Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Karburátor XT, TT - šroubek bohatosti směsi.

#61 06.11.2013 23:59:11

Bitrin
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Pole,louky,dům-S.Morava
Motorka: SHERCO 510i; Suzuki Kingquad 700; Jawa 250
Věk: 24
Tel: Nokia
6 0

Re: Karburátor XT, TT - šroubek bohatosti směsi.

Beduju:

Jinak se docela divím že to ještě reagovalo, po dnešku mám zjištěné že cokoliv nad 4 otáčky je zbytečné, protože zobáček je už při těch 4 ot tak vyšroubovaný že už průtok směsi nikoliv benzínu,(protože benzín se míchá už v plovákové komoře v emuzlní trubici) je maximální tudíš každá další otáčka je zbytečná.Jinak hodně častá příčina střílení do vůfuku je, že právě díry přes tenhle obtokový šroub neboli volnoběžné otáčky je ucpaný,stává se to po zimně když se nevypustí benzín z karburátoru, protože je teď v normně, že natural95 musí obsahovat 5% nějaké té bio složky která nám krásně zasírá trisky když to stojí.

Ride to live and live to ride!:-)
(Jezdím,abych žil a žiju,abych jezdil)

#62 10.04.2015 00:36:30

Dexter
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha XT 600 34L
0 0

Zdravím a zároveň prosím o radu. Potřeboval jsem po výměně vzduchových filtrů (místo nedoléhající textílie, kterou byla klícka filtru omotána) nastavit bohatost směsi, šroubek samozřejmě nereagoval, tak jsem vyměnil o-kroužek a otáčky motoru již na otáčení šroubku reagují, akorát nejvyšší otáčky jsou při úplném utažení šroubku a s jeho povolováním již jen klesají. Na co bych se měl zaměřit teď? Špatně nastavená hladina? Předem díky!

#63 10.04.2015 14:25:26

Bugs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Vysočina
Motorka: GG 300, XT660X
2 0

Spíš bude špatná velikost volnoběžné  trysky.

#64 10.04.2015 21:19:55

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Dexter napsal(a):

Zdravím a zároveň prosím o radu. Potřeboval jsem po výměně vzduchových filtrů (místo nedoléhající textílie, kterou byla klícka filtru omotána) nastavit bohatost směsi, šroubek samozřejmě nereagoval, tak jsem vyměnil o-kroužek a otáčky motoru již na otáčení šroubku reagují, akorát nejvyšší otáčky jsou při úplném utažení šroubku a s jeho povolováním již jen klesají. Na co bych se měl zaměřit teď? Špatně nastavená hladina? Předem díky!

Máš nastaven šroub bohatosti podle manuálu?

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#65 10.04.2015 23:02:13

Dexter
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Bugs:
Díky, mrknu na to.

Raduz TT600r:
Na výchozí hodnotě (2,5 otáčky) jsem samozřejmě začínal, ale otáčky motoru rostou s utahováním šroubu - nejvyšší jsou při úplnym dotažení, což asi není úplně dobře.

#66 10.04.2015 23:40:28

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Dexter napsal(a):

Raduz TT600r:
Na výchozí hodnotě (2,5 otáčky) jsem samozřejmě začínal, ale otáčky motoru rostou s utahováním šroubu - nejvyšší jsou při úplnym dotažení, což asi není úplně dobře.

Když to zavřeš úplně, je jasný, že ti otáčky porostou, ale proč řešíš sytostí otáčky?
Dej to do výchozí hodnoty, nastav volnoběh, před tím si dej do kupy vzduchovej filtr, příruby a choboty + čistej karbec a je to.

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#67 11.04.2015 20:37:43

Dexter
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Raduz TT600r:

Podle návodu co psal ViTTek (strana 2) se přeci správná směs nastavuje tak, aby měl motor nejvyšší otáčky a ty se mi ze základní polohy zvětšujou právě utahováním (povolováním jen klesají). Nebo snad nemám při nastavování hledat úplnej vrchol otáček?

Vzduchový filtry jsou nový, příruby i hadice v pořádku, ale pokud nechám šroub směsi ve výchozí poloze, ve vyšších otáčkách se začne motor trochu dusit/vynechávat.

#68 05.03.2016 17:26:41

Bubu
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha xt 600 3tb,tt600r
Věk: Akorat
0 0

Dexter:

Ahoj taky mi sroub smesi nereaguje nechapu uz proc kdyz jsem ho poprve steloval tak mi vypadl tak jsem dal novi okrouzek(uz nevypadava),cistil jsem i karbec a menil tesneni  v nom,priruby taky novi,filtr taky a ten sroubek smesy porad nic nereaguje ale vubec... muzu ho mit uplne nadoraz nebo povolenej a stejny chtel jsem to doladit taky mi to na volnobeh jakoby vynechava...a strelba do vyfuku... nevis ( nevite) co bych mohl jeste zkusit? Diky

Editoval Bubu (05.03.2016 18:56:50)

#69 21.05.2016 22:50:41

mikru
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: XT 600 E/ 1991
Věk: 52
Tel: mam
0 0

Zdar panove. Tak jsem to tu procetl a vubec z toho nejsem moudry. Najde se tu nekdo z okoli Prahy, jeste lepe z Prahy, kdo mi ukaze ktery sroubek na karburatoru a ktera tryska jee na co? Mam XT600E- 1991. DIKY.

#70 29.05.2016 10:12:18

jj přesně kdyby byl někdo tak hodný a hodil třeba foto kerý šroubek je na tu směs.Výše nastřelené video youtube "faran...." mi nefunguje.

#71 16.09.2016 09:59:39

ViTTek: To je dobrý. Já se potom teď pidíl kvůli úkolu do školy a našel jsem článek http://kralmotoru.cz/media/jak-serizeni … arburatoru , když si k tomu vezmu obrázek, je to hned jasnější smile

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů