Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Enduro boty

#21 20.12.2009 08:59:21

Vlk
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kde jsou dobří lidé
Motorka: KTM EXC 350, KTM 690 R, Triumph Tiger 800 XCX
Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
Tel: mám

Re: Enduro boty

Pro svoje nové botky jsem si dal cenové rozpětí 6000 - 10000. Nakonec jsem vybíral mezi Alpine Star, Gaerne a Sidi. Všechny značky nabízely vysokou bezpečnost a komfort. Ale ať jsem zloušel jak jsme zkoušel různá čísla i modely Alpine Star a Gaerne, tak mi prostě neseděly na noze. Nakonec jsem zkusil Crossfire a bylo rozhodnuto.  ano2  ano2  ano2  V krámě jsem v nich chodil přes hodinu, vyzkoušel si je i při ovládání motorky a seděly jako ulité. Pokud se jezdí na delší vyjížďky (třeba 8 - 10 hodin v sedle) po více dní, tak schopnost boty přizpůsobit se noze i za extrémního horka, kdy noha trochu nateče,  je fakt důležitá. Neříkám, že ostatní značky jsou horší, ale mně prostěš neseděly a necítil jsem se v nich dobře. Proto je myslím moc a moc důležitý zkoušet, zkoušet, zkoušet  gp  gp  gp 

život je pes a my jsme jeho patníky

#22 20.12.2009 12:55:18

cizak
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Střední čechy okolo Prahy
Motorka: Enduro Boxer , Husaberg FE , obě modré - modrá je dobrá , 2x Babetta 207 , ČZ 175 / 477
Věk: prý 15
0 0

vlk  > Já právě hlavně nechci takový ten laciný lyžák bez kloubu a SIDI prej ten kloub chdí zcela lehce Crossfire , Flex Force , CHarger  jen mě není jasné které budou mít největší cit a pohyblivost na řazení a brzdu prej ten kloub u SIDI daleko lépe funguje než Alpiny nebo Gaerny ?

A  SIDI Crossfire , Flex Force , CHarger vypydají skoro stejně , jaký je mezi nimi rozdíl ? Vnitřní botičky mají všechny ty SIDI co jmenuju ? Ani bych tu botičku nemusel a zatím slyším že noha jak v pokojíčku ale jistě mají botičky i nevýhody , vyší nárt na řazení ? Špatný cit ,

#23 20.12.2009 14:54:42

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
18 3

cizak:
Zatím jsem na Sidi Crosfire slyšel jen chválu. Má je tady kolega Palec, ktrý v nich jezdil několik let a letos si koupil nové. Jiné boty by prý nechtěl. Dobře sednou na nohu a dobře se v nich řadí. Já mám třeba s řazením problém, protože na mých botách je špička dost zvedlá. Až mi kleknou moje, tak bych do nich asi také šel. Cenově šly dolů, u p. Michalíka nyní stojí kolem 7500 Kč.

#24 20.12.2009 15:09:16

cizak
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Enduro Boxer , Husaberg FE , obě modré - modrá je dobrá , 2x Babetta 207 , ČZ 175 / 477
0 0

viteka 32 > no já právě taky jen slyšel že dobrý , rád bych znal kdo měl ty i ty a třeba porovnání , zajímá mě hlavně ten kloub jestli fakt SIDI maj lepčí jak jiné značky Alpiny , Gaerny , Oxtary , které jsou promokavé které ne , hlavně nechci přeskáč jako na lyže ....  a taky proč mít a nemít vyndavací botičku ...

#25 20.12.2009 21:58:32

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Botička je dobrý kvůli hygieně, ale mě ta bota u některejch značek potom připadá strašně bachratá. Fakt už skoro jako lyžák. Ty Sidi se mi ale líběj taky a do těch bych šel.

Dej koním pít...

#26 21.12.2009 01:36:55

cizak
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

#27 21.12.2009 07:21:41

Vlk
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

cizak napsal(a):

viteka 32 > no já právě taky jen slyšel že dobrý , rád bych znal kdo měl ty i ty a třeba porovnání , zajímá mě hlavně ten kloub jestli fakt SIDI maj lepčí jak jiné značky Alpiny , Gaerny , Oxtary , které jsou promokavé které ne , hlavně nechci přeskáč jako na lyže ....  a taky proč mít a nemít vyndavací botičku ...

Tome, platí jak jsme o tom včera mluvili. Chce to zkoušet a porovnávat.
SIDI žádné nemají botičku. Nicméně mi sedí, nikde netlačí, nikde není v botě zbytečná vůle. Inzerovaná schopnost rychlého uschnutí funguje i bez botičky. Nicméně díky tomu, že do nic začné zatékat jen vrchem a při opravdu hodně mokrým ježdení ( odzkoušeno cca 120 km v hodně hustém dešti s JirkouKTM po Ralsku, louže, louže, brody...) nebyly úplně mokré ale jen vlhké.
Ještě o tom pokecáme (třeba i u toho pivka  beer  beer  beer ). Nicméně dlouhodobou zkušenost mám jen s NoFearama a teď SIDI. Alpiny, Gaerne a Diadory jsem měl na noze jen při zkoušení v krámě a nakonec jsme je nevzal. Nicméně z nich mi seděly nejlíp Diadory MX6. Prostě pokud jezdíš delší trasy, tak je pohodná bota moc důležitá.  ano2  ano2  ano2 

#28 21.12.2009 09:54:32

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Tak já už mám O´Neal Clutch 47. 46 mi byly maly. Ale každá bota je dělaná jinak. Je blby to kupovat takhle po netu bez vyzkoušení

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#29 21.12.2009 11:20:44

cizak
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Navrc.TT-R > ježíši kdo říkal že to budeš kupovat bez vyskoušení , jestli se s borcem někde nesejdeš zajdi do kameného krámu zkus tu samou značku a velikost a pak teprve můžeš ty samé kupuvat netem přece  ano 

#30 21.12.2009 11:41:52

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

to je mi jasny. Tak sem aji řešil ty moje clutche. Ale taky nejsou ty boty všude. Třeba po Olomoucu sem oběhal pár obchodů a našel sem snad jenom O´Nealy a nějaky činsky noname.

#31 21.12.2009 11:54:40

cizak
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Navrc.TT-R > no to jo , já sháním vyzkoušet několik značek a problém i Praha , navíc nemaj velikosti nic a nemaj všechny modely , prostě v ČR  to je cikánov oni se divěj že neprodávaj když nic nemaj a každej si rači jede do Němec na jednom místě vybrat najednou kde maj vše a dost ... Jezdím tam min jednou ročně na nákupy tady na to peču ....

#32 21.12.2009 12:38:13

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

Tak kdybych měl tu možnost tak si taky zajedu nakoupit za hranice. Ale já mám blizko akorát Slovensko nebo Polsko a tam to o moc lepši nebude a22 

#33 21.12.2009 21:24:44

cizak
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Navrc.TT-R > tak to sou pěkný výmluvy , moraváci jezděj do Vídně  a11 

#34 21.12.2009 22:24:27

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

to je možny. Ale já studuju, konto mám slušně vygumovany, nemám vlastni auto a nemám na cestu, a už vubec nešprechtim dojiče. To mě vyjde lip vyzkoušet si v Olmu jedny boty ktery mi sednou a vzit je. Do Vidně to taky nebude nejlevnějši aby se mi to vyplatilo.

Zatim sem kupoval před 7 rokama boty, před 2 rokama oblečení a chrániče, před rokem novy boty. To se mi fakt nevyplati někam dál jezdit. Ale kdybych to měl přes hranice do obchodu 50km, tak bych o tom uvažoval

#35 21.12.2009 22:29:27

riderccm
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valašsko
Motorka: Yamaha xt 600 (43f)
Věk: 26
1 0

cizak napsal(a):

Navrc.TT-R > no to jo , já sháním vyzkoušet několik značek a problém i Praha , navíc nemaj velikosti nic a nemaj všechny modely , prostě v ČR  to je cikánov oni se divěj že neprodávaj když nic nemaj a každej si rači jede do Němec na jednom místě vybrat najednou kde maj vše a dost ... Jezdím tam min jednou ročně na nákupy tady na to peču ....

Se divíš že v ČR v kamených obchodech nic není - když si k nim chodí lidi jen vyzkoušet a pak objednat na internetu?  usch  Jako ty  tongue  wink 

#36 21.12.2009 22:42:17

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

OFFMOTO napsal(a):

Navrc.TT-R:

Dyť si měl vlastní auto, VW Vento v ropě ne? Nebo si ho prodal?

nn, to neni moje. To je našich. Já si ho jenom pučuju tak často že to spiš vypadá že já ho pučuju našim a1 

Ale na cestu do Vidně a zpátky fakt nemám, ikdyž to fakt žere hovno. Po normálnich cestách plně naloženy do 4,5l, párkrát sem už jel aji za 4 a na dálnici plně naloženej naměřenych 5,11l/100km

#37 22.12.2009 02:27:20

cizak
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Navrc.TT-R > no když tady vúběr nulovej předražený až je mi z toho zle , já jedu z Praha do Norimberku a když jedem ve čtyřech obě cesty cca do 600km = asi 280kč na hlavu a že nemáš auto je jedno bo vždycky někdo veme auto i kdyby rodičúm, tak i když jsem jednou jel se študáky kupovali tam helmy za 15tisíc atd až jsem čuměl jak maj našetříno , za ty tři kila se to vyplatí i kdyby tam jel člověk jen pro rukavice bo tam když je na rukavicích 50% sleva máš cestu zaplacenou tak to je docela často a běžně ale tady ty obchody a obchodníci  to je k smíchu   roll 

Ale jednou za rok se dycky další tři lidi do kupy daj a nikdy jsem tam nejel jen pro rukavice , jak píšeš 50km to je jedno jestli 50 nebo 200 km přece když pojedete ve čtyřech tak je to rozdíl 150km = 56kč na hlavu  to jsou dvě piva a o těch určitě nikdy takhle nepřemejšlíš jestli dáš dvě nebo 5 ale 500km je daleko to se musím smát  roll  big_smile 

#38 22.12.2009 06:37:20

Vlk
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

Nwm jak v Olmiku, ale v Praglu a jeho okolí je myslím docela slušný výběr kamenných krámů s botkama (RAZZO, Vrbovka, Jarov, Strašnice u Jawy, Paradák, Dvořák v Benátkách, Kolín, Kamenný Most, Domašín...).
Jinak odzkoušet a objednat přes net může být docela past, i výrobci mění během roku tvary a typy. Osobní zkušenost. Od té doby pro pár korun cenového rozdílu kupuju botky, oblečení a věci co potřebuju skouknout jen v kameňáku a šetřím čas s případnou výměnou a tahanicema přes net.  Prostě mám rád, když mi věci padnou a vypadaj tak, jak je chci mít.  ano2  ano2  ano2 
Zahraniční nakupování je fajn kvůli ochotě prodavačů (i když kromě Bikáče ve Vrbovce není problém v těch prodejnách u nás, co jsem vypsal, naopak třeba Aleš v Benátkách sám jezdí, tak k němu jezdím nakoupit a hlavně pokecat  gp ). Ale co jsem začal počítat že jedna hodina je třeba 200 - 300,- jenom ztáta času, tak mi při ztátě 2000 - 3000,- nepřipadá ta úspora na zboží zas až tak velká. Prostě platí čas = peníze.  ano2  ano2 

#39 22.12.2009 09:41:56

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

cizak:

Jo tak kdyby nás bylo vic, tak neni problém někam zajet. Ale já tady su sám na motorku, nemám nikoho s kym bych zajet nakupoval a sám se mi fakt nechce. Leda to spojit s nějakym vyletem nebo dovolenou

#40 22.12.2009 10:18:34

Ledy
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: KV
Motorka: TT 600 RE
Věk: "dědek"
0 0

no chlapi, a kam přesně v norimberku jezdíte, já tam vobčas jedu služebně a ani šprechtění není problém.  deb1  buee 

A ještě jedna úvaha, se kterou teď pracuju: na výstavě MOTOCYKL, kde bude určitě k vidění spousta věcí a maj údajně taky zajímavý veletržní ceny skoro na všechno, takže já s botama čekám asi na březen. ano  vyk! 
jako že spojit užitečný se zajímavym, nebo tak nějak wink  a1  big_smile 

Editoval Ledy (22.12.2009 10:19:12)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů