Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Dnes jsem potkal myslivce...

#41 11.02.2012 11:46:45

Prochal11
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Trhové Sviny
Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
Věk: 39
Tel: 774154754
5 3

Re: Dnes jsem potkal myslivce...

Chlapáci, jezdíme taky po lese znam kupu myslivců-rozumných, ale je prý nejvíc sere tan randál ,já jim říkam a ty borci co vytěžujou lesi pro rakušáky apd. ty tam asi řežou ty kubíky ocaskou , oni na to že s tim nic nezmůžou a že si ted jeden s těch malomyslnejch koupil gumové projektyly  a že až uvidí borce na motorce že je použije já mu nato že jesli mě chce potom živit do konce života at tro prubne a22 

Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)

#42 11.02.2012 11:54:50

ktm 350
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Někde v lese,,Pohoř
Motorka: Momentálně na prodej
Věk: 15
Tel: 604519929
6 0

Prochal11:

by jsi to nechal líbit ? usch myslím že střelit po nějakém borcovi na motorce tak to asi nerozchodí . a31 

Není ostuda spadnout ,ale zůstat ležet !!!

#43 13.02.2012 20:04:06

Brůča
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Plzeň
Motorka: BMW R 1150 GS,BMW K 1200 GT,Triumph 955i RS
Věk: 51
Tel: funkční
0 0

Vzhledem k situaci, kdy po návratu z jedné ze čtyrkolkových vyjížděk, a to opravdu pouze po lesních cestách jsme našli kulí prostřelený ocelový disk předního kola pochybuji o zdravém rozumu určitých jedinců vlatnících zbrojní průkaz. Zřejmě cílem měla být pneu - co by se stalo cílem při ustřelení ani nechci domýšlet. Ale kdyby jezdec dostatečně barvil, měl by střelec snadnou dohledávku.
Čtyřkolku jsem opustil a pořídil motorku - v lese jezdím i nadále, laďák leží v garáži a myslivce pozdravím kývnutím hlavy, pomalu objedu a na jakékoli pokusy o zastavení nereaguji...................ať mě prominou, ale mám své důvody.

#44 13.02.2012 20:19:29

Lag3r
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Rožnov pod Radhoštěm
Motorka: Ktm 17,Honda XR 400 98,Gilera 500 Dakota
2 0

#45 14.02.2012 13:50:55

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Já bych rád podotknul na adresu myslivců, že ne všechny nehody se stanou tím, že jsou ožralí, nešikovní, lajdáci apod.
To, že jdou přesně tak, jak mají, dodržují všechny bezpečnostní předpisy a návyky a broky se odrazí od překážky v šáší a trefí psa/myslivce, není nic nemožného. To se opravdu děje.

Stejně jako mezi každou skupinou se určo najde nějakej imbecil, kterej to v hlave v poho nemá. Ale to i mezi námi. ano2 

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#46 14.02.2012 17:24:47

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: North Tristan Kingdom
Motorka: KTM EXC 250 06
Věk: 25.0
Tel: černý
17 0

Raduz TT600r:
I mezi nami se muže ledasco stat:
Viz Kocáby jak jsme malem zabil ViTTka ještě dnes ma zle sny heh2 

Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...

#47 14.02.2012 18:03:01

Raduz TT600r: nejdůležitější a nejvíce nedodržovaný bezpečnostní předpis je "rozum"... pokud držím v ruce zbraň a znám tu obrovskou sílu té zbraně, tak se musím umět dobře a rychle rozhodovat, pokud je vysoké nebezpečí, tak prostě nevystřelím...  což se běžně neděje... zbroják dostane jakékoliv hovado... je to jak s řidičákem, taky ho dostane každý... 3/4 myslivců dělá chyby se zbraní za které bych trhal hlavy... většina toho co tu myslivci předvádí je urážka slova lov... za pořádný lov a prověření kvalit myslivce považuji ulovení kamzýka (ale myslím, že jsem to tu už psal  lol ) jenomže pokud by se do hor vydali tihle moulové, tak jich půlka přinese rozstřílené horolezce...

#48 14.02.2012 18:40:59

Vlk
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kde jsou dobří lidé
Motorka: KTM EXC 350, KTM 690 R, Triumph Tiger 800 XCX
Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
Tel: mám

Williams: A nepleteš si to s kozorožcem? O jeho lovu je dokonce jedna moc pěkná knížka. To bylo údajně nejodvážnější a nejchytřejší alpské zvíře.
Já teda jsem horolezec a do kamzíků musíš kolikrát kopnoput, aby uhli. Potvory. Jsou neskutečně zvědaví, drzí, bez problémů Ti u stanu nebo u bivaku vylágrují zásoby.

Editoval Vlk (14.02.2012 18:43:13)

život je pes a my jsme jeho patníky

#49 14.02.2012 19:23:56

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
17 0

Williams:

Tohle, co píšeš, poukazuje spíš na většinu lidí, kteří se nazyvají nimrodi, což jsou lidé kteří jsou doktoři, zedníci, bohatí podnikatelé, kteří to mají jako hobby a posilnění ega. A u nich je velký předpoklad, že nemají takový vztah k přírodě jako myslivci, pro ktere je to součast povolaní, tudíž jsou hladoví po ráně, jednají zbrkle a nese to tyto následky. Pravý myslivec na lovu dáva zvěři šanci, musí ji přelstít. Díky tomu, že je zvěř, stará, hendikepovaná a má ochablé smysly, jen tehdy se ji podaří přelstít a ulovit. Takže úplně jiný styl lovu než u lidí, kteří zvěři nedaji šanci a střili bez rozvahy. Nepíšu to ke konkretnímu případu, ale obrazně. Toto vede k neuvědomovaní si rizik spojených se zbraněmi, protože k lovu je potřeba rozvaha a vyrovnanost. Málo lidí zná zákony přirody, protože musíš přirodu vnímat, aby jsi je znal a to spousta lidi neumí a nejhorší na tom je, že to neumí ani samotní ochranaři zvířat, kteří kecají do všeho.

#50 14.02.2012 19:51:52

Vlk: byl to kamzík, ale v Alpách... asi jiná mentalita big_smile sám nejsem myslivec, takže bych tu neměl moc kecat... big_smile ale strýc je myslivec a ten jezdí lovit kamzíka do Alp a bere to jako vrchol jeho kariéry a vím, že to je celkem dobrodružství... takže jsem to přirovnal k tomu... kozorožce by ani nelovili, protože žije na místech, kam nedojede karavan big_smile

a prastrýc byl horský myslivec, ale to patří jinam big_smile big_smile

Tristan: přesně ty jsem myslel, bohužel ti jsou vidět nejvíce...

#51 14.02.2012 20:11:38

samotar67
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: u Chrudimi
Motorka: Honda NX650Dominátor
Věk: 49
Tel: 776159250
0 0

Tristan:

Tak pod to se podepíšu,po dlouhé době příspěvek psaný bez zloby a emocí. ano a hlavně tak jak to je,a ne jedna paní povídala.Myslivost dělám 27 let a jezdím o trochu déle.Není jednoduché sloučit tyto dva koníčky ale při troše tolerance a pokory to lze.Je to jen v lidech sad 

.....padám rád a padat umím......

#52 14.02.2012 20:14:58

Vlk
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kde jsou dobří lidé
Motorka: KTM EXC 350, KTM 690 R, Triumph Tiger 800 XCX
Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
Tel: mám

Williams:
Myslel jsem alpského kamzíka. To je jejich přirozené prostředí. Kamzík v Čechách je jen uměle vysazený.
Ti alpští asi poznají horolezce od střelce.  lol  lol  lol Nejvýš bych po něm mohl vrhat cepínem.  lol  lol  lol Ale dostat se k nim na pár desítek metrů není žádný problém. V létě nafotím.  ano2 

život je pes a my jsme jeho patníky

#53 14.02.2012 21:32:23

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
17 0

Nejsem myslivec ani nimrod

#54 14.02.2012 21:33:19

Vlk: něco na tom bude, ty taky poznáš když jde po tobě extremista, nebo když jede kolem cyklista  lol  lol  lol 

#55 15.02.2012 11:59:24

JirkaF007
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: RM-Z 450
Věk: 35
Web
0 0

Našel jsem jedno pěkný video ... tak přeju příjemnou zábavu ano 
http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=12542

#56 15.02.2012 13:08:08

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Tristan napsal(a):

Williams:

Tohle, co píšeš, poukazuje spíš na většinu lidí, kteří se nazyvají nimrodi, což jsou lidé kteří jsou doktoři, zedníci, bohatí podnikatelé, kteří to mají jako hobby a posilnění ega. A u nich je velký předpoklad, že nemají takový vztah k přírodě jako myslivci, pro ktere je to součast povolaní, tudíž jsou hladoví po ráně, jednají zbrkle a nese to tyto následky. Pravý myslivec na lovu dáva zvěři šanci, musí ji přelstít. Díky tomu, že je zvěř, stará, hendikepovaná a má ochablé smysly, jen tehdy se ji podaří přelstít a ulovit. Takže úplně jiný styl lovu než u lidí, kteří zvěři nedaji šanci a střili bez rozvahy. Nepíšu to ke konkretnímu případu, ale obrazně. Toto vede k neuvědomovaní si rizik spojených se zbraněmi, protože k lovu je potřeba rozvaha a vyrovnanost. Málo lidí zná zákony přirody, protože musíš přirodu vnímat, aby jsi je znal a to spousta lidi neumí a nejhorší na tom je, že to neumí ani samotní ochranaři zvířat, kteří kecají do všeho.

Tak tak zkušenosti mluví stejně/podobně.
Každý, kdo svou práci dělá podstivě a svědomitě, není neumětel a je šikovný, plodí výsledky, které stojí za to.
Když se ale někdo jen za cosi schovává a má to jako ukojení čehosi, tak to bude vesměs pasquil.
Už jsem to tu taky psal, ale zopakuju to. Když se člověk baví s myslivcem hospodářem(u nás), je to hovor na úrovni a má to hlavu, patu a smysl ano2   cool  ano . Když se baví s nasraným chatařem hrajícím si na cosi v zeleném, tak by ho člověk za ty kydy fakt politoval a dal mu kačku  a22 (nebo mu po chvíli i ublížil... a29 )

Samotar67: Tohle je přehnaně řečeno trochu jako chodit na czechtek a dělat při tom u fízlů heh2  (dělám si srandu  a23 )
Jinak souhlasím naprosto s tím, že je to v lidech a o atoleranci.  Tam není co okecávat  ano2 

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#57 20.04.2013 07:24:02

bart
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM 450exc six days
Věk: 36
0 0

Dělám v lese už řadu let a je to čím dál horší,v našem okolí bylo asi 15 krmelců dnes stojí jeden a hodně dlouho je prázdný.To jim vrahům nevadí ale když jim spadne posed to máte vidět tu rychlost jak to opraví.Pod každým posedem hromada střílejí z dvaceti metrů to je lov????Kolem vesnice leží tři mrtví srnci uřezali jim hlavu jakože trofej a zbytek tam vesele hnije,kolem jednoho chodí děti do školy a nikomu to nevadí.A MY DELAME BORDEL!!!!!!!Jednou mě v lese zastaví s umyslem mi ublížit tak to bude asi velké je to hnus velebnosti.

#58 20.04.2013 09:59:55

Filip - SANDOKAAN
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: už sherco
Věk: 3*
1 3

#59 20.04.2013 10:30:01

MikiberG
Bahnomil