Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Jaké používaté pneu? Cross/enduro

#2541 27.11.2018 10:15:37

Hoždy jitrnice :D
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Ktm 350 SD, TM 144 EN
Věk: 32 +
Tel: s pavoukem
1 0

Re: Jaké používaté pneu? Cross/enduro

Janek: Pokud nemáš nic k věci tak laskavě nezasírej další stránky  ne  wink 

#2542 27.11.2018 10:17:23

Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

cimo2T: Pěkně  ano  já nemohl najít lopatku na 18ku ráfek.

#2543 27.11.2018 10:35:00

Chlapi a o jaký 754 je řeč  (myslím pruh). Co jezdíme s partou, máme pískový výjezd a na PR7 a PR5 jsem měl červenou. PR7 jsem vyjel v poho, s PR5 jeden den v poho a druhý jsem se zahrabal cca 3m pod vrcholem. Dával jsem to za vinu výkonu, ale motor řval a byl v otáčkách(kluci na ostrých než se to naučili,  taky se zahrabali,  teď vyjíždí v poho), ale prostě byl den, že jsem to vyjel s prstem v nose a den, že jsem to nedal ani na popatý. Teď naposledy jsem tam přijel se zeleným pruhem a kdybych neubral plyn, přelítnu kopec (pravda byla to 350ka)

Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj

#2544 27.11.2018 10:51:02

Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

jopr napsal(a):

Chlapi a o jaký 754 je řeč  (myslím pruh). Co jezdíme s partou, máme pískový výjezd a na PR7 a PR5 jsem měl červenou. PR7 jsem vyjel v poho, s PR5 jeden den v poho a druhý jsem se zahrabal cca 3m pod vrcholem. Dával jsem to za vinu výkonu, ale motor řval a byl v otáčkách(kluci na ostrých než se to naučili,  taky se zahrabali,  teď vyjíždí v poho), ale prostě byl den, že jsem to vyjel s prstem v nose a den, že jsem to nedal ani na popatý. Teď naposledy jsem tam přijel se zeleným pruhem a kdybych neubral plyn, přelítnu kopec (pravda byla to 350ka)

A to bych zrovna řekl že ta červená by měla fungovat v plným plynu lépe jak ta zelená   a21 

#2545 27.11.2018 10:52:52

Hoždy jitrnice big_smile napsal(a):

Janek: Pokud nemáš nic k věci tak laskavě nezasírej další stránky  ne  wink 

Sory,  jen jsem chtel slyset vecny nazor na problematiku jizdy v pisku od jezdce formatu mistra cr.  Nic vic
A jako laik jsem vyslovil svobodny nazor,  ze takovy format na mitaskach natoz 754 moc jezdit nebude.
Jinak v katalozich a popisech vlastnosti pneu vyrobci uvadi vhodnost do ruznych terenu, to by ti mohlo pomoct,  byt jsi obklopen odborniky.
Enduru zdar a cekam na recenzi pneu.  Taky resim pneu do pisku a nevim,  co dat.

#2546 27.11.2018 11:08:09

Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Janek: Myslíš jsi jak jsi vtipnej ale jen se tady ztrapňuješ  wink  ne 

#2547 27.11.2018 11:08:33

PETARDAK
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Nový Jičín
Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
Věk: 61
11 0

Hoždy jitrnice big_smile: Pokud nesáhneš, po vyloženě "pískové = lopatkové" gumě, tak tvrdá C12ka, funguje velmi dobře ano ...754 určitě ne, ta má do písku, velké špunty a malé mezery...

Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...

