INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
SHINERAY XY 250 Motocross 2010
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
- Motorka: NÁMAHA
- Tel: 723 151 102
- Web
Re: SHINERAY XY 250 Motocross 2010
Tady bylo již řečeno mnoho: http://www.offmoto.com/viewtopic.php?id=7077
Bavíme se tu ale o pivu bez piva.Stroj se údajně prodává, ale skoro nikdo ho nemá(o jednom vím a už se tu prezentoval) a ten, který ho má píše takové "pohádky", že mu (osobní názor) nevěřím. Prodejce jsem ohodnotil již několikrát, na záruku zapomeň a není se o co opřír co do spolehlivosti. Díly přijdou od čonga jednou takové, podruhé jiné, prase se v tom nevyzná.....A 100 tyček? Jéje.. mrkni na inzerci, co za voňavku za to koupíš a to i za 80. Dílů všude plnou pr*del, alternativ taky, manuál stáhneš, víš vše. Požádej pana Vojtu o servisní manuál před prodejem motorky a udělej si obrázek sám, co je to zač. Jakej komediant, taká střelnice.
Řiť, ať jedeš lip tel.: 723151102, 587571224
- Vencam666
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: sever Čech
- Motorka: Yzf450, rmz 250
- Věk: 46
- Tel: Přenosný
0 0
Ktm taky asi pojede- 1 místo v Mx 1, Kawasaki taky asi pojede- 1 místo v ama sx, mx
Tím chci jen podotknou že asi bude velký rozdíl v tom co se prodává a v tom co se jezdí s podporou výrobce nebo dovozce (kolik dílu se asi vymění za sezonu)
Editoval Vencam666 (27.07.2013 08:58:52)
Hlavně to bude v pilotovi ...
Taková KTM minimálně dvakrát Dungeyho zařízla když selhala technika díky jejim hokus pokusum.. Např vzduchovej tlumič nebo potom zase nějaký blbnutí s baterkou kdy motorka přestala jet...
Věřím, že i čína se dokáže umístit když bude v rukou zkušenýho pilota .. to o ničem nevypovídá..
Je běžný, že lidi co jedou za nějakou méně známou firmu jedou horší komponenty než jsou na trhu a odpovídali by levelu jejich ježdění .. Jenže podporu od velkých značek co dělaj top komponenty by nedostali .. tak jezdí na méně kvalitních ale zase jich mají dostatek.. (teď mám na mysli kola, ale s motorkama to bude podle mě obdobné)
Mimochodem ta testovací trať na vvmx .. vypadá spíš jak trať pro pitbajky
Editoval beachbitch (27.07.2013 10:07:16)
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Web
Serte na závody - ty nic neříkají o parametrech, které zajímají nás hobbíky. Nás zajímá spotřeba, servisní intervaly, životnost, podvozek v terénu apod. MX1 tohle neukáže ani nenapoví. Testovat stroj mezi hobbíkama nechtějí, tedy není dle čeho měřit a srovnávat. Když je to tak, myslím si o tom, že je to nějaká bota a tím to pro mě hasne. Kilo za botu/nebotu = moc velký hazard = neberu. Není výběr, neprodám to pak. Kilo za krásný WRko/EXC apod. = osvědčená kvalita = můžu uvažovat/hledat/vybírat a pak i prodat.
Rozhodnutí netrvalo ani minutu.
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: jih Českých Budějovic
- Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
- Věk: Třicítka v háji...
- Tel: 732 506 125
5 1
Jeden muj známej říká, že je ouplně jedno na čem jedeš, protože mistr si dojede pro titul i na vratech vod chlíva...
Proč mám ničit gumu na asfaltě  Protože GasGas Kdo to ruší lesa klid?!
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
slugger napsal(a):Jeden muj známej říká, že je ouplně jedno na čem jedeš, protože mistr si dojede pro titul i na vratech vod chlíva...
No jo jenže problém bude v tom, že pokud vím tak nikdo tady z nás není mistr, takže lepší motorka nám výrazně zpříjemní požitek z jízdy. A kvůli dobrýmu pocitu na tom jezdíme, ne? Takže na jebce odmítám jezdit 
Dej koním pít...
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Web
Praktický reálný případ: nákup stroje YZ450F (motokros) za cca 70.000,- Nainvestováno za rok a půl celkem cca 33000. Celkem 103.000,- Aktuální stav = není co servisovat, jezdí, max vyměnit plasty, když budu šampón. Prodám v klidu za 80.000,-
Nákup čajny 96.000,- Budu mít stroj, kterej nemá značkové a ověřené komponenty. Enduro i motokros mají stejný podvozek - ??? za rok a půl nainvestuju určo víc 7.000,- Budu to chtít prodat a za kolik to asi tak někdo koupí? Prodám to vůbec za 50?
ze stránek zkopírováno: Jízdní vlastnosti tedy výborné a kvalita zpracování taktéž. Jediné, co zůstalo Čínské, je cena. VV MX 450R je k dostání ve verzi enduro s doklady za 99000,- Kč a motokrosová je o 3000 korun levnější. Možná si řeknete: „Za tuhle cenu ale mám ojetou motorku od známé značky.“ To je pravda, ale ojetina nikdy nebude bez investic a při dnešních cenách náhradních dílů… Zde dostanete nové zadní kolo za 3900 korun, za stejnou cenu nový válec, taktéž celou spojku nebo hlavu. Potřebuje toto další komentář?
No, okomentoval bych to jedna2, ale to už jsem tady udělal mockrát. Kolik jezdců půjde do tohoto rizika?
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Web
Úplně v poho. Já motorky levně prodávám, ale ne za málo peněz. Vím, co mám a kdo mi hledívá pod ruce, tak to ví. A za 82 se mi pár lidí ozvalo. Já se za to, co prodávám nestydím a než bych to dal za 60 a bil se do hlavy, tak to raději dojezdím. Oskákaných hujd za 60 je na inzercích dost. Mít to v takovém stavu, taky by byla za 60. Já na píst udělám i 120mth. Není to problém. A válec bude jak víno. Tomu věř.
beachbitch:
beztak si to Raduz vymyslel
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Web
Strejda-GC napsal(a):beachbitch:
beztak si to Raduz vymyslel
Skalpuju tě!!!
Raduz TT600r:
marjá, jak chceš Fantomase skalpovat?
Tak jsem pátral a náš soused v Německu napsal toto:
Borossi - moje zkušenost
"Každý, kdo si koupí levné, kupuje dvakrát." Neměl jsem rčení je pravda a já jsem riskoval to, Borossi 2012, BT 450 (enduro ulice legální) koupit. Mám na čínský stroj nyní cca 1 rok a chceme, abyste si dobře informován ještě předtím, než jak si koupit motorku.
Možná, že jsem se chytil montážní stroj, protože to vypadá dobře, to ano, ale to byly věci, které nefungovaly:
- Neseděl na kazatelnu pro reflektorů a musel být nahrazen v servisu - Reflektor nebyla nastavena a obloha byla osvětlena, a ne na silnici, dílna - Šrouby pro držák sedadla jsou oba zrušen, jednoduše odšroubovat na poprvé! - Stroj olízl na začátku a musel být uzavřen - Stojan zarachotil po celou dobu na kyvnou vidlici a tím setřít barvu a jen prošel workshopu svařování opravy - Dekomprese byl vadný a kamion skočil sotva - Experiment s elektrickým startérem nahodit motor, baterie dušené - Kola byli oba nevyvážení a vypořádávají pouze v extrémních vyvažovacích závaží - Držák registrační značky je prostě zlomený vibrací běžného používání lesní enduro a SPZ je flétny - Nemůžete nechat motor zahřát ve státě, protože zapalování přerušen, když je venku, a to i na volnoběh! - Potrubí je již po jedné minutě je velmi horká a rozžhavený po 3 minutách - Zpětné zrcátko je rozbité a tak není možné zamknout a uklouznutí neustále - Posledních 5 paprsky jsou rozděleny v zadní části, jízdu v normálním silničním a les!
Jen jsem poháněn 600 km a už mám všechny tyto chyby. Na počátku panování Borossi dokonce zaplatil za opravu, ale teď už bych se chtěl v co rozbitých paprsky samy o sobě! Řekl právník, to je jistě naprosto vadné zboží, ale po 6 měsících musím dokázat, že vada existuje a to by znamenalo dlouhý proces, který necítím je! Nikdy bych si koupil tento vůz jediný, ale potíže s tím!
No kluci a holky, můžete již nyní dostanete obraz o stroje a značky samotné.
Zdravím!
Pravda je že VV 2013 již tyto nedostatky nemá.
Změny u modelu 2013: -silnější dráty -vylepšené přední a zadní tlumiče -nová spojka -nový cross výfuk -digitální tachometr -nová přední brzdová pumpa -šrouby na plastech na T klíč -nový vzduchový filtr -menší váha o 5 kg -nový startér -nový šoupátkový karburátor
Takže muj názor je že za polovinu peněz dostanu snad poloviční životnost.Dva roky záruku,jde o to co za to dostanu a jak se k tomu prodejce postaví když něco odejde.Takže jsem se od prodejce dozvěděl že když budu jezdit lehkej terén a silnici něco odejde tak to v záruce vymnění.Když s motorkou budu jezdit jako prase a chovat se k ní jako prase záruku neuzná,což chápu a u jiných značkových prodejcu to bude asi podobné. V těžkém terénu a na kamenech vznikají na rávcích plošky což svědčí o měkém materiálu.Praskali dráty které byli nahrazeny.Po 500km na dvou strojích odešel tachometr který byl také nahrazen digitálem.Prodejce mi také před rokem ujištoval že chlazení při enduru je dostačující,ptal jsem se protože se mi u KLXka párkrát stalo že jsem vařil a musel přidávat větráček.Nakonec se po roce dozvim že chladiče byli zvětšeny.Takže to mi taky trochu odradilo. Jsem pořád nerozhodnej v tom či do VV jít nebo ne.O koupi už uvažuju rok a zatím nejsem pořád rozhodnutej.Je tu spousa PRO I PROTI což mi pořád vede k názoru Janka který koupil Husaberga.Jak už jsem tu někde psal tak se mi na VV líbí že bych měl za svejch 100tisíc novej stroj s dvouletou zárukou a homologací na silnici.Proti Husebergu je VV oněco těší a línější.Pravda je že když koupím Husara za 65tisíc a 30 do něj vrazím tak bud mít při troše štěstí také dobrej stroj který mi také dva roky vydrží bez investic.
Nejvíc mi mrzí že pořád nikdo neudělal pořádnej test abych se mohl konečně rozhodnout!!!.
Podle toho co jsem se tu dočetl tak by tu někdo ten test udělal ale zdá se že to nějak neklaplo a důvod neúspěchu je tak nějak záhadnej.Nevim jestli se prodejce bojí toho že se ukáže že je to šrot,nebo že se ukáže že je to fakt kvalitní mašina a že potom klesne prodej značkovejch proslulejch mašin,což se mi zdá dost nepravděpodobné.
Takže mi nezbývá něž čekat a čekat až si to někdo koupí a napíše sem pravdu.Dokonce jsem si říkal že to udělám já a budu psát deník ale.....
Loni tu motorku prodával kluk ze Strakonic a měla najeto tuším 2800km a po telefonu mi řekl vše na co jsem se zeptal.Měnil v záruce tachometr a nějaké kolečko v motoru a to mi od koupě odradilo.
To jsou tak asi všechny moje postřehy za ten rok co se o VV zajímám,a kdyby tu někdo měl řeči proč jsem se nesvezl? Byl jsem v Lubech dvakrát ale bohužel tam zrovna neměli žádnej stroj na projetí.Poprvé jsem se tam setkal z majitelem který tam byl na garančce a celkem si stroj pochvaloval.Podruhé jsem tam byl když na prodejně měli tři fungl nové stroje.Dostal jsem telefon a mohl se objednat na skušební jízdu ,bohužel jsem potom už neměl čas v ten den mi zemřel člen rodiny a měl jsem jiné starosti.Začátkem roku 2014 budu když se nic nepokazí kupovat nějaké endurko tak jsem sám zvědavej jak to dopadne :-)
|