INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Jaké používaté pneu? Cross/enduro
Re: Jaké používaté pneu? Cross/enduro
Toman napsal(a):Chválí se zmíněné Micheliny med. enduro nebo MZE six .. ale zas porovnání s např. vysokým špuntem C10 za 1050kč?..
MZE 6d soft je oproti C10 o galaxii jinde a vyplatí se připlatit, pokud jezdíš terén, kde ji využiješ. Obul jsem ji nedávno právě po C10 a Mich S12, která byla lepší než C10 ve všech směrech .... ale jak bere 6d, to je nářez , nic lepšího jsem nejel . Jen ta cena , ale když vezmu, kolik mě může stát zbytečný pád na špatně vybraný pneu, tak je to zanedbatelný. EF 07 zel je dobrá, ale v porovnání s 6d je cca 2/3 životnost. Dvoupruhová vydrží ještě míň a o tolik lepší než jednopruhová není. Zas jsem ji kupoval za 1100,- a to je krásná cena na to, že o trochu horší než 6d soft, takže budu jezdit víc asi ty EF zelený. C12 ice je dobrý kupovat s předstihem, když jsou. Nepečou se každý měsíc a když si zavoláte do Mitasu, tak vám řeknou přibližnou dostupnost. Co koukám do novýho katalogu mitasu, tak ice soft zmizely z nabídky https://www.mitas-tyres.com/underwood/d … -czech.pdf Je to na zimu jedna z top gum, vydrží mraky mth a bere na všem i dost sjetá a krom bočního vedení nemá moc slabin. Bohužel její výhoda končí na jaře, kdy za vyšších teplot přestává fungovat. Je to trochu s podivem, ale je to tak. S roztočeným kolem pod plynem bere perfektně, o dost líp, než EF 07. Že má jedna guma měkkčí směs než druhá, o ničem moc nevypovídá. Je to celková alchimie, jak guma ve vysledku funguje. C12 ice byla rozhodně lepší do zimy než EF07 zelená, rozdíl velký, myslím takový ty sračky podmrzlo a nahoře měkký bláto. Na promzlým suchým ... bere všechno parádně.
Potom když budeš kupovat ice od mitasu, tak všechno má bíly pruh, ale některý směsi jsou tvrdý pro hřebování (což byla myslím právě ta xt 946) a některy naopak měkký pro trakci C10, C12.
- Hoždy jitrnice :D
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Ktm 350 SD, TM 144 EN
- Věk: 32 +
- Tel: s pavoukem
1 0
Janek: c12 soft bere pod plynem o dost víc než ef07? Tak ty jsi asi upadl!
Editoval Hoždy jitrnice :D (22.11.2018 21:35:38)
- bobkuuu
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lysá pod Makytou, Púchov
- Motorka: 690
- Věk: 35
- Tel: +421904249455
1 2
Tak skladom v Brezne http://www.mmpmoto.sk
dnešok je včerajší zajtrajšok!!! lidi jsou kurvy, mrdej a kradou kéž by aspoň jednou za rok dorazila blbců sběrna (Kabát)
- koll
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: 300 exc 2017
- Věk: 29
5 2
K tý žlutý C10 cc, to u mne bylo překvapení roku potreboval sem nějakou gumu na suchej prašnej CC zavod na tvrdým povrchu tak sem ji zkusil. Jako nová na tomhle povrchu mi vyhovovala absolutně, s duší. Pak sem štípnul duši zalepil ale ucházela, byl sem línej ji měnit tak sem pred každou projížďkou fouknul na 1,3 a jel sem, vracel sem se tak s 0,8. Jezdil sem s chlapkem co obouvá jedine ef07 zelenou s moussem a vyjel sem to samý co on, se stejným úsilím. Kdyz jedem zavod tak on dojíždí 1-4 mista ja nekde za 10 takze jezdecky to lempl neni. Vyhovuje mi na ni i to že se jen tak v rychlosti neutrhne do driftu, treba na trávě nebo prachu a kdyz uz se utrhne tak to neni takový to nekontrolovatelný usrání, dá se to ovládat. Presne opačný pocity sem měl z ef07 zelený, c18 zelený atd. Traverz je teda docela v hajzlu ale to já řeším jinak Možná je to i moji vahou, stylem, skillem nebo proste jen tim ze po tomhle už zadní gumu extra neřeším a pošlu to kam chci, ale jezdi se mi na ní super a neubejvá
- Toman
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno-venkov
- Motorka: GG EC 300 Tpi
- Věk: middle age
2 0
Hoši co jezdíte přes rok na předku? Maxxis jehla na trávu/bahno, zelená C19 na tvrdší povrch/kameny?
Ještě něco osvědčeného na jaro, na tvrdší povrch/kameny/kořeny? (Teď jsem nazul Michelin Starcross, ale je to tvrdý jak šutr takže na teď "optimální" )
- Prochal11
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Trhové Sviny
- Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
- Věk: 39
- Tel: 774154754
5 3
chalka:
Teď na tublissu 0.4bar mazec v potoku a oslizlejch šutrech a kořenech i od sněhu ale nevim jak to bude na tvrdu asi pujde rychle do kopru jako všechno do měka ale enduro je prostě o kompromisu hlavně když občas musíš i po asfaltu nesmí člověk vůbec tahat a jet max do 50km/h lažo plážo a žádný vrkaní nebo jízda po zádech pak ta guma mizí před očima ale znám borce ktery si tak zvedaj ego o ktere přišli v terénu
Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)
Pred 2 tydny byli kluci v drazce enduro tsr a jeden borec to tam nazul.... a pry zadna slava, hned prvni den se behem vyjizdky vracel a prezouval na 6d soft. Teren hodne podobny nasim lesum, dost volnych kamenu, ale ne ty bily vapencovy, jako treba na lice. https://m.youtube.com/watch?v=UibFwVvdguo
- Carlito
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husqvarna TE 300
2 0
Janek: ahoj, kde se jede TSR (Otočac) je totální mazlák, letos jsem měl jet, bohužel kvuli kolenu to nevyšlo. Na tamní terén prý funguje 754. Tak se ani nedivím, že kamarád přezouval.
Carlito napsal(a):Janek: ahoj, kde se jede TSR (Otočac) je totální mazlák, letos jsem měl jet, bohužel kvuli kolenu to nevyšlo. Na tamní terén prý funguje 754. Tak se ani nedivím, že kamarád přezouval.
Ja jen že dost lidí si myslí, že do zimního "měkkýho" terénu je dobrá měkká guma. Ale jak koukám na Chalkovo videa, jezdí hodně koryta, takže by mohla být perfektní.
Už mám tak nějak v pneu vybráno a asi jediný, co ještě možná zkusím, tak tu Michelinu enduro.
- Carlito
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husqvarna TE 300
2 0
Janek: Tak to si myslím špatně michelin jsem jel na letošním Kingu, počasí masakr, a nebylo to úplně hrozný. Cyproši dávaj jednou za závod 754 a to je právě King, prej jiná guma tam nefunguje. Ale mě ta guma nějak nesedí, i když je pravda, že jsem jí nikdy nejel na Tublissu. Asi bych na tohle počasí také volil endurovou gumu
- roxteedy
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: ta nejlepší...
- Věk: 300
- Tel: mobilní
10 0
Carlito:
Cyproši jeli i na panoramě 754 vloni ale chcalo a David psal že ji pojede i letos na megawattu
- Hoždy jitrnice :D
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Ktm 350 SD, TM 144 EN
- Věk: 32 +
- Tel: s pavoukem
1 0
Nějaký doporučení na pneu do písku? Klasicky bych dal jehličku do předu a zadek 754 ale raději bych něco s bočním vedením.
Hoždy jitrnice napsal(a):Janek: Tak já se ještě nikoho neptal. Písek jsem nikdy pořádně nejel, ale vím že 754 v náklonu uchcává, ale to ty vědět nemůžeš když jedeš jak posera 
Presne tak, proto mne by 754 stacila, ale pochybuju, ze by na ni jel mistr cr nebo nekdo, kdo mu stiha. Takovy by patrne po zadne mitasce nesahl a ani by nehledal info na foru plnem hobiku. Zkus socialni site JH84, ten je na pisku no one
|