Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Dnes jsem potkal myslivce...

#141 21.09.2013 10:50:24

pitrsss
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: klášterec nad ohří
Motorka: hsb fe 400
Tel: nokia
1 0

Re: Dnes jsem potkal myslivce...

macikcz:

zetej se tý srnky koho má radši -motorkáře kterej jí zvedne z pelechu a ona popoběhne 300 metrů opodál nebo nenažranýho myslivce kterej jí nasype olovo do kožichu  a1 

#142 21.09.2013 10:56:16

VanDam
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 350 SD 2017
Věk: 32
0 0

macikcz:

jde o to že ti myslivci a jim podobní ( ruzní lesáci atd ) se v těch lesech chovají mnohem hůř než nějáká parta kluků na endurech.. Ale sami pak dělají pány světa jak oni jsou dobří a jak motorkáři ničí les a všechno co je v něm.

A když teda těm chudákům myslivcům vadí že kolem projede motorka tak jaktože jim nevadí že oni všichni se prohání po lese v terénních autech a čtyřkolkách? To jako když to řídí myslivec tak to nevadí? On když tam projede tak ten les neníčí?

Stačí mi vejít tady u nás do lesa a hned je vidět jakou tam dělají ti zelení mužíčci, urputní ochránci lesa, paseku ne Jestli chcou tu přírodu chránit ať tam radši nelezou oni sami. ne 

#143 21.09.2013 11:07:43

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: :
20 16

macikcz :

"Jsem-li myslivec a motorkář mi projede v lese kolem krmelce, nabíjím pušku..."

ne 

Neříkám, že je moje hobby honit srny po lese a spíš jezdím paseky, louky apod, ale tvůj názor absolutně nerespektuju a hnusí se mi. To, že je někdo debil, neznamená, že ho hned osolím kulovnicí. Kdyby to tak bylo, půl planety nežije...

A ba naopak - já se považuji za "vlastivědného cestovatele" a rád se svezu na motorce do míst, které jsou pěšky daleko, nebo autem nedostupné, abych se podíval, jak je tam pěkně, chvíli tam pobyl, případně třeba i přespal ve stanu - uklidím po sobě bordel a zmizím.

Na to ale musí každý najít odpověď sám, jestli se chová v lese a jeho okolí jako prase, nebo ne...

Editoval jirka87 (21.09.2013 11:11:39)

#144 21.09.2013 11:27:13

macikcz
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: F-M
Věk: 3X
0 0

jirka87:

nesmíš mě brát doslova, stejně jako s těmi medvědy... je to řečeno obrazně

Jinak je rozdíl, jestli se dělá v lese hluk (pilama, bagrama, atd.) za účelem nějaké údržby a nebo jen tak z prdele, že si chci zajezdit. Samozřejmně souhlasím, že dělníci v lese - někteří, jsou pěkné hovada, sám jsem viděl pohozené pet láhve od pití, sáčky od svačin, atd. Ale tak je to se všemi lidmi, ve všech skupinách se najdou lidi, kteří kazí pověst té své skupině.
Taky je rozdíl, jestli jede myslivec (člověk který se stará o ten les, zvěř, atd.) autem či na motorce na dané místo, určitě si tam nejede jen tak zajezdit, protože má zrovna chvilku volna.
S tím odstřelem zvěře.. Jste vážně tak natvrdlí a myslíte si, že myslivci střílejí pro radost? Jak už tu někdo psal, zvěř se sčítá a pak se plánuje určitý odstřel dané zvěře (třebaže by byla škodná pro ostatní), ale vždy je to kontrolované a nikdo si nedovolí zastřelit něco co nesmí. Vše je plánované a pro dobro daného revíru. Nepleťte si myslivce s pytláky. A samozřejmně, najdou se i hovada, jak jsem psal výše, ale zase, ti se najdou všude. Jde o to, že dělají svou práci, tak jako každý z nás....

Editoval macikcz (21.09.2013 11:30:59)

#145 21.09.2013 11:41:16

macikcz
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

VanDam:

lol, myslivec je v lese v práci, proč by se nemohl na větší vzdálenosti přesouvat autem, třeba když plní krmelce, nebo zásoby do nějaké hájenky. To má tahat všecko v batohu na 10x? Jeho ježdění je tam za nějakým - pracovním účelem. A né pro radost jako ten náš účel. Kdyby to bylo jak říkáš ty, tak by si do lesa mohli jezdit všichni s čím by chtěli, to bys opravdu chtěl?

#146 21.09.2013 12:11:48

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

macikcz:

Nezbývá než se pousmát,je vidět že jsou i lidé s pozitivním pohledem na myslivost.Tak jak píšeš.to bejvavalo kdysi moc.dávno... Dneska je 80% myslivců napůl pytláků,ofiko by moc nenastříleli :-D Je to jen koníček jako každý jiný,přínos pro životní prostředí a pro les má myslivec asi tak stejný jako motorka,né-li menši. Nemám nic proti myslivosti,ale les nepatří myslivcům i když se tak tváří..Myslivec nejezdí do lesa za ŽÁDNÝM PRACOVNÍM ÚČELEM vyk!  Jezdí tam v podstatě pro zábavu jako ty wink 

Editoval Jarynn (21.09.2013 12:20:08)

#147 21.09.2013 12:32:14

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Jarynn:
Naprostý souhlas ano 
A nejlepší varianta je být myslivec a jezdit s námi po lese usch  ano 
Jaryn může potvrdit, máme tu hezkou přírodu, supr terény na poježdění, vše v lese a stopy po nás smyje první déšť. Bohužel stopy po po těžbě nikdo nikdy nedá do původního stavu, jsou tam i po 2 letech, každý hledí jen vytěžit prachy, nějaká devastace přírody nikoho neštve. Pokud budou takhle všichni přistupovat k přírodě, vůbec nemíním řešit otázku ježdění na enduru v přirodě.

#148 21.09.2013 13:04:41

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

viteka 32 napsal(a):

Jarynn:
Naprostý souhlas ano 
A nejlepší varianta je být myslivec a jezdit s námi po lese usch  ano 
Jaryn může potvrdit, máme tu hezkou přírodu, supr terény na poježdění, vše v lese a stopy po nás smyje první déšť. Bohužel stopy po po těžbě nikdo nikdy nedá do původního stavu, jsou tam i po 2 letech, každý hledí jen vytěžit prachy, nějaká devastace přírody nikoho neštve. Pokud budou takhle všichni přistupovat k přírodě, vůbec nemíním řešit otázku ježdění na enduru v přirodě.

Já to vidím tak, že skutečně v lese přírodu do jisté míry ničíme (oplocenka) - to, že někdo víc, mě neomlouvá a žádného z nás.
Co mi ale vadí a na 2. stranu je pochopitelné:
1. Těžař těží z lesa peníze, nikoho nezajímá les před a po těžbě - mnohdy katastrofa, jak popisuje Tonda
2. Motorkář s rozumem projede, zničí naprosto zanedbatelné, které se po týdnu či dešti stává nulou

NA PAŠKÁLE JSOU ALE MOTORKÁŘI /ČTYŘKOLKÁŘI

Nikdo ve vládě/lesní správě ani policie apod nepůjde přece proti něčemu, co vydělává na jejich platy..

Takže svým způsobem s Tondou souhlasím stejně tak, jako s Jarynnem. cool 

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#149 21.09.2013 14:06:44

macikcz
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Dobrá, tak to budeme brát tak, že když můžou oni, můžeme taky. Mi to připomíná příhodu z dětství co mi vykládá mamka.. Byl jsem mimino a starší brácha přišel domů posraný, mamka šílela proč a on ji řekl: "když může brácha, tak proč ne já?!!"

Kdybychom stylem "ty můžeš, tak já taky" k věcem přistupovali a nad ničím by nebyl jakýsi řád, tak žijeme, při nejlepším, jak naši spoluobčani a všude by byl bordel..

