý je spokojený s jinou pneu, na stejném povrchu, tak nevím (nerýpu)
Ono je to jako dira do prdele - kazdy ma tu svoji. Taky nevim, ale vim, ze kdyz mitas napise, ze ef07 zelena/dablzelena je na hard/extreme enduro, tak to tak je i kdyz me osobne trvalo roky, nez jsem zacal byt schopny vyuzivat ten potencial a nez se to stalo, nadaval jsem na to. A kdyz mitas napise, ze c12 je do mekkyho, coz je i pisek, tak se nemusim s urovni hobby jedce ptat, jestli to tak je a pochybovat o tom, ale vim ze zkusenosti, ze ani tak na te gume nemusim zajet nic, protoze neumim vyuzit potencial pneu. Mnohem lepsi je obout gumu, kterou znam, byt papirove nema tak dobry predpoklad, ale diky znalosti chovani te gumy pojedu s vetsi jistotou. Takhle to totiz funguje a malo kdy se povede, ze zkusis novy, typ pneu a budes ohromeny... Blbec si na foru precte chvalu na c10, tak ji koupi na svuj jediny zavod v roce, aby si nestrhl hranu, tak se na ni po nazuti ani nesveze a potom v zavode je nestastny a nadava, ze na picu guma. Na picu je ale uvazovani mnohych. Vsechno se musi vyjezdit a to se mi na enduru libi asi nejvic - nic se neda ojebat ani vycist... Jen jezdit, zkouset, platit a platit 754 cervena je dobra volba na tvou moto, ale kdybys jeste sehnal s12xc, tak bude lepsi jako univezalnejsi a nikde na horsi nez 754.
Vubec se nedivim, ze tvy kamosi resi, co na jaky teren a pocasi obout a co dat do gumy.... on ten rozdil ve finale je treba maly, ale udela obrazne presne to, ze bud skoncis metr pred hranou vyjezdu, zahodis, zkurvis ..... nebo vyjedes. Nejsem tak dobrej a bohatej, abych jezdil na slupkach nebo od vratech od stodoly, musim platit a zkouset, co pro tu moji prdel bude dobry. Ono guma do pisku bude dobra jina pro 350 - 450 4t nebo pro 144 2t u dvou nebo i 200 ruznych jedcu.
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: MTŘ
- Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
- Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6
Janek napsal(a):jopr napsal(a):Janek: v katalogu sice píší v procentech, jak na co je která pneu a pak tu čtu od kluků, jak každý je spokojený s jinou pneu, na stejném povrchu, tak nevím (nerýpu)
Ono je to jako dira do prdele - kazdy ma tu svoji. Taky nevim, ale vim, ze kdyz mitas napise, ze ef07 zelena/dablzelena je na hard/extreme enduro, tak to tak je i kdyz me osobne trvalo roky, nez jsem zacal byt schopny vyuzivat ten potencial a nez se to stalo, nadaval jsem na to. A kdyz mitas napise, ze c12 je do mekkyho, coz je i pisek, tak se nemusim s urovni hobby jedce ptat, jestli to tak je a pochybovat o tom, ale vim ze zkusenosti, ze ani tak na te gume nemusim zajet nic, protoze neumim vyuzit potencial pneu. Mnohem lepsi je obout gumu, kterou znam, byt papirove nema tak dobry predpoklad, ale diky znalosti chovani te gumy pojedu s vetsi jistotou. Takhle to totiz funguje a malo kdy se povede, ze zkusis novy, typ pneu a budes ohromeny... Blbec si na foru precte chvalu na c10, tak ji koupi na svuj jediny zavod v roce, aby si nestrhl hranu, tak se na ni po nazuti ani nesveze a potom v zavode je nestastny a nadava, ze na picu guma. Na picu je ale uvazovani mnohych. Vsechno se musi vyjezdit a to se mi na enduru libi asi nejvic - nic se neda ojebat ani vycist... Jen jezdit, zkouset, platit a platit 754 cervena je dobra volba na tvou moto, ale kdybys jeste sehnal s12xc, tak bude lepsi jako univezalnejsi a nikde na horsi nez 754.
Vubec se nedivim, ze tvy kamosi resi, co na jaky teren a pocasi obout a co dat do gumy.... on ten rozdil ve finale je treba maly, ale udela obrazne presne to, ze bud skoncis metr pred hranou vyjezdu, zahodis, zkurvis ..... nebo vyjedes. Nejsem tak dobrej a bohatej, abych jezdil na slupkach nebo od vratech od stodoly, musim platit a zkouset, co pro tu moji prdel bude dobry. Ono guma do pisku bude dobra jina pro 350 - 450 4t nebo pro 144 2t u dvou nebo i 200 ruznych jedcu.
Tak s tímhle souhlasím
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
jopr napsal(a):Janek: v katalogu sice píší v procentech, jak na co je která pneu a pak tu čtu od kluků, jak každý je spokojený s jinou pneu, na stejném povrchu, tak nevím (nerýpu)
Ja se treba od jezdce urovne mistra cr dozvedel ze
Hoždy jitrnice napsal(a):Janek: Tak já ...... ale vím že 754 v náklonu uchcává, ale to ty vědět nemůžeš když jedeš jak posera 
A nekde o stranku jinde ctu od vychdoceskyho jarvise zpravu, ze Cypros jede piskovy Megawat na 754. A co si z toho mam vzit? Jakou pro me maji tyhle info hodnotu? Asi ze Cypros jede hovno, protoze zavodnik prece pozna, ze 754 na pisku stoji za howno, pac uchcava a kdyby nejel jak posera, tak da minimalne c12 nebo lopatku
A potom v tom pripade nerozumim terminu zasirani tematu
- Hoždy jitrnice :D
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Ktm 350 SD, TM 144 EN
- Věk: 32 +
- Tel: s pavoukem
1 0
Janek napsal(a):jopr napsal(a):Janek: v katalogu sice píší v procentech, jak na co je která pneu a pak tu čtu od kluků, jak každý je spokojený s jinou pneu, na stejném povrchu, tak nevím (nerýpu)
Ja se treba od jezdce urovne mistra cr dozvedel ze
Hoždy jitrnice napsal(a):Janek: Tak já ...... ale vím že 754 v náklonu uchcává, ale to ty vědět nemůžeš když jedeš jak posera 
A nekde o stranku jinde ctu od vychdoceskyho jarvise zpravu, ze Cypros jede piskovy Megawat na 754. A co si z toho mam vzit? Jakou pro me maji tyhle info hodnotu? Asi ze Cypros jede hovno, protoze zavodnik prece pozna, ze 754 na pisku stoji za howno, pac uchcava a kdyby nejel jak posera, tak da minimalne c12 nebo lopatku
A potom v tom pripade nerozumim terminu zasirani tematu
Nechápu proč mě srovnáváš s Cypriánem? On to odjede právě i na těch vratech od stodoly a vsadím se že i on by ti řekl že v náklonu jakmile se dostaneš na to tvrdý vyházený to stojí za prd. Ale ve výsledku je ta guma obecně super.. prakticky jí jezdím nejvíc ze všech. To že stojí za hovno v písku píšeš ty! Vrať se o pár řádků zpátky a znovu si přečti co jsem napsal Překrucuješ si a upravuješ věty jak se ti to hodí stále a pořád dokola Kdybych napsal že den má 24hodin tak mi to začneš vyvracet
- roxteedy
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: ta nejlepší...
- Věk: 300
- Tel: mobilní
10 0
peTTR napsal(a):Janek napsal(a):jopr napsal(a):Janek: v katalogu sice píší v procentech, jak na co je která pneu a pak tu čtu od kluků, jak každý je spokojený s jinou pneu, na stejném povrchu, tak nevím (nerýpu)
Tak s tímhle souhlasím
je to neuvěřitelný ale já taky
Taky souhlasím a je mi jasný, že kluci co na tom sedí pořád, ví, co si maj vzít do potoka atd. Já to beru z pohledu mého (jedu jednou za měsíc a nepotřebuju zkoušet různý pneu), že 2,5 roku jezdím na stejný pneu (ne na té samé, ale typ)a jednou vyjedu výjezd na pohodu a pak se tam 3× rozbiju (nemyslím teď jen ten pískáč). Teď jsem obul zelenou a taky, jednou vyjedu krpál (listí, kameny, kmeny atd) a pak zase ne, jo, ne. Stejný, jako z červenou a teď babo raď, která je lepší. Druhá vec je, jak si psal, motorka na které jedeš. Projel jsem se na různých motorkách s různými pneu a stejný, jednou vyjedu, pak zase ne. Když se jedu projet, je tam od všeho něco, takže tím, že se na to tak často nedostanu, nemá cenu řešit pneu, už i proto, že nemám chuť to pořád přezouvat. Asi mě stačí ta radost z vyjížďky.
No jestli pojedeš opravdu do písku - a ne jednou - a ne do takovýho, co je tady v pískovnách, ale do pořádnýho, minimálně to co je na Záhorí, rychle přijdeš na to, že Michelin Desert Race. Ale tu v lese nedojezdíš. A dvoutakt 144 asi to nebude to pravé ořechové. Jinak na jedno svezení v pohodě stačí cokoliv. Brávám si tam dvě motorky a v pohodě jsem vystačil s tím, co má EXCčko v sérii - tuším Six Days Extreme.
Teoreticky není mezi teorií a praxí žádný rozdíl. Prakticky tam ale rozdíl je.
|