#2548 27.11.2018 11:13:05

Hoždy jitrnice big_smile:
Tak já nikdy jinou pneu než 754 červenou nejezdil (jsem mrdal, co se sveze jednou za měsíc ) a když vidím kluky,  jak zbrojí podle toho , co se pojede zelený, žlutý, červený pruhy a mousse atd. Tak válím oči. Hele já už si to pak vysvětloval tím,  že ten písek má jiný vlastnosti (nevím,  jak to přesně napsat) rozhrabaný, tvrdý a zaschlý po dešti atd. fakt nevím

Janek: v katalogu sice píší v procentech, jak na co je která pneu a pak tu čtu od kluků,  jak každý je spokojený s jinou pneu, na stejném povrchu, tak nevím  nee1 (nerýpu)

#2549 27.11.2018 11:20:30

PETARDAK napsal(a):

Hoždy jitrnice big_smile: Pokud nesáhneš, po vyloženě "pískové = lopatkové" gumě, tak tvrdá C12ka, funguje velmi dobře ano ...754 určitě ne, ta má do písku, velké špunty a malé mezery...

Mas na to stejny nazor jako katalog mitasu  ano 
Doufam,  ze toto zjisteni netrapnuje krome me i nekoho jineho

http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/5167_screenshot_2018-11-27-11-17-11.png

#2550 27.11.2018 11:34:08

Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

PETARDAK napsal(a):

Tu C12 mám zatím jako favorita protože jí pak můžu dojet i v lese  ano 

#2551 27.11.2018 11:37:24

Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

PETARDAK: Jinak jsem šel podle tohoto mustru.  ano 

http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/6054_mitas.png

#2552 27.11.2018 11:55:21

jopr napsal(a):

Janek: v katalogu sice píší v procentech, jak na co je která pneu a pak tu čtu od kluků,  jak každý je spokojený s jinou pneu, na stejném povrchu, tak nevím  nee1 (nerýpu)

Ono je to jako dira do prdele - kazdy ma tu svoji.
Taky nevim,  ale vim,  ze kdyz mitas napise,  ze ef07 zelena/dablzelena je na hard/extreme enduro,  tak to tak je i kdyz me osobne trvalo roky,  nez jsem zacal byt schopny vyuzivat ten potencial a nez se to stalo,  nadaval jsem na to.
A kdyz mitas napise,  ze c12 je do mekkyho,  coz je i pisek,  tak se nemusim s urovni hobby jedce ptat,  jestli to tak je a pochybovat o tom,  ale vim ze zkusenosti,  ze ani tak na te gume nemusim zajet nic, protoze neumim vyuzit potencial pneu.  Mnohem lepsi je obout gumu,  kterou znam,  byt papirove nema tak dobry predpoklad,  ale diky znalosti chovani te gumy pojedu s vetsi jistotou.  Takhle to totiz funguje a malo kdy se povede,  ze zkusis novy, typ pneu a budes ohromeny...
Blbec si na foru precte chvalu na c10, tak ji koupi na svuj jediny zavod v roce,  aby si nestrhl hranu,  tak se na ni po nazuti ani nesveze a potom v zavode je nestastny a nadava,  ze na picu guma. Na picu je ale uvazovani mnohych.
Vsechno se musi vyjezdit a to se mi na enduru libi asi nejvic - nic se neda ojebat ani vycist... Jen jezdit,  zkouset,  platit a platit
754 cervena je dobra volba na tvou moto, ale kdybys jeste sehnal s12xc, tak bude lepsi jako univezalnejsi a nikde na horsi nez 754.

Vubec se nedivim,  ze tvy kamosi resi,  co na jaky teren a pocasi obout a co dat do gumy.... on ten rozdil ve finale je treba maly,  ale udela obrazne presne to,  ze bud skoncis metr pred hranou vyjezdu, zahodis, zkurvis ..... nebo vyjedes. Nejsem tak dobrej a bohatej,  abych jezdil na slupkach nebo od vratech od stodoly, musim platit a zkouset, co pro tu moji prdel bude dobry.
Ono guma do pisku bude dobra jina pro 350 - 450 4t nebo pro 144 2t u dvou nebo i 200 ruznych jedcu.

#2553 27.11.2018 12:07:42

peTTR
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: MTŘ
Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6

Janek napsal(a):

jopr napsal(a):

Taky nevim,  ale vim,  ze kdyz mitas napise,  ze ef07 zelena/dablzelena je na hard/extreme enduro,  tak to tak je i kdyz me osobne trvalo roky,  nez jsem zacal byt schopny vyuzivat ten potencial a nez se to stalo,  nadaval jsem na to.
A kdyz mitas napise,  ze c12 je do mekkyho,  coz je i pisek,  tak se nemusim s urovni hobby jedce ptat,  jestli to tak je a pochybovat o tom,  ale vim ze zkusenosti,  ze ani tak na te gume nemusim zajet nic, protoze neumim vyuzit potencial pneu.  Mnohem lepsi je obout gumu,  kterou znam,  byt papirove nema tak dobry predpoklad,  ale diky znalosti chovani te gumy pojedu s vetsi jistotou.  Takhle to totiz funguje a malo kdy se povede,  ze zkusis novy, typ pneu a budes ohromeny...
Blbec si na foru precte chvalu na c10, tak ji koupi na svuj jediny zavod v roce,  aby si nestrhl hranu,  tak se na ni po nazuti ani nesveze a potom v zavode je nestastny a nadava,  ze na picu guma. Na picu je ale uvazovani mnohych.

Vsechno se musi vyjezdit a to se mi na enduru libi asi nejvic - nic se neda ojebat ani vycist... Jen jezdit,  zkouset,  platit a platit
754 cervena je dobra volba na tvou moto, ale kdybys jeste sehnal s12xc, tak bude lepsi jako univezalnejsi a nikde na horsi nez 754.

Vubec se nedivim,  ze tvy kamosi resi,  co na jaky teren a pocasi obout a co dat do gumy.... on ten rozdil ve finale je treba maly,  ale udela obrazne presne to,  ze bud skoncis metr pred hranou vyjezdu, zahodis, zkurvis ..... nebo vyjedes. Nejsem tak dobrej a bohatej,  abych jezdil na slupkach nebo od vratech od stodoly, musim platit a zkouset, co pro tu moji prdel bude dobry.
Ono guma do pisku bude dobra jina pro 350 - 450 4t nebo pro 144 2t u dvou nebo i 200 ruznych jedcu.

Tak s tímhle souhlasím  ano  smile 

Yamaha XT600= svoboda pohybu
HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku

#2554 27.11.2018 12:17:21

jopr napsal(a):

Ja se treba od jezdce urovne mistra cr dozvedel ze

Janek: Tak já ...... ale vím že 754 v náklonu uchcává, ale to ty vědět nemůžeš když jedeš jak posera big_smile

A nekde o stranku jinde ctu od vychdoceskyho jarvise zpravu,  ze Cypros jede piskovy Megawat na 754.
A co si z toho mam vzit?  Jakou pro me maji tyhle info hodnotu?
Asi ze Cypros jede hovno,  protoze zavodnik prece pozna,  ze 754 na pisku stoji za howno,  pac uchcava a kdyby nejel jak posera,  tak da minimalne c12 nebo lopatku  lol  lol 

A potom v tom pripade nerozumim terminu zasirani tematu lol 

#2555 27.11.2018 12:24:11

Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Janek napsal(a):

jopr napsal(a):

Ja se treba od jezdce urovne mistra cr dozvedel ze

Janek: Tak já ...... ale vím že 754 v náklonu uchcává, ale to ty vědět nemůžeš když jedeš jak posera big_smile

A nekde o stranku jinde ctu od vychdoceskyho jarvise zpravu,  ze Cypros jede piskovy Megawat na 754.
A co si z toho mam vzit?  Jakou pro me maji tyhle info hodnotu?
Asi ze Cypros jede hovno,  protoze zavodnik prece pozna,  ze 754 na pisku stoji za howno,  pac uchcava a kdyby nejel jak posera,  tak da minimalne c12 nebo lopatku  lol  lol 

A potom v tom pripade nerozumim terminu zasirani tematu lol 

Nechápu proč mě srovnáváš s Cypriánem? On to odjede právě i na těch vratech od stodoly a vsadím se že i on by ti řekl že v náklonu jakmile se dostaneš na to tvrdý vyházený to stojí za prd. Ale ve výsledku je ta guma obecně super.. prakticky jí jezdím nejvíc ze všech. To že stojí za hovno v písku píšeš ty! Vrať se o pár řádků zpátky a znovu si přečti co jsem napsal  wink  Překrucuješ si a upravuješ věty jak se ti to hodí stále a pořád dokola ne  Kdybych napsal že den má 24hodin tak mi to začneš vyvracet   ne  lol 

#2556 27.11.2018 12:28:09

Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Janek: Stejně jako tohle : Ja se treba od jezdce urovne mistra cr dozvedel ze......