Milovník přírody po ní nebude krosit endurem či krosce, ale šlapat pěšky, na kole, či jezdit na koni. Tak mi tu nevykládejte jací jste milovníci přírody (mířeno vyloženě k těm co jezdí v CHKO, PR, atd.).

Editoval macikcz (21.09.2013 14:08:10)

#150 21.09.2013 14:36:16

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

macikcz napsal(a):

Dobrá, tak to budeme brát tak, že když můžou oni, můžeme taky. Mi to připomíná příhodu z dětství co mi vykládá mamka.. Byl jsem mimino a starší brácha přišel domů posraný, mamka šílela proč a on ji řekl: "když může brácha, tak proč ne já?!!"

Kdybychom stylem "ty můžeš, tak já taky" k věcem přistupovali a nad ničím by nebyl jakýsi řád, tak žijeme, při nejlepším, jak naši spoluobčani a všude by byl bordel..

Milovník přírody po ní nebude krosit endurem či krosce, ale šlapat pěšky, na kole, či jezdit na koni. Tak mi tu nevykládejte jací jste milovníci přírody (mířeno vyloženě k těm co jezdí v CHKO, PR, atd.).

No vidíš a to je jen tvůj pohled. Jistí ekoteroristi by ti vysvětlili,že kůň rozbije vše ,cyklista plaší nebohé zvířátka a motorkář je vlastně napůl vrah. Nejde přeci o "on může tak já taky", ale o vodu kázali a víno pili... usch 
Je to jen úhel pohledu,nic víc,je snadné říct já to můžu a ty ne,ale v konečném důsledku se na tu zeměkouli musíme vlézt všichni,ať se to někomu líbí nebo ne. A jelikož nemám ve svém okolí žádný enduropark,nezbývá mi než jet do lesa kde pro přírodu udělám aspoň to,že srnomrdům vyplaším zvířátka a oni se netrefí ...(prosím brát poslední větu jako žert,neumím napsat ironii,raději to tady píšu abych to za chvíli nemusel sáhodlouze vysvětlovat že to nebylo myšleno doslova)

#151 21.09.2013 18:40:36

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

macikcz:
Když jsi tak znalý, tak mi vysvětli. jak je možné. že můj bývalý soused z mládí, v dědině vyhlášený největší pytlák, si může nyní koupit několik nejlepších honiteb v revíru a hrár si regulérně na lesapána? Že měl dřív bordel, vydělal prachy na kšeftování se dřevem a nyní za peníze má co chce. Bohužel žijeme v době, kde peníze znamenají všechno, soused nehledí na souseda pokud je někdo ne 
Nezbývá než jedině souhlasit s posledním příspěvkem Janka ano 
Proto jsem dnes byl jezdit a bylo to maso ano Lepší terén po těch deštích snad už ani nemůže být ano  Co mi ale pokazilo náladu byly právě od lakatošů vyhrabané koleje plné mazlavého bahna, odkud nebylo možno motku skoro dostat ne  Jinak naše koleje za týden tam už nebudou, na to můžeš vzít jed. Vloni jsem marodil se zlomenou rukou, tak jsem chodil do lesa, kde jezdíme a světe div se, nemohl jsem nikde najít naše stopy. Stačil jeden lepší deštík a na lesní cestě po projetí motorek ani památka ano 

#152 21.09.2013 19:11:06

slugger
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: jih Českých Budějovic
Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
Věk: Třicítka v háji...
Tel: 732 506 125
5 1

Janek:

ano  ano  ano  ano 

Proč mám ničit gumu na asfaltě a11
Protože GasGas
Kdo to ruší lesa klid?!

#153 21.09.2013 19:57:02

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TT600R
Věk: 31
19 1

Hoši je to špatný. Teď děláme dřevo je to na topení přes známého. A teď mu děláme dřevo v 7 a 5m. Podotýkám,že je to dřevo na topení a kde to skončí? A takhle to dělají všeci lesa páni. Místo toho aby to prodali lidem tak si to prodají sami na pilu,protože chcou mít hezké vánoce. A takhle to funguje. a31  a31  a31  a31  a31  a31  a31 
To jsou ti vaši ochranáři,jen hrabou pod sebe a ani v důchodu nemají dost. PRASATA vyk!  vyk!  vyk! 
A takový šmejd ti bude něco kázat--šoupnul bych ho do lomu rozbíjet kamení  rukama. a2  a2  a2 
Jdenou jsme byli jezdit a bylo nás šest na druhý den sem tam šel s přítelkyni pěšky a dal sem ji otázku jestli všimla nějakých stop a nic mi nepotvrdila. Až po té sem ji řekl,že jsme tama jeli včera.
Tak kde je pravda????

Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.

#154 21.09.2013 20:12:27

Taky jsem kdysik jel na TTR kterou jsem si půjčil od bráchy.Na úzké hřebenovce sem natrefil na srnomrda.Jak sem tak pomalinku jel po pěšince chytil mě pod loktem.No myslím že dobře udělal když mě hnedka pustil bo jediné co mi v tu chvíli proběhlo hlavou bylo asi toto:jestli mě z ní shodíš a něco se na té nové máňi pojebe tak Ti tu flintu nacpu .......
Na druhou stranu mám rád přírodu a kdybych byl na jeho místě asi bych ze sebe  nebyl dvakrát nadšený.
Ono i to potírání naší trestuhodné činnosti má něco do sebe.Kdyby nebyl do lesa zákaz tak by to na mnohých krásných místech dopadlo tragicky.

#155 21.09.2013 20:42:16

Brůča
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Plzeň
Motorka: BMW R 1150 GS,BMW K 1200 GT,Triumph 955i RS
Věk: 51
Tel: funkční
0 0

Taky je rozdíl, jestli jede myslivec (člověk který se stará o ten les, zvěř, atd.) autem či na motorce na dané místo, určitě si tam nejede jen tak zajezdit, protože má zrovna chvilku volna.

Jsem asi lehce natvrdlý, tak bych rád vyslechl rozdílnost výše popsaného. Srnka se méně lekla, myslivcova motorka dělá v lese jinou stopu než moje........................jestliže na tebe míří flintou myslivec (asi se zrovna staral o les) a po cca 100metrech jsme minuli jeho teréňák, je asi někde něco špatně.

Byli jsme tři, jeli po lesní cestě (dle navigace) v prostoru, po kterém se ještě před pár lety proháněli zelení mužíci s vojenskou technikou. Je pravdou, že jsem zatím mnoho incidentů řešit nemusel, ale je to spíše způsobem jízdy - většinou jen projíždím.

#156 21.09.2013 20:54:51

VanDam
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: EXC 350 SD 2017
Věk: 32
0 0

macikcz:

,,myslivec (člověk který se stará o ten les, zvěř, atd.)´´ ... dlouho jsem se tak nezasmál lol
Myslivec se stará akorát o to aby měl na posedu co chlastat nebo aby si mohl udělat radost tím, že zastřelí nějákou srnku, která mu k tomu posedu přijde, kterou my mimochodem nesmíme rušit jízdou na motorce... Asi aby byla klidná až do ní bude střílet. A když náhodou dojde na posedu alkohol a ani srnka k němu nepřijde, tak si zpříjemní den alespoň tím, že půjde někomu vynadat ne 

Editoval VanDam (21.09.2013 20:56:05)

#157 21.09.2013 22:35:29

rominator
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Českobudějovicko
Motorka: EXC 450R
Věk: 48
Tel: Vodotěsný
1 0

Myslim, ze kazdej kdo je v lese je tam proto, ze si chce odpocinout od tolo kolotoce a blazince okolo. Hold nas na motorce nikdo nerusi, ale my jsme slyset na stovky metru a kazdymu to ten klid a odpocinek rusi a kazdej to nese jinak! Magor, magorem zustane a nutne to nemusi bejt myslivec-jen je smula, ze je jich tam nejvic. Urcite se jich nechci zastavat a sam nastesti nemam nemilou zkusenost-kdyz nekoho vidim-jedu hlavou. Ale to asi tady vetsina-jen nekdo ma smulu na debila.Ale na druhou stranu mam kamarada co myslivosti propadl a docela jsem koukal, ze zimu co zimu ma na starosti 3 krmelce a to kazdy v tom jejich zdruzeni a vsechno co tam vozi (seno, obili, sul) a ja nevim co jeste-tam dotuje ze sveho! Samo se mu to potom nejak vraci na mase, kdyz neco streli. Ale jen jsem chtel napsat, ze nekteri urcite spatny nebudou a nejsou-stejne jako my na endurech smile 

#158 21.09.2013 22:45:12

jirka87
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: :
20 16

Vsichni si koupime elektricke KTM (za 5 let uz i mozna na nejakem magnetickem polstari) a bude klid...

Editoval jirka87 (21.09.2013 22:45:56)

#159 21.09.2013 23:02:16

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

jirka87 napsal(a):

Vsichni si koupime elektricke KTM (za 5 let uz i mozna na nejakem magnetickem polstari) a bude klid...

Nic se neboj, on se najde jinej důvod proč nás odtamtud vyhnat big_smile

Jinak jak se lidi můžou divit, že jezdíme po lesích, když všude rušej motokrosový trati a pod.
Tady na východ od Prahy už zrušili asi 4 trati a už skoro není kde jezdit.

V Rakousku prý mají i oficiální enduro trasy po lesích a spokojenost je na obou stranách.

Dej koním pít...

#160 21.09.2013 23:54:15

Brůča
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Plzeň
Motorka: BMW R 1150 GS,BMW K 1200 GT,Triumph 955i RS
Věk: 51
Tel: funkční
0 0

Odklonit pozornost od nějakého problému jde nejjednodušším způsobem a to tak, že se ukáže na problém jiný a ten se začne řešit. Věřím, že i mezi myslivci jsou normální lidé, kteří by chtěli něco změnit a starají se - jenže potom přijde kdosi "mocnější" a třeba v jejich krásně obhospodařovaném revíru udělá spoušť. Ať už těžbou, nějakou stavbou, nebo chybným (ale finančně zajímavým) rozhodnutím. No a když potom takto otrávený člověk najde možnost si vylít vztek tam, kde to jde, tak to prostě udělá. A na motorkářích to jde. Potom přijdou na řadu cyklisté, později houbaři atd. Krásné případy byly na vojně - lampasáka něco doma nasralo, tak přišel dělat dusno do kasáren - doma by ho poslali do pryč, v kasárnách mu to prošlo.
Takže jak je někde možnost se schovat za uniformu, jsou lidé, co to vyhledávají a léčí si potom nějaké svoje mindráky z moci jim svěřené na jiných.
Zeptejte se nějakého uniformovaného na jeho vlastní jméno - většinou odpoví způsobem - to je nepodstatné, já jsem tady jako úřední osoba. Maximálně vám sdělí místo jména nějaké jeho číslo a vy si to musíte pracně zjišťovat.
Takže trend dnešní doby - anonymita - a vyhovuje to i endurákům. Kolik z vás má na motorce RZ, kolik z vás by sundalo helmu?
Je to takové jak jsem popsal výše. Máme problém, není kde jezdit, ukážeme na jiný problém - tak třeba myslivce lol 
Řešte svoje problémy, když bude někdo moc aktivní - objet, nezastavovat, co nejrychleji zmizet - bude-li agrese, oplatit agresí, bude-li pozdravení, oplatit pozdravením. Vše je o lidech - někdo se jako blbec narodil a jako blbec umře - to jsou většinou ti, co nejvíce křičí že mají pravdu oni.............a abych se dokázal s nimi bavit, musel bych se dostat na jejich úroveň - děkuji, nechci.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů