INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Jaké používaté pneu? Cross/enduro
- Hoždy jitrnice :D
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Ktm 350 SD, TM 144 EN
- Věk: 32 +
- Tel: s pavoukem
1 0
Re: Jaké používaté pneu? Cross/enduro
Jarynn napsal(a):Se asi blbe zeptam,ale od ceho mate pomackane prsty?
Od dávání duše z5, ale je to tím, že to dělám klasickým způsobem "na půl nazuté pneu". Vím že to jde i jinak.
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
Hoždy jitrnice napsal(a):Jarynn napsal(a):Se asi blbe zeptam,ale od ceho mate pomackane prsty?
Od dávání duše z5, ale je to tím, že to dělám klasickým způsobem "na půl nazuté pneu". Vím že to jde i jinak.
https://youtu.be/m3gC2__Rxi0 Asi tak.Pokud to cpete do gumy napul obute tak to je o prsty a jednou tak delsi cas..
- chalka
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: WR450F
- Web
7 0
Jarynn:
Ja je mam vyvrtany naproti sobe cca 35 minut. A gumu tam pres ten druhy nedostanu. Musim nazout pres jeden a druhy domontovat do gumy. Pak nacpat dusi, je to voser ale zkousel jsem to mnoha zpusoby. S mousse jezdim jen jeden, to bych neobul vubec.
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
chalka:
Neco delas blbe ,fakt Vubec nebylo smyslem delat chytreho,nejak mi nedoslo ze to obouvate jak obouvate...Proste strcit mezi patky a neni co resit,rafek tam spadne sam. Jednu stranu obout,strcit pod haltry a pak druhou. Je pravda ze jsem nikdy neobouval tvrdou krosovou gumu,vzdycky zlutou nebo zelenou,krosova pujde hur ale pujde. E: Mousse muze byt bez zouvacky orisek ale taky se da ale trva dele. Obouva se ale jinak takto jsme ho kdysy taky davali a opruz jak svina..
Editoval Jarynn (27.01.2018 08:41:04)
- chalka
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: WR450F
- Web
7 0
Jarynn:
Já jsem jen chtěl říct, že stylem co je popisovanej mi to z dvouma haltrama nejde. Mám ventilek, vedle 10 cm haltr a když gumu nasadím na ventilek a 1. haltr, tak ji prostě přes 2. haltr který je naproti nepřetáhnu. Tudíž ho musím oddělat, nasadit gumu a vložit dovnitř. Poté až duši. Mám asi blbej postup. Zouvačku na mousse mám, nedovedu si to představit obouvat bez ní. Kdyby někdo nahodit video jak se obouvá mousse s dvouma haltrama naproti sobě rád bych se přiučil.
chalka: Daval jsem na zadku 2 haltry na duse a i na mousse, naposled guma S12 xc, ktera jde celkove nazout hur nez mitasky. Haltry jak pises. Jeden vedle ventilku a druhy proti nemu. Trapil jsem se do te doby, nez jsem si koupil poradny paky takovy ty na jednom konci do oblouku. S nima se krasne nazouva... Zouvat na kruhu od rendy je parada. Tim zobakem na pace zmacknout patku a nasadit do mezery paku - jde, jen lehce vlozit a takhle po cca 10-15 cm vlozit dalsi paky nejmin 4, lepsi 5 . Potom uz jedes, jako stroj. Jak pise Jaryn udelat jednu stranu, otocit kolo a druhou stejne tak, az rafek zustane mezi patkama. Potom kolo z kruhu a vytahnout rafek a mozna si budes muset trochu pomoct idealne pakama odmacknout ten druhy haltr, ale jde to na pohodu. Zouvat bez kruhu je vic opruz, protoze je problem strcit paky pod patku. Bud to rves jak debil nebo si musis zas idealne pakou pomoct odmacknout patku.... Na zouvani je dobra rovna strana paky. Obouvam po vzoru videa na strankach tubliss uplne vsechno. Kolo idealne sundat z kruhu naslapnout do vnitrku pneu co to jde a potom pakou prehodit pres druhy haltr tak, aby rafek byl mezi patkama a doobout. Zaklad jsou dobry paky a renduv kruh evo 1 staci. Bez kruhu jde obouvani dobre, zouvani hur. A dobra priprava foto 1 dve stejny gumy maxxis jehly tvrdy jak svina. V jedny dana duse, aby se patky roztahly. Druha foto po vyndani duse. To se obouva o mnoho lip pro duse, tubliss i mousse
Editoval Janek (27.01.2018 21:16:11)
Hoždy jitrnice napsal(a):Jaký gumy na led? předek, zadek (bez hrotů) a tlak? díky
Co treba tekuty retezy.... Nevim, jestli ma nejaka guma bez hrebu nabo alternativ moznost na ledu fungovat. Za me na led origo mitas hroty a uzijes si to jak svina . Problem je origo hroty urvat do diftu. To nekomu vadi a jde do uz nekolikrat omilanych alternativ...
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nový Jičín
- Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
- Věk: 61
11 0
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
- Hoždy jitrnice :D
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Ktm 350 SD, TM 144 EN
- Věk: 32 +
- Tel: s pavoukem
1 0
Janek napsal(a):Hoždy jitrnice napsal(a):Jaký gumy na led? předek, zadek (bez hrotů) a tlak? díky
Co treba tekuty retezy.... Nevim, jestli ma nejaka guma bez hrebu nabo alternativ moznost na ledu fungovat. Za me na led origo mitas hroty a uzijes si to jak svina . Problem je origo hroty urvat do diftu. To nekomu vadi a jde do uz nekolikrat omilanych alternativ...
Potřebuju to na závody. Zatím jsem vybádal nejlepší kombinaci c12ice a c15 předek
Hoždy jitrnice napsal(a):Janek napsal(a):Hoždy jitrnice napsal(a):Jaký gumy na led? předek, zadek (bez hrotů) a tlak? díky
Potřebuju to na závody. Zatím jsem vybádal nejlepší kombinaci c12ice a c15 předek
C12 ice jezdim od podzimu a je peckova . Na ledu jsem s ni nejezdil, tak nevim. Co jezdi kluci zeleny pruhy nebo 2x zeleny, tak mi to prijde podobne mekky i v teplotach okolo 0 st. Ale je mozny, ze na ledu bude rozdil znat. C10 ice se uz nedela, ale da se sehnat ze starsich zasob.Je to skoda, tesil jsem se na ni. C12 ice nebyla do nedavna moc k sehnani. V mitasu pekli na podzim a rikali, ze by snad meli nekdy ted delat dalsi varku. Pred 14 dny nebyly ani na Bestdrive, kde jsem je uz 2x kupoval ani chara a dalsi vetsi ksefty... Nic lepsiho na led bez hrebu asi nesezenes, ale i v mekkym ti ice udela radost, je lepsi jak jezek.
Hoždy jitrnice napsal(a):Janek napsal(a):Hoždy jitrnice napsal(a):Jaký gumy na led? předek, zadek (bez hrotů) a tlak? díky
Teď už je sice pozdě, ale pokud to máš na skijoring, nejlepší je zajet mrknout na závody (dnes bylo Horní Město) a projít si depo. Tak jsem to aspoň udělal já a je to ideální zdroj inspirace jak na tvorbu zástěrky (krytu kola) tak pro volbu pneu a hlavně i způsob nařezání špuntů, to je skoro důležitější než typ gumy (chce to lamely podobně jako mají vzorek zimáky na autě). Možná mám i pár fotek.
|