Co to je za blábol - kde jsi na tomhle byl? Jezdím s klukama co fakt uměj a snažím se je nebrzdit. To neznamená že se jim při závodě můžu rovnat!  a30 

#2557 27.11.2018 12:32:43

roxteedy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: ta nejlepší...
Věk: 300
Tel: mobilní
10 0

peTTR napsal(a):

Janek napsal(a):

jopr napsal(a):

Tak s tímhle souhlasím  ano  smile 

je to neuvěřitelný ale já taky  lol 

#2558 27.11.2018 12:45:50

Janek napsal(a):

jopr napsal(a):

Taky souhlasím a je mi jasný,  že kluci co na tom sedí pořád,  ví,  co si maj vzít do potoka atd. Já to beru z pohledu mého (jedu jednou za měsíc a nepotřebuju zkoušet různý pneu), že 2,5 roku jezdím na stejný pneu (ne na  té samé, ale typ)a jednou vyjedu výjezd na pohodu a pak se tam 3× rozbiju  (nemyslím teď jen ten pískáč). Teď jsem obul zelenou a taky, jednou vyjedu krpál (listí,  kameny, kmeny atd) a pak zase ne, jo, ne. Stejný,  jako z červenou a teď babo raď,  která je lepší. Druhá vec je, jak si psal, motorka na které jedeš. Projel jsem se na různých motorkách s různými pneu a stejný, jednou vyjedu, pak zase ne. Když se jedu projet, je tam od všeho něco, takže tím,  že se na to tak často nedostanu, nemá cenu řešit pneu, už i proto, že nemám chuť to pořád přezouvat. Asi mě stačí ta radost z vyjížďky.

#2559 27.11.2018 12:48:49

roxteedy
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: ta nejlepší...
Věk: 300
Tel: mobilní
10 0

Hoždy vůbec to neřeš a nech 754 já mám cca 5 minut od baráku 3 vcelku velký písáky a 10km daleko pěknou pískovou trať kde se jezdí celou zimu a zkoušel jsem i gumu vyloženě na písek a stejně nedokážu topit tak aby mi nějak extra pomohla je to spíš o tom umět držet full gas než o tom jestli máš speciální pneu čistě na písek samozřejmě Fimku nekupuj  lol 

jo a odborníkovi z doslechu: opět máš špatné info "piskovy Megawat" rozhodně není závod jen na písku vloni byl nejtěžší výjezd na hlíně a kamení a nebyl to jedinej co nebyl na písku takže zase plácáš o něčem o čem nic nevíš...  smile 

edit: a gumu čistě na písek tam jelo minimum lidí a ze špičky nikdo procházel jsem před si před startem první 4 lajny co má kdo obutý takže to asi vím trochu líp než ty z domu od pc a z doslechu  ano Většina jela mx gumy nebo 754 akorát Taddy jel fimku  ou2 

Editoval roxteedy (27.11.2018 13:03:23)

#2560 27.11.2018 12:59:46

No jestli pojedeš opravdu do písku - a ne jednou - a ne do takovýho, co je tady v pískovnách, ale do pořádnýho, minimálně to co je na Záhorí, rychle přijdeš na to, že Michelin Desert Race. Ale tu v lese nedojezdíš.
A dvoutakt 144 asi to nebude to pravé ořechové.
Jinak na jedno svezení v pohodě stačí cokoliv. Brávám si tam dvě motorky a v pohodě jsem vystačil s tím, co má EXCčko v sérii - tuším Six Days Extreme.

Teoreticky není mezi teorií a praxí žádný rozdíl. Prakticky tam ale rozdíl je.